Razgovor sa suradnikom:Ex13/Arhiva5: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Redak 104: Redak 104:
== IRC ==
== IRC ==
Nece mi na IRC kaže da je istekao probni rok od 30 dana, izbrisem x-chat i opet ga instaliram i dalje mi nece, pa pomagaj :) --'''[[Suradnik:Kingstone93|<font color="Red">K</font><font color="silver">i</font><font color="red">n</font><font color="silver">g</font><font color="red">s</font><font color="silver">t</font><font color="red">o</font><font color="silver">n</font><font color="red">e</font>]] [[Razgovor sa suradnikom:Kingstone93|<font color="blue">93</font>]]''' 22:19, 31. siječnja 2010. (CET)
Nece mi na IRC kaže da je istekao probni rok od 30 dana, izbrisem x-chat i opet ga instaliram i dalje mi nece, pa pomagaj :) --'''[[Suradnik:Kingstone93|<font color="Red">K</font><font color="silver">i</font><font color="red">n</font><font color="silver">g</font><font color="red">s</font><font color="silver">t</font><font color="red">o</font><font color="silver">n</font><font color="red">e</font>]] [[Razgovor sa suradnikom:Kingstone93|<font color="blue">93</font>]]''' 22:19, 31. siječnja 2010. (CET)

:Pomogla roberta :))--'''[[Suradnik:Kingstone93|<font color="Red">K</font><font color="silver">i</font><font color="red">n</font><font color="silver">g</font><font color="red">s</font><font color="silver">t</font><font color="red">o</font><font color="silver">n</font><font color="red">e</font>]] [[Razgovor sa suradnikom:Kingstone93|<font color="blue">93</font>]]''' 22:32, 31. siječnja 2010. (CET)

Inačica od 31. siječnja 2010. u 23:32

Arhiv 1Arhiv 2Arhiv 3Arhiv 4

Zastava banovine Hrvatske

Vezano uz:

Nije mi jasna logika kojom se rukovodiš. Ako nema podataka, a uzeo si Jankov podatak o omjeru 2:3, zašto onda ne bi uzeo i njegovo viđenje boje. S druge strane Heimer koji radi na vezi banovina = Kraljevina rabi podatak o omjeru 1:2. Implikacije koje povlači logika o banovini kao nečem inferiornom nisu točne, jer je u banovini ban vratio i hrvatski jezik i slobodnu porabu trobojnice te se u mnogim stvarima nije morao usklađivati s Kraljevskim namjesništvom.

I dalje smatram da je u osnovi pravilnija logika po kojoj banovina Hrvatska nije koristila "jugoslavenske". Izradba zastava za Državu SHS i banovinu Hrvatsku očito je bila u banskoj Hrvatskoj i drugim tada hrvatskim ozemljima, a ne u biogradskom Pašaluku.

Ne znam gdje si dobio inspiraciju za promjenu boja u "jugoslavenske", ali po prirodi stvari, bez obzira na formalne uvjete, banovinu je izborio HSS i to na relativno radikalnom stavu, a Srbi prečani su već u prvim danima podignuli ustanak protiv banovine. Bi li to učinili da su jednostavno "okrenuli" "jugoslavenske" boje u "hrvatske".

Bugoslav (razgovor) 23:43, 23. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

P. S. I zastave sovjetskih socijalističkih republika bile su različitih boja, zanimljivo čak je Estonska SSR imala neku svoju posebnu boju. -- Bugoslav (razgovor) 02:31, 24. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Istina je što govoriš, o tomu se nije baš previše marilo prije informatičke revolucije. Ipak, mi danas radimo na tom mediju i donosimo kojekakve odluke, kao primjerice ova tvoja odluka o porabi omjera 2:3 i tamno modre boje s jugoslavenske zastave. Ja sam ti lijepo sugerirao da se ta boja promijeni zato što zastavoslovci Mello Luchtenberg i Janko Ehrlich Zdvořák predpostavljaju kontinuitet porabe hrvatske zastave bez obzira na to što je bila zabranjena u Kraljevstvu SHS (kasnijoj Kraljevini SHS, i kasnijoj Kraljevini Jugoslaviji). Samo je manjina jednostavno okrenula "jugoslavenske" u "hrvatske" boje.
Malo sam pogledao i nisam zadovoljan jer mi se čini da si savjet po ovomu "prevažnomu" pitanju dobio od osobe koja nema (barem u mojim očima) ni zrno vjerodostojnosti.
Da je riječ samo o izvorima onda bi zastavu banovine Hrvatske oblikovao kao zastavu omjera 1:2.
Zašto mi se čini da opet, bez obzira na moj trud i pokušaj istinskoga suradništva, sve opet propada u vodu. Je li je tebi jasno da se Kišni čovjek morao itekako "maskirati" da bi mogao djelovati u "Bjelorusovoj nizini" i da se "Bjelorus" predstavljao (u svojemu promašenom sustavu stavova) kao premijer određene narodne republike, barem u svojem potpisu na jednoj vrlo važnoj mailing list(i).
Bugoslav (razgovor) 15:28, 24. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

OTRS

Molim te nemoj krivo shvatiti. Ovo pišem posve hladne glave bez ikakve želje za prepucavanjem i raspravama, ali svojedobno se kod nas glasovalo za sustav OTRS i dva suradnika koji bi ga "opsluživali" Wikipedija:Kontakt osobe za dozvole. Kako je sve išlo prebrzo glasovanje je prekinuto i do danas se to nije riješilo. što i kako dalje s tim. Ti se međutim na meti prijavljuješ za dobrovoljca [1]. Imaš potpuno pravo na to, ali nije li to ipak na neki način zaobilaženje hr.wiki? Možda si ipak trebao pričekati hoće li kod nas ipak nešto glede toga biti dogovoreno ili je možda dogovoreno, a ja ne znam. U tom slučaju, zaboravi ovu poruku. --Flopy razgovor 12:18, 25. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Ja sam se najprije prijavio na commonsu, ali su me tamo uputili na dotičnu stranicu. Prijavio sam se kao suradnik Commonsa. --Ex13 (razgovor) 12:21, 25. siječnja 2010. (CET)[odgovori]
Ako je za commons ok, tvoja stvar. Za hr.wiki je posve druga priča i tu treba prvo vidjeti što će biti i hoće li kad s onim prekinutim izjašnjavanjem. --Flopy razgovor 12:25, 25. siječnja 2010. (CET)[odgovori]
Glasovanje je bilo za suradnike koji će imati pristup novoj adresi. Ja sam se prijavio za commonse. Molio bih da me prestaneš uhoditi. Najprije slika tjedna, sad ovo.--Ex13 (razgovor) 12:27, 25. siječnja 2010. (CET)[odgovori]
Ne uhodim nikoga inače bih te odmah pitao, a prošlo je već neko vrijeme od svega toga. Imam pravo postavljati pitanja. Odgovoreno mi je i s moje strane je sad sve razjašnjeno. Bar zasad. --Flopy razgovor 12:30, 25. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

HKoV

Da HKoV opremu ubacimo u ovakvu tablicu?--Saxum 11:40, 26. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

točno sam znao :D

Energija ionizacije je energija koju moramo utrošiti da bi se iz valentne ljuske nekog atoma odvojio elektron.

i definicija: Energija ionizacije je energija potrebna da se neutralnom atomu u plinovitom stanju oduzme elektron, tj. energija potrebna za proces .

Ugodan dan želim.--Uskboy 14:38, 26. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

(1) Ne znam da li mi je zabranjeno kontaktirati Vas uopće ili samo po pitanju zastave banovine Hrvatske.

(2) U povijesti izmjena članka o zastavi Francuske Republike [2] vidljivo je da nisi prije uređivao prethodno navedeni članak.

(3) Da si uređivao taj članak znao bi da je u njemu cijelo to vrijeme bila zastava koja ima tamno modru boju, koja se zastava većinom koristi u lokalnoj samoupravi u Francuskoj Republici, a ona druga je neki čudan hibrid koji su nametnuli neki Predsjednici te iste Republike.

(4) Čemu me onda stavljaš pod neke posebne mjere, sadržaj članka je provjerio jedan cijenjeni administrator prije tebe i sad se javljate Vi i poništavate dosadanje suglasje svih suradnika koji su prije Vas, (osim Zscouta370) podržavali izvornu inačicu koju je na commonsima naslikao Skopp.

(5) Nisam zadovoljan razinom surađivanja između Vas i mene i pokušavam popraviti eventualne nedostatke u istome koji mogu biti posljedica mojih prethodnih doprinosa, ali mi se čini kako nema suglasja o obostranom uklanjanju istih i/ili sličnih nedostataka.

(6) Čemu onaj masovni revert mojih izmjena? Zscout370 je Amerikanac bjeloruskoga porijekla; stvarno se pitam zašto inzistira na neonskim bojama zastave Ruske Federacije (iako ima dokaz da nisu takve). Ja s druge strane imam dokaz koji priznaje i Heimer da je zastava SRH imala drugačiju boju od zastava ostalih socijalističkih republika bivše zajednice država. To je koliko je i njemu i meni poznato jedini službeni izvor, Savezna uprava za patente, koja je sastavila publikaciju, koja je publikacija poslana u WIPO.


S poštovanjem i srdačno,

Bugoslav (razgovor) 17:57, 26. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Ja nisam rekao da se doprinosi Zscouta370 moraju odbaciti, ali na ovoj wiki je datoteka koja je pratila članak o francuskoj zastavi bila jako dugo vremena i nitko je nije opovrgnuo po pitanju točnosti i bilo kojemu drugom pitanju, Zscout370 je tu datoteku obrisao iako commonsi naglašavaju da sve datoteke koje su "superseded" (premoštene, zaobiđene, i sl.) se ne brišu. Skopp je prvi postavio datoteku i ona je do danas bila korištena na ovoj wiki, podržana od mnogih korisnika i od stvarnosti uporabe u Francuskoj.
O Zscoutu370 sam nešto napisao jer se problem javlja i onda kad se uklanjaju moji doprinosi kao u članku o međunarodnomu priznanju RH, tamo sam jednostavno promijenio zastavu Ruske Federacije iz Datoteka:Flag of Russia.svg u Datoteka:Flag of Russian Federation.svg.
Ja ne dijelim ljude po nacionalnosti, već sam samo naglasio od kuda puše vjetar, a da sam ja neki hr POV pusher onda ne bih ikada uređivao odlikovanja SFRJ ili članak o je-ne-a.
Surađivao sam ja i na sl i na sr i na bs pa nisam blokiran, kao da je to mjerilo ičemu.
Vidim da nema smisla, ne moraš me upozoravati da o ovoj temi ne želiš razgovarati. Ipak moram naglasiti da to nije dobar način, ja donesem neke činjenice i onda me se optužuje, i onda se samnom ne razgovara, kao da govorim nešto bezveze. Komunikacija ili nedostatak komunikacije govori o obje strane u komunikacijskomu kanalu, a ako tih strana ima više, govori o svima njima.
Bugoslav (razgovor) 18:19, 26. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

zaštita?

po stoti put uklanjam--Uskboy 18:25, 26. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

fala ako ima kome ;)--Uskboy 18:30, 26. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Tko je predložio kandidate

Provjerio sam log i obojica smo u krivu. Tog dana su predloženi mnogi koji uopće nisu ušli u konačni sastav AO-a, Donatus, Maya.... Speedy je predlagao bez obzira na Antine ranije prijedloge, pa je nebitno tko je prvi došao na IRC. Ništa nije "dogovoreno prije Speedyja".

Namjerno neću navoditi tko je bio čiji prijedlog, da se ne bi dogodilo da se te osobe sutra počne maltretirat od strane jedne ili druge strane u sukobu.

Andrej je bio prvi izbor svo troje, kao i još jedan suradik/ca. Od ostalih 6:

2 su prvi predložili Roberta i Speedy
2 sam prvo preložio ja, jednog je Ante odbio, ali ga se ignoriralo
2 je prvi preložio Ante

Od 8 kandidata, 7 su prihvatili obje strane, neki su neovisno kandidrani od obje strane. Jednog je Ante odbio ali mu "veto" nije uvažen. Roberta i Speedy nisu eksplicitno odbili nikog. Po ovome ispada da Speedy ipak nije predložio "većinu", ali ni Ante nije predložio nikakvu većinu. U svakom slučaju, svi su kandidati vrlo cijenjeni članovi ove zajednice i bili su u dobrim odnosima sa Robertom i Speedyjem, a neki od njih i s Antom. Slobodno stavi ispravak mojeg i tvojeg navoda gdje hoćeš. --Lasta 21:23, 27. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Samo da dodam, pročitao sam ja isto tako logove s IRC-a glede toga tko je koga predložio te vrlo dobro znam tko je mene predložio u AO-u. Ante nije. To je sve što želim reći. Pozdrav. --Flopy razgovor 21:26, 27. siječnja 2010. (CET)[odgovori]
Ovo o čemu ti i Lasta pričate tiče se i mene pa sam smatrao potrebnim dodati neke stvari. Samo to. --Flopy razgovor 21:31, 27. siječnja 2010. (CET)[odgovori]
Ako se tiče mene i moja je stvar. --Flopy razgovor 21:34, 27. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Pa ako si tako važan, nek ti bude:) Ali mene zbilja nije interesiralo--Ex13 (razgovor) 21:39, 27. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

A što mogu kad sam si tako važan;)) Sad bih ti mogao c/p log s IRC-a gdje se točno vidi tko je mene predložio, ali neću niti smijem. Samo toliko, ništa više o ovoj temi. --Flopy razgovor 21:52, 27. siječnja 2010. (CET)[odgovori]
) --Ex13 (razgovor) 21:54, 27. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

IRC

Nece mi na IRC kaže da je istekao probni rok od 30 dana, izbrisem x-chat i opet ga instaliram i dalje mi nece, pa pomagaj :) --Kingstone 93 22:19, 31. siječnja 2010. (CET)[odgovori]

Pomogla roberta :))--Kingstone 93 22:32, 31. siječnja 2010. (CET)[odgovori]