Karlo Jurišić: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Dr. fra Karlo Jurišić''', ([[Sarajevo]], [[BiH]], [[13. kolovoza]] [[1918.]]), [[hrvat]]ski [[svećenik]], [[franjevac]], profesor crkvene povijesti u mirovini.
dr.fra[[ Karlo Jurišić]], Rođen je u Sarajevu,13.kolovoza 1918,u Baškovoškoj obitelji.Zaređen je za svečenika 1942.u Makarskoj.Bio je župnik u više mjesta Makarskog primorja,gvardijan franjevačkog samostana u Zaostrogu.Bio je tajnik Franjevačke provincije presvetog otkupitepitelja,te tajnik franjevačke bogoslovije u Makarskoj.Profesor je u mirovini crkvene povijesti.Nagrađivan je brojnim nagradama među kojima nagrada za životno djelo grada Makarske.

Rođen je u [[Sarajevo|Sarajevu]] u [[Baška Voda|baškovoškoj]] obitelji. Zaređen je za svećenika 1942. godine u [[Makarska|Makarskoj]]. Bio je župnik u više župa Makarskog primorja, [[gvardijan]] [[Franjevački samostan u Zaostrogu|Franjevačkog samostana u Zaostrogu]]. Bio je tajnik [[Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja|Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja]], te tajnik Franjevačke bogoslovije u Makarskoj. Profesor je crkvene povijesti u mirovini. Nagrađivan je brojnim nagradama među kojima nagrada za životno djelo Grada Makarske.

[[Kategorija:Hrvatski franjevci]]
[[Kategorija:Hrvatski franjevci]]
[[Kategorija:Biografije, Makarska]]

Inačica od 23. travnja 2011. u 23:35

Dr. fra Karlo Jurišić, (Sarajevo, BiH, 13. kolovoza 1918.), hrvatski svećenik, franjevac, profesor crkvene povijesti u mirovini.

Rođen je u Sarajevu u baškovoškoj obitelji. Zaređen je za svećenika 1942. godine u Makarskoj. Bio je župnik u više župa Makarskog primorja, gvardijan Franjevačkog samostana u Zaostrogu. Bio je tajnik Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, te tajnik Franjevačke bogoslovije u Makarskoj. Profesor je crkvene povijesti u mirovini. Nagrađivan je brojnim nagradama među kojima nagrada za životno djelo Grada Makarske.