Suradnik:Bugoslav/Pismohrana 1: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Novi odlomak: Grbovi NR BiH i SR BiH
Redak 219: Redak 219:
Pozz
Pozz
--[[Suradnik:Markus cg1|Markus cg1]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Markus cg1|razgovor]])</small> 19:43, 21. prosinca 2009. (CET)
--[[Suradnik:Markus cg1|Markus cg1]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Markus cg1|razgovor]])</small> 19:43, 21. prosinca 2009. (CET)

== Grbovi NR BiH i SR BiH ==

Srdačan pozdrav Bugoslave!
Što se tiče pretpostavljanja loše namjere ne brini, takvo što mi ne pada na pamet, a nije problem ni izbor teme. Dapače, poslije tvoje poruke i mene je zaintrigiralo pitanje autora grba o kojem je riječ, jer, pošteno govoreći, nisam obratio pozornost na članak koji govori o narečenoj temi na engleskoj wikipediji, niti sam znao da postoje prijepori vezani za autorstvo. Ako si siguran da se u Bosni Franciscani nalaze tražene informacije, najbolje bi bilo naći izdanje koje navodiš i provjeriti izravno u članku (probat ću nagovoriti tatu da ode do knjižnice na Teologiji i nađe taj članak).--[[Suradnik:Pavao Zornija|Pavo]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Pavao Zornija|razgovor]])</small> 19:57, 21. prosinca 2009. (CET)

Inačica od 21. prosinca 2009. u 20:57

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Mario Žamić (razgovor) 19:22, 5. ožujak 2009. (CET)

Re: Naziv mjeseca u datumu

Bok!

I mene je bockao u oči taj datum u potpisu pa sam pokušao u postavkama modificirati potpis tako što sam koristio predloške za mjesece u genitivu. Potpisivao sam se stoga neko vrijeme samo s tri tilde, umjesto četiri kako mi ne bi prikazivao još jedanput datum i vrijeme. Kasnije sam skužio da ipak nisam bio dovoljno vičan problemu, jer se potpis svako toliko mijenjao zbog predloška koji je bio sadržan u njemu. Odustao sam od pronalaženja drugog rješenja i vratio se starom, gramatički netočnom obliku potpisa (što možeš vidjeti u potpisu na kraju). Ako te baš zanima ova problematika, onda bolje pitaj Speedyja ili nekog sličnog njemu, iako mi ni on nije dao zadovoljavajući odgovor na to pitanje. Srdačan pozdrav i dobro došao na hr.wiki :) --Conquistador (talk) 22:02, 20. svibanj 2009. (CEST)

Edmund

NMe znam što ga braniš toliko, mislim ipak je ratni zločinac, a jednog Rommela koji je bio najmanji nacist među nacistima ništa. Ja više to neću dirati, jer sam se dogovorio sa Saxumom, ali molio bih te da ako već hoćeš braniti nešto, brani to potpuno jer ovako izgleda malo nezgrapno i može se krivo shvatiti. Pozdrav :-) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:42, 24. svibanj 2009. (CEST)

Da smo na en.wiki sad bi te prijavio po pitanju napadanja na moju osobnu čast, tko ti je dao za pravo da ti meni govoriš kako ja nekoga tobože branim. To je stvar činjenica. Također, što se istog pitanja tiče, ja sam na članak naišao slučajno, primijetio pogrješku i ispravio je.
Uopće me ne zanimaju interpretacije, i obilaženje wikipedije u potrazi za bivšim nacistima kojima je bilo koji suradnik nalijepio još koju povijesnu pljusku ili uveličao njihovo zločinaštvo izvan provjerljivih izvora, a sad kad si već spomenuo Rommela, to ću ipak pogledati.
Da je ova wikipedija imalo nalik na nekadašnji USENET, gdje je pošiljatelj posta na konfu (ako je spominjao naciste) gubio u diskusiji, temeljem en:Godwin's law; naravno u očima ostalih internauta.
S poštovanjem!
Bugoslav (razgovor) 01:06, 25. svibanj 2009. (CEST)

Obrazloženje

Bugoslav, hoćeš li molim te na stranici za razgovor članka o Stjepanu Mesiću napisati i kratko obrazloženje svojeg postavljanja predloška {{Nedostaje izvor}}. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:49, 27. svibanj 2009. (CEST)

Livno

Bugoslave, jesi li siguran da je Livno Hercegovina? Ne bih baš reka. Kubura (razgovor) 14:46, 2. lipanj 2009. (CEST)

Ispravka

Da, dobro si ono ispravio u članku Crnogorska narodna vojska. Neko je ubacio ono "ustaških", namjesto "crnogorskih četničkih jedinica" kako je prvobitno stajalo - provjeri u povijesti članka. Hvala na ispravci.--Markus cg1 (razgovor) 14:45, 21. lipanj 2009. (CEST)

Tko, što? Studeni. Koga, čega...

"Besmisleno" se nije odnosilo na tvoj doprinos već samo na poveznice tipa studenog|studenoga. Nije mi te bila namjera omalovažiti ni uvrijediti. Predlažem da prijedlog izneseš u kafiću, jer takva odluka mora biti donešena od strane zajednice. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 22:58, 21. lipanj 2009. (CEST)

Hvala na glasu za koprivu. --Valentina (razgovor) 08:49, 9. srpnja 2009. (CEST)

TV kalendar

Bugoslave, hoćeš molim te pronaći drugi izvor za nadnevak od kada se Podgorica nazivala Titograd, jer TV kalendar RT Crne Gore kao takav nije provjerljiv izvor. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:18, 2. kolovoza 2009. (CEST)

Bugoslave, TV kalendar RT Crne Gore koji se ne može pogledati putem interneta, čiji se zapis tema i teksta ne može provjeriti ili pročitati prema potrebi, nije provjerljiv, a time ni vjerodostojan izvor. I molim te nemoj ubuduće navoditi kao izvor neprovjerljive televizijske emisije. Lijep pozdrav --Roberta F. 03:42, 5. kolovoza 2009. (CEST)

Jedan brzinski

Čitao sam da su se i sami Srbi bunili na tu Vojvodinu, za koju su prigovarali da je najobičnije farbanje očiju Srbima i da ta Vojvodina uopće nije bila srpska, osim po imenu.
A jesi li ga pitao u koji je sabor ono ta Vojvodina davala zastupnike? Kamarad Walter (razgovor) 00:36, 10. rujna 2009. (CEST)

Na Wikipediji na srpskom u članku sr:Vojvodstvo Srbija i Tamiški Banat nalazim "U oba službena jezika su se koristila dva različita naziva za krunovinu: "Vojvodstvo Srbija i Tamiški Banat" i "Srpska Vojvodina i Tamiški Banat" (odnosno na nemačkom: "Woiwodschaft Serbien und Temescher Banat" i "Die serbische Wojwodschaft und das temeser Banat").". U tekstu nema izravne poveznice, niti na srpske, a kamoli na njemačke.
Tako si i ti u pravu, a po ovom donjem, i on. Potražio sam sâm, i Googleom našao ovo:
ORF ON - Volksgruppen "Auf den Spuren der Serben Wien's" Ein historisch-soziologisches Porträt, pisao je sveuč. profesor Wolfgang Rohrbach. I našao sam ovo "Als die ungarische Revolution scheiterte, bekamen die Serben für ihre Treue dem Kaiser gegenüber ihr eigenes Territorium zugesprochen, welches den Namen Woiwodschaft Serbien und Temescher Banat erhielt. ".
No, pazi ovo: odakle tom autoru izvor za taj podatak? Poziva se na srp. autora Dejana Medakovića (i njegovo djelo "Serben in Wien"). Vratit ću se na tog austrijskog autora, tako da ne citiraš bezkritično njegove tekstove. U tekstu mu stoji: " In den seit dem 16. Jahrhundert zu Österreich gehörenden Gebieten der "Ungarischen Krone", Kroatien und Slowenien verteidigten die dort seit dem Mittelalter ansässigen serbischen Wehrbauern (Heiducken) die österreichisch-türkische Grenze...". I tako taj Austrijanac proglasi sve hajduke za Srbe.
Imaš i ovo [1] (.pdf). Chronik der Stadt Lugoj (Lugosch) - na stranicama grada Jene "Von 1849 bis 1860 war Lugoj Sitz des nach ihm benannten Kreises und gehörte dem Kronland "Woiwodschaft Serbien und Temescher Banat" an". Kamarad Walter (razgovor) 02:49, 10. rujna 2009. (CEST)

Pozdrav

Evo Vam moja e-pošta: petartg@live.com, hvala na onim PDF datotekama, jako zanimljive.

Brisanje stranice za razgovor

Bugoslave, ne znan smin li to napravit. Kubura (razgovor) 02:18, 27. listopada 2009. (CET)

Francuska zastava

To je francuska zastava. -- Bugoslav (razgovor) 16:11, 3. studenog 2009. (CET)

Ja vidio svojim očima, i ja postavio sliku. Vjerujem u Zscoutu. Ako nešto nije jasno, najbolje da se obratiš njemu na commonsima (samo pripazi, tamo blokiraju zbog nijansi plave boje) ili en.wiki. Ugodnu večer--Ex13 (razgovor) 23:12, 31. listopada 2009. (CET)

Određeni i neodređeni pridivski oblik

Eh, da.
Konj je crn i
crni konj.
Kamen je studen i
studeni kamen.
U slučaju kalendarskeg miseca, "studeni" je imenica, iako je pridivskega oblika.
Zato se u tom slučaju ota imenica ponaša ka' pridiv.
Glede tega da je misec "studenI", a ne "studen", virojatno je zato oblik u nadnevku onaj duži oblik, "studenogA", a ne "studenog". Kubura (razgovor) 02:36, 1. studenog 2009. (CET)

Eh, problem određenog i neodređenog oblika pridjeva.
Jesi li se iskonzultirao sa još kime? Kubura (razgovor) 02:09, 16. prosinca 2009. (CET)

Nažalost ne previše, Suradnica Aby je rekla da joj je svejedno, što je zapravo puno. Činjenicu 'bolje za studenoga potvrdili su lektorica Hrvatskoga sabora i lektorica Vlade Republike Hrvatske, kao i Jezični telefon iz Ogranka Matice hrvatske u Osijeku. -- Bugoslav (razgovor) 02:13, 16. prosinca 2009. (CET)

Moram pronać di san stavia Hrvatsku gramatiku od Babića i Hamove, pa ću ti reć ako je ta gramatika obradila taj slučaj. Kubura (razgovor) 03:58, 17. prosinca 2009. (CET)

Hrvatski grb

Vidio sam da si mjenjao hr grb na commonsima. Pogledaj malo [2] službeni opis našeg grba, njegov opis se ne slaže s tvojim mišljenjem. Pozdrav --Lasta 20:06, 1. studenog 2009. (CET)

Ovaj grb je iz prijedloga Zakona, upravo ono za što su zastupnici imali na stolu i za što su dignuli ruku (detalji su lijepo opisani u infokviru slike). Tu datoteku si sam postavio na hr.wiki. Zscout ti je objasnio da je grb radio prema rekonstrukciji iz Heimerove knjige, a Heimer ju je između ostalog radio upravo po ovom prijedlogu. No sve smo to prošli valjda nekoliko puta u krug, i sad očito počinje novi jesenjski ciklus :) U Zakonu nisu jasno definirane točne nijanse boja--Ex13 (razgovor) 09:21, 3. studenog 2009. (CET)
Prikaz koji je trenutačno na zajedničkome poslužitelju

Kao prvo to je jedan od prikaza, a grb se može načiniti na stotinu drugih načina. Prema opisu iz zakona grb je obrubljen samo jednom crvenom crtom, a ne dvostrukom bijelo-crvenom crtom. Upravo takav, obrubljen samo jednom crvenom crtom nalazi se na većini modernih hrvatskih zastava, iako uz dodatak, a taj dodatak je bijelo obrubljena kruna (u crvenome polju zastave). Da je taj prikaz iz prijedloga za donošenje s nacrtom Zakona služben prikaz onda bi koza bila crvena a šesterokrake žute zvijezde imale bi crte koje spajaju njihove krakove sa središtem.

Zscout370 nije rekao to što ti govoriš, on je tek dobio tu "slikovnicu", a grbove iz "slikovnice" je autor radio prema grbu koji je nekad kupio u Narodnim novinama, te mu je pridao značenje službenosti. Taj autor nije radio temeljem grba iz prijedloga za donošenje s nacrtom Zakona. Također svima je jasno da je zastava predsjednika Republike Hrvatske različita od boje korištene za zastavu Republike Hrvatske, jer je zastava predsjednika Republike Hrvatske modre boje.
Predsjednička zastava po Šuteju (pogledati inačicu od 23:39, 28. travnja 2008. u povijesti datoteke, u slučaju da je netko vratio "mikroskopsku varijantu".

Također nije mi jasno zašto ti smatraš da je zastava predsjednika Republike na zidu u Predsjedničkim dvorima nekakav autoritet, koliko su djelatnici zaduženi za čistoću tu zastavu čistili, koja su sredstva za čišćenje koristili. Čak i autor "slikovnice" prihvaća činjenicu da je modro polje predsjedničke zastave veće i ulazi gotovo do polovice u kvadratični 29×29 obrub (iako dodaje neke svoje elemente).

Dragi kolega, Vi biste trebali bolje razumijevati što je to jasnoća i općenitost pravne norme, kao njezino teleološko tumačenje. Dakle ako je grb RH na zastavi RH isti iako to zakon nigdje ne specificira, onda je i plava boja na grbu RH ista plavoj boji na zastavi RH, kao što je i modra boja na grbu RH ista modroj boji predsjedničke zastave RH.
Plus činjenica da se lenta s bojama zastave RH nalazi na predsjedničkoj zastavi, a zastava je crven-bijeli-plavi i time se razlikuje od modrog kvadratičnog polja predsjedničke zastave.

Bugoslav (razgovor) 16:07, 3. studenog 2009. (CET)

Pasmine

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Uputa od administratora)

Žuti karton


Nekoliko suradnika mi je skrenulo već ranije pozornost na tvog maltezera. Ako se ne varam, tvoje izmjene na en:wiki dovele su do toga da je isti članak bio zaključan. Tko vodi edit war oko članka o psu?

Drugo. Mene optužuješ da te pratim? Koliko vidim, i ti pratiš mene. Podsjećam te da si već trajno blokiran na ovo wikipediji, o drugim projektima ne želim govoriti.--Ex13 (razgovor) 00:06, 8. studenog 2009. (CET)

Ovako. U svezi sa starohrvatskim hrtom, čini mi se da ga smatraju izumrlim. O njemu nešto imaš u knjizi o hrvatskim autohtonim pasminama.
Što se mene tiče, nije problem ta pasmina, samo se pokrij literaturom za nju, a nekako ćemo ubaciti redak u pridložak.
Redak će biti "nepriznate hrvatske pasmine". Kubura (razgovor) 02:05, 11. studenog 2009. (CET)

Prikaži

Pozdrav! Cijenimo Vaše doprinose, ali Vas molimo da svoja uređivanja ne snimate prečesto jer se snimanjem raznih sitnica zatrpava stranica nedavnih promjena i povećava broj promjena koje trebamo ophoditi. Ako uređujete u kôdu i želite provjeriti kako će izgledati objavljeni članak, molimo Vas da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Tipka je prikazana na slici desno. Hvala na razumijevanju.-- Braco (razgovor) 23:14, 11. studenog 2009. (CET)

Hvala, pokušat ću što više paziti na to. Pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 23:37, 11. studenog 2009. (CET)

Boje na zastavi

Bog, Bugoslave.
RGB vrijednost boje na hrvatskoj zastavi ti nije moja specijalnost. Zbilja se ne razumin u to. Živia mi, Kubura (razgovor) 02:40, 12. studenog 2009. (CET)

Ekspert je Željko Heimer, možeš njega upitat što te zanima. Imaš i njegov meil na dnu. --Zeljko (razgovor) 20:50, 12. studenog 2009. (CET)

Zastava

Činjenica je da sam zaštitio članak koji sam uređivao. Mogao sam zamolit kolege da zaštite, pa da raspravljamo na str. za razgovoru.

Mišljenja sam da nije potrebno stavljati nekoliko jedno-te-isti slika. Naime, ovo nije priručnik za crtanje zastave, već članak o zastavi. Što se tiče svjetloplave, mogu vratiti tu rečenicu, ali ne vidim smisao.

Što se tiče knjige, predgovor je napisao Žarko Domjan, čovjek kojemu je bilo povjerena koordinacija oko izrade zakona. I sam znaš da je knjiga predstavljena u Hrvatskom saboru, i da je to nažalost jedina knjiga koja stručno obrađuje zastavu i grb.

Rado bih da imam više literature, ali baš i nema.

Nažalost, i sam zakon nije precizan i konfuzan, a naročito ako uspoređuješ likovne prikaze. Na kraju ako pogledaš zastavu na Saboru, onda je jedina koja je najbliža onomu kako bi zastava trebala.

A inače u heraldici plava je plava, čak nije bitno jel to malo svijetlije ili malo tamnije--Ex13 (razgovor) 21:14, 12. studenog 2009. (CET)

Rečenica glasi:"Prema Heimeru, plava boja pruge zastave jednake je nijanse kao modra boja grbova u kruni, a ne kao svjetloplava boja polja koja se u zakonskom tekstu opisa grba naziva plavom".
Iz te rečenice proizlazi da u zakonu piše "modra" i "plava", a Heimer rabi riječ "svijetloplava" kako bi se opisno izrazio. Slijedom toga rečnica o mjerodavnom pravu po je meni nepotrebna. Zakonski opis zastave je citiran gore, a tekst se nalazi kao izvor.--Ex13 (razgovor) 21:28, 12. studenog 2009. (CET)

Nemamo mi stručnjaka za zastave. Ono što napišeš dodaj referencu, i to će onda biti dosta. referencirane izjave se ne brišu.--Zeljko (razgovor) 22:04, 12. studenog 2009. (CET)

Nemam pojma šta radi webmaster stranica Vlade, niti imam pojma kakve bi to veze imalo s člankom. Ako ti tako smeta ona fotka, pronaći ću fotku tapiserije iz Ureda predsjednika, pa ću nju staviti.--Ex13 (razgovor) 08:54, 13. studenog 2009. (CET)

Pravno nazivlje

Bog, Bugoslave.
Po pitanju pravnog nazivlja se nije igrati. Ondi se moramo držati zakonskih tekstova, želimo li bit točni.
A ondi postoji toliko finih nijansâ da se bolje ne uplićat u to.
Dovoljno je spomenit razliku pojma "posjed" i "vlasništvo". U govornom jeziku će netko reć "imam to" ili "posjedujem to", ali u pravnom jeziku je tu veeelika razlika. Živia mi, Kubura (razgovor) 02:52, 14. studenog 2009. (CET)

Grb Trojednice

Praksa je različita. Ima grbova koji počinju s crvenim, ima onih koji počinju s bijelim. Prva inačica grba kojeg sam nacrtao bila je s bijelim poljem, a onda sam prebacio na crveno (u ovom trenutku ne mogu se sjetiti zašto, jer sam tih dana gledao nekoliko desetaka slika i izvora). Na zgradi Hrvatskog instituta za povijest prvo je crveno, na zgradi Sabora prvo je bijelo, pa onda još nekoliko primjera s bijelim [3], [4]. Na kraju i izvore koje sam naveo su s prvim bijelim, tako da ću vratiti na izvornu inačicu, s prvim bijelim poljem.--Ex13 (razgovor) 12:16, 12. prosinca 2009. (CET)

Banovina

S obzirom da je tvoj prijedlog naišao na odobravanje zajednice članak Banija je premješten na novi naziv Banovina. Pozdrav-- Braco (razgovor) 21:40, 12. prosinca 2009. (CET)

Velered kralja Tome

Triba ispravit kalendarske godine tako da budu kao redni broj [5]. Ne želim ništa dirati jer ne znam radiš li još na članku. Kubura (razgovor) 02:01, 16. prosinca 2009. (CET)

Ispravit ću kalendarske godine u njihovomu izgledu. Na članku više ne radim. -- Bugoslav (razgovor) 02:03, 16. prosinca 2009. (CET)

Simboli BiH

Oprosti, ali Sarajevo je na neki način druga dimenzija za mene, tako da ti ne mogu pomoći oko nabavke te knjige. Ne vjerujem da u nas u Mostaru ima toga, pitaj malog Sarajliju za to! Lijep pozdrav iz snježnog hrvatskog stolnog grada Mostara. :) --Mostarac (razgovor) 22:08, 20. prosinca 2009. (CET)

Nagrade

Hvala na onim jučerašnjim nagradama što god značile :-)-- Braco (razgovor) 22:18, 20. prosinca 2009. (CET)

Ako ništo drugo, onda potporu tvomu radu i zahvalu za podupiranje jezične kulture na ovoj enciklopediji. -- Bugoslav (razgovor) 22:20, 20. prosinca 2009. (CET)

Donji Lapac

Čak mislim da je Hrvatska izgubila i Martin Brod koji je bio dio Doljana. (inače ova naselja što sam napisao za donji lapac a što su u zagradi također je za svako pojedinačno dan popis stanovnika, prema narodnosti, i vjeroispovijesti). Ima i Zavalje sve po naseljima, to ću ti poslati danas. To je skenirana knjiga na mađarskome jeziku--Sokac121 (razgovor) 09:26, 21. prosinca 2009. (CET)

Zavalje

  • Općina Zavalje
  • Boljevac 623 stan. 518 Hrvata, 105 Srba
  • Melinovac 337 stan. 7 Hrvata, 330 Srba
  • Skočaj 1063 stan, 1060 Hrvata, 3 Srba
  • Međudražje 351 stan. 322 Hrvata, 29 Srba
  • Zavalje 789 stan. 752 Hrvata, 30 Srba--Sokac121 (razgovor) 17:34, 21. prosinca 2009. (CET)

Crnogorski grb

Bugoslave,

Oko Tvojih ideja, mišljenja sam:

- Knjige J.Markuša i Stamatovića su četničke - Markuš je bivši komunista a sada velikosrpski autsajder, Stamatović je i doktorirao na Pravnom fakultetu u BGD a mentor mu je bio Šešelj, itd. Njihova "literatura" je četnički bulšit.

- Sasvim je OK napisati posebna članak o crnogorskom grbu od 1945. naovamo i dodati ga kao posebnu poveznicu uz članak o sada važećem crnogorskom grbu;

Pozz --Markus cg1 (razgovor) 19:43, 21. prosinca 2009. (CET)

Grbovi NR BiH i SR BiH

Srdačan pozdrav Bugoslave! Što se tiče pretpostavljanja loše namjere ne brini, takvo što mi ne pada na pamet, a nije problem ni izbor teme. Dapače, poslije tvoje poruke i mene je zaintrigiralo pitanje autora grba o kojem je riječ, jer, pošteno govoreći, nisam obratio pozornost na članak koji govori o narečenoj temi na engleskoj wikipediji, niti sam znao da postoje prijepori vezani za autorstvo. Ako si siguran da se u Bosni Franciscani nalaze tražene informacije, najbolje bi bilo naći izdanje koje navodiš i provjeriti izravno u članku (probat ću nagovoriti tatu da ode do knjižnice na Teologiji i nađe taj članak).--Pavo (razgovor) 19:57, 21. prosinca 2009. (CET)