Razgovor sa suradnicom:Roberta F./Arhiv 23: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m Članak "Razgovor sa suradnikom:Roberta F." je zaštićen: preventivna zaštita ([edit=sysop] (neograničeno) [move=sysop] (neograničeno))
mNema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
__NOINDEX__
{{Blokiran AO
|poveznica =
Wikipedija:Prijava Arbitražnom odboru/SpeedyGonsales, Ex13 i Roberta F.
|vrijeme = godinu dana
|kraj = 15. rujna 2010.
|prava = godine dana
|kraj2 = 15. rujna 2011.
}}

<div align="center" class="usermessage" style="float: center; border:solid #00FFFF 1px; margin: 1px; background:#E0FFFF">[[Datoteka:Ancient Greek Pegasus icon.png|25px|lijevo]]'''<span class="plainlinks">Ostavite mi novu poruku [http://hr.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Razgovor_sa_suradnikom:Roberta_F.&action=edit&section=new <span style="color:#00FFFF">ovdje</span>]</div>
<div align="center" class="usermessage" style="float: center; border:solid #00FFFF 1px; margin: 1px; background:#E0FFFF">[[Datoteka:Ancient Greek Pegasus icon.png|25px|lijevo]]'''<span class="plainlinks">Ostavite mi novu poruku [http://hr.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Razgovor_sa_suradnikom:Roberta_F.&action=edit&section=new <span style="color:#00FFFF">ovdje</span>]</div>



Inačica od 15. rujna 2009. u 20:25

Ovaj suradnik je blokiran odlukom Arbitražnog odbora na godinu dana Blokada istječe 15. rujna 2010.
Odlukom Arbitražnog odbora ovaj suradnik ima zabranu dodjele dodatnih suradničkih prava nakon isteka blokade u vremenu od godine dana. Zabrana istječe 15. rujna 2011.


Ostavite mi novu poruku ovdje


Arhiv 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23



Konstrukcije

Hej Roberta! Odmaram malo za vikend pa rekoh da nesto doprinesem. Nisam zaboravio na Rijecki neboder. Pitanje: mogu li ja s HotCatom prebaciti neke clanke iz kategorije "Konstrukcije" koje tamo ne spadaju, a spadaju u kategoriju "Arhitektura", bez da otvaram svaki clanak? --Fhms (razgovor) 21:52, 2. svibanj 2009. (CEST)

Evo Roberta, malo sam sredio kategorije po stilovima/razdobljima, uz objasnjenje Razgovor o kategoriji:Arhitektura po razdobljima#Građevine po stilovima/razdobljima

čekaj, pa onda mi pomozi, a nemoj odmah brisati. vikipediziraj ti za prvi put dok to kako treba ne savladam. Bože mili, ne treba odmah sve brisati.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kike45 (razgovordoprinosi)

Izabrane slike

Tražio sam po stranicama, ali nigdje nisam uspio pronaći mjesta gde na Hrvatskoj Wikipediji birate izabrane slike. Sad pišem tebi jer vidim da ti postavljaš predloške za svaki tjedan. Naime, napravio sam jednu sliku kockavice (Fritillaria meleagris) koja je nedavno postala izabrana slika na zajedničkom poslužitelju i čini mi se da bi mogla također postati izabrana ovde jer je njezin uzorak hrvatski nacionalni simbol. Gdje možem postavit taj prijedlog? Slika se nalazi tu. --Yerpo (razgovor) 11:08, 6. svibanj 2009. (CEST)

Sad sam pogledao malo bolje šta je s ovom simbolikom, i možda je zaista pogrešno reći da je uzorak kockavice izvor hrvatske šahovnice. Šta god je, moj prijedlog stoji.
O onom kornjašu ne bi se usudio ništa reći, bar ne samo na osnovu uzorka na njegovim krilima. Probaj ga uključit u kategoriju Unidentified Coleoptera na zajedničkom poslužitelju i možda će netko drugi znat.
--Yerpo (razgovor) 11:06, 8. svibanj 2009. (CEST)

Re: google talk

Hvala puno. Inače, pokazao sam Milošu onu razglednicu, mnogo mu se svidela ;). --Brane Jovanović (razgovor) 11:48, 7. svibanj 2009. (CEST)

Roberta, meni je to potpuno jasno (i zbilja se trudim da to ne preraste u razgovor), samo nekad zaboravim dodati još koji komentar. --Vatrena ptica (razgovor) 15:29, 9. svibanj 2009. (CEST)
Evo opet sam te zaboravila nešto pitati (jer sam zaboravljiva): mogu li Valenitini i 3D predložiti onaj CGI chat na koji ja nekad dolazim?--Vatrena ptica (razgovor) 15:30, 9. svibanj 2009. (CEST)

Odgovor na druženje

Roberta, ja sam imala na umu da ne smijem baš tako puno pričati sa suradnicima o neobaveznim temama i pekla me savjest. Samo sam znala da nisam baš puno pretjerala jer nije bilo meni najdražih savjeta od tebe, koji će me uputiti na pravi put. Tek sam sad shvatila da sam potpuno pretjerala.

I trenutno radim na nekom članku koji postoji na 5-6 wikipedija i koji sam prevela sa Google prevodiocem, ali nema padeža ni lica, pa se svaki dan pomalo mučim da ih stavim. To je biografija jedne glumice čija biografija ne postoji na internetu na hrvatskom jeziku, a Vatrena Ptica mi je rekla da mogu prevoditi članke koristeći Google prevodilac(mislila je na nešto drugo).

Radim i na drugom članku, koji sam prevela sa srpskog jezika i stavila na njegovu stranicu za razgovor. Za više informacija o tome, pogledaj Shakira, ali stranicu za razgovor. Ako želiš, možeš ti da uobličiš podatke od mene i drugog suradnika koji je stavio drugačiji tekst na tu stranu, čiji sam primjer slijedila, jer si ti ipak iskusnija i imaš više strpljenja. Mislila sam ja ukomponovati, tj. uobličiti i spojiti ta dva primjera, ali trenutno radim na tom drugom, puno težem. Ne radim direktno na wikipediji, jer je teško i pravila bih onda previše nepotpunih izmjena za koje su me prije opominjali (ne za taj članak, već za drugi), pa sam prevedenu inačicu sa engleske wikipedije prekopirala u program za pisanje na svom kompjuteru, inače bih morala čitav dan sjediti na wikipediji i uređivati sve dok ne dobijem pravi wikitekst.

I cijeli dan razmišljam o wikipediji i člancima koje planiram. O temi o kojoj želim pisati uvijek puno tražim na Internetu, sve kopiram u kompjuter, pa uređujem u njemu. To je sporo, ali zbog toga što želim da, kad stavim članak na wikipediju, on bude pravi wikitekst. Uređivanje, pretraga na Internetu itd, su iscrpljivi i teški. Ti znaš moje godine i znaš da ja moram pisati zadaće, učiti itd. Kad to ne bih morala, možda bih svaki dan na wikipediju stavila neki članak.

Možda je ovo što sam ti napisala nepotrebno, ali sam ti htjela objasniti da nisam na Wikipediji zbog dopisivanja, već zbog pisanja članaka, jer inače se ne bih prijavila. Prije nego što sam se registrovala nisam ni znala za stranice za razgovor, suradničke stranice, nagrade itd. Možda iz toga shvaćaš zašto sam na wikipediji, a ne na msn-u u ovom trenutku.

--3D (razgovor) 00:01, 10. svibanj 2009. (CEST)

Imena suvremenih stranih vladara

Bok,

Našao sam ovu tvoju promjenu s komentarom "Karlo, kraljević od Walesa premješteno na Charles, princ od Walesa preko postojećeg preusmjeravanja: imena stranih vladara poslije 2. svjetskog rata ne prevodimo".

Na osnovu toga zaključujem da je prijedlog preimenovanja na Razgovor:Đuro VI. zapravo opravdan, jer je vladao do iza 2. svj. rata. Ako griješim (ti si očito istraživala ovu temu, ja nisam), slobodno me ispravi. --Ante Perkovic (razgovor) 14:55, 10. svibanj 2009. (CEST)

Zdravo, Roberta! Ja sam onaj nepristojni suradnik koji se trudio netočne informacije zamijeniti točnim u članku o Katarini Kosači ;) Predložio sam da se svi britanski kraljevi po imenu George preimenuju onako kako nalažu osnovna pravila Wikipedije i zdrav razum oćenito. Naime, nijedno pravilo se ne bi smjelo slijepo primjenjivati ako se kosi sa stubovima Wikipedije kao što su most common name i original research. Izuzetak kroatiziranja imena su uvijek bili francuski kraljevi po imenu Louis (za njih se koristi fon. oblik Luj). Budući da svi hrvatski povjesničari koji spominju britanske kraljeve koriste ime George, ime koje uvijek koriste i novine i internetski članci, te ime po kojem se britanski kraljevi poznaju u javnosti, nazivati ga Đurom u enciklopediji koja se bazira na sekundarnim izvorima nije ništa drugo do izmišljanje tople vode (na engleskom: original research).
Ja sam reagirao i na članku o princu Charlesu, koji bi inače ostao Karlo, a brata bi mu nazvali Andrija. Složit ćete se da ta imena nemaju smisla.
Zašto pravilo o kroatiziranju imena vladara prije 2. svjetskog rata nema smisla? Zato što se ime trenutne kraljice Ujedinjenog Kraljevstva oduvijek kroatizira (iako živi i vlada u 21. vijeku), dok se ime njenog oca, djeda, i svih ostalih Georgeova godine nikada ne kroatizira (iako su živjeli u 18. i 19. vijeku), te zato što se nikada ne kroatiziraju imena francuskih Lujeva (iako su živjeli još u 10. vijeku). Nijedno pravilo se ne bi smjelo slijepo poštovati, pogotovo ne ako ono dovodi do izmišljanja potpuno novog imena osobi kojoj su povjesničari već dali ustaljeno ime u hrvatskom jeziku. Puzzle (razgovor) 00:38, 11. svibanj 2009. (CEST)

Povjesničari

Opet imam navalu članaka o povjesničarima, ovaj put o srpskim. Druga je razlika što su ovi stariji od 35, za razliku od onih iz kategorije suvremeni hrvatski povjesničari, a i čini se da je netko već prije napravio selekciju, kad ih je uvrštavao u knjigu.

Što misliš, koliko visoko da postavimo ljestvicu, s obzirom na temu (po meni ovo nije politički osjetljivo, pa ne vidim razloga da bi itko muljao s podacima), vjerodostojnost i dostupnost izvora, kritetrije važnosti. Razgovor je kod mene.

--Ante Perkovic (razgovor) 18:18, 10. svibanj 2009. (CEST)

Zahvala

Hvala ti za jako prijatan, dobronamjeran i dobrodošao savjet. Jako mi je žao što nemaš vremena za duži boravak na Wikipediji.

--3D (razgovor) 22:52, 10. svibanj 2009. (CEST)

Titule na švedskom

Bok Roberta! Što je novo? :) Imam neki problem. Kad pišem članke ovjde ne znam kako će biti na hrvatskom. Što znaći namjesnik točno? Imamo puno titula a ja ne znam što je najbolji prijevod. :/ Pozdrav --Litany (razgovor) 14:52, 11. svibanj 2009. (CEST)

Smisao

Molim da mi objasniš smisao ovoga, tj. zašto si uklonila Antin komentar. Unaprijed hvala na vremenu i trudu. --Sanya (razgovor) 15:43, 12. svibanj 2009. (CEST)

Stranice Leksikografskog zavoda

Zahvaljujem ti se na civiliziranosti i ljubaznosti, Roberta F., i nadam se da ću saznati da je ona česta osobina kod tebe! Bojim se da stranica koju si mi zaista ljubazno i smireno preporučila kao referencu nije sasvim pouzdana. Naime, navedena stranica je na području jezika pouzdana u tolikoj mjeri da ne koristi točke iza rednih rimskih brojeva, što se da primjetiti na stranici o "Đuri VI." Pouzdana je na području povijesti u tolikoj mjeri da ga jednom prilikom naziva engleskim kraljem, iako je Kraljevina Engleska i titula kralja Engleske prestala postojati više od 180 godina prije njegovog rođenja. Što se tiče dijela o Katarini Kosači, nigdje ju na naziva posljednjom bosanskom kraljicom, već posljednjim zakonitim nasljednikom bosanskom kraljevstva, što je različito od statusa posljednje bosanske kraljice, a uz to i dubiozno. Pozdrav, 92.240.42.38 18:15, 12. svibanj 2009. (CEST)

Centralni suradnički račun

Možeš li mi objasniti kako da uklonim centralni suradnički račun

--3D (razgovor) 23:51, 12. svibanj 2009. (CEST)

tičica

Poslao sam meil, ako se ne vrati. Zadnji puta mi se vratio nazad. --Zeljko (razgovor) 02:50, 13. svibanj 2009. (CEST)

čekaj imaš još na e mailu --Zeljko (razgovor) 03:21, 13. svibanj 2009. (CEST)

vratilo mi se drugo pismo što sam ti poslao. ne znam što mi je sa rim e-mailima. Pitao sam gdje da učinim ono što si rekla --Zeljko (razgovor) 03:25, 13. svibanj 2009. (CEST)

da dobivam. Posljedmnje što sam tebi poslao, vratilo mi se --Zeljko (razgovor) 03:29, 13. svibanj 2009. (CEST)


Podatci

Ma to je bilo radi dobivanja podataka jer su tijekom presice izvlačili pa dok je svatko došao na red. --Biljezim se sa štovanjem,Poe 10:19, 13. svibanj 2009. (CEST)

Zahvala

Poštovana Roberta! Zahvaljujem na pomoći oko članka, nova sam tu, pa se još nisam uhodala u sve. Prevest ću tablicu :) Kategorija sociologija odgovara i hvala na tome. Ovaj članak mi je zadatak zadan na fakultetu, pohađam Filozofski fakultet. Cijela grupa studenata koja pohađa kolegij je dobila zadatak urediti i postaviti članak na stranicu Wikipedije. Zanima me samo da li kao vanjske poveznice mogu ubaciti neke web stranice na engleskom? Ako treba još što popraviti, rado ću ili dodati još što na stranicu.

Zahvaljujem još jednom! --Mboskovi (razgovor) 11:32, 13. svibanj 2009. (CEST)

Evo da se javim da sam prevela tablicu, pa ako još što treba, popravit ću. Jest, moja grupa, točnije kolegij Organizacija znanja bi trebali imati gostućuje predavanje Wikipediju. :) Proučiti ću još te vanjske poveznice, pa i to dodati, da članak bude malo bolje uređen. Reći ću kolegama da se jave. :) Puno hvala još jednom, puno ste mi pomogli. :) Srdačan pozdrav! (Mboskovi (razgovor) 22:28, 13. svibanj 2009. (CEST))

Nisam znala ko o tome zna, a stvarno jesam bila nestrpljiva. A kako da poništim taj centralni račun? Moje sestre su već otvarale nove račune, opet isto. Roberta, molim te pomozi baš sam glupa što sam otvorila centralni račun da ga bar mogu zatvoriti. Mogu li otvoriti novi račun, kao što je Vatrena od Carice Marice postala Vatrena Ptica?

--3D (razgovor) 23:02, 13. svibanj 2009. (CEST)

Roberta, možeš li mi reći što slijedi ako nema zainteresiranih za raspravu. Naime, raspravljao sam sa suradnikom Ex13, ali je ta rasprava prekinuta pa rješenje nije pronađeno. Tko bi o tomu treba odlučiti?

P.S. Radi se, kao što znaš, o članku Europska Unija. Lijep pozdrav! --Binx ® 17:22, 14. svibanj 2009. (CEST)

Info

Pa tako dolaze podatci, tom brzinom. Sad ću se jedino potruditi da dodam u tablice obe istovremeno --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:03, 15. svibanj 2009. (CEST)

OK --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:13, 15. svibanj 2009. (CEST)

Bruno

Nisam pronašao nijedan tekst o Bruni Groeningu na Wikipediji pa sam htio citirati njegove riječi i potaknuti druge na pisanje.

Ne znam zašto se to blokira. Živi sam svjedok da je svaka njegova riječ ISTINA.

Hvala i puno pozdrava !— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.3.102.216 (razgovordoprinosi)

Anonimni suradniče, preporučila bih čitanje uvodnog tečaja i svakako cijelog niza uputa kako pisati na Wikipediji. Na samoj Wikipediji pišemo životopise osoba koje udovoljavaju kriterijima, prije pisanja na hr:wiki, provjerimo je li možda o toj osobi postoji članak na nekoj od drugih jezičnih Wikipedija (Bruno Gröning - na en:wiki ili de, fr, it...) i možemo prevesti neki od već napisanih životopisa s neke druge Wikipedije. Na Wikipediji ne pišemo samo citate neke osobe, za to postoji drugi projekt, ali kao i na Wikipediji, uvijek trebamo pripaziti da ne kršimo autorska prava i svakako je uvijek potrebno navesti izvore/literaturu prema kojoj smo nešto napisali ili iz koje smo preuzeli citate. Ukratko, najbolje se najprije prijaviti (otvoriti suradnički račun), proučiti osnove uređivanja na Wikipediji i lagano krenuti. U početku se čini teško, ali zapravo je vrlo jednostavno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:34, 15. svibanj 2009. (CEST)

E, hvala ti! Mislio sam da na Wikipediji ne postoji netko tko me, eto, shvaća ozbiljno, tj. moje "želje" s pravopisom. ;) :) --Binx ® 16:43, 15. svibanj 2009. (CEST)

Zaboravih napisati kako 3 od 4 pravopisa (nadležna, dakako) preporučuju pisanje Europska Unija.

Pisanje Europska Unija preporučuje:

Babić, Finka, Moguš, Hrvatski pravopis

Babić, Ham, Moguš, Hrvatski školski pravopis

Badurina, Marković, Mićanović, Hrvatski pravopis (iliti Matičin)

A protiv je, kao što iz priloženog vidiš, Anić-Silićev Pravopisni priručnik, iliti po novom Pravopis hrvatskoga jezika.

Ovo sam naveo kako bih imao ipak više argumentacija. LP! --Binx ® 16:56, 15. svibanj 2009. (CEST)

IRC

Napišem sve i onda mi izbaci "User name and Real name cannot be left blank." Ne znam šta to znači???? Toca 21:10 (CEST)


Odgovor o namjesniku

Bok opet! =) I meni uvijek je drago kad pišeš. Uvijek si bila mi ugodna i uslužna. Speedy mi pomogao. Nemam baš puno vremena ni za švedsku Wikipediju ni za hrvatsku ali želim pisati baš više ovdje. Dobro je u Švedskoj, ne može plivati još ovdje =P ali proljeće je došao. U posljednje vrijeme smo imali sunčano i oko 15-20 stupnjeva. Imamo baš dugu zimu kod nas gore i trebamo toplo vrijeme. =) Ma to sam mislio da si morala biti iz primorske Hrvatske ili nešto i zanimljiv je da govoriš čakavski. To mi se sviđa. =) Moja cura je iz Pule, ali ima rodbinu iz Sinja i Splita. Odakle si? (Iz koje regije?) Lijepi pozdrav --Litany (razgovor) 00:47, 19. svibanj 2009. (CEST)

bok

e, jel bi mogli malo urgirat da se postave najbitnije obljetnice rođenja/smrti/ovog onog za 2009. godinu onako kako je to napravljeno za 2008. i sve ranije trebalo bi mi što prije, pa ako nije preveliki problem :)

hvala!!! Marko — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.136.123.132 (razgovordoprinosi)

Sitne izmjene

Ne zaboravljam na sitne izmjene. Samo se šalim što se tiče slika, samo 'prigovaram' zbog toga što su stavljene na mjestima gdje režu tekst. Trudim se, što se tiče (-1)(0) i (+1), da pravim što manje toga, ali nekad ne brojim znakove, pa mi više izmjena (veće izmjene) obrišu jedan znak ili dodaju jedan ili ništa ne promijene što se tiče znakova.--Vatrena ptica (razgovor) 19:47, 19. svibanj 2009. (CEST)
Čekam te na IRC-u.--Vatrena ptica (razgovor) 19:53, 19. svibanj 2009. (CEST)

Prikaži

što se tiče tipke 'prikaži kako će izgledati', vrlo dobro znam za nju, no zbog brzopletosti ju često ne kliknem...radim na tome XD— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Damjan456 (razgovordoprinosi)

Odgovor

Zato je postavljen rok od 7 dana na stranici za misljenje administratora. Arbitrazni se ne bavi pitanjima u glavnom imenskom prostoru jer bi time odlucivao i sta je pravilno a sta nepravilno pri pisanju clanaka. Za to su zaduzeni administratori. Mi imamo na primjer predlozag za stranicu za razgovor: bs:Šablon:Stranica za razgovor. Normalno se postavlja na svaki dovrseni clanak. Tu su navedeni i administratori pa se u takvim slucajevima suradnik moze obratiti jednom od nas. Ignoriranje glasovanja za odabrani clanak je nesto drugo. Niko nije duzan glasati niti se moze prisiliti. Ja bi predlozio da nove prijedloge postavite na Kaficu tako da ih niko ne mora traziti nego putem linka dodje na glasanje. Posto je nas mali broj, a clanci se biraju jednom mjesecno, mi taj problem nemamo. Na de wiki postoji citava komisija te jedan clanak dnevno (imaju malo vise clanaka od nas :)). Osim toga su clanci podjeljeni u lesenswerte (one koje bi trebalo procitati) ili ausgezeichnete (odlicni clanci koji se pojavljuju na pocetnoj stranici). Takodjer postoji procedura kojom se moze promijeniti status clanka sa ausgezeichnet na lesenswert itd. --Seha (razgovor) 12:47, 20. svibanj 2009. (CEST)

Dani u godini

Bog, Roberta. Prije više od mjesec dana si pokrenula raspravu o izgledu dana u godini Razgovor_o_kategoriji:Dani_u_godini gdje sam dao prijedlog kako mi se čini da bi bilo zadovoljavajuće rješenje. Ako nije problem, baci pogled na moj prijedlog pa predloži izmjene ako ti se čini da bi se nešto moglo još bolje riješiti ili "amenuj" prijedlog pa da se pomalo bacim na posao. Hvala. Vladimir Marjanović (razgovor) 21:09, 20. svibanj 2009. (CEST)

Čini mi se da si malo "promašila" smisao mog prijedloga. :-) No, nije ni bitno. Vladimir Marjanović (razgovor) 22:06, 21. svibanj 2009. (CEST)

Demografija, Bosna, tralalal...

Ne znam ni zašto je napravio poseban članak Demografija Mrkonjić Grada, kad je već odavno izdvojeno u Poseban članak - popis 1991. Reci mi samo što predlažeš: Da ove tablice sa podacima za općine i grad stavim na tu stranicu (ne bi bilo u potpunosti točno jer se stranica Poseban Članak popis 1991. odnosi samo na taj popis, a ovi su podaci sa tri posljednja popisa), gde je i sada, samo da umanjim tablice i uklonim boje? Što predlažeš?

Pozdrav Roberta!

--Boris Godunov (razgovor) 12:58, 21. svibanj 2009. (CEST)

jel može ovako?

Bileća

--Boris Godunov (razgovor) 13:06, 21. svibanj 2009. (CEST)

hvala za upute

evo samo ovoliko: počeo sam da uređujem, boje sam stavio neutralnije, većinom i obrisao i zaista je "prijatnije". To što sam ostavio ovako kao dvije tablice je s razloga da nešto postoji u dijelu članka "stanovništvo" jer bi nekako bez toga bilo potpuno prazno, a nekakko se podrazumijeva da u članku o nekom mjestu ili općini treba imati i podataka o stanovništvu. Iznad sam ubacio Sombrerov dodatak, sa kojim sam i ranije inače (davno još kad sam postavljao podatke) razgovarao i o svemu se dogovorio, tako da sam već izbrisao viškove koji postoje i pretrpavaju stranice. Umanjio sam i tablice sa 100% na 85%, pa su sada iole prihvatljive. Ako želiš još nešto da predložiš, javni se. Hvala na konstruktivnom prijedlogu. Pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 13:29, 21. svibanj 2009. (CEST)

Okkkk

Ako nisi primjetila, u članku o iranskom predsjedniku nalazi se preko 150 izvora, i bilo je teško provjeravati svaki od navedenih; ponekad bih se samo orijentirao prema naslovu. Ako imaš vremena volio bih da provjeriš moj najnoviji članak Perzepolis (kandidiran je za izabrani članak) jer iako smatram kako se radi o savršenom članku, uvjeren sam da će vještica kao ti naći nešto što ne valja. :) Ovo shvati kao kompliment za pedantnost, a ne kao uvredu! ;) Veliki pozdrav, čujemo se! --Orijentolog (razgovor) 15:37, 21. svibanj 2009. (CEST)

Članak Ninja

Pozdrav, samo me zanima šta znaći ta klasifikacija da je ovaj ili onaj članak zaštićen? --DiMares03 (razgovor) 22:57, 21. svibanj 2009. (CEST)

Hvala

Hvala i tebi. Svi ste vrlo ljubazni :). --Veliki Blek (razgovor) 23:17, 21. svibanj 2009. (CEST)

Everest

"Hoćeš li napisati članak o hrvatskoj ženskoj ekspediciji Mt. Everest 2009" Ne. Svaki članak ili intervencija u postojeće članke u vezi s tim pothvatom sada bi bili pod utjecajem nedavnih događaja. Alpha Centaury (razgovor) 01:12, 23. svibanj 2009. (CEST)

Zastave

To mi je rečeno samo za državu rođenja, od strane Speedyja kad smo o tome pričali, jer tad ovaj mislim nije ni postojao ili ga Speedy nije naveo. Meni je svejedno što će biti, ali sam se samo držao dosadašnjeg plana. Ukoliko će se mijenjati, nema problema :-) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 10:41, 25. svibanj 2009. (CEST)

IRC

Ako možeš, molim te malo dođi do IRC-a. --Herr Mlinka (razgovor) 12:42, 26. svibnja 2009.

Ne treba, sredio sam sam. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 12:53, 26. svibnja 2009.

Bog Roberta

Roberta molim Te, mozes mi pomoci u ovom kontekstu, stvarno Te trebam :( [1] --Pitanja (razgovor) 21:18, 26. svibanj 2009. (CEST)

Popravljeno

Popravio sam ono o Ahmedinedžadu, odnosno prepisao sam doslovni citat (a ne naslov). Šteta što mi tek sada kažeš kako je za godine ispravno pr. Kr., jer poveo sam se prema starim pravilima pa sam čak i ispravljao neke članke na kojima je bilo pr. Kr.' (baš jučer - Babilonija) u „p. n. e.“, a stvorio sam i nekoliko desetaka članaka s takvim godinama (doduše, one se mogu lako prebaciti na novu stranicu). Ako od petka otvoriš stranicu Perzepolis, primjetiti ćeš neško jako čudno za velike članke - nema crvenih slova, odnosno baš sve unutarnje poveznice su napravljene! Pozdrav... :) --Orijentolog (razgovor) 12:58, 28. svibanj 2009. (CEST)

Poruka

Evo, tek sam sada vidio poruku :( Vedran12 (razgovor) 21:59, 28. svibanj 2009. (CEST)

Ako imaš vremena, treba mi pomoć oko jednog suradnika

Bok,

Ti si najčešće na IRC-u, a ovo je problem koji zahtijeva upravo takav pristup.

Suradnik:Al Bundy uporno ignorira pravila i ne želi poslušati savjete. Bio je blokiran 6 mjeseci zbog ignoriranja uputa, ali se vratio i ignorira ih s jednakom upornošću.

Iz nekog razloga, komentari na njegovoj stranici nemaju nikakvog utjecaja na njega, a kako mislim da ima potencijala, mislim da bi netko trebao popričati s njim malo vise "uživo". Tebi to dobro ide, a i dosta si na irc-u, a znaš da meni posao dopušta povremeni dolazak tamo, a ne stalno prisustvo. Netko bi ga trebao uhvatiti dok je na NP, pa ga pozvati na IRC.

Stil pisanja mu se čak malo i popravio, ali i dalje ne želi reći odakle preuzima tekstove. Ako vidiš da nešto piše, molim te, pozovi ga na IRC i malo popričaj s njim, ako možeš. Hvala.

Pozdrav :)--Ante Perkovic (razgovor) 09:01, 29. svibanj 2009. (CEST)

popis dramalj

imam popis iz državnog zavoda za statistiku hrvatske. ja ne mogu točno da ti kažem kako se dogodilo da je 1981. bilo oko 300 stanovnika, a 1991. oko 1.200 i nešto. Pretpostavljam da je doseljavanjem ili spajanjem nekih okolnih naselja (što je manje vjerojatno). Pretpostavljam da je možda , što znam, otvorena neka tvrtka, nešto,... pa se doselio određeni broj novih stanovnika. Ako to nije dovoljno, a ti slobodno obriši. Pozdrav! --Boris Godunov (razgovor) 16:23, 29. svibanj 2009. (CEST)

sta nije u redu?

Primorsko-goranska ћupanija - broj stanovnika po naseljima

 1991. 

Dramalj 1 230 Fusnota: Naselja Dramalj U 1991. poveжano pripajanjem naselja Dirakovica, Kaиjak, Klanfari, Lokvica Dramaljska, Manestri i Selce Dramaljsko. Za ta bivљa naselja sadrћi podatke od 1857. do 1981. Od 1857. do 1953. iskazivano pod imenom Sveta Jelena Dramalj odnosno Sveta Jelena Dramaljska. U 1961. naselje se ne iskazuje (uključeno u naselje Crikvenica) pa je taj podatak uzet iz dokumentacije za taj popis. Od 1971. iskazuje se iznova kao naselje.

Evo šta piše za Dramalj 1991.!!!

--Boris Godunov (razgovor) 16:44, 29. svibanj 2009. (CEST)

...

Uh, pa znaš što je to, otkud razlika - spajanjem svih naselja koja od 1991. godine obrazuju naseljeno mjesto Dramalj, dati su podaci skupno i za ranije popisne godine 1981. i 1971., tako da budi sigurna da su moji podaci točni, jer kad sabereš sva naselja pripojena 1991. godine Dramlju dobijaš tu famoznu cifru 731!!! Lijep pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 16:51, 29. svibanj 2009. (CEST)

1981. godine:

1. DIRAKOVICA - 11 ST. 2. DRAMALJ - 318 ST. 3. KAČJAK - 48 ST. 4. KLANFARI - 60 ST. 5. LOKVICA DRAMALJSKA - 17 ST. 6. MANESTRI - 159 ST. 7. SELCE DRAMALJSKO - 118 ST.

UKUPNO: 731 STANOVNIK!!!

--Boris Godunov (razgovor) 16:58, 29. svibanj 2009. (CEST)

evo konačno!!! :))

Postavio sam napomenu u članku DRAMALJ:


Napomena

Razlika je otuda što su na popisu 1991. godine Dramlju pripojena bivša naseljena mjesta: Dirakovica, Kačjak, Klanfari, Lokvica Dramaljska, Manestri i Selce Dramaljsko, koja su na popisima 1981. i 1971. bila samostalna. U zvaničnim podacima za 1991., 1981. i 1971. godinu, radi lakšeg snalaženja , a i zbog toga što ta bivša naselja više ne postoje, predstavljeni su skupni podaci pod imenom Dramalj.

  • Dramalj (naseljeno mjesto)

1991. godine - 1.230 st. (Hrvati - 1.037, Srbi - 44, Jugoslaveni - 40, ostali - 109)

1981. godine - UKUPNO: 731 ST. (Hrvati - 593, Jugoslaveni - 103, Srbi - 15, ostali - 20)

  • posebice po bivšim naseljima:
  • Dirakovica - 11 st. (Hrvati - 11)
  • Dramalj - 318 st. (Hrvati - 276, Jugoslaveni - 18, Srbi - 12, ostali - 12)
  • Kačjak - 48 st. (Hrvati - 25, Jugoslaveni - 23)
  • Klanfari - 60 st. (Hrvati - 32, Jugoslaveni - 27, ostali - 1)
  • Lokvica Dramaljska - 17 st. (Hrvati - 10, Jugoslaveni - 4, ostali - 3)
  • Manestri - 159 st. (Hrvati - 140, Srbi - 2, Jugoslaveni - 15, ostali - 2)
  • Selce Dramaljsko - 118 st. (Hrvati - 99, Jugoslaveni - 16, Srbi - 1, ostali - 2)

1971. godine - UKUPNO: 745 ST. (Hrvati - 696, Srbi - 33, Jugoslaveni - 4, ostali - 12)

  • posebice po bivšim naseljima:
  • Dirakovica - 17 st. (Hrvati - 17)
  • Dramalj - 334 st. (Hrvati - 320, Srbi - 12, ostali - 2)
  • Kačjak - 49 st. (Hrvati - 42, Srbi - 6, ostali - 1)
  • Klanfari - 60 st. (Hrvati - 52, Srbi - 4, Jugoslaveni - 4)
  • Lokvica Dramaljska - 19 st. (Hrvati - 11, Srbi - 4, ostali - 4)
  • Manestri - 180 (Hrvati - 177, Srbi - 2, ostali - 1)
  • Selce Dramaljsko - 86 st. (Hrvati - 77, Srbi - 5, ostali - 4)


sada je valjda sve jasno :)) sreća, pa imam i knjigu.

--Boris Godunov (razgovor) 17:29, 29. svibanj 2009. (CEST)

da

Napomenu ću prebaciti na kraj članka, dakle urediti, a nadam se da ti je bar drago što smo razjasnili ovu izgleda vrlo neprijatnu situaciju. Pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 17:38, 29. svibanj 2009. (CEST)

...

Inače, "moji" podaci nisu zastarjeli, jer zapravo nisu moji. Podaci su iz službenih izvora Državnog zavoda za statistiku, moja je greška što nisam izdetaljisao na vrijeme nego samo prepisao proste podatke za tadašnje mjesto Dramalj. Ispričavam se još jednom. Pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 17:44, 29. svibanj 2009. (CEST)

Hvala na pomoći. Postavio sam zahtjev ali sam potpisan IP adresom.--94.250.41.69 15:33, 30. svibanj 2009. (CEST)

I request removal of my sysop and bureaucrat access

I request removal of my sysop and bureaucrat access. --Roberta F. 17:19, 30. svibanj 2009. (CEST)

Removal of access

Hello Roberta, per your request I have removed your sysop and 'crat rights. Thanks for your work! Regards, Leinad (razgovor) 17:36, 30. svibanj 2009. (CEST)

Evo, potpisao sam se. Možete li mi sada promijeniti ime? Pozdrav.--Boki m (razgovor) 17:38, 30. svibanj 2009. (CEST)

Postavljanje slike

Bog Roberta! Kako si? Jel kod vas kišno kao u našoj Slavoniji? Imam jedno pitanje za tebe, a odnosi se na slike. Naime, htio bih postaviti skenirani dokument iz 18. stoljeća (odnose se na popis stanovništva), te jednu sliku koju sam također skenirao a na njoj se nalazi fotografija sela iz 1945. godine, a ne zna se tko joj je autor. Ni u jednom slučaju ne znam licencu koju bih stavio prilikom postavljanja tih slika na uikipediju. Može pomoć? Pozz! Sauly  14:47, 2. lipanj 2009. (CEST)

Prepravak slika sa commons-a

Hi Roberta! Srdačan pozdrav! Rijetko svraćam, pa neznam imaš li malo vremena?

Postavio sam pitanje u Commonsovom kafiću, ali nema reakcije. Naime za objašnjenje dihering-a dobro bi mi sjele tri slike sa commons-a objavljene pod GNU_Free_Documentation_License, ali zbog smještaja na stranici sastavio sam ih u jednu horizontalnu panoramsku, dakle izvršena je neka obrada. Kad rezultat prepravka pokušam vratiti na commons uz pomoć predloška za postavu (opcija za uzimanje slika sa Commons-a), čitava procedura na engleskom predlošku za promjenu sa više originala prolazi uredno, a na kraju se pojavi hrvatski predložak na kome se javlja poruka da je s mog diska učitana prazna slika. Opcija "prikaži kako će izgledati" prikazuje sav sadržaj commons stranice, ali bez slike. Nema šanse da je krivo upisan naziv slike, jer je s mog diska upisujem opcijom Browse. U čemu fulam ? No, ako si u gužvi, preživjet ću i bez toga, ali me zaintrigiralo. Pozdrav još jednom! Bela (razgovor) 11:44, 9. lipanj 2009. (CEST)

Bela

Opet ja! Izvinjavam se, sve je u redu sa procedurom prepravka slika sa commons-a. Instalirao sam neku novu sigurnosnu zavrzlamu, pa je ona sprječavala slanje slika. Na žalost sve je izgledalo kao da se slika šalje, a nikakve poruke od sigurnosnog softvera (!). Pozdrav Bela (razgovor) 05:29, 11. lipanj 2009. (CEST)

Šta je problema, pomozi mi

Zdravo! Šta je problema sa članakom: Kalidži Szajci reci 14:09, 13. lipanj 2009. (CEST)

Aha, razumjem. Sad sam pisao još informacije. Šta misliš? gle članak. Szajci reci 15:00, 13. lipanj 2009. (CEST)

Pomoć pri dopuštenju

Pozdrav!

Namjeravam napisati članak o redatelju Goranu Rušinoviću, a na stranici Kino Kluba Zagreb je dobar kraći svebuhvatan životpis. Popis njegovih kratkih filmova je na Havc. Nezgodno mi je tražiti dopuštenje jer će mi ostati vidljiv mejl! Jel' postoji neki spretan i sretan izlaz iz ove situacije?

Fala!

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 19:31, 15. lipanj 2009. (CEST)

Novi kolege

Čestitam kolegici na izboru, dobili ste dva nova admina i jednog novog birokrata da vam pomaže, pa valjda u tako veselom društvu neće nikad biti dosadno ;-). SpeedyGonsales 20:09, 17. lipanj 2009. (CEST)


Žalba na botove i ostale

Ovako, mene je već počelo prilično živcirati kako botovi i ostali suradnici postavljaju na moje radove neosnovane predloške za brisanje. Recimo, na mome članku o Susan Boyle o kojoj već ptice na grani pjevaju postavljen je predložak za brisanje članka jer nije dovoljno važan??? Mislim stvarno, ako ostalih 25 jezika ima taj članak, neznam po čemu je onda naša wikipedija manje važna od drugih...Smatram da ne pišem članke kao neki ostali koji napišu 3-4 rećenice o nekom ili nečem pa se bune, mislim da je članak Susan Boyle 100% usklađen s pravilima wikipedije...Stvarno više neznam kome bi se žalio pa moram administratorima, stoga mislim da se onaj predložak zblja mora maknuti...S dužnim poštovanjem... - Rafa Benitez (razgovor) 10:17, 18. lipanj 2009. (CEST)!!!

Botovi

Zdravo! Vidim da si ponovo biroktratkinja. Drago mi je što si se vratila. Postavio sam zahtjev za dobijanje statusa za bota. Nisam siguran da li je na dobrom mjestu. Reci mi, treba li još neka test faza? Hvala unaprijed i sve najbolje ;-)-- Bokim  |  talk  19:14, 20. lipanj 2009. (CEST)

Narječje

Kajkavsko narječje Poštovanje, Roberta, živim u Sisku, imam rodbine u Petrinji i Kutini...poznajem sve te gradove i nikad u životu nisam čuo bilo kojeg svog sugrađana-Siščana, kao ni Petrinjca ili Kutinčana da govore kajkavskim narječjem. Knjiga Mije Lončarića je očigledno politikantska i napravljena po nalogu nekoga iz tadašnje vlasti...netko tko je imao nešto protiv štokavskog narječja koje je inače većinsko u cijeloj Banovini i istočnoj Moslavini. Ljudi koji ovdje žive ne govore kajkavski, kajkavština se govori u selima Turopolja i gornje Posavine te u zapadnom Pokuplju, a u Moslavini od Popovače pa dalje na zapad prema Zagrebu. Oko Siska je sve većinsko štokavsko stanovništvo, najbliža (većinom) kajkavska naselja su Lekenik, Letovanić i Martinska Ves...treba dakle otići oko 15-20. kilometara sjeverno ili sjevero-zapadno od Siska da bi se čulo kajkavštinu u govoru ljudi. Ne možete se držati isključivo onoga što piše u knjigama koje pišu ljudi koji ne žive ovdje pa ne znaju. Kajkavsko narječje je izumrlo s većeg djela Banovine još prije 200-300. godina kao posljedica turskih osvajanja i naseljavanje štokavskog stanovništva iz Bosne, Hercegovine i Slavonije. Lijep pozdrav--Zoranq 19:12, 20. lipanj 2009. (CEST)

IRC

Dođem kasnije, sad žurim slaviti ljetni solsticij uz natjecanje u vatrometu... :))  E.coli  20:36, 21. lipanj 2009. (CEST)

Narječje 2

kajkavština Roberta, ja nikoga ne ocrnjujem ali dotični gospodin je očigledno pristran i favorizira kajkavštinu. Dođite u Sisak i Banovinu, napravite anketu među građanima, nitko ovdje ne govori kajkavski...preko 90% naše županije su štokavci. Prema njegovoj krajnje nerealnoj karti ispada da ima kajkavskih naselja na granici s BIH...to je apsurdno, posljednji kajkavci su napustili to područje između 16. i 17. stoljeća. Njegova knjiga nema veze s istraživanjima, pitajte bilo koga tko je rođen i živi u Sisku ili Petrinji, bilo koga tko je ovdje školovan, zaposlen i tko cijeli život živi ovdje. To što on napiše, može pisati i na plotu... Nije mi namjera nikoga vrijeđati ali to nije istina. Ako zbog nekoliko sela u Turopolju, gornjoj Posavini i Lonjskom polju mislite cijelu županiju označiti kao kajkavsku, onda ste u teškoj zabludi. Nema niti jednog većeg većinom kajkavskog naselja ovdje osim Popovače. Sve ostalo: Sisak, Petrinja, Kutina, Glina, Novska, Hrvatska Kostajnica itd su apsolutnom većinom štokavski gradovi. Za ona manja i malobrojna mjesta koja su kajkavska možete istom bojom prikazati crtice ili točkice na tom području a ne cijelo područje prikazati kao kajkavsko. Molim za razumjevanje, i samo želim da se malo bolje uputite u našu regiju. Pozdrav

Crnogorski jezik

Zdravo, Roberta.

Sada sam pregledao izmjene suadnika Zoranaq u Crnogorski jezik (od 15. lipnja) i one su OK. Pozz --Markus cg1 (razgovor) 11:08, 22. lipanj 2009. (CEST)

AP

Možeš li na trenutak otključati članak o Anti Paveliću, u infokutiji mu stoji kao politička stranka UHRO (Ustaški pokret) a trebalo bi dodati i HOP.--Jack Sparrow (razgovor) 18:35, 22. lipanj 2009. (CEST)

Odgovor na ponuđenu pomoć

Štovana Roberta, zahvaljujem na sugestiji za pomoć, te se stoga i javljam. Naime, nov sam na radu na kompjuteru, te mi ozbiljno treba pomoć. Istina je da sam poslušao savjet dobronamjernika da pročitam Uvodni tečaj i ja sam to i učinio, ali nisam spoznao mogućnost kako moj tekst prenijeti na adekvatno mjesto,odnosnu u pravu rubriku. Svijestan sam činjenice, da o postrojbama iz Domovinskog rata moramo pisati mi koji smo učesnici, jer u protivnom pisati će oni koji su samo čuli o Domovinskom ratu, ili ga žele prikazati kako im u odgovarajućoj situaciji najbolje paše. Osjećam se i odgovornim prema ljudima kojima sam zapovijedao i koji su uz puno samoprijegora izvršili borbene zadaće. Drago mi je da ima ljudi kojih zanima ovo područje i koji se nesebično spremni pomoći čovjeku koji piše iz srca o skorijooju povijesti i koji ima osim saznanja i izvorne dokumente koje može podastrijeti javnosti. Zahvaljujem se još jednom i očekujem skoro javljanje na obostrano zadovoljstvo, kao i zadovoljstvu povijesne istine i novih povijesnih saznjanja, jer se o ovoj postrojbi do sada nigdje nije pisalo osim u dnevnom tisku "Glas Istre", iako smo našu knjižicu proslijedili i u Hrvatski arhiv o Domovcinskom ratu. Uvijek spreman za nova znanja. Pozdrav još jednom. Ivan58 gospodar (razgovor) 20:34, 22. lipanj 2009. (CEST)

Evo Roberta poslušao sam savjet i napravio prema savjetu. Tražio sam postavke, kako bih upisao svoju e-mail adresu, ali to nisam pronašao. Slobodan sam je tebi napisati, kako bismo mogli lakše i brže komunicirati. Još moram riiješiti tehničko pitanje oko mikrofona, pa bih imao mogućnost i telefonskog komuniciranja. Za sada hvala i lijepi pozdrav. Laku noć

Izvori

Budem, budem! Još radim na onom članku Hrvatska glazba u BiH, a i ovaj Katoličanstvo u BiH ću malo preurediti! ;) --Mostarac (razgovor) 01:37, 23. lipanj 2009. (CEST)

Ja uvijek ispunim nešto što obećam. :)

--Mostarac (razgovor) 16:08, 23. lipanj 2009. (CEST)

mastiBot

Thanks :) Masti (razgovor) 06:26, 23. lipanj 2009. (CEST)


Roberta, bojim se da nisi vidjela moje pitanje jer je u isto vrijeme još neko napisao nešto ispod. :( Samo reci, treba li neki test?-- Bokim  |  talk  08:04, 23. lipanj 2009. (CEST)

Crnogorski jezik

Roberta,

Točno uspoređuješ izvornik i navod u tekstu. No, u konkretnom slučaju govori se i cjelivati i ćelivati. Još izvjesno vrijeme će se pojavljivati ovakve nedoumice, dok standardizacija crnogorskog jezika ne bude verificirana (a vjerojatno i nakon toga, ali manje). U bitnome, promjene Zoranaq od 15. lipnja su OK. Ja sam također neke njegove ranije promjene pregledao i prepravio. Lijep pozdrav Roberta, Ti si doista dobri duh ovog virtuelnog kutka. --Markus cg1 (razgovor) 12:14, 23. lipanj 2009. (CEST)

Greeneyed soul

Pozdrav, Roberta F., imam primjedbu na rad korisnika Greeneyed soul. Cjenim njegov trud i sve, ali pogledajte kakve članke piše . Svi su jako kratki. 1 rečenica + infookvir. I postavlja mnogo slika na wikipediju koje su nedovoljno sređene. Te vidim da ste i Vi primjetili ne koristi tipku prikaži kao će izgledati. kod kuće imam puno posla i ne ću moći biti na wikipediji, pa ako ga možete upozoriti ili nešto sl. njegovi dopinosi: [2] --SveroH (razgovor) 16:26, 23. lipanj 2009. (CEST)

Upravu si, tamo je objašnjenje! ;) --Mostarac (razgovor) 09:22, 24. lipanj 2009. (CEST)

Wimbledon

Pa koristim i Wiki, ali i stranice livescore.com, teletext i samu službenu stranicu tako da :-) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:44, 24. lipanj 2009. (CEST)

Hvala :-) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:46, 24. lipanj 2009. (CEST)

Eskimi sebe zovu Inuit ili ljudi, a mi ih zovemo Eskimima. Yupiki, Inupiaqi i ostalo lokalni su nazivi pojedinih grupa. Oni tvoji englezi otkrivaju toplu vodu. Zato pitam one duduke kako mogu Eskimi bit srodni Eskimima. --Zeljko (razgovor) 23:53, 24. lipanj 2009. (CEST)

Vidi ovo Da ti pojasnim

Steven A. Jacobson, a professor at the Alaska Native Language Center (of the University of Alaska at Fairbanks), told United Press International, “Yup’ik speakers say, ‘We’re Yup’ik Eskimos; our relatives in northern Alaska, Canada and Greenland are Inuit Eskimos; they aren’t Yup’ik, and we aren’t Inuit, but we’re all Eskimos.’ Yup’ik speakers prefer to be called ‘Yup’iks’ … and — in contrast to Inuit in Canada — don’t mind the word ‘Eskimo,’ but they do not like to be called ‘Inuit.’” --Zeljko (razgovor) 00:19, 25. lipanj 2009. (CEST)

pa ako se tekst tiće neke određene grupe može se staviti na nju poveznica. Recimo na Yupike, ili tako. Ajde da vidim što si pisala. --Zeljko (razgovor) 00:40, 25. lipanj 2009. (CEST)

Hvala

Hvala na lijepim riječima. Ako je kritika u vezi rata u Bosni moram reći da ću to piskarati još negdje 10-15 dana pa ću onda rješiti sitnice :)--Rjecina2 (razgovor) 16:01, 25. lipanj 2009. (CEST)

hvala bogu

mrzim kavge! :) --VKokielov (razgovor) 21:46, 25. lipanj 2009. (CEST)

OK. Vidjeh na drugim Wikipedijama tu obavijest pa mislih da će biti dobra i ovdje. :) --Binx ® 01:52, 26. lipanj 2009. (CEST)

Slike

Hoću, hvala na savjetu, pobrinut ću se i ubuduće pazit više! :) lijep pozdrav!

Glasovanje za administratora

Nema problema, mislim da ste zaslužili navedenu poziciju. --prof. dr. Ćavar (razgovor) 03:14, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hehe, nema problema. Primjetih izabranu sličicu :-) Paxcoder 13:51, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Čestitke na izboru. I ja primjetih izabranu sličicu :-) Braco 16:11, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Bot needs flag

Hello,

Could you look at my request for approval? It seems bot has made enough test edits.

Thanks, --Dnikitin (razgovor) 09:49, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

Q:--Saxum 12:52, 28. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]

zasto je članak izbrisan? :S pišem članak o bendu od brata

Potpis

Izvini što postavljam pitanje nevažno za Wikipediju, ali kako si ti napravila potpis? Mislim, kako si napravila da ti bude zelen? Vidim potpise drugih suradnika, puno ih je tako lijepo, a moj je običan.

--3D (razgovor) 19:28, 1. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Članak i referenca

Ej, Roberta. Naime, članak Bulcsu Laszlo nije sređen, ali dodah da Laszlo govori četrdesetak stranih jezika (s anonimne IP adrese, doduše). Je li dovoljno ostaviti tako, ili je ipak potrebno pronaći reference? Problem je u tomu što referenci na internetu nema.

Btw. tako napravih i na engleskoj wiki, ali mi je Suradnik:Ivan Štambuk počeo govoriti o srpskohrvatskomu i sličnomu. S tim se neću zamarati, a i ne mislim raspravljati s čovjekom koji o jeziku pojma nema, a za francuski mu je jezik izvor Google prevoditelj. Pa ću tako ostaviti na en wiki, ali pitam za hr. :) ;)

P.S. Vjerojatno si čula o Laszlu, a i o njegovom znanju jezikâ. :) --Binx ® 23:10, 1. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

premjesti

Fali mi kvadratić "premjesti". Rekli su mi da tebe pitam da mi objasniš zašto mi fali. --Suradnik:Pauk '70 13:10, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Zhile mi je odgovorio, ne treba pomoć. Hvala kao da jesi. --Suradnik:Pauk '70 13:37, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pauk 1970

Kad si već tu, možda mi možeš pomoć oko promjene imena u "Pauk 1970", ovaj ' mi je nepraktičan? Našao sam gdje se daje zahtjev, ali ni to ne mogu otvoriti, vjerojatno opet zato jer sam novi. Možeš li ti napisati zahtjev umjesto mene? --Suradnik:Pauk '70 13:39, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

111. brigada HV

Nema razloga za uklanjanje mojih dopuna jer ne pišu sve akcije. Ja sam dodao dvije koje su nedostajale. --Suradnik:Pauk '70 13:42, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

A je piše sad vidim. Članak je malo zbrkano napisan, pa se nisam snašao. --Suradnik:Pauk '70 13:43, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Zašto je sad stranica zaključana??? --Suradnik:Pauk '70 13:45, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Kakve su to sad "nepotrebne izmjene"??? Zar su moje izmjene "nepotrebne"??? --Suradnik:Pauk '70 13:47, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Jesi tu? Molim te, otključaj članak, želim još pisati. --Suradnik:Pauk '70 13:50, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Da ali to nikako nije razlog da zaključaš članak. Ja sam ga jedini uređivao u zadnje vrijeme i ovo sam shvatio kao "ovaj tip ne piše ništa pametno i bolje da zaštitim članak od njega". Mislim da nije pristojno na ovakav način pokazati nekom da mu zadnje promjene možda nisu baš savršene. Molia bih te da otključaš članak, pa ako budem radio kakve greške, ispravi me. Do sad sam imao samo pozitivna iskustva sa drugim sudionicima ovog projekta i volio bih da tako i ostane. --Suradnik:Pauk '70 14:07, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

U redu, prihvaćam ispriku. Možeš li sad otključati članak? :) --Suradnik:Pauk '70 14:39, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Mogu li znati zašto je stranica još uvijek zaključana i to na punih 7 dana? Napravio bih neke izmjene ako nemaš ništa protiv. Stvarno ne vidim razloga da čekam 7 dana. --Suradnik:Pauk '70 15:34, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Premještanje brigada

Molim te premjesti ovih par novih članaka koje sam napisao na stranicama za razgovor. Iz nekog razloga meni kao novom surandiku nije dozvoljeno otvaranje članaka koji započinju s 3 broja. Provao sam 98. brigada HV i 99. brigada HV i to radi, ali 109. brigada HV ne ide pa je to valjda to. Hvala. :) --Suradnik:Pauk '70 14:44, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hey hey

Da, dugo me nije bilo. Faks, ispiti :) (Franko)

Istovremeno uređivanje

Srećom, dosad sam ja uvijek bio brži :))) Za nizove ćemo još vidjet...  E.coli  17:22, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Teorije zavjere

Prava istina :))) --zhile 18:59, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

ako se dobro sjecam,

nije radila.--Uskboy 21:00, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

http://hr.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson#cite_note-107 --Uskboy 21:03, 2. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ref. 108. se i dalje ne vidi--Uskboy 18:20, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Prvi korak: Razgovarajte s uključenima u spor

Evo, sve po pravilima.

Ja sam Suradnik:To je to šta *ebe naše kokoše.

Za početak molim da me odblokiraš jer smatram da je tvoje blokiranje mene ovdje bilo nepromišljeno i bezopleto a kada me odblokiraš možemo nastaviti s dogovorom oko mojeg imena prema s postojećim(!) pravilima.

Kao što možeš vidjeti na Razgovor sa suradnikom:To je to šta *ebe naše kokoše - suradnik Dtom mi je vrlo jasno i nedvosmisleno napisao "Ma pusti sad ime, kad budeš siguran lako ćemo to srediti.", a ja sam mu čak dao i 2 prijedloga za moje novo ime. Ako si smatrala da je moje ime neprimjereno, mislim da si trebala nastaviti moj razgovor s Dtomom, a ne me blokirati bez da si uopće pogledala je li netko već razgovarao sa mnom o mojem "neprihvatljivom" imenu. To što si ti administrator ne znači da tvoje mišljenje vrijedi više od dtomovog i da je njegov dogovor sa mnom bezvrijedan.

Ja sam nakon što sam bio upozoren na "nezgodno" ime, pročitao pravila i tamo nisam našao ništa sporno. Smatram da moje ime nije zbunjujuće, ni nerazumljivo, ni ne ometa rad zajednice. ako ti misliš da je, daj mi neki argument za to. Ako nekom baš smeta "*ebe", ja sam spreman i na "g*ebe", pa i na "grebe".

U vezi tvojeg "bilo prihvatljivo i svakodnevnom životu i na Wikisusretima" - to u pravilima ne piše, pa o tome nema potrebe razgovarati. Ako je nekom predugo, neka me slobodno zovu "To je to", meni ne smeta.

U krajnjem slučaju, ***bez obzira na to je li moje ime u redu ili nije***, mislim da nikako nisi smjela blokirati me ako sam ja već rekao da sam spreman promijeniti ime!!!

A sad bi te zamolio da me odblokiraš. Hvala.

Pozdrav od Suradnik:To je to šta *ebe naše kokoše. --78.3.77.246 13:36, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Anonimni suradniče, otvori novi suradnički račun koji je u skladu s pravilima o suradničkom imenu, bez prostačkih ili drugih neprimjerenih aluzija, pročitaj uvodni tečaj i kreni ispočetka. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:01, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Ne prihvaćam ponuđeno rješenje. Dtom mi je rekao da imam vremena razmisliti o promjeni imena i ja se držim onoga što mi je obećano. Ako hoćeš, možemo se i prvo dogovoriti o promjeni imena, pa da ga tek onda administratori promijene i odblokiraju me, meni uopće nije problem. Ali, da ja otvaram novi račun, to mi nije prihvatljivo. Da si pročitala moj razgovor s Dtomom, do ovoga ne bi došlo, ja ti to nisam kriv. Dakle, što kažeš na "To je to što grebe naše kokoše"? --78.3.77.246 14:10, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Što kažeš na "To je to"? Eto, bez ikakvih neprimjerenih aluzija. Samo me odblokiraj, odblokiraj onu stranicu za zahtjeve za promjenu imena i ja ću napisati zahtjev za promjenu imena. Time će problem biti riješen i svi zadovoljni. --78.3.77.246 14:15, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Ja sam protiv toga, jer ne priznaje svoje, nazovimo ta iživljavanja i maltretiranje greškom, nego je i dalje uporan, i drugog naziva nepromišljenim i brzopletim. Znači radi se o osobi koja će samo ometati rad i maltretirati druge suradnike. --Zeljko (razgovor) 14:21, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]


Kralj Tomislav

Bog!

Dakle ,ono je članak o kralju Tomislavu, ne o Robertu Frangešu Mihanoviću , hrvatskim kiparima, kulturnim spomenicima u RH , Zagrebu i sl.

Tomislavgrad se smatra njegovom prijestolnicom. Ne Zagreb ,Ludbreg ili ne znam koje već misto. Spomenik u Zagrebu za ovaj članak je nebitan kao i neki možebitni u Frankfurtu ili New Yorku.

Staviti Mihanovićev spomenik na prvo misto imalo bi smisla jedino u clancima o Zagrebu ili o samom kiparu. Nipošto ne o članku o samom kralju.--Añtó| Àntó (razgovor) 17:31, 3. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Isprika

Priznajem da nisam! Izbrisao sam i sad idem lijepo čitati tečaj dva - tri dana. Ok! Zašto Zarathuštra???

Hvala za potpis

Puno ti hvala na poveznici za potpis. Još ljepši pozdrav!

--3D (razgovor) 14:11, 4. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pomoć

Molio bih za pomoć kod uređivanja članka Grdun. Pod podnaslovam stanovništvo naveo sam broj stanovnika od 1857 do 2001. godine. Bilo bi dobro kad bi se to moglo prikazati grafikonom.

Unaprijed hvala --Scout69 (razgovor) 14:59, 5. srpanj 2009. (CEST)

NL

Možeš meni poslat?--Uskboy 12:29, 6. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

OK!--Uskboy 12:39, 6. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]


Dora Pejačević??

Pozdrav Roberta,

primijetio sam da su (vjerojatno slučajno) izbrisane poveznice na www.dorapejacevic.com i na projekt "Tajni svijet Dore Pejačević" pa me interesira radi čega je to napravljeno. www.dorapejacevic.com će se još uređivati i na njemu će se pojaviti puno podataka o Dori Pejačević.

Lijep pozdrav, Marin

Zašto si uklonila moju izmjenu na članku?--Vatrena ptica (razgovor) 19:36, 7. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Roberta, koristim tipku, samo radim na različitim člancima.--Vatrena ptica (razgovor) 19:37, 7. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Što trebam izbjegavati u izmjenama (koristim tipku), nije mi uopće jasno?--Vatrena ptica (razgovor) 20:25, 7. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

veliki bijeli zec napada

Dakle predmet nema veze s realnoscu, ali ako bi mogla napraviti merge s sustav za upravljanje bazom podataka i sustav za upravljanje BAZAMA podataka to kopi pejstat sve iz ovog drugog u prvi ispod naslovnice

fala lijepa Metropolis (razgovor)

Da te pitam nešto. Mogu li suradnici od 10 do 12 godina biti autopatrolirani? --Valentina (razgovor) 10:35, 8. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Roberta, smijem li nešto važno priopćiti Joli a tiče se budućeg projekta na netu? Ne želim biti blokirana.--Vatrena ptica (razgovor) 13:13, 8. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Database managment system

Na engleski se kaze database managment system, i umjesto da naslov bude sustav za upravljanje bazom podataka, ja sam stavio sustav za upravljanje bazama podataka (mnozina) ali je u biti isto no ja bih te zamolio da ako nije problem da citav moj clanak kopi pejstas ispod onog dijela koji postoji na sustav za upravljanje bazom podataka i izbrises ovaj koji sam ja kreairao jer koliko sam shvatio obicni korisnici ne mogu to uciniti sta ne Metropolis (razgovor)

HRT2

Roberta, daj pogledaj stranicu HRT2! Neki novi suradnik, ja mislim da je, postavio je stranicu na engleskom i svake minute snima. Suradnik je "Blueoptima" pa malo obiđi. Pozdrav!

Toca 16:19, 8. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Izvori i literatura

Roberta, većina karata je preuzeta iz hrvatskih povijesnih zemljovida. Karte koje se tiču bosanskog kraljevstva su uzete iz starog jugoslavenskog atlasa za osnovne i srednje škole. Ako ne posjeduješ te knjige doma, ovdje su ti zemljovidi skenirani (korisnik imenom zapadni mostar je to napravio) [3] pa možeš provjeriti iste. Oprosti, mislio sam da su isti opće znanje :) pa mi je onaj komentar od Ex13 malo bezobrazno zazvučao. Reci gdje bih trebao staviti da su zemljovidi iz Hpz-a? Jer zemljovidi se nalaze na commonsima. Tenks.--Čeha (razgovor) 20:36, 8. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Roberta, što je ovo ? [4] Ovdje gore sam lijepo napisao otkuda je literatura, a ti mi nisi niti odgovorila ? --Čeha (razgovor) 10:44, 25. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Isprika, našao komentar na stranici za razgovor... --Čeha (razgovor) 11:37, 25. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Nepotrebni članci

Pozdrav!

Ovako, ima nekoliko sasvim nepotrebnih članaka, koji su stvoreni bez nekog valjanog razloga od strane suradnika Sentic sm (mislim da se tako zove).

Dakle, to su ovi članci, koji se točno ovako zovu:

  • 13. SS oružana gorska divizija "Handžar"
  • 23. SS oružana gorska divizija "Kama"

--- Ove članke sam preusmjerio na: 13. oružana gorska divizija SS-a "Handžar" i 23. oružana gorska divizija SS-a "Kama". Ta dva članka s valjanim imenima postojala su od prije, ali su izbrisani i zemjenuti krivo imenovanim člancima. --Wüstenfuchs (razgovor) 21:32, 8. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Molim pomoć

Draga Roberta!

Stvarno trebam pomoć. Prevodim jedan članak sa engleske Wikipedije i kad završim, staviću ga na hrvatsku.

Ali zapela sam oko nekoliko rečenica, pa mi treba pomoć oko njihovog prijevoda. Molim te, pomozi mi za:

While working in New York City as a storyboard artist for multimedia presentations, the 5'7" (170 cm) Ward began modeling to supplement her income. She was recruited by the Wilhelmina agency and was soon featured in television commercials promoting Maybelline cosmetics.

ima još:

But capitalizing on her accolades proved difficult as they coincided with a surge in films and programming marketed primarily at teenagers.

Ove sam nekako, ali nisam sigurna, a rekla si mi da nikad ne pišem nešto za što nisam sigurna. A sad meni najteža:

Ward succeeded actress Candice Bergen as commercial spokesperson for Sprint's long distance telephone service from 1999 until 2002, when landline long distance promotions fell out of favor.

i

She developed and produced a pilot for a half-hour situation comedy (in which she would also star) for CBS' 2006 season but it was not selected by the network for its roster..

Molim te, mala pomoć za jedan članak...

Lijep pozdrav,

--3D (razgovor) 22:20, 8. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

pazi ovoga, [5], stalni vandal, n e znam izustanove su ga pustili , ista numera. Blokiraj ovu stvar za navik. --Zeljko (razgovor) 01:19, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Godišnjice

Kako su stranice zaštićene moram maltretirati administratora:

  • Wikipedija:Izabrane godišnjice/11. srpnja . Srpske snage nisu poklale Bošnjake nego ih ubile ili masakrirale. Poklale ne može upotrijebiti jer je najveći dio žrtava pogubljen vatrenim oružjem--Rjecina2 (razgovor) 11:58, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
  • Wikipedija:Izabrane godišnjice/25. srpnja :"Vojska Nicejskog Carstva preotela je Mlečanima Carigrad ". Nisu Carigradom vladali Mlečani nego Latinsko Carstvo.
  • Wikipedija:Izabrane godišnjice/27. srpnja :"Četnici su počinili pokolj nad Hrvatima kod Drvara i Bosanskog Grahova". Definitivno ovo brisati jer imamo NPOV problem ili u prijevodu :"tko je bez grijeha neka baci prvi kamen". Pisati o četničkim zločinima u drugom svjetskom ratu, bez pisanja o ustaškim je možda malo problematično. Ovo je bio popis za srpanj--Rjecina2 (razgovor) 12:07, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Rječina2 nema ni najmanje potrebe brisati četničke zločine, ustaški se mogu dodati, ali za brisanjem nema potrebe. Nije tu ništa problematično. --Flopy (razgovor) 12:12, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Pogledaj http://hr.wikipedia.org/wiki/9._srpnja i http://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Izabrane_godišnjice/31._srpnja . Flopy će me zadaviti, ali ja ne znam koji datum je točan (prodaja Dalmacije).....--Rjecina2 (razgovor) 13:16, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Točan datum je 9. srpnja (bilo i danas na TV kalendaru), tako da iz izabranih godišnjica 31. srpnja prodaju Dalmacije treba ukloniti, ja sam uklonio sa stranice datuma. --Flopy (razgovor) 13:32, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Wikipedija:Izabrane godišnjice/15. siječnja Rosa Luxemburg je ubijena.
Wikipedija:Izabrane godišnjice/24. siječnja od propagande Applea se čovjeku stvarno može dignuti kosa na glavi (već sam to brisao u 3. siječnju). Treba pobrisati komentar da je to bilo prvo računalo s mišem i grafikom ili dodati da je to bilo prvo komercijalno uspješno računalo (jer je bilo i ranijih računala s mišom i grafikom, ali su bila financijski neuspješna)--Rjecina2 (razgovor) 13:52, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Izabrane godišnjice

Ako si ovdje i ispravila, na Glavnoj stranici i dalje stoji "preminuo". Lijep pozdrav :-)--Flopy (razgovor) 11:59, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Učinjeno i očišćeno. Zahvaljujem :-) --Flopy (razgovor) 12:13, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Jedna mala molba za moju omiljenu administratoricu

Roberta, molim te samo mi prevedi ono što sam zamolila, sad sam stvarno ozbiljno sve shvatila, a pišem jedan članak i stvarno mi treba pomoć. Ti si mi najdraži administrator i zato mislim da mi samo ti možeš pomoći.

Lijep pozdrav --3D (razgovor) 12:44, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]


P.S. Lijepo izgledaš na slici Wikisusreta. Najljepša si.

Hvala Roberta, uvijek dobro dođu ti prijazni savjeti. --3D (razgovor) 13:02, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala, ni ja ne mogu gledati onu sliku. Možeš li mi dati svoj mail, da me možeš opomenuti preko maila i msna, a i da ti nešto kažem.

--3D (razgovor) 13:03, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Upotreba fotografije , članak Vapnika

Pozdrav

Pišem članak Vapnika, e sad postavio sam u članak i fotografiju vapnike ( Datoteka:Vapnika.jpg ) koju sam pronašao na net-u (izvor članka), no međutim kolega Fhms upozorio me da tu sliku nebi smio koristiti. Mislio sam danas poslikat taj objekat na licu mjesta ali više ga nema - srušeno prije dvije godine. Fhms uputio me na Vas da Vas pitam oko upotrebe slika, dali slobodno koristim tu sliku, ili da napravim neku skicu pa da je stavim ??

poz --Scout69 (razgovor) 14:53, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Made in China

Roberta, neki anonimni suradnik je kreirao ovu stranicu. Malo je bez veze i molim te pogledaj ju. Evo ti link ovdje. Pozdrav! Toca 00:30, 10. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Meni se čini da ti već duže vrijeme samo blokiraš druge suradnike. Sad sam vidio da si blokirala nekog anonimnog suradnika jer je izbrisao "uloge" na članku "Moj grijeh". Pa ono je španjolski jezik!!!--Bruno B. (razgovor) 15:35, 10. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Preusmjeravanje suradničke stranice

Ma na commonsu se nisam mogao registrirati pod ovim imenom pa sam se morao kao Jack Sparrow 2. A kada se registriram na commonsu ponekad se zaboravim odlogirati pa mi se dogodi da pod drugim imenom ovdje uredim članak.--Jack Sparrow (razgovor) 16:06, 10. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ovako je u redu, puno hvala! PS Na engleskoj wikipediji sam se morao regitrirati kao Jack Sparrow 3--Jack Sparrow (razgovor) 16:18, 10. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Jackson

Ok, čujemo se ;-).--frk@ 17:41, 10. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Predlošci

Roberta, molim te pošalji mi na wiki poruke one predloške o kojima smo jučer pričali. Nisam trenutačno kod kuće pa bi te molio da mi pošalješ ono za brisanje stranice, za dobrodošlicu i još jedan samo se ne mogu sjetiti, ali mislim da je za grafite ili tak nešt. Pošalji mi to molim te. Pozdrav!!! Toca 18:05, 10. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala na glasu za koprivu. --Valentina (razgovor) 18:11, 10. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Boja potpisa

Zašto je tebi, kada se potpišeš uvijek napisano svijetlo plavom bojom, znaš li kako da ja sebi to promijenim budući da nisam našao kako to mijenjati --Anton (razgovor) 14:35, 11. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Zahvala

Nema na čemu --SveroH (razgovor) 12:43, 12. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Bukavac

Pogledaj, Bukavac, Bukavac nebogled. Dva članka o istoj ptici, istog teksta, jedan bi trebao postati stranica za preusmjeravanje na drugi. Pozdrav :) --Flopy (razgovor) 10:20, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Imaš e-mail.--Vatrena ptica (razgovor) 13:11, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Luburić

Pozdrav!

Proširio sam članak o Vjekoslavu Luburiću. Prije nije imao nikakvih izvora... Mislio sam raditi novi članak, no greškom sam samo prepravio stari. Ime za članak Vjekoslav (Maks) Luburić mi ne izgleda dobro. Čovjek se zvao Vjekoslav Luburić, a taj nadimak dobio je u obučnome logoru u Mađarskoj. Kao da Juri Francetiću napišemo Jure (Laszlo) Francetić, jer je i on imao nadimak...

:)

Možete li ikako preimenovati članak, s obzirom da je tako star i da je tako dugo ovdije...? Samo ga preimenujte ako može...

I ako je već tako... ja sam napravio novu stranicu Vjekoslav Luburić... pa je izbrišite... jer glupo je da postoje dva članka o istome čovjeku...

Hvala.--Wüstenfuchs (razgovor) 22:57, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala!

Hvala puno... ako bude trebala pomoć tražit ću.

Lijep pozdrav.--Wüstenfuchs (razgovor) 23:05, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

hvala --SveroH (razgovor) 08:27, 15. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
To nije bio medicinski savjet, već samo uputa gdje IP suradnik može pronaći željenu informaciju, pošto je on napisao da želi hitan odgovor.---Vatrena ptica (razgovor) 13:15, 15. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Widra

Kad Valentina na Widri napravi popis članaka koje treba srediti ili dopuniti a govore o medicini, smijem li ja ijedan dopuniti ako dovoljno znam o njemu? Trenutačno sam u Splitu i zaboravila sam ponijeti literaturu, no ako mogu dopunjavati u korist Wikipedije i Widre, poslužit će mi dobro pamćenje podataka.--Vatrena ptica (razgovor) 19:01, 16. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ovog puta sigurno neću pogriješiti, služi me dobro pamćenje i uvijek ako nisam 100% sigurna mogu pitati svoju mamu koja je bila viša medicinska sestra ili Mariu Sieglindu von N. Teme iz medicine u kojima samm griješila nisam baš najbolje shvaćala... to sam tek sad uvidjela.--Vatrena ptica (razgovor) 19:42, 16. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Zahvala

Hvala na pomoći! I hvala što ste mi objasnili šta je onaj sažetak, gospođo Roberta F.

Prijava

Mogu li raditi neprijavljen? Nemam povjerenja u internet i želio bih ostati anoniman.

a.matkovic

Snučani papagaj

Kakav sunčani papagaj? Ja tu stranicu nikada nisam ni otvorila. Nemam ja nikakve veze sa tim. --Dunjči (razgovor) 13:23, 17. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ipak

Ovako mi je ipak lakše. --Matkovic (razgovor) 13:43, 17. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hoću, sve ću proučiti, samo budite strpljivi sa mnom :). Za sad sam shvatio podnaslove i sad ih idem srediti. Wikilinkanje sam već shvatio, ja bar mislim. A i potpis radi! :) --Matkovic (razgovor) 13:57, 17. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Velika Rumunjska

Kao što sam rekao staviti ću u kafić.--Rjecina2 (razgovor) 14:30, 17. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Kafić [6]--Rjecina2 (razgovor) 14:49, 17. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Udruge

Prekopao sam cijeli internet, ali zaista više nema podataka o ovim udrugama, pa mislim da više neći ni pisati o njima. Nego ću se uhvatiti drugih tema koje me zanimaju: ljekovito bilje i otok Hvar.

Ja mogu srediti članke, kad naučim što treba. Ali mislim da ih nemam čime proširiti. Provajte sami, s gogleom, provjeriti. Ja sam izgubio 15 minuta i ništa.

Ako ćete ih zadržati, zadržite. Ako ćete ih brisati, brišite. Ja tu baš i ne mogu pomoći :). Oprostite na neprilikama :(.

LAvanderMAn

Neshvaćanje!

Ti draga Roberta očito ne shvaćaš! Ja najviše ne mogu podnijeti kada netko pokazuje kako je toj osobi znanje na niskoj razini!

Ja sam tebi rekao da mi jedino vi na Wikipediji na hrvatskom jeziku stvarate probleme, dok mi svi drugi suradnici na svim drugim Wikipedijiama na kojima radim ne stvaraju probleme!

Zašto bi onda vi bili iznimka!

Ja na Wikipediju, bili na onu na hrvatskom ili nekom drugom jeziku, dolazim samo s jednim razlogom: pobrinuti se za to da je da napravim neki novi članak, ili pak da ispravim neki postojeći kako bi on zadovoljavao kriterije koje bi trebao zadovoljavati!

To je moj jedini cilj, a ne stvaranje prijatelja ili komunikacija s drugima!

Moj cilj je jasan: rad, rad, rad i još više rada!

To svi na drugim Wikipedijama znaju, pa mi zato ne smetaju, nego cijene moj doprinos!

Vi na Wikipediji na hrvatskom jeziku morate shvatiti!

Ako ja izbrišem koji razmak, onda to činim iz slijedećih razloga:

1. kako bi se osigurala pravopisna ispravnost rečenice; 2. kako bi se uštedio prostor u članku, jer i razmaci zauzimaju prostor, što bi svaka informatički pismena osoba trebala znati; 3. jer su mi svi suradnici i administratori na Wikipedijama na drugim jezicima na kojima radim rekli kako su upravo takvi razmaci koje ja uklanjam nepotrebni, dok ti govoriš upravno suprotno.

Sada, stvarno te lijepo molim da se u budućnosti suzdržiš od takvih nepotrebnih komentara kako što si mi ih slala do sada!

Trenutno radim na jednom vrlo važnom članku, te mi stoga ne treba netko tko će mi svako malo oduzimati vrijeme kako ga ne bih mogao završiti!

Hvala na razumijevanju!

S poštovanjem,

Štreberko!

--Štreberko (razgovor) 15:24, 17. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Pozdrav Roberta

pošto više nije tema aktualna mislio sam pobrisati nepotrebne informacije iz razgovora. Hvala što si me upozorila na pravila.

Ciao Marin

?????!!!!!

Do sada na svim Wikipedijama na drugim jezicima me nitko nije na ništa upozoravao, a pogotovo me nitko nikad nije blokirao, jer su svi uvidjeli da sam vrlo marljiv radnik koji znatno oplemjenjuje njihove Wikipedije dopunama postojećih članaka i stvaranjem novih!

Ali, na Wikipediji na hrvatskom jeziku rad i marljivost očito nisu važni!

Stoga, molim te, obriši moj korisnički račun jer više neću dolaziti na Wikipediju na hrvatskom jeziku!

Sada sam uvidio da se moj potencijal, rad i marljivost na Wikipedijama na drugim jezicima priznaje, samo ne na onoj na hrvatskom jeziku!

A onaj članak koji sam već nekoliko sati pisao sada sigurno neću objaviti na Wikipediji na hrvatskom jeziku!

S poštovanjem,

Štreberko!

nema odmora...

Chuck uvijek spava s jednim otvorenim okom  :) --zhile 00:59, 18. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

U redu. Možeš li provjeriti jesam li dobro uradila ovo‎;?--3D (razgovor) 00:29, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Opomenuo me SpeedyGonsales da ne stavljam svakome dobrodošlicu, pa sam onda samo onima koji imaju doprinose. Za ovog kojeg sam ti pokazala sam vidjela da je vandal, pa sam stavila tu opomenu jer znam da ne mogu stavljati prijetnju za blokadu jer nisam admin, pa sam te pitala da li dobro radim. Ali sve sam shvatila. Lijep pozdrav ;))))))--3D (razgovor) 00:41, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Novi suradnici

Bok Roberta,

gledao sam evidencije novih suradnika i nije mi jasno što to znači Automatski stvoren račun --SveroH (razgovor) 13:58, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ubuduće ću više paziti, ono sam izbrisala samo zato što je bilo s weba pa...--Vatrena ptica (razgovor) 15:01, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Jela

Pišem koristeći sve moguće izvore koje imam.

Imam 5-6 internetskih izvora koje kombiniram sa nekim knjigama od Barbierija, u kojima ponekad piše malo više od samog načina pripreme. Bilo bi mi dosadno kad bi samo prepisivao recepte. Pokušavam u člancima ubaciti što više kulturnih podataka, npr. gdje se to jede, koliko je jelo staro, u kojim prigodama se jede (npr. za neki blagdan) i tako to. Teško je naći nešto više od recepta, nažalost, ali trudim se koliko mogu. Znaš li ti koliko obično člancima treba da se prebace gdje su bili? Moji su nažalost još uvijek na razgovorima. :((

--Paradiže (razgovor) 17:40, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala

Naslov valjda dovoljno govori ;) --Conquistador (talk) 19:40, 19. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Nagradica

Vidim da si zaključala suradničku stranicu, pa ti nagradu stavljam ovdje, jer si je zaslužila:

Za moju dragu administratoricu! :)   Za najbolju administratoricu! :)

Vidi na slikama

Dodijelila:
3D

--3D (razgovor) 00:35, 20. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

SO

Takve okviriće imaju na engleskoj wikipediji... Zašto ne može na hrvatskoj? A nacionalizam nije zločin ako je fašizam ili nacizam.

Roberta, smijem li osvježiti tablicu svinjske gripe? Neosvježena je mjesec i 6 dana.--Vatrena ptica (razgovor) 19:57, 21. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
hvala na savjetu, nisam znao za smjernice 60 minuta, a što se tiče IRCa nisam još pročitao ali hoću, a što se tiče novih članaka i wikipoveznica za ubuduće ću se potruditi, evo hvala još jednom --SveroH (razgovor) 20:57, 21. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

IRC

Imao sam nekih problema kod instalacije pa nisam jučer mogao do IRC-a. Sada je sve u redu. :) --Niks (razgovor) 09:54, 22. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

ups :)

ejla, izgleda da me malo lupila vručina :) zbog ove izmjene sam ovaj članak prebacio na razgovor, i naravno kasnije skužio da je već prije bio napisan. vratio sam prijašnju inačicu, pa sad, dal je ovako ok, ili...? --zhile 11:36, 22. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]


Pitanje

Imam pitanje, jer je stranica za promjenu suradničkog imena blokirana, a ja bi htio promjeniti svoje suradničko ime u Franjo Topioničar, pa Vas pitam kako to mogu ućiniti? --FRANJO TOPIONIČAR (razgovor) 15:26, 22. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Zar je to potrebno?

Ne vidim kako ikoga može smetati mojih 17 promjena na 5 raznih članaka. Svatko će se složiti da je Vaše upozorenje i ovaj moj odgovor tek puko obostrano gubljenje vremena a svima je jasno da nešto više od 3 promjene po članku u prosjeku nisu i ne mogu biti tretirane onako kako to vi nazivate. Nije mi jasno zašto prvo malo ne pogledate ono što radim prije nego što postajete dosadni i naporni pišući notorne besmislice. Prvi put nisam odgovorio nadajući se da ćete malo promisliti ali izgleda da netko drugi treba promisliti za Vas. "Srdačno" ste me dočekali pozivajući me da prestanem pisati a iz Vaših doprinosa vidim da Vi i ne pišete pa vjerovatno i ne znate kako to izgleda. Ukoliko želite to saznati pokušajte i sami nešto napisati umjesto da s takvim postupcima tjerate suradnike.--Do dna (razgovor) 17:25, 22. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Zdravo

Zdravo. Evo ja napisah novi članak, prave kukavice. Možeš li dodati nešto u taksokvir, npr. podporodice? Ako nešto znaš, slobodno dodaj. I možeš li mi predložiti neke ljude koji se razumiju u ptice, pa da ti ne moram dosađivati? --Dunjči (razgovor) 19:01, 22. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ispunjavam Roberta koliko mogu. Engleskim pišem tek onako...--Vatrena ptica (razgovor) 14:23, 23. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Podaci nemaju izvora ali piše SZO. Međutim, nisu osvježavali podatke oko mjesec dana pa tablicu neću osvježavati jer vjerojatno sad trebaju podaci neke druge organizacije.--Vatrena ptica (razgovor) 14:43, 23. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

ne nego na blokiranog vandala-brisača. Kažm ovako, sve su mi adrese i pisma i imeil-book izbrisani. --Zeljko (razgovor) 23:28, 23. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Evo, nakon rasprave da budem koristan. Kako ste napomenuli da svaku promjenu pregledate, postavio bih pitanje, kako onda na stranici "Picigin" usred teksta već podulje vremena stoji vrlo neprimjerena riječ (ili psovka). --Do dna (razgovor) 14:56, 24. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Nagrada

izrazito ljubazna i strpljiva
Nagrada za
komunikativnost
Dodijelio:
Bracodbk


Uz pozdrav sa juga :-) Braco (razgovor) 20:13, 25. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Lijep pozdrav :-) Braco (razgovor) 22:30, 26. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Roberta, gotovo uvijek primjenjujem pravilo 60 minuta u slučaju novih članaka pa mi ne moraš napominjati ako na to misliš. Što se vandalizama tiče, trudim se brisati one jutarnje na koje nitko nije reagirao te one jednostruke. Bojim se da ako dođem na irc, oba kompjutora će mi crknuti, jedan jer presporo ubacuje riječi na kanal pa se mora točkati, a drugi jer ima mnogo ugnježdenih crva i virusa. Moram pričekati dok se vratim u Mostar. --Vatrena ptica (razgovor) 07:57, 27. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Moja loša arhiva

Roberta, možeš li obrisati ovo. Puno sam pogriješila oko preusmjerenja i molim te da obrišeš tu lošu i praznu arhivu. Sad sam barem malo sredila pogrešku, samo mi treba administrator da obriše pogrešnu arhivu. I, obećajem, više neću davati nagrade suradnicima...--3D (razgovor) 13:01, 27. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ne dopisujem se ni s kime niti to želim (dopisujem se zapravo samo na msnu s 3D i Valentinom), ali smijem li reći 3D da je dobila e-mail od mene? Važno mi je... jer je ona izvanmrežno na msnu i onda ne može dobiti nikakve obavijesti.--Vatrena ptica (razgovor) 13:11, 27. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

nepotrebna snimanja

opravdano...a kaj ćeš...događa se i najboljima :) --pp (razgovor) 05:12, 28. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Šta trebam ispraviti u tom članku?--3D (razgovor) 20:24, 29. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Dobro, neću to više raditi. Moja greška, priznajem. Jako sam nestrpljiva--3D (razgovor) 23:51, 29. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

ok, nema problema i hvala na savjetu! Što sad slijedi s ovim člankom?--StjepanG wiki gratia wikis 16:35, 30. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]


Bot

Zdravo Roberta. Jednom si mi odbila zahtjev za bota. Tada sam imao samo dvije zastavice i oko 100 izmjena ukupno. Da li želiš da moj bot (User:BokimBot) ponovo radi ovdje kada ima 10 zastavica i oko 5000 izmjena ukupno. Ako treba mogu napraviti nekoliko test izmjena. Trebao bi da radi interwiki. -- Bokim  |  talk  17:29, 30. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Zašto

Oprostite na pitanju, ali zašto ste mi poslali onu poruku o Prikaži kako će izgledati? Jesu li u pitanju moji članci ili ova arhiva koju sam zeznula?--Dunjči (razgovor) 18:25, 30. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

pupavac

Ako si me upozorila za onu sliku na upupidae, pogrješila si. Ja sam htjela da onako izgleda, jer se o toj pozi govorilo u tekstu malo iznad. Izgledalo mi je staromodno da sve slike stavljam ispod članka, pa sam htjela malo promjeniti stvari. Ali, ako baš inzistiraš...--Dunjči (razgovor) 19:34, 30. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Jesi dobra? One kuvajt kule, treba prebacit (kad se bude prebacivalo), na kuvajtski tornjevi. --Zeljko (razgovor) 04:20, 31. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Zahvaljujem na jezičkim ispravkama sr:/hr:, tehničkim nadopunama i ukazanim propustima u tekstu. Nadam se i dalje uspješnoj suradnji, pozdrav iz Niša.--Intermedichbo (razgovor) 12:42, 31. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

hrvatska

žao mi je što sam prouzročio zbrku...iako ti ne treba imaš moje dopuštenje izbrisati moje doprinose i vratiti na prijašnje, očito poboljšano stanje...namjera mi je bila poboljšati članak, smatraš kako to nisam uspio pa više neću unosit izmjene...jer ono što sam napisao je bez reda i smisla, pa i krivi pojmovi ili nepotpune rečenice...želim ti sreću u raspetljavanju ove "zbrke" nije mi to bila želja...moje iskreno žaljenje...ponižen i poražen odlazim u mirovinu :) lijep pozdrav --pp (razgovor) 17:21, 31. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Roberta da li si ti pomogla ili još više zeznula tekst. Da li si pogledala kako tekst izgleda od kada si na njega stavila poziv za raspravu ???--Rjecina2 (razgovor) 16:38, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Zbog taga (ne znam kako reći na hrvatskom) početak teksta sada ima rupu veliku 30 ili više redova !? Stavi tablicu Republika Hrvatska ispod taga tako da tekst ipak na nešto liči ili ako ne razumiješ na što pucam makni na 5 minuta zaštitu pa ću ja srediti "problematičan" prazni dio teksta--Rjecina2 (razgovor) 18:21, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Sada bolje izgleda ?--Rjecina2 (razgovor) 18:28, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Samo sam ovo htio učiniti jer je na mom zaslonu 1024 x 768 bila velika rupa u tekstu--Rjecina2 (razgovor) 18:37, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

re:Arhiviranje

Promjenio sam mail. --Jack Sparrow (razgovor) 19:02, 31. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Ne znam zašto ali ne mogu ti odgovoriti na mail. Uglavnom, kakve su to upute za IRC, što je uopće to? Malo sam previše zadubio glavu u članke pa ne gledam svijet oko njih. --Jack Sparrow (razgovor) 19:11, 31. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

alo, New Lett..--Zeljko (razgovor) 03:32, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Molim te odblokiraj Andreja.--Ex13 (razgovor) 09:10, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Opet ja

ok, hvala na tehničkim pitanjima. e, da, kontaktirao sam Prox saxxa, ne javlja mi se još, ali kad doće sredit ćemo tu Bh umjetnost...--StjepanG wiki gratia wikis 11:28, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

TV kalendar RTCG

U članku Popis mjesta imenovanih po Josipu Brozu Titu, što se tiče nadnevka od kojega Podgorica postaje Titogradom, ja nisam promijenio nadnevak koji je tamo napisan, već sam napravio kratku referencu.

Volio bih primijetiti kako:

  • (1) Podatak koji stoji u članku nema izvor
  • (2) TV kalendar se može smatrati izvorom

Drugih izvora trenutačno nemam, niti mi se ti izvor traže. Pretpostavljam mogućnost lakše dostupnosti takvoga podatka u Crnoj Gori. Bez obzira na što bilo tko misli - ja nisam iz Crne Gore, niti sam Crnogorac. Podatak o tome nadnevku objavljen je u Službenome listu Narodne Republike Crne Gore 1. kolovoza 1946., te se taj nadnevak računa kao početni, a ne nadnevak kad se o tome raspravljalo u Skupštini NR Crne Gore ili Skupštini Kotara podgoričkoga.

Ne vidim problem u dopuni koju sam načinio, jer nisam izmijenio ništa.

Bugoslav (razgovor) 18:49, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

TV kalendar Radio-televizije Crne Gore bolji je kao izvor, nego navođenje nekog podatka bez izvora. Uostalom naveo sam Zakon o promjeni imena grada Podgorice u Titograd (Sl. list NR Crne Gore, br. 14 od 1-VIII-1946) čija je naslovna stranica bila prikazana na prethodno navedenome TV kalendaru.
Dobro je poznato kako zakoni stupaju na snagu, najranije nadnevkom objave u službenim novinama, najčešće nakon 8 dana od nadnevka objave, a može i kasnije.
Nije mi jasno čemu toliko pozornosti detalju koji se može provjeriti, ako nigdje onda u TV arhivu RT Crne Gore. Da bi izvor bio provjerljiv ne treba nužno biti na internetu.
Ne slažem se s tvojom ocjenom kako TV kalendar ne može biti temelj ispravka ili dopune na ovoj internetskoj enciklopediji.
Bugoslav (razgovor) 21:31, 5. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Violine

ja i violine. Ja ti slušam glazbu iz Like, Zagore i Dalmacije. Volim ono kako strikan i netjak ojkaju u Velom mistu. --Zeljko (razgovor) 11:23, 4. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

reci jel ograničen broj kategorija unutar jednog članka. Vidi i engleski jezik (history) kako neće da prihvati sve kategorije. --Zeljko (razgovor) 12:53, 6. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Nitko ga za sad ne održava. Mogu li ja sudjelovati u njegovom održavanju? --3D (razgovor) 16:53, 6. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala Roberta, moja mama ti se zahvaljuje na vremenu koje mi posvetiš i savjetima koje mi daješ.--Vatrena ptica (razgovor) 08:58, 7. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Grbovi

Od kad? --Ex13 (razgovor) 18:43, 7. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

A gdje piše da se ne dodaju? Be bold, osim ako negdje ne piše nešto izričito. Malo se osvrni po člancima. Osim toga Predložak:ZD+X/HŽ. Slobodna si uvijek predložiti drugačije, ali ja se neću složiti. --Ex13 (razgovor) 22:41, 8. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Roberta, mogu li dati nagradu suradniku:SveroH? Stvarno je zaslužio nagradu od mene jer mi je jako pomogao oko članka Diskografija Rihanne i predloška Rihanna . PS. Podsjetio me da razgovaramo na irc, da ne teretimo Wikipediju. Mislim da stvarno zaslužuje nagradu za komunikativnost. --3D (razgovor) 18:45, 7. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Roberta, ja želim uređivati portale jer ih nitko ne uređuje, a ne mogu se ni s kim dogovoriti jer ih nitko ne održava (čast izuzecima). To sam već rekla u Kafiću. Mogu li uređivati portale, ne želim da se obrišu? Lijep pozdrav --3D (razgovor) 22:21, 8. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Roberta, suradnik je blokiran 5. kolovoza na tjedan dana i neće mi odgovoriti do 12. kolovoza. --3D (razgovor) 22:58, 8. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Predlozak za arhitekte

Bok Roberta, pokusao sam napraviti infookvir za arhitekte, po uzoru na neke druge. Nisam bas siguran jel bilo uspjesno. Pogledaj molim te pa mi reci jel moram dodati podatke o predlosku, tipa opis i to... Tenks. Pozz ;) --Fhms (razgovor) 22:59, 8. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Trebala bi imati e-mail s njegovim obrazloženjem (pod dozvolama piše da (originalna korespodencija proslijeđena je svim administratorima)) zašto ti grbovi nisu u potpunosti slobodni i zašto oni ne mogu na commmons. Ako ćeš me nastaviti propitkivati s ovakim pitanjima, molim te pokreni to pitanje u Kafiću jer se to onda tiče i svih suradnika. Pa ću tamo odgovarati i tamo ćemo se dogovoriti. Prije nego što postaviš to pitanje, klikni recimo na Datoteka:Zagreb (grb).gif i pogledaj gdje se sve rabi. Zagreb nije jedini primjer. --Ex13 (razgovor) 23:08, 8. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Roberta, 3D se preko msna sa mnom dogovorila da se može upisati. Smije li se onda upisati ili je se potrebno dogovarati isključivo na Wikipediji glede portala?--Vatrena ptica (razgovor) 16:32, 9. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
zahvaljujem se na dobrodošlici :)) --SveroH (Talk To Me) 11:21, 11. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Pozdrav Roberta

Htio bih zamoliti za pomoć. Naime pregledavajući Wikipedju na portalu Hrvatska naišao sam na kategoriju tvrke. Htio sam postaviti stranicu SIGMAT. Uredno sam se prijavio te sam postavio stranicu u kategoriji Hrvatske tvrtke. Administrator je ocjenio da je to reklama. Kako mi to ni u kom slučaju nije bila namjera pokušao sam gledajući stranice drugih tvrtki (np sokol marić) izbaciti to što upućuje na reklamu. Stranica je ponovo izbrisana iz kategorije tvrtke te je prebačena u siročad. Nije mi jasno po kojem je kriteriju sada izbrisana. Ujedno mi je i moja prijava izbrisana te se ne mogu ponovo prijaviti jer ne želim mjenjati suradničko ime. Wikipedija je zahtjevan projekt u koji je već do sada uloženo mnogo truda i kako vidim sudjeluje puno suradnika. Mislim da ovakvim načinom možete samo udaljiti nove suradnike jer ponavljem nije mi bila namjera reklamirati tvrtku sigmat jer je ona već prepoznata u Hrvatskoj. Vjerojatno kao novi nisam upoznao sva pravila Wikipedije ali vjerujem da sa tridesetogodišnjim iskustvom u projektiranju i konstrukciji mogu dati mali doprinos u području strojarstva.

Lijepi pozdrav s Laga di Bundek:)

Pročitao sam u Večernjaku članak o ukidanju hrvatskog (ali i srpskog i bosanskog jezika i o uvođenju fantomskog srpskohrvatskog. Sinoć sam poslao E-mail Dtomu u svezi s tim, ali je očito odsutan, pa mi se još nije javio. Zanimalo me je kako mogu dati glas protiv te gluposti. Između ostalog, pravo je pitanje kako netko može odlučivati o ukidanju nekog jezika ako tim jezikom ne govori. O tome imaju pravo odlučivati samo izvorni govornici tog jezika. Oni koji ne žele hrvatski (ili srpski i bosanski, a bit će jednoga dana i crnogorski) jezik na wikipediji mogu pisati na nekom drugom jeziku i nazvati ga kojim god imenom žele, a druge trebaju ostaviti da pišu na svojim jezicima. Nitko razuman protiv toga neće imati ništa, ali pokušati onemogućiti nekome tko želi pisati na svom vlastitom jeziku da to čini, a pogotovo što to radi kao dragovoljac, volonter, trošeći svoje privatno slobodno vrijeme bez da za to dobije bilo kakvu naknadu, je svinjarija najgore vrste i to svakako treba spriječiti pod svaku cijenu.

Nisam neki veliki poznavatelj hrvatskog jezika, ali ipak mi je znanje dosta iznad prosjeka i često vodim bitke oko jezika upravo zbog pojava sličnih ovoj peticiji (koju još nisam vidio).

Sjetit ćete se moje rasprave s mojim prijateljem dtomom oko Knjige pojmova u zrakoplovstvu koje je rezultiralo odlaskom na kavu i povremenom razmjenom mišljenja (i oko zrakoplovnog nazivlja). Ne bih ovdje duljio, ali rado bih nastavio razmjenu mišljenja e-mailom.


Uz srdačne pozdrave, Darko Babić

Roberta, smijem li 3D dati nagradu? Mislim da ju je zaslužila zbog pisanja odličnih članaka.--Vatrena ptica (razgovor) 16:52, 15. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

konačno da odgovorim --Zeljko (razgovor) 05:22, 16. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

ne radiš a, blagdan za odmor. Da je 'vako svaki dan. Danas Božić, Sutra Vela gospa, preksutra Uskrs, a onda trodnevni weekend. --Zeljko (razgovor) 05:26, 16. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Dobro jutro i laku noć. Idem spavat --Zeljko (razgovor) 05:37, 16. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Odličan primjer Robice. Najbolja si.--Vatrena ptica (razgovor) 09:40, 16. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Robice, opet sam u zamci. Mislila sam suradnici Dumi (prije Dunjči) dati nagradu zato što je napisala brdo odličnih članaka o pticama (mislim da to nije nikakva sitnica), ali moja prijateljica Valentina ju je već dodijelila prije nekoliko minuta. A obećala sam Dumi da ću joj ubzo dati nagradu prije 6 dana... Što misliš bi li bilo glupo da dam Dumi nagradu zbog veličamstvenih članaka o pticama nekoliko minuta poslije prijateljice?--Vatrena ptica (razgovor) 17:49, 16. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Slike!

Ovako, vjerojatno ima neki rezlog, ali ne razumijem na koji način mogu sliku licencirati u porpunosti, stavio sam sve, autora, vlasnika, datum, licencu i izvor, pa što ja još trebam staviti? Možeš li mi malo više pojasniti. Stvarno bih ti bio zahvalan! Pozdrav! --RaFa BeNiTeZzZ (razgovor) 09:50, 18. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Izvori

Pošto pišem većinom članke stranih izvođača htio sam pitati mogu li neki izvori biti na engleskom? Hvala na odgovoru ;D (Greeneyed_soul (razgovor) 19:15, 18. kolovoza 2009. (CEST))[odgovori]

Datoteka:Jesper_kyd.jpg

U tome i jest problem. Slika nije s http://www.jesperkyd.com, već je teškom mukom nađena upravo na stranicama Kotaku.com. Naime, jedino sam na toj stranici našao fotografiju Jespera Kyda i u isto vrijeme uvjete korištenja dotične stranice u kojima je donekle definirana licencija slika. Licencija onih slika, doduše, koje ne predstavljaju njihovo privatno vlasništvo, a slika Jespera Kyda - kao i bezbroj drugih - spada pod takve. U prije spomenutim uvjetima uporabe Kotakua (i općenito Gawker Media), u članku o licenciji piše:

Gawker Media is pleased to make its original content available under a Creative Commons Attribution Non-Commercial License, for non-commercial reproduction with credit to the source site.

(Gawker Media drži svoj sadržaj pod Creative Commons Attribution Non-Commercial Licencijom, tj. dozvoljeno je nekomercijalno "umnožavanje" uz naveden izvor - a to je, dakle, Kotaku).

Prema tome, ne zna se originalan autor te slike. Na službenim stranicama Jespera Kyda te slike nema, a druge stranice na kojima se ta slika nalazi - u različitim dimenzijama - ona se, logično, ne smatra privatnim vlasništvom. Stoga ja ne znam gdje naći tu sliku s potpuno definiranom licencom osim eventualno na engleskoj Wikipediji. - Angler (razgovor) 20:02, 18. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

DOći na IRC kad uhvaiš vremena --SveroH (Talk To Me) 10:24, 20. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Primljeno na znanje

Priznajem kako još nisam potpuno ovladao postavljanjem slika, ali ubuduće ću se malo detaljnije pozabaviti time (prilikom idućeg postavljanja). Naime, već mi se dogodilo da mi je jedna slika izbrisana iako je bila pod slobodnom licencom. Hvala na trudu provjeravanja i na upozorenju, lijep pozdrav. --Orijentolog (razgovor) 11:35, 20. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Termoelektrane

Bok!

Ja nisam na stranici mijenjao ništa osim pravopisa, koji je katastrofalan. Kako je onoliki članak izbrisan i sveden na jedan odjeljak teksta - doista ne znam... --Jasreca (razgovor) 11:03, 21. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Lektoriranje

Pozdrav, Roberta!

Zanima me, tražite li možda lektore? Ja sam zainteresiran, uvijek mi je to bio gušt, a i smatram da imam zaista solidno znanje gramatike i pravopisa hrvatskog jezika.

P.S. Nadam se da sam se javio na pravom mjestu. :)

Prijevod i pisanje

Poštovana, Kao suradnik wikipedije baviti ću se prijevodom stranih članaka i tema na hrvatski jezik te eventualno dodavanje novih članaka iz područja prava, povijesti i politike na hrvatskoj wikipediji, naravno. Pošto sam novi suradnik nisam baš upoznat sa uređivanjem članaka, neke pojedinosti znam, stoga se nadam da neće biti problem što moje teme neće biti previše dotjerane!?



S poštovanjem, --Fićo (razgovor) 12:15, 24. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala

Bok Roberta F, najlijepsa ti hvala za nagradu! Bas mi je bilo lijepo i drago iznenadenje!

Evo imam i ja nest za tebe ;-)

--Bok--

--Croq (razgovor) 15:32, 24. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Pozz

Kad si vec tu, mozes ovo pocistiti? THX --Seha (razgovor) 17:00, 26. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Kategorija:Vojna teorija--Saxum 15:55, 27. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Subota/nedjelja

Patrolirajući naišao sam na članak Promjena dana Gospodnjeg sa subote na nedjelju, iako su svi izvori navedeni, članak mi itekako izgleda kao vjerska propaganda adventista sedmog dana. Pogotovo mi je sumnjiva zadnja rečenica i navedeni izvor za nju. Nekako sumnjam da bi jedan kardinal rekao da su "svi dokazi na njhovoj strani", izvor je usto iz 19. stoljeća. Ovdje bi Donatus znao što učiniti, ja jednostavno ne znam, nisam ga označio pregledanim, jer, izvori navedeni, a opet izgleda kao propaganda. --Flopy (razgovor) 08:49, 28. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Sažetak

Iskreno, nadao sam se kako ćeš ti biti zadnja osoba koja će pročitati sažetak, ali pokušavao sam sačuvati izmjenu 6-7 puta i svaki puta nije uspjelo, poslije čega sam izgubio živce i napisao to. Ne znam zbog čega se te stvari događaju; ponekad mi izmjenu na golemim stranicama sačuva za sekundu, a prilikom nekih manjih izmjena (npr. 2 slova) moram čekati i po 20-ak minuta, uz brojne neuspješne pokušaje "spremi". Pri uređivanju se najviše oslanjam na brzinu a kada me takve banalne stvari sputavaju ponekad izgubim živce. Nemoj mi zamjeriti... :) --Orijentolog (razgovor) 16:41, 2. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

super, hvala ti :)) --SveroH (Talk To Me) 14:50, 4. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

hvala, bar mi neće bit dosadno, BTW kupio sam novu tipkovnicu :))) --SveroH (Talk To Me) 12:00, 5. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala

Hvala ti za Paliurus spina-christi !

Greška

Ispao sam blesav, ali na kraju greška je bila od onog tko je izgradio tu stranicu.

Ako suradnik pritisne dodaj novi zahtjev na stranici Wikipedija:Zahtjev za mišljenje administratora stranica ga izbaci na Wikipedija:Zahtjev za mišljenje ???--Rjecina2 (razgovor) 23:44, 6. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

irc

Bok Roberta. Nazalost, na ovom kompu ne mogu na IRC. Jel se tice ovih zadnjih promjena koje radim? --Fhms (razgovor) 18:57, 7. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Mamula is gone

http://www.index.hr/vijesti/clanak/titov-admiral-mamula-trazi-povrat-vile-u-opatiji-vrijedne-tri-milijuna-eura/449318.aspx --Ex13 (razgovor) 22:02, 7. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Wikisusret

hahahahaha, već smo organizirali.

M.Pavkovic (razgovor) 1:14, 9. rujna 2009. (CEST)

Roberta, kad želim tražiti dozvolu za korištenje sadržaja od neke stranice, da li mail šaljem glavnom uredniku ili na adresu za kontakt? --3D (razgovor) 23:50, 9. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Roberta, izvoli link: [7]. Znam da nema članaka o mobitelima na hr. wiki, ali na ovim stranicama se mogu naći vrlo korisni podaci o njima, pogotovo za članke. A ni slike nisu naodmet. :) --3D (razgovor) 00:05, 10. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala na upozorenju, nije mi bila namjera nikoga uznemiravati, neću više. Ispričavam se ukoliko sam nenamjerno prouzročio bilo kakve neugodnosti. --Frano Milić (razgovor)
Možda ću uspjeti do 21. rujna srediti. Ne znam ionako što je krivo u Happyu99. Voljela bih znati što nije u redu.--Vatrena ptica (razgovor) 16:06, 12. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Kijevska Rus'

Ljepi pozdrav Roberta!

Ja sam doradio i postavio refernce na stranici Kijevska Rus', ali neznam kako prebaciti naslov sa Kijevske Rusije na Kijevsku Rus'. Nisam siguran, ali mislim da je suradnik Andrej Šalov (pročitavši stranicu za razgovor: Razlozi) sugerirao da je u redu postaviti naslov Kijevska Rus'. Možeš li molim te provjeriti (Odgovor) i pomoći taj naslov promijeniti ako je moguće, jer sam obrazložio da nije posve jasan tekst ukoliko se bude koristio termin Kijevska Rusija. Puno hvala! --Seiko (razgovor) 12:27, 14. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Hvala, nešto sam zbrćako oko preusmjeravanja, ali je suradnik Željko pomogao! Moja isprika! --Seiko (razgovor) 15:10, 14. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Zagrebtower

Ustvari nije. Kao što sam napisao u članku o Zagrebtoweru, on se nalazi na križanju Vukovarske i Radničke. Eurotower je na početku Vukovarske, u Lučićevoj, te je osim toga i znatno viši. 93.136.69.198 16:42, 14. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Joj

Prvo sam imao istovremeno uređivanje s tobom u kafiću, a onda si još napisala isto što i ja, samo prije mene. Dođe mi plakat, hehehe --Lasta 14:45, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]