Commodore Plus/4: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Vodomar (razgovor | doprinosi)
mNema sažetka uređivanja
m Sitno
Redak 1: Redak 1:
[[Slika:Commodore Plus 4.jpg|right|thumb|200px]]
'''Commodore Plus/4''' ime je za [[kućno računalo]] koje je na tržite 1984 godine izbacila tvrtka [[Commodore International]]. '''Plus/4''' u imenu je referenca na četiri aplikacije koje su bile zapisane u [[ROM]]-u: procesor riječi, tablični program, baza podataka, i grafički program. Reklamna krilatica bila je ''produktivno računalo sa ugrađenim softverom'' ("the productivity computer with software built-in"). Commodore Plus/4 doživio je potpuni neuspjeh u [[SAD]], dok u Europi je imao nešto uspjeha posebno u zemljama bivšeg [[Istočni blok|istočnog bloka]].
'''Commodore Plus/4''' je [[kućno računalo]] koje je na tržite 1984. godine izbacila tvrtka [[Commodore International]]. '''Plus/4''' u imenu je referenca na četiri aplikacije koje su bile zapisane u [[ROM]]-u: [[procesor riječi]], tablični program, [[baza podataka]], i grafički program. Reklamna krilatica bila je ''produktivno računalo sa ugrađenim softverom'' ("the productivity computer with software built-in"). Commodore Plus/4 doživio je potpuni neuspjeh u [[SAD]], dok u Europi je imao nešto uspjeha posebno u zemljama bivšeg [[Istočni blok|istočnog bloka]].


{{Računala CBM}}
{{Računala CBM}}

Inačica od 26. rujna 2010. u 20:21

Commodore Plus/4 je kućno računalo koje je na tržite 1984. godine izbacila tvrtka Commodore International. Plus/4 u imenu je referenca na četiri aplikacije koje su bile zapisane u ROM-u: procesor riječi, tablični program, baza podataka, i grafički program. Reklamna krilatica bila je produktivno računalo sa ugrađenim softverom ("the productivity computer with software built-in"). Commodore Plus/4 doživio je potpuni neuspjeh u SAD, dok u Europi je imao nešto uspjeha posebno u zemljama bivšeg istočnog bloka.