Istrapedia: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
m Uklonjena promjena suradnika Creedence, vraćeno na zadnju inačicu suradnika Man Usk
Redak 1: Redak 1:
'''[http://www.istrapedia.hr/ Istrapedia]''' je prva [[istarska županija|istarska]], te ujedno i prva regionalna [[internetska enciklopedija]], predstavljena [[23. travnja]] [[2009.]] godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
'''Istrapedija''' je prva [[istarska županija|istarska]], te ujedno i prva regionalna [[internetska enciklopedija]], predstavljena [[23. ožujka]] [[2009.]]


Nastala je s ciljem zabilježavanja i sačuvanja [[istra|istarske]] posebnosti. Sadržaji enciklopedije vezani su uz istarsku povijest, kulturu i znanost, a osim članaka, nalaze se i videozapisi istarskih krajolika, te audioprimjerci tradicijske glazbe. Istrapedia funkcionira na principu [[Wikipedija|Wikipedije]], te je svatko može uređivati. Startala je s oko 1500 članaka, 3000 fotografija te više stotina filmova i mp3 datoteka, a stranica se svakodnevno nadopunjava i uređuje.
Nastala je s ciljem zabilježavanja i sačuvanja [[istra|istarske]] posebnosti. Sadržaji enciklopedije vezani su uz istarsku povijest, kulturu i znanost, a osim članaka, nalaze se i videozapisi istarskih krajolika, te audioprimjerci tradicijske glazbe. Istrapedija funkcionira na principu [[Wikipedija|Wikipedije]], te je svatko može uređivat. Trenutno se na njoj nalazi oko 1500 članaka, 3000 fotografija te više stotina filmova i mp3 datoteka.


==Vanjske poveznice==
==Vanjske poveznice==

Inačica od 18. rujna 2009. u 14:39

Istrapedija je prva istarska, te ujedno i prva regionalna internetska enciklopedija, predstavljena 23. ožujka 2009.

Nastala je s ciljem zabilježavanja i sačuvanja istarske posebnosti. Sadržaji enciklopedije vezani su uz istarsku povijest, kulturu i znanost, a osim članaka, nalaze se i videozapisi istarskih krajolika, te audioprimjerci tradicijske glazbe. Istrapedija funkcionira na principu Wikipedije, te je svatko može uređivat. Trenutno se na njoj nalazi oko 1500 članaka, 3000 fotografija te više stotina filmova i mp3 datoteka.

Vanjske poveznice