Minako Aino: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Loveless (razgovor | doprinosi)
m robot Dodaje: tr:Minako Aino
Redak 22: Redak 22:
{{Sailor Moon}}
{{Sailor Moon}}


[[Kategorija: Manga i anime]]
[[Kategorija:Sailor Moon]]
[[Kategorija: Animirani likovi]]
[[Kategorija:Animirani likovi]]
[[Kategorija: Junaci stripa]]
[[Kategorija:Junaci stripa]]


[[en:Sailor Venus]]
[[en:Sailor Venus]]

Inačica od 1. prosinca 2009. u 09:43

Sailor Venus i njen napad Venus Love-Me Chain

Minako Aino ili Sailor Venus (Venerina ratnica) je lik u anime seriji "Sailor Moon". Ona je peta ratnica koja raspolaže moćima ljubavi, a njen planet zaštitnik je Venera. Nekoć je bila Sailor V, superjunakinja i Usagin uzor, sve dok nije shvatila da je njena prava zadaća pridružiti se Mjesečevim ratnicama. Kroz to sve pratio ju je njen mačak zaštitnik Artemis. Minako je zaigrana i vesela djevojka koja kao i Usagi ne shvaća školu i obaveze baš previše ozbiljno.

Profil

Minako Aino je Venerina ratnica. Bila je superjunakinja Sailor V, Usagin uzor i borila se sama. Živjela je u Engleskoj, a u Japan se doselila nakon što je njena najbolja prijateljica započela vezu sa dečkom koji se sviđao Minako. Na početku se činilo da ima relativno ozbiljno ponašanje, ali kasnije se vidi kako je ona ustvari zaigrana i vedra djevojka. Ima duh rođenog vođe, a njen vjerni prijatelj je mačak Artemis. Na početku je išla u drugu školu, ali se kasnije upisala u školu koju pohađaju Usagi, Ami i Makoto.

Članica je odbojkaškog kluba, a njen najdraži predmet je tjelesno zdravstvena kultura (najmrži predmeti su joj engleski jezik i matematika). Najveća želja joj je biti popularna, a svoje idole nerijetko proganja. Voli crvenu, narančastu i žutu boju, rođena je 22. listopada a u horoskopu je Vaga. Visoka je 157.48 cm,a krvna grupa joj je B.

Romantična je te uvijek voli davati savjete u vezi s ljubavlju iako i sama ima malo iskustva. Usagi je ljubomorna na nju jer joj se čini da je Minako zgodnija i da privlači svu pažnju momaka. Minako se često svađa s Rei, ali ju istovremeno poštuje. Minako je dobra prijateljica, posebno s Usagi s kojom se dobro složila jer su slične po tome što obje ne shvaćaju školu ozbiljno za razliku od npr. Ami. Minako je i otvorena, komunikativna i duhovita osoba.

Ostale karakteristike

Venerina ratnica nosi uniformu narančaste boje, a na njenoj kosi je neprestano mašna crvene boje. Nekoć je bila Sailor V, superjunakinja koja svojim čarobnim moćima spašava nevine, a živjela je u Engleskoj.

Upoznala je mladu ženu Katarinu koja je bila policajka i mladića Alana u kojeg se zaljubila. Katarina joj je bila kao starija sestra, pa ju je zato silno pogodilo kada je saznala da ona hoda sa Alanom. Osjećajući se izdanom, Minako se tako odselila u Japan i počela novi život kao Venerina ratnica.

Njen napad je Venus Love-Me Chain, a kasnije je stekla bolje moći kao što su Venus Love i Venus Beauty Shock, što su njeni najjači napadi.