Razgovor sa suradnikom:Drowned World/Arhiv 1: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Redak 184: Redak 184:


:hvala, nema problema --'''[[Suradnik:SveroH|<font color="#6495ED">SveroH</font>]]''' [[Razgovor sa suradnikom:SveroH|<font color = "#00000"><small>(Talk To Me)</small></font>]] 17:18, 19. kolovoza 2009. (CEST)
:hvala, nema problema --'''[[Suradnik:SveroH|<font color="#6495ED">SveroH</font>]]''' [[Razgovor sa suradnikom:SveroH|<font color = "#00000"><small>(Talk To Me)</small></font>]] 17:18, 19. kolovoza 2009. (CEST)

Koliko znam, piše se 'strength'. Eto, samo mala napomena :) pozdrav! [[Suradnik:Kurtelacić|<font color="black">'''Kurte'''</font>]][[Razgovor sa suradnikom:Kurtelacić|<font color="#8B0000">'''lacić'''</font>]] 01:16, 21. kolovoza 2009. (CEST)

Inačica od 21. kolovoza 2009. u 00:16

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --zhile 17:31, 8. ožujak 2009. (CET)

Prikaži kako će izgledati

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Mario Žamić (razgovor) 19:16, 8. ožujak 2009. (CET)

sitno o datumima

pozdrav, evo da vas malo pohvalim, dobre članke pišete, vidim da brzo učite :) inače, datume na wikipediji pišemo u obliku npr. 4. travnja 2008., možete pogledat što je ispravljeno. eto toliko, ukoliko imate neka pitanja slobodno pitajte, nadam se da ćemo dobro surađivati --zhile i 23:12, 11. ožujak 2009. (CET)

hvala na pohvalama! što se tiče tih datuma, to zaboravim u žaru pisanja nečeg drugoga ali evo obećajem da neću više :)))) a što se tiče mojih pitanja, evo nešto me i zanima! Da li se mora kao izvor informacija navoditi wikipedia na drugom jeziku? I da, nije mi najjasnije kako se postavljaju slike. Nakon par pokušaja stavljanja kada pritisnem dugme da vidim kako to izgleda, piše mi da se čeka odobrenje administratora! Jel to treba tako biti? Ili ja nešto krivo radim? :) Eto, ja ću malo uređivat te Madonnine stvari, od albuma, singlova, turneja, itd sve vezano za to... a ako imate nekakvih prijedloga... dobro su došli! Gledajući tu englesku verziju, imam želju tako nešto napravit i s hrvatskom ali eto s malo skromnijim tekstom...:) ipak su ameri ameri!:)))) pozz

ma sve u redu :) inače, nije potrebno navoditi druge wikipedije kao izvor, jer su ionako isti članci na različitim wikipedijama povezani međuwikipoveznicama, ali bilo bi dobro, recimo ako prevodiš s engleske wikipedije, napišeš izvore koji su navedeni na toj wikipediji, ako ih ima, ili možeš sam potražit. što se tiče slika, one koje nemaju autorsko pravo se nalaze na Commonsima, a npr. slike omota albuma se moraju posebno postavit na svaku wikipediju. za postavljanje ćeš morat pričekat kojih dan-dva jer još nisi automatski potvrđeni suradnik. Prije postavljanja bilo bi dobro da pročitaš ovo a kad postavljanja za primjer kako bi to trebalo izgledati ti može biti npr. ova slika. inače, svoje komentare na stranicama za razgovor potpisuješ sa četiri ~~~~ (da znamo s kime pričamo :)) ili klikneš na gumbić u traci s alatima na kojem piše "vaš potpis s datumom". i da, ako odgovoriš recimo na mojoj stranici za razgovor, kad se uključim, prikazat će mi se ona žuta traka na vrhu, pa ću odmah znati da mi je netko pisao. eto, nadam se da sam pomogao --zhile i 23:51, 11. ožujak 2009. (CET)

Madonna

Voliš njene pjesme? Što ti više leži, pop iz osamdesetih, dance iz devedesetih ili world music stil iz zadnjeg desetljeća? SpeedyGonsales 12:15, 12. ožujak 2009. (CET)

Pa i nije toliko da OBOŽAVAM njene pjesme ali eto u zadnje sam vrijeme u nekom istraživačkom duhu pa pored te njene Sticky & Sweet turneje me i ona zaintrigirala! Ali i bez obzira na to volim ju i poslušat! Najdraže su mi njene dance pjesme s Conffesions albuma i Ray of Light ali ostale mi nisu ništa manje draže tako da ni ne mogu ništa izdvojit. Žena ima stvarno hrpu hitova. :) --Lucee (razgovor) 13:27, 12. ožujak 2009. (CET)

Vrlo iscrpno, detaljno i bogato! Svaka čast! Još samo dodaj kategorije (evo sam ti upravo otvorio: Kategorija:Madonna i Kategorija:Albumi Madonne) i interwiki poveznice ... i nitko nema šta više dirati na člancima! Samo naprijed! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 19. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:34 sati. (CET)
Hvala. hvala! Trudim se! Ja to polako kad imam vremena, a ipak Madonna ima hrpu toga iza sebe pa će mi po mojo procjeni trebat da to sve završim taman do pred smrt! :)))) šala! :) Ali stvarno, 11 albuma, ko zna koliko kompilacija, soundtracka, turneja.... ima posla! Ali eto zabavljam se, naučim ponešto i tako... Što se tiče kategorija, ok, budem! --Lucee (razgovor) 17:44, 20. ožujak 2009. (CET)

ejla, samo mala napomena, članak počinješ sa npr. '''Music''' je album... (što ispadne ovako boldano), umjesto sa [[Music]]. inače, lijepo napreduje diskografija madonne, pozdrav ;) --zhile i 21:09, 20. ožujak 2009. (CET)

OK, samo mi napomenite sve što treba! Još neke stvari ne znam pa upadnem u dilemu i ne znam kako nešto napraviti! Svaki prijedlozi i savijeti su SUPER došli! :)--Lucee (razgovor) 21:50, 20. ožujak 2009. (CET)
To te ja pitam!!! Volim kad ljudi poštuju savjete i tako brže uče! Odlično napreduješ, a za sve što ti stvara "dilemu" slobodno pitaj! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 21. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:30 sati. (CET)

Pitanja i ostalo

Strenght, pokušaj doći i na IRC dok radiš na Wikipediji, pa možeš uživo pitati za savjet nekoga tko je u tom trenutku uz računalo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:38, 25. ožujak 2009. (CET)

Predložak Madonna

Pozdrav Strenght!

Vidim postavio si člnak Who's That Girl (soundtrack), odličan je ;-). ja sam napravio samo par izmjena koje možeš pogledati ovdje. Ustvari obrati pažnju na postavljanje predloška jer on se ne postavlja na načina kako si ti to učinio već jednostavnim upisivanjem {{Madonna}}. Eto samo to, ako treba kakva pomoć slobodno se javi :-). Uživaj!--frk@ 10:54, 30. ožujak 2009. (CEST)

suradnička

bok, ako želiš možeš nešto napisat o sebi na svojoj suradničkoj stranici ili dodat koji suradnički okvirić da ti se ime ne "crveni". lijep pozdrav --zhile i 22:43, 31. ožujak 2009. (CEST)

Postavljanje slika!

Strenght, molim te da se malo strpiš sa postavljanjem slika jel' ih dobro ne označavaš ;-).--frk@ 19:09, 2. travanj 2009. (CEST)

sorry, ajd objasni da znam za ubuduće! :))))))--Lucee (razgovor) 19:10, 2. travanj 2009. (CEST)
Evo ti ovdje jedan primjer, pa radi po njemu. Kada navodiš izvor slike, neka link ne vodi direktno na sliku, nego na stranicu na kojoj je postavljena, isto nemoj da ti slika bude veća od 300KB. Više o svemu možeš pročitati ovdje. Bilo što da ti nije jasno slobodno pitaj :-). Uživaj!--frk@ 19:16, 2. travanj 2009. (CEST)

thanks!!! :)))) još jednom sorry ako ti je mrak pao na oči kad sui ovo vidio! :))))))) --Lucee (razgovor) 19:18, 2. travanj 2009. (CEST)

Hehe (nije samo meni), međutim sad sam tek vidio o čemu se radi :-), te slike nesmiju biti postavljene na Wikipediju (osim ako su slike albuma), bez dozvole autora jer na ovaj način krše se njegova prava i slike bi trebalo ukloniti :(. Uživaj!--frk@ 19:25, 2. travanj 2009. (CEST)
a mogao mi je i netko ranije reći!:) --Lucee (razgovor) 19:31, 2. travanj 2009. (CEST)

Ma nije neka frka :-), slike koje si postavio za albume može srediti po onom primjeru gore i ako ti treba kakva pomoć slobodno pitaj.--frk@ 19:41, 2. travanj 2009. (CEST)

thanks! stvarno imaš konjske živce za ovake ko ja! ja bi sebe potjero u... (znaš i sam)! Evo sredim to sutra! Hvala još jednom i na strpljenu i pomoći! :))))) --Lucee (razgovor) 19:43, 2. travanj 2009. (CEST)

Evo vidi kako sam ja napravio na ovim slikama

pa pokušaj ti sada ostale, naravno ako negdje zapne slobodno se javi ;-).--frk@ 23:35, 2. travanj 2009. (CEST)

Moram te još malo gnjaviti :)). Vidim da si počeo sređivati slike i super ti ide, međutim obrati pažnju kada postavljaš novu inačicu slike da joj rezolucija ne bude veća od 300x300 (npr. ovdje je dobro, dok je ovdje već malo veća). Eto, samo da znaš za ubuduće ;-).--frk@ 20:02, 5. travanj 2009. (CEST)
imam još jedno pitanje! neke wikipedie na drugim jezicima, kao izvor slike koriste englesku wikipediju. jel to mogu i ja ili...? I sve stranice na kojima nađem slike imaju adresu koja je predugačka...jel to problem???--Lucee (razgovor) 23:01, 5. travanj 2009. (CEST)

Ej, ja odgovorim ovako ti postavi svoju verziju datoteke. Nemoj preuzimat slike s en.wiki osim ako na en.wiki datoteka ima pravu poveznicu s koje je stranice slika preuzeta. Onda moraš napista ova je slika preuzeta sa engleske wikipedije, a izvor skoje je sinuta dateoteka je .... ta i ta adresa. Kužiš? Neno K 23:10. 5. travnja 2009. (CEST)

Strenghte, čuj ovako.
Nemoj se petljat sa slikaman, pogotovo sa oniman koje regulira autorsko pravo.
U SAD-u postoji pojam "poštene uporabe", ali ne valja to prinatizat.
Wikipedija nije skladište slika. Evo pogledaj koliko već ima slika na Zajedničken poslužitelju o Madonni, [1]..
Ne triba milijun slika za jedneg izvođača. Kubura (razgovor) 02:40, 6. travanj 2009. (CEST)

predlošci

Napravili smo nove predloške za popis pjesama, singlove i skladbe pa možeš po njima dalje radit.

Pozdrav!--Phantom (razgovor) 17:14, 18. travanj 2009. (CEST)

Vidit ću kako su to drugi sredili pa možda nešto iskemijam za koji dan.--Phantom (razgovor) 17:20, 18. travanj 2009. (CEST)
Sitna napomena: skladbe označavamo navodnicima, albume kosim slovima, a samo na početku članka podebljano.--Phantom (razgovor) 19:09, 18. travanj 2009. (CEST)

Nisam siguran, nešto treba izmijenit na predlošku, javit ću kad se popravi.--Phantom (razgovor) 19:31, 18. travanj 2009. (CEST)

Riješeno.--Phantom (razgovor) 19:41, 18. travanj 2009. (CEST)
Evo ga: Predložak:Koncertna turneja.--Phantom (razgovor) 21:23, 18. travanj 2009. (CEST)

Zastavice

Nema na čemu, tu smo da si pomažemo! Samo reci koji članci pa ću to srediti. Možeš i sam ako želiš i imaš vremena. Pogledaj ovdje za detaljnije objašnjenje. Slobodno pitaj ako ti nešto neće biti jasno ili ako te nešto bude zanimalo. I da, samo naprijed sa glazbenim člancima. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 00:18, 23. travnja 2009. (CET)[odgovori]

OK. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 00:26, 23. travnja 2009. (CET)[odgovori]
Strenght, pišeš odlične članke, ali kao što sam napisala Herr Mlinki, nemojte dodavati zastavice u glazbene ljestvice, jer se ne radi ni o sportašu, ni političaru uz koje su zastavice prihvatljive. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 04:23, 23. travanj 2009. (CEST)

Diskografija

Dosadašnja je praksa da u diskografije uvrštavamo sve vezano za glazbenika (albume, singlove, turneje itd.). Zato sam mislio da otvoriš novu stranicu pod nazivom 'Madonnina diskografija' ili 'Diskografija Madonne' pa da u njega ubaciš sve vezano za Madonnu, da se ne stvara nekoliko članaka o jednoj stvari. Što misliš?--Phantom (razgovor) 18:47, 14. svibanj 2009. (CEST)

Ti odluči kako će se zvat i slobodno otvori. Ubaci je u Kategorija:Diskografije, samo stavi na dno {{GLAVNIRASPORED:Madonna}}. Iz članka izbaci sve što ide u diskografiju i stavi poveznicu na nju. Doduše, možeš ostavit popis albuma.--Phantom (razgovor) 19:14, 14. svibanj 2009. (CEST)

Brojke

Jedna mala primjedba: tisućice u hrvatskom jeziku odvajaju se točkom, a ne zarezom kao u engleskome. Vidi primjer. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 21:14, 17. lipanj 2009. (CEST)

Da, zahvaljujući brojnim hrvatskim pravopisima, jedni tumače ovako, a drugi onako. Meni nije toliko bitno da li će biti točka ili zarez, radi se samo o tome da mora postojati kolika-tolika unificiranost, zato što u članku Wikipedija:Pravopis piše sljedeće:
Wikicitati »Dana 14. travnja 2005. imenovano je Vijeće za normu hrvatskoga standardnog jezika, s čijim je odlukama/zaključcima usklađeno 2. izdanje "Hrvatskog školskog pravopisa" (Školska knjiga Zagreb 2008. ISBN 978-953-0-40026-9), koji je trenutačno jedini važeći pravopis u Republici Hrvatskoj.«
Taj pravopis (nemam ga sad pri ruci da ti točno citiram) navodi da se tisućice odvajaju točkom, a da se zarez koristi za odvajanje decimalnih mjesta. Inače, dobro radiš, samo tako nastavi. Lijep pozdrav. --Mario Žamić (razgovor) 08:16, 18. lipanj 2009. (CEST)

Vogue

Prebacit ću članak na naslov 'Vogue (pjesma)' jer to sigurno nije glavno značenje pojma. Ne moraš mijenjat poveznice, riješit ću ja to botom.--Phantom (razgovor) 19:51, 25. lipanj 2009. (CEST)

Svaka čast

Čovječe, svaka čast na tolikim člancima o Madonni i na uloženom tudu. Kada samo pogledam kako je članak Madonna izgledao "nekad davno" a kako sada, stvarno se vidi trud. Sve pohvale, samo tako nastavi! :-)

puno hvala i tebi na pohvali :). evo ja već pišem :) --SveroH (razgovor) 18:13, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
vidim da te nema na IRC-u pa ću ti poruku ovako ostavit :)) pročitao sam na otvorenom radiju da se najnovija Madonnina pjesma ne zove "Celebrate" nego "Celebration", jer su promjenili naziv. pa ako možeš ispravit' ja sam trenutno zaokupljen drugim člancima :)) --SveroH (Talk To Me) 13:21, 24. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
e, još nešto, album najvećih hitova je dobio službeno ime isto kao i prvi singl Celebration, i pojavio se omot albuma, ja bi to sredio ali stvarno nemam vremena :)) --SveroH (Talk To Me) 20:29, 24. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Bok

Nadam se da ti je bilo zabavno na odmoru :)). Nema problema, ako nešto nađem javit ću. Evo za dobrodošlicu natrag:

--SveroH (Talk To Me) 22:20, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

imam jedno pitanje o vezi članka Miles Away; pošto je objavljen vidospot zanimama me hoćeš li napisati nešto o njemu? --SveroH (Talk To Me) 18:47, 3. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

što se tiče spota : Madonna Blog Hr (petak, 05.06.2009. Skinite cijeli spot 'Miles Away'!), (srijeda, 03.06.2009 Isječak iz spota 'Miles Away'!), Youtube, Popsugar, Backseatcuddler :) --SveroH (Talk To Me) 19:40, 3. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

a, ok onda :)) np --SveroH (Talk To Me) 20:06, 3. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

nema na čemu. Nisam ti baš njen obožavatelj u pravom smislu riječi, ali ima ona nekoliko dobrih pjesama. Inače Madonnu sam počeo slušat krajem prošle godine kad sam čuo Miles Away. A što se tiče novosti, onako ponekad pogledam kaj ima novo, ali uglavnom sve nađen na wiki. :)))
P.S. možeš li doći na IRC koji puta, bit će lakše komunicirat :)) pozdrav --SveroH (Talk To Me) 23:15, 8. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
možeš li probat doći na IRC? --SveroH (Talk To Me) 17:56, 18. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
znam da sam malo dosadan, ali možeš li probat doći na IRC, ako trebaš upute one su ti tu. Imam dosta prijedloga oko Madonne, i želio bih ti ih reći, probaj doć --SveroH (Talk To Me) 22:30, 18. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
super što si se vratio, sutra ću ti pokazat (puno, puno) jednostavniji način za doć na IRC, a za madonnu ćemo se dogovorit :)) --SveroH (Talk To Me) 01:07, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Madonna - {{Madonna}} - {{Madonnini singlovi}} - pogledaj ispravi ako treba što pitaj ako ti nije jasno --SveroH (Talk To Me) 13:33, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
e jo nešto: sada kada su dva predloška {{Madonna}} i {{Madonnini singlovi}} kako da se nalaze u člancima ovako ili ovako? moj je prijedlog ovo drugo jer bi se onda u članku nalazilo sve što ima o Madonni ali želim čut i tvoje mišljenje --SveroH (Talk To Me) 13:50, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
hehe, super :)) --SveroH (Talk To Me) 17:14, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
hvala, nema problema --SveroH (Talk To Me) 17:18, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Koliko znam, piše se 'strength'. Eto, samo mala napomena :) pozdrav! Kurtelacić 01:16, 21. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]