Vaga (znak): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
VolkovBot (razgovor | doprinosi)
Redak 58: Redak 58:
[[ca:Balança (astrologia)]]
[[ca:Balança (astrologia)]]
[[da:Vægten (stjernetegn)]]
[[da:Vægten (stjernetegn)]]
[[de:Waage (Tierkreiszeichen)]]
[[el:Ζυγός (αστρολογία)]]
[[el:Ζυγός (αστρολογία)]]
[[en:Libra (astrology)]]
[[en:Libra (astrology)]]

Inačica od 30. rujna 2010. u 19:41

Vaga
Vaga

Vaga (lat. Libra) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 23. rujna do 23. listopada rođene su u znaku vage.

Vage vole ljude, ali mrze veliku gužvu, posreduju između ljudi, ublažavajući njihove sukobe, a i same uživaju u njihovoj raspravi. Izuzetno su inteligentne, ali istovremeno i naivne, rijetko trče ili žure. Vaga najprije ide gore, pa onda dolje, teže harmoniji, ali većina prijatelja Vage ima osjećaj da poznaje dvije osobe. Mogu plakati zbog pretjerane osjećajnosti, iznenada postati sarkastični, a zatim veseli i radosni. Njihov karakter se sastoji od gotovo jednakih dijelova ljubaznosti, poštenja, filozofske logike i neodlučnosti. Kada su bolesni trebaju velike količine odmora i mira, bez neskladnih emocionalnih situacija.

Ljubav

Ljubav je za Vagu najvažnija, ne može živjeti sama. Vaga ima snažnu potrebu voljeti i biti voljena. Često se zaljubljuje u ljubav, a ne u osobu. Puno joj znači zagrljaj i pokoja topla riječ.

Posao

Vage imaju smisao za glazbu, posebno klasičnu. Dobre su u zvanjima vezanim uz kulturu, ljepotu i umjetnost: manekenstvo (ljudi Vage su lijepi), moda, modna fotografija, kostimografija, scenografija, kozmetika, glazba, nekim dijelom i gluma.

Muškarac

Muškarac Vaga je sklon neprekidnom davanju savjeta, imat će "savršena" rješenja na sve probleme i odgovor na svako pitanje, a voli raspravljati do iznemoglosti. Može biti ćudljiv i ima naviku da sve raspravi ili odvagne. Njegov šarm nije hipnotički kao kod Škorpiona, već logičan i stvaran. Muškarac je otmjen, osjetljiv na formu i ljepotu, upotrebljava dezodoranse, losione prije i poslije brijanja, fine mirise, lijepo se odijeva, pažljiv je ljubavnik. Neodlučan je, a ne može živjeti sam pa postoji opasnost da na kraju odabere upravo ženu kakva mu nije potrebna. Često miješaju prijateljstvo i ljubav, ali ne pate od slomljenog srca i gotovo kao i Blizanci ili Strijelci brzo zaboravljaju veze koje su bile osuđene na neuspjeh. Žena od njega ne može dobiti utjehu, emocije neće doprijeti do njega, nema osjećaj za partneričine potrebe za dubljim razumijevanjem. Muškarac Vaga mrzi zbrku i njemu je potrebna harmonija.

Žena

Žena je savršena supruga, domaćica, majka, za sve nađe vremena i ništa ne zapušta. Za svoju bi djecu sve učinila. Lijepo hoda, lijepo se šminka, ima urednu kosu i moderno se odijeva. Voli nakit s plavim i bijelim safirima, što je drago kamenje Vage. Ako pronađe muškarca koji je razumije i voli ona je idealna žena. Voli se razmetati pametnim dosjetkama u raspravama, ali i raspravljati sama sa sobom. Sklona je sve dva puta odmjeravati, kako bi bila sigurna da nije nešto propustila, ona ne stvara svoja vlastita pravila, niti tvrdoglavo odbija sve razloge, kao žene drugih astroloških znakova, a i svoja mišljenja prezentira diplomatski pažljivo. Mrzi biti sama i potrebno joj je partnerstvo, kako u poslu tako i u ljubavi. Za nju je brak "zajedničko ulaganje" i tipična žena Vaga nema nikakvu želju da svome partneru bude kamen oko vrata. Rijetko kad dozvoljava da ju emocije ometaju u donošenju odluka ili stava. Idealna kombinacija sa ženom Vagom je muškarac Ovan, Škorpion, Lav ili Bik, a dvije Vage u braku postaju ili zaljubljene ptičice ili ljuti protivnici, prelazeći iz jednog ekstrema u drugi.

Dijete

Svojom ljepotom privlači odrasle, a često odrasli pomisle da je tvrdoglavo, no samo je neodlučno. Na njih ne treba vikati, već im samo dati dovoljno vremena i pomoći im u donošenju odluke, jer inzistiranje na brzom donošenju odluka, stvara malim Vagama neuroze. Izbor im treba sugerirati što nježnije, ne bi trebalo biti okruženo bukom, jakim bojama. Ukoliko je dijete Vaga mrzovoljno, samo ju treba ostaviti na miru da obnovi svoju energiju. Razum im je toliko čist i logičan, vole debate, radoznali su i često predstavljaju zadovoljstvo učiteljima, a uvijek im treba pružiti dvije mogućnosti ishoda i inzistirati će na raspravi dok ne dobije i drugo rješenje, što neki pogrešno tumače kao buntovnost, a zapravo mlada Vaga teži samo pravednosti. Djeca Vage su sklona knjigama i pisanju.

Zdravlje

Eventualne bolesti su ženski organi, bubrezi, urinarni trakt. Zato treba izbjegavati cigarete, žestoki alkohol i tešku hranu. Otrov su: papar, crna kava, čokolada, bijeli šećer i industrijska sol Treba konzumirati morsku sol, med umjesto šećera (i uz crnu kavu, samo treba čekati da se kava ohladi, jer vrućina uništava korisno djelovanje meda), maslinovo ulje, piletinu, pastrvu (ribu općenito), teletinu i morske plodove. Zbog zdravlja, potrebno im je mnogo dana provedenih na moru i suncu, urološki čaj i mnogo tekućine: sokovi, obična voda i drugi čajevi potrebni zbog osjetljivosti na urološke probleme.

Literatura

  • Maja Lončarić, "Astrologija", Izdavač: TKP "EVRO", Beograd, 1991. godine., ISBN 86-7627-004-X