Razlika između inačica stranice »Eskadrila helikoptera 93. ZB«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
(dopunjen)
Eskadrila je formirana [[8. ožujka]] [[1996.]] S radom je započela u [[Zagreb]]u, ali se vrlo brzo, već s dolaskom prvih Bellova, premjestila u 93. ZB Zemunik.
 
Postrojba osigurava uvježbanost i spremnost snaga za provedbu obuke kadeta-pilota i pilota, zadaća definiranim u partnerskim ciljevima i zrakoplovnu potporu (izviđanje, prevoženje) snagama HKoV i HRM. Osim za školovanje pilota, Eskadrila svojim snagama pruža, prema potrebi, i potporu drugim granama [[OSRH|Oružanih snaga]]. Aktivno surađuje i s civilnim strukturama, i to prije svega s [[Gorska služba spašavanja|Gorskom službom spašavanja]] u akcijama traganja i spašavanja. Iza sebe imaju i višegodišnju dobru suradnju s Hrvatskim centrom za razminiranje: pomagali su u pronalaženju i lociranju [[Minsko polje|minskih polja]]. Pomoću infracrvenih i termovizijskih kamera koje bi instalirali na helikoptere snimali su teren te poslije analizom snimaka locirali minska polja na terenu.
 
Osim školovanja hrvatskih [[pilot]]a u Eskadrili helikoptera 93. ZB Zemunik uspješno je završio školovanje i pilot ratnog zrakoplovstva [[Makedonija|makedonskih]] Oružanih snaga, natporučnik Robert Mitrovski. Riječ je o prvom pilotu oružanih snaga neke strane zemlje koji je bio na obuci u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu.
12.964

uređivanja

Navigacijski izbornik