Blizanci (znak): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m Uklonjena promjena suradnika Gdje je nestala duša svijeta, vraćeno na zadnju inačicu suradnika Mjesečev kamen
m r2.7.1) (robot Mijenja: fi:Kaksoset (Eläinradan merkki)
Redak 53: Redak 53:
[[et:Kaksikud (märk)]]
[[et:Kaksikud (märk)]]
[[fa:برج جوزا]]
[[fa:برج جوزا]]
[[fi:Kaksonen (horoskooppimerkki)]]
[[fi:Kaksoset (Eläinradan merkki)]]
[[fr:Gémeaux (astrologie)]]
[[fr:Gémeaux (astrologie)]]
[[gu:મિથુન રાશી]]
[[gu:મિથુન રાશી]]

Inačica od 26. ožujka 2011. u 00:17

Blizanci

Blizanci (lat. Gemini) su jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 22. svibnja do 21. lipnja rođene su u znaku blizanaca.

Blizanci

Općenito

Blizanc je zračni, promjenjiv znak. Njegov vladajući planet Merkur daje im visoke mentalne i intelektualne sposobnosti u izražavanju, zapažanju kao i svim misaonim procesima. Po prirodi su vrlo komunikativni i vješti govornici. Zaigrani su i znatiželjni pa lako sklapaju poznanstva a u njihovom društvu nije nikada dosadno. Vole se kretati i putovati. Zbog njihove znatiželje interesi su im raznovrsni. Vrlo često započnu različite poslove istovremeno upravo zato da ne upadnu u kolotečinu i rutinu.

Ljubav

Blizanci vole osvajati svojim šarmom i komunikacijom pa su često okruženi osobama suprotnog spola. Kod suprotnog spola najviše ih privlače intelektualni razgovori. Iako vješti u zavođenju, emotivno nisu previše duboki i teže ulaze u ozbiljnije veze. Zaigranost i znatiželja uvijek ih tjera u promjene i istraživanja. Vrlo su maštoviti i zanimljivi ljubavnici. Da bi se s Blizancem održala veza morate biti kreativni, zabavni, komunikativni. Ukoliko i uđe u ozbiljniju vezu, Blizanac zbog svoje promjenjivosti može povremeno odlutati u novu avanturu. Ne vole ljubomoru a ni sami nisu pretjerano ljubomorni.

Posao

Zbog velike energičnosti, snalažljivosti i lake prilagodbe Blizance nalazimo u različitim poslovima. Najbolje im odgovaraju zanimanja gdje mogu doći do izražaja njihove intelektualne sposobnosti kao i komunikacija. Ne boje se novih izazova. Skloni su čestim promjenama posla kao i mogućnostima da istovremeno rade više poslova od jednom. Zbog toga ponekad ne može dogotoviti sve započeto. Međutim ako se malo prizemlji, mentalna snaga pruža mu visok napredak.

Žena

Zdravlje