Razlika između inačica stranice »Karlo Jurišić«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodana 303 bajta ,  prije 10 godina
m
bez sažetka
m
'''Dr. fra Karlo Jurišić''', ([[Sarajevo]], [[BiH]], [[13. kolovoza]] [[1918.]]), [[hrvat]]ski [[svećenik]], [[franjevac]], profesor crkvene povijesti u mirovini.
dr.fra[[ Karlo Jurišić]], Rođen je u Sarajevu,13.kolovoza 1918,u Baškovoškoj obitelji.Zaređen je za svečenika 1942.u Makarskoj.Bio je župnik u više mjesta Makarskog primorja,gvardijan franjevačkog samostana u Zaostrogu.Bio je tajnik Franjevačke provincije presvetog otkupitepitelja,te tajnik franjevačke bogoslovije u Makarskoj.Profesor je u mirovini crkvene povijesti.Nagrađivan je brojnim nagradama među kojima nagrada za životno djelo grada Makarske.
 
dr.fra[[ Karlo Jurišić]], Rođen je u [[Sarajevo|Sarajevu,13.kolovoza]] 1918,u Baškovoškoj[[Baška Voda|baškovoškoj]] obitelji. Zaređen je za svečenikasvećenika 1942. godine u [[Makarska|Makarskoj]]. Bio je župnik u više mjestažupa Makarskog primorja, [[gvardijan]] franjevačkog[[Franjevački samostan u Zaostrogu|Franjevačkog samostana u Zaostrogu]]. Bio je tajnik [[Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja|Franjevačke provincije presvetogPresvetog otkupitepiteljaOtkupitelja]], te tajnik franjevačkeFranjevačke bogoslovije u Makarskoj. Profesor je u mirovini crkvene povijesti u mirovini. Nagrađivan je brojnim nagradama među kojima nagrada za životno djelo gradaGrada Makarske.
 
[[Kategorija:Hrvatski franjevci]]
[[Kategorija:Biografije, Makarska]]

Navigacijski izbornik