Internetski marketing: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Almabot (razgovor | doprinosi)
Redak 37: Redak 37:
[[it:Web marketing management]]
[[it:Web marketing management]]
[[ja:インターネットマーケティング]]
[[ja:インターネットマーケティング]]
[[km:ទីផ្សារអ៊ីធើណែត]]
[[mk:Интернет маркетинг]]
[[mk:Интернет маркетинг]]
[[ms:Pemasaran Internet]]
[[ms:Pemasaran Internet]]

Inačica od 30. travnja 2010. u 15:19

Internet marketing ili internet oglašavanje, još se i skraćeno naziva i-marketing, web marketing, online marketing, ili eMarketing, jest oglašavanje proizvoda i usluga putem Interneta.

Informatička era najbrže je rastući fenomen kojeg društvo poznaje. Na Googleu se danas mjesečno obavlja više od 30 milijardi pretraživanja. Za doseg od 50 milijuna korisnika, radiju je trebalo 38, televiziji 13, Internetu 4, iPodu 3, a Facebooku samo 2 godine – živimo u eksponencijalnim vremenima.

Praćenje razvoja novih trendova iznimno je zahtjevan posao i jedan od ključnih faktora uspješne online kampanje. Internet oglašavanje ima nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne oblike. Ključna prednost je njegova daleko niža cijena, a potom dolazi mogućnost preciznog ciljanja željenih skupina te lako mjerljiv povrat na investiciju. Svakodnevno oglašivač može pratiti sve relevantne statistike o posjetiteljima svoje internet stranice te kupcima pojedinog proizvoda ili usluge. U svakom trenutku je poznato da li se pojedina investicija isplati i na vrijeme je moguće prekinuti kampanje koje ne ostvaruju zadovoljavajući povrat.

Internet kampanju moguće je pokrenuti u svega nekoliko sati, a rezultati su vidljivi gotovo trenutno. Udio internet oglašavanja us svijetu rapidno raste, a u Velikoj Britaniji je primjerice nadmašio TV oglašavanje[1].

Vidi još

Izvori

 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica i-Oglas d.o.o. (http://www.i-oglas.com). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: i-Oglas d.o.o..
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.




Vanjske poveznice