24sata: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Interwiki
{{dodaj infokutiju|Infookvir novine}}
Redak 1: Redak 1:
{{dodaj infokutiju|Infookvir novine}}
'''24sata''' su dnevne [[novine]] u [[Hrvatska|Hrvatskoj]]. Prosječna dnevna prodana naklada iznosi 180.000 primjeraka{{Nedostaje izvor}}, a u [[Zagreb]]u se svakoga radnog dana dodatno podijeli i ca 80. 000{{Nedostaje izvor}} primjeraka ažuriranog popodnevnog izdanja.
'''24sata''' su dnevne [[novine]] u [[Hrvatska|Hrvatskoj]]. Prosječna dnevna prodana naklada iznosi 180.000 primjeraka{{Nedostaje izvor}}, a u [[Zagreb]]u se svakoga radnog dana dodatno podijeli i ca 80. 000{{Nedostaje izvor}} primjeraka ažuriranog popodnevnog izdanja.



Inačica od 9. studenoga 2009. u 16:46

Predložak:Dodaj infokutiju 24sata su dnevne novine u Hrvatskoj. Prosječna dnevna prodana naklada iznosi 180.000 primjeraka[nedostaje izvor], a u Zagrebu se svakoga radnog dana dodatno podijeli i ca 80. 000[nedostaje izvor] primjeraka ažuriranog popodnevnog izdanja.

24sata izdaje tvrtka 24sata d.o.o. koja je u 100 postotnom vlasništvu austrijskog izdavača Styria.

Povijest

Tvrtka 24sata d.o.o. (tada Media-Ideja d.o.o.) osnovana je potkraj 2004. godine i nalazi se u 100 postotnom vlasništvu austrijskog izdavača Styria Media Group, a prvi broj dnevnog lista 24sata izdan je 2. ožujka 2005. godine. Prvo razdoblje izlaženja obilježio je svojim uredničkim konceptom Matija Babić, a krajem 2005. godine uredničko vodstvo preuzeo je i današnji glavni urednik Boris Trupčević, koji je, uz Jasnu Zemljić, direktoricu i članicu Uprave, također član Uprave.

Danas tvrtka 24sata zapošljava 200 ljudi, prosječne dobi od 32 godine, a u njenom sastavu djeluju i tvrtka 24sata digital d.o.o. (razvoj digitalnog i multimedijalnog poslovanja). 24sata suvlasnik je i web portala Partnerzona (internetskog servisa za spajanje parova) te Njuškalo (jedan od internetskih oglasnika).

Besplatno popodnevno izdanje 24sata

Besplatno popodnevno izdanje, tiska se od travnja 2006., u nakladi od oko 80.000[nedostaje izvor] primjeraka i dijeli svaki dan na najfrekventnijim zagrebačkim ulicama (ovi primjerci ne ulaze u prosjek prodaje).


24sata - Multimedija

Web portal (www.24sata.hr) početkom 2008. godine postao je jedan od najposjećenijih hrvatskih portala, s prosjekom od 130.000[nedostaje izvor] jedinstvenih posjetitelja dnevno, te više od 2 milijuna[nedostaje izvor] otvorenih stranica svakoga dana. Danas www.24sata.hr u prosjeku posjeti više od 160.000 jedinstvenih posjetitelja svakoga dana (izvor: gemiusAudience). Portal 24sata proglašen je i jednim od 5 najuspješnijih redizajna novinskih portala u 2006/2007. godini od strane World Editor Foruma (WEF), tijela koje djeluje u sklopu Svjetske udruge novinskih izdavača (World Association of Newspapers). WEF je uz www.24sata.hr među Top 5 portala smjestio i Guardian, Times Online, El Pais i Globe.

Prilozi 24sata

TV tjedan – tjedni TV prilog u Hrvatskoj koji svaki petak donosi TV-program najgledanijih TV postaja;
Ljubavni roman – nedjeljni prilog;
Bingo!specijal – enigmatski prilog koji izlazi svake nedjelje;
24auto donosi novitete iz autoindustrije (izlazi svake druge subote);
24tehno donosi novosti iz svijeta tehnologije (izlazi subotom, jednom mjesečno);
Lifestyle obrađuje novosti i teme o modi, kozmetici i putovanjima (također izlazi jednom mjesečno, subotom):

Nagrade i priznanja 24sata

Godine 2008.

Prema izboru Svjetskog foruma urednika (World Editors Forum) www.24sata.hr izabran je za jedan od pet najboljih novinskih web portala u 2006. i 2007. godini. 24sata je priznanje dobio rame uz rame s britanskim guardian.co.uk i timesonline.co.uk, kanadskim globeandmail.com i španjolski elpais.com
24sata je u sklopu Europske novinske nagradu (European Newspaper Award) osvojio dvije nagrade u kategoriji Popular Press Layout za naslovne stranice izdanja od 12. lipnja 2008. 7. veljače 2008. i 25. studenog 2007. godine
24sata osvojio je nagradu World Young Reader Prize u kategoriji Public service, Svjetskog novinskog udruženja (World Association of Newspaper) za akciju donošenje zakona za djecu s najtežom invalidnošću, u suradnji s udrugom roditelja Anđeli iz Splita.
24sata dobio je titulu Superbrands, međunarodne organizacije za identifikaciju vodećih tržišnih robnih marki.
Robert Anić osvojio je prvo mjesto za fotoreportera Snježne kraljice na Sljemenu , dok je Željko Lukunić osvojio zbirno drugo i treće mjesto.
Fotoreporter Željko Lukunić najbolji fotoreporter VIP turnira odbojke na pijesku.

Godine 2007.

Igor Kralj - fotoreporter godine prema izboru Hrvatskog novinarskog društva
Robert Anić- nagrada Nikša Antonini za fotografiju godine prema izboru Hrvastkog novinarskog društva
Fotoreporter Sanjin Strukić -2. mjesto u Ina natječaju za sportsku fotografiju
Fotoreporter Igor Kralj - 3. mjesto na Ina natječaju za sportsku fotografiju

Godine 2006.

European Newspaper Award: Award of Excellence za novinski dizajn u kategoriji naslovnica za izdanja od nedjelje 6. ožujka 2005. i subote 27. kolovoza 2005.
Fotoreporter Željko Lukunić- nagrada Pavao Cajzek za fotoreportera godine
Fotoreporter Sanjin Strukić 2. mjesto na Ina natječaju za sportsku fotografiju
Fotoreporter Davor Puklavec -3. mjesto na Ina natječaju za sportsku fotografiju

Godine 2005.

Tyler Brulé, ugledni dizajner i kolumnist Financial Timesa proglasio je 24sata: najinovativnijim konceptom dnevnih novina, u izboru najboljih međunarodnih medijskih projekata pod nazivom : Fast Lane Media Awards
Robert Anić - fotoreporter godine po izboru Hrvatskog novinarskog društva
Željko Lukunić - sportski fotoreporter godine u izboru Hrvatskog novinarskog društva
Sanjin Strukić - 2. mjesto na Ininom natječaju za sportsku fotografiju
Igor Kralj -3. mjesto u natječaju Ina u Auto Moto sportu

Vanjske poveznice