Patrola (glazbeni sastav): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
p.
Redak 3: Redak 3:


== Povijest ==
== Povijest ==
Sastav je djelovao u periodu od 1980. - 1981. a osnovali su ga Renato Matessi (vokal), Staško Adlešić (bas gitara, prateći vokal), Dragan Simonovski (bubnjevi), Saša Mićunović (gitara) i Damir Molnar (gitara). Objavili su samo jedan album, ''U sredini'' i to za [[Suzy]] 1981. Album je snimljen u studiju R-4 RTZ u Zagrebu. Glazbu i tekst napisali su Matessi i Molnar, a pored hita ''Ne pitaj za mene'', najveći uspjeh postigle su pjesme ''Djevojka sa stanice'', ''Čovjek bez slobode'' i ''Mi smo u sredini''. Na albumu su gostovali Rastko Milošev i Zoran Kraš. Nakon objavljivanja albuma Matessi napušta sastav i osniva [[Zvijezde (glazbeni sastav)|Zvijezde]]. Ostatak sastava je nastavio s radom i snimio album ''Tragovi noći'', koji nikad nije bio objavljen.
Sastav je djelovao u periodu od [[1980.]] - [[1981.]] a osnovali su ga Renato Matessi (vokal), Staško Adlešić (bas gitara, prateći vokal), Dragan Simonovski (bubnjevi), Saša Mićunović (gitara) i Damir Molnar (gitara). Objavili su samo jedan [[album]], ''U sredini'' i to za [[Suzy]] 1981. Album je snimljen u studiju R-4 RTZ u Zagrebu. Glazbu i tekst napisali su Matessi i Molnar, a pored hita ''Ne pitaj za mene'', najveći uspjeh postigle su pjesme ''Djevojka sa stanice'', ''Čovjek bez slobode'' i ''Mi smo u sredini''. Na albumu su gostovali Rastko Milošev i Zoran Kraš. Nakon objavljivanja albuma Matessi napušta sastav i osniva [[Zvijezde (glazbeni sastav)|Zvijezde]]. Ostatak sastava je nastavio s radom i snimio album ''Tragovi noći'', koji nikad nije bio objavljen.


== Diskografija ==
== Diskografija ==

Inačica od 16. rujna 2009. u 02:53

Patrola je hrvatski glazbeni sastav novog vala iz Zagreba.

Povijest

Sastav je djelovao u periodu od 1980. - 1981. a osnovali su ga Renato Matessi (vokal), Staško Adlešić (bas gitara, prateći vokal), Dragan Simonovski (bubnjevi), Saša Mićunović (gitara) i Damir Molnar (gitara). Objavili su samo jedan album, U sredini i to za Suzy 1981. Album je snimljen u studiju R-4 RTZ u Zagrebu. Glazbu i tekst napisali su Matessi i Molnar, a pored hita Ne pitaj za mene, najveći uspjeh postigle su pjesme Djevojka sa stanice, Čovjek bez slobode i Mi smo u sredini. Na albumu su gostovali Rastko Milošev i Zoran Kraš. Nakon objavljivanja albuma Matessi napušta sastav i osniva Zvijezde. Ostatak sastava je nastavio s radom i snimio album Tragovi noći, koji nikad nije bio objavljen.

Diskografija

  • U sredini (Suzy, 1981.)