Shuadit: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''shuadit''' (ISO 639-3: [http://www.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=sdt sdt]; shuadi, judeoprovansalski, judeokomtadinski, hebrejsko-komtadinski, chouadit, chouadite, chuadit i chuadit), izumrli [[Oksitanski jezici|oksitanski jezik]], šire [[Iberoromanski jezici|iberoromanske skupine]], kojim su do 1977. govorili Židovi u južnofrancuskom departmanu [[Vaucluse]] i u gradu [[Avignon]]u. U [[Comtat-Venaissin]]u, regiji oko Avignona (danas [[Provence-Alpes-Côte d'Azur]]) žive u relativnoj izolaciji, a nakon [[Francuska revolucija|francuske revolucije]] dozvoljeno im je da žive bilo gdje u [[Francuska|Francuskoj]], što je dovelo do iščeznuća jezika. Posljednji govornik ovog jezika bio je [[Armand Lunel]]<ref>[http://www.jewish-languages.org/judeo-provencal.html Judeo-Provençal]</ref>, koji je umro [[1977]].
'''Shuadit''' (ISO 639-3: [http://www.sil.org/iso639-3/documentation.asp?id=sdt sdt]; shuadi, judeoprovansalski, judeokomtadinski, hebrejsko-komtadinski, chouadit, chouadite, chuadit i chuadit), izumrli [[Oksitanski jezici|oksitanski jezik]], šire [[Iberoromanski jezici|iberoromanske skupine]], kojim su do 1977. govorili Židovi u južnofrancuskom departmanu [[Vaucluse]] i u gradu [[Avignon]]u. U [[Comtat-Venaissin]]u, regiji oko Avignona (danas [[Provence-Alpes-Côte d'Azur]]) žive u relativnoj izolaciji, a nakon [[Francuska revolucija|francuske revolucije]] dozvoljeno im je da žive bilo gdje u [[Francuska|Francuskoj]], što je dovelo do iščeznuća jezika. Posljednji govornik ovog jezika bio je [[Armand Lunel]]<ref>[http://www.jewish-languages.org/judeo-provencal.html Judeo-Provençal]</ref>, koji je umro [[1977]].


== Izvori ==
== Izvori ==

Inačica od 12. srpnja 2009. u 00:01

Shuadit (ISO 639-3: sdt; shuadi, judeoprovansalski, judeokomtadinski, hebrejsko-komtadinski, chouadit, chouadite, chuadit i chuadit), izumrli oksitanski jezik, šire iberoromanske skupine, kojim su do 1977. govorili Židovi u južnofrancuskom departmanu Vaucluse i u gradu Avignonu. U Comtat-Venaissinu, regiji oko Avignona (danas Provence-Alpes-Côte d'Azur) žive u relativnoj izolaciji, a nakon francuske revolucije dozvoljeno im je da žive bilo gdje u Francuskoj, što je dovelo do iščeznuća jezika. Posljednji govornik ovog jezika bio je Armand Lunel[1], koji je umro 1977.

Izvori

Vanjske poveznice