Feloidea: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
m samo slova
Redak 17: Redak 17:
}}
}}


'''Feloidea''' (ili Aeluroidea) su jedna natporodica koja pripada redu [[zvijeri]]. Obuzvaća četiri porodice zvijeri koje žive na kopnu. To su [[cibetke]], [[mungosi]], [[hijene]] i [[mačke]]. Pri tome treba spomenuti, da se cibetke i mungosi smatraju [[evolucija|evolucijski]] starijim pretstavnicima natporodice mačkolikih životinja, dok hijene i mačke, smatra se, potiču od njih.
'''Feloidea''' (ili Aeluroidea) su jedna natporodica koja pripada redu [[zvijeri]]. Obuhvaća četiri porodice zvijeri koje žive na kopnu. To su [[cibetke]], [[mungosi]], [[hijene]] i [[mačke]]. Pri tome treba spomenuti, da se cibetke i mungosi smatraju [[evolucija|evolucijski]] starijim predstavnicima natporodice mačkolikih životinja, dok hijene i mačke, smatra se, potiču od njih.


== Vanjske poveznice ==
== Vanjske poveznice ==

Inačica od 28. svibnja 2006. u 10:30

Feloidea
Sistematika
Carstvo:Animalia
Koljeno:Chordata
Potkoljeno:Vertebrata
Razred:Mammalia
Red:Carnivora
Natporodica:Feloidea
Porodice

Feloidea (ili Aeluroidea) su jedna natporodica koja pripada redu zvijeri. Obuhvaća četiri porodice zvijeri koje žive na kopnu. To su cibetke, mungosi, hijene i mačke. Pri tome treba spomenuti, da se cibetke i mungosi smatraju evolucijski starijim predstavnicima natporodice mačkolikih životinja, dok hijene i mačke, smatra se, potiču od njih.

Vanjske poveznice