Wikipedija:Kafić/Arhiv 77: Razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
(→‎HR wiki 100k: nismo jednaki)
:Imamo povlastenu situaciju da ne moramo izmisljati kotac iznova, nego samo pogledati sto pise u drugim wikicama i napraviti neku mjesavinu... To cini stvar vlo jednostavnom. Od sljedeceg tjedna cu i ja imati malo vise vremena za potegnuti, i kak ono veli Obama "YES WE CAN !".--[[Suradnik:Croq|Croq]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Croq|razgovor]])</small> 11:45, 25. studenog 2010. (CET)
::Gospodo nemojmo se vređati, pošto mi nismo jednaki jer za razliku od nekih na ovoj wiki mi imamo nekakva moralna pravila pa pišemo s koje wiki preuzimamo tekst (90 % slučajeva). Poanta glasi da zbog te "sitnice" mi nismo jednaki--[[Suradnik:Rjecina2|Rjecina2]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Rjecina2|razgovor]])</small> 19:59, 26. studenog 2010. (CET)
 
Što to spočitavaš nami? Ionako se kopira sa hr.wiki, a znaš koje Wikipedije bezočno kopiraju nečije članke s drugih wikica, pritom ne odavajući ni najmanje priznanje autorima s hr.wiki čije su radove iskopirali. A uz to ih nisu niti preveli na njihove jezike, nego osvanu onako, pune hrvatskih riječiju. <br>
Da nema hr.wiki, neke bi susjedne wikice imale trećinu članaka manje, a brojni njihovi "veliki" "kreativni" suradnici ne bi uopće imali osnova za puste nagrade za brojne "kreirane" članke na njihovim jezičnim projektima. Članke koje su kopirali i nisu uopće spomenuli da su ih preuzeli sa hr.wiki. I to je išlo dotle da se hr.wiki nije uopće nalazila u međuwiki poveznicama na članku kojeg su "oni kreirali", a zapravo kopirali s hr.wiki. Pa je čak bilo i slučaja da su prolazile i godine dok je netko (ili bot) to ispravio. <br>
A hr.wiki odaje priznanje drugim projektima odakle se preuzelo. Ako je kome od naših to promaklo, slobodno im spomeni. No nije mi poznato da je netko od nas samo kopirao članak sa druge wikice, a da ga nije uz to i preveo na hrvatski. [[Suradnik:Kubura|Kubura]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Kubura|razgovor]])</small> 01:53, 27. studenog 2010. (CET)
 
==Fundraiser Update==
155.232

uređivanja

Navigacijski izbornik