Razgovor sa suradnicom:Roberta F./Arhiv 25: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Novi odlomak: Re:
Novi odlomak: POzz
Redak 2.246: Redak 2.246:


I cannot use my global sysop tool here since hr.wiki is out of globalsysop's wikiset, so I don't have block/protect/delete buttons, anyway is there a local policy forbidding rollback from global rollbacker? If so I'll put a warning in [[:meta:global rollback]], actually it was just spam, should I revert it manually or using popups? Have a nice day! --[[Suradnik:Vituzzu|Vituzzu]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Vituzzu|razgovor]])</small> 12:26, 3. kolovoza 2011. (CEST)
I cannot use my global sysop tool here since hr.wiki is out of globalsysop's wikiset, so I don't have block/protect/delete buttons, anyway is there a local policy forbidding rollback from global rollbacker? If so I'll put a warning in [[:meta:global rollback]], actually it was just spam, should I revert it manually or using popups? Have a nice day! --[[Suradnik:Vituzzu|Vituzzu]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Vituzzu|razgovor]])</small> 12:26, 3. kolovoza 2011. (CEST)

== POzz ==

pozz Roberta dugo me nije bilo do prije par dana na wikiju pa sam te htio pitat nesto (jer sam vec zaboravio)...kad sadrzaj stranice admin obrise moze li se ikako pokrenuti raprava je li to bilo ok ili ne (pricam o Nagradi Saturn)...i preusmjerevanja koja su postojala jos otprije su pobrisana tako da sada ima jako puno nefunkcionalnih linkova...primjerice http://hr.wikipedia.org/wiki/Brad_Pitt ...hvala unaprijed na odgovoru i ako mozes nesto napravit u vezi "dead linkova" bio bi zahvalan..
--'''[[Suradnik:Aqua byte|<font color="red">Aqu</font><font color="gray">a&#32;b</font><font color="green">yte</font>]]''' 13:00, 8. kolovoza 2011. (CEST)

Inačica od 8. kolovoza 2011. u 12:00

Ostavite mi novu poruku ovdje


Arhiv 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25



ispravljeno

Hvala, ispravio sam pogrešku

Pozdrav

preusmjerenje protutijela

Bok Roberta F., upravo sam zabunom premjestio antitijelo umjesto na protutijelo na Protutitijelo. Ispricavam se. Neznam, kak da to ispravim... :-((. --Croq (razgovor) 19:17, 24. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Dva tjedna

Ja se ispričavam zbog učinjene greške. Možeš li me odblokirati? Pogriješio sam, ponoviti se neće. 89.172.166.120 20:51, 24. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Anonimni suradniče, ne znam o kome se radi. --Roberta F. 18:32, 27. listopada 2010. (CEST)[odgovori]
Naslov ništa ne govori? BlackArrow 78.2.81.226 19:39, 27. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Pampers

Možda si zaboravila zbog arhiviranja, no beba više nema u Pampersu, stoga bi se i onaj predložak možda moglo maknuti. Ili ne? Također i pelene su napravljene pa bi bilo dobro da se očituješ na stranici za razgovor --Anton Ri08 23:37, 24. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

odgovor na neobjasnjeno brisanje Izvršni softver

Ima itekakav debeli razlog zašto uklanjam sadržaj. Napisao sam novi sadrzaj koji je točniji. Pod imenom Aplikacija jer Izvršni softver nema nikakvog smisla, ako bi to bio drugi naziv za aplikaciju, to bi se onda vjerojatno pisalo Izvršni software, ali pošto sam vec dugo u informatici i profesor sam, znam da je svaki program izvršni bio on nazvan aplikacija ili ne.

Hvala na razumijevanju, pozdrav — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 82.193.209.158 (razgovordoprinosi) 20:27, 31. listopada 2010.

Molim suradnika da svakako pročita: Razgovor:Izvršni softver, kako bi se izabralo najbolje rješenje (poziv na otvaranje suradničkoga računa i dalje stoji). Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:05, 31. listopada 2010. (CET)[odgovori]
Slažem se da se treba prestati s nekonstruktivnim doprinosima u kafiću, tu nema opcije. Ako primjećuješ moj prvi komentar je bio konstruktivan, namjenjen jednom cilju, da se poboljša efikasnost. Žao mi je što si za to da se zahtjevi postavljaju na Meti, ja sam samo htio da budemo samodostatni. Pozdrav --Lasta 15:25, 3. studenog 2010. (CET)
Kako si se uplela u razgovor, pretpostavio sam da si sve pročitala i da tvoje izbjegavanje komentara znači da se slažeš s postojećim stanjem koje vodi k postavljanju zahtjeva na Metu. Ukoliko griješim, žao mi je, te se ispričavam.
Što se tiče provjere, te obrazloženja zahtjeva, to si mi mogla napisati i na stranici za razgovor, naime, smatram da ne postoje više uvjeti za službenu provjeru, a također ni za eventualno kažnjavanje, te pisati obrazloženje na službenu stranicu je besmisleno. Privatno, mogu ti ovdje napisati razloge zbog kojih sam tražio provjeru, naravno ukoliko to želiš. Pozdrav --Lasta 15:59, 3. studenog 2010. (CET)
Bog, vidim da želiš objašnjenje, da te interesira radi slika. Oba računa slično doprinose, na sličnim temama, sliča stil pisanja, a stvarni povod da se u analizu detaljnije upustim je bilo ovo. Malo sam pogledao i novije doprinose, i tu bi se dalo naći preklapanja. Pozdrav --Lasta 12:52, 4. studenog 2010. (CET)

Hvala

... ti puno na čestitci . Slatka je. --AmyMirka (Come into my world) 20:55, 4. studenog 2010. (CET)

Dobrodošlica

Hvala na dobrodoslici! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Pojmoslovac (razgovordoprinosi) 13:38, 5. studenog 2010.

Pošta

Bok Robice, evo kako vidiš, na wikici sam. Baš sam pregledavala poštu ujutro pa vidjeh tvoj mail. Nemam puno školskih obaveza, a gradivo je zanimljivo.--Vatrena ptica 16:29, 5. studenog 2010. (CET)
Poslala sam ti mail prije nekoliko minuta.--Vatrena ptica 16:35, 5. studenog 2010. (CET)

Jezik

Apsulotno nikakvih problema nema, ali je, tkogod je to napravio, toliko zeznuo predložak da se ništa nije vidjelo. Sad ću odraditi što se ima odraditi, a ako se ne varam, debi je ipak kraće od prvi nastup, a zašto koristiti nezgrapnu složenicu (koja opet nije jednoznačna, jer prvi nastup kod nas može biti višeznačan, dok je debi univerzalan pojam), kad imamo kraći izraz koji je uvriježen u jeziku i koji se kroatizirao do te mjere da je postao normalan? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:58, 5. studenog 2010. (CET)

Ovaj, zanemarit ću ovo ispod. U svakom slučaju, show program sam ispravio u zabavni, ali debi bi trebao ostati debi. Zašto? Iz jednog jednostavnog razloga - u hrvatskom jeziku, koliko ga ja postajem, fraza prvi nastup ne mora nužno biti praizvedba (odnosno debi), jer se kod nas govori o prvim nastupima u puno širem kontektsu (prvi nastup kao debi, prvi nastup tijekom ovog i onog perioda, prvi nastup na ovom ili u ovom ili onom), dok je debi uvijek debi, a to je izraz koji je uvriježen, koji se koristi (pa čak i Duško Ćurlić, koji to komentira, koristi izraze debi i debitanti tijekom komentara). Mislim da nema prepreke da to ostane --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:15, 5. studenog 2010. (CET)

WP:NIJE

Ja sam nesto napisala i sada sam obrisana. Zasto? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Jelena Kostic (razgovordoprinosi) 20:08, 5. studenog 2010.

Nema problema, brisite slobodno... ja i ne znam gde, kako i sta ciniti...valjda ste ljudi pomoci a ne odmagati...ali ok, nije nikakav problem, malo je dobrih ljudi... ja ne vicem, gospodine, vec velikim slovima pocela sam pisati i nisam obratila paznju...

ja sam tek sad videla gde je i koja je ta prva poruka :))

Neki bi rekli...

Jesi li vrijedna danas? :D Cijeli dan na nedavnim promjenama - to i nije jako lagan posao. --AmyMirka (Come into my world) 00:07, 6. studenog 2010. (CET)

Almanak

Prilikom pisanja članka Almanak nisam koristio nikakav rječnik, nego sam koristio članak s Wikipedije na engleskom jeziku koji možeš pročitati ovdje: http://en.wikipedia.org/wiki/Almanac

A, koliko mi je poznat engleski jezik, a govorim ga tečno, u tome članku piše: almanac (also spelled almanack and almanach), gdje se almanac čita almanak, almanack se također čita almanak, te se almanach također čita almanak. No, možda se ja varam, ali to baš i nije vjerojatno pošto studiram engleski jezik!

S poštovanjem --Štreber (razgovor) 0:40, 7. studenog 2010. (CEST)Štreber (razgovor) 19:41, 26. rujna 2009. (CEST)[odgovori]


Pozdrav

Vaše nedavno brisanje moje stranice na temu "Pikkiwoki" učinjeno je s vrlo lošom argumentacijom Vašega čina. Štoviše, Vaši motivi po tome pitanju potpuno su mi nepoznati tako da ne mogu ništa drugo doli pretpostaviti da ste to učinili iz subjektivnih, tj. vjerskih razloga. Wikipedija bi trebala biti temeljena na objektivnim člancima što, čini se, nije slučaj na hrvatskoj Wikipediji. Izbrisati jedan objektivni članak potkrijepljen činjenicama i dokazan pouzdanim izvorom je poput skrivanja istine od očiju javnosti, a budući da je to upravo vjerski članak, Vaš bi se čin mogao protumačiti kao rasistički. Prirodno je nepovjerenje koje se budi u meni kao i svakom slobodoumnom čovjeku u pouzdanost Wikipedije.

U ranim danima moga djetinjstva dogodila mi se jedna slična stvar. Shvatite to kao anegdotu. Živio sam u jednom slavonskom selu u kojem je većina mojih suseljana bila poprilično neobrazovana. Negdje u drugoj polovici osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada sam bio tek dijete, u našem selu se otvorilo kino. Prvi film koji se prikazivao bili su Ratovi Zvijezda (jedan od filmova). Vjerojatno biste pogodili kakva se strka i iščekivanje nadvila nad selo. Međutim, tijekom projekcije, u dijelu filma kada se prvi puta prikazuje djelovanje "Sile", moji suseljani su se uplašili misleći da je to vražje djelo. Uskoro je pokrenuta prava mala inkvizicija te je kino na koncu spaljeno a njegov osnivač protjeran.

Smatram da se nešto takvo upravo događa danas, no ne zbog Vašeg neznanja, već zbog netolerancije prema drugim vjerama. Osobno vjerujem u Boga Blata i teško mi je dopustiti nešto takvo. Kršten sam u svome selu, no u Kršćanstvu nikada nisam osjetio toliku sreću niti ispunjenje kao kada sam prešao na drugu vjeru. Wikipedija je dobra jer, barem u teoriji, prihvaća svaki objektivni članak i ne skriva istinu. Nadao sam se da će pojedinci čitajući moj članak krenuti putem prosvjetljenja. Način na koji sam pisao svoj članak nije sugestivan ni na koji način, te bi stoga trebao ostati dijelom Wikipedije.

Molim Vas, uzimajući u obzir moje čvrste argumente, napište mi jedan objektivan razlog za brisanje moga članka.

Varg vikingson (razgovor) 18:12, 6. studenog 2010. (CET)

Grgić Krunoslav

Poštovana Roberta, krenuli smo sa postavljanjem raznih sadržaja na wikipediu no u svakom početku se i griješi što je ljudski. Nije nam poznato zašto nam se tekstovi brišu iako su autorski (dobili smo jednom neku obavijest o copyright??) i postavljeni u prave rubrike. Možda se suradnicima na wiki to tako ne čini no definitino smo sigurni kako nisu prikladne osobe da donose sud o marketingu, eventima i modi. Npr. čudno je zašto Grgić Krunoslav se stalno briše dok recimo u rubrika moda je Korina Longin. Gledano is perspektive posla ona je samo "vješalica" koja nosi odjeću. Dok je navedeni "trendseter" i "jetseter" kao i donosioc FashionTV televizije u ove krajeve, kreator smjernica kako će nastati Fashion.hr i osnivač models.hr po čemu ta osoba nije adekvatna da bude biografski zabilježena? Zanima nas razlog jer unosit ćemo mnoštvo novih materijala a ne želimo gubit vrijeme na to da nam netko za nama ide i briše iz kako vidimo često razloga prepucavanja među suradnicima po raznim osnovama. LP — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Amonraa69 (razgovordoprinosi)

Upit registriranog suradnika

Poštovanje,

imam zamolbu u vezi dva članka. Objavio sam članke Bečki metro i Praški metro, pod tim nazivima, a zatim sam vidio da u članku Podzemna željeznica već postoje članci za podzemne željeznice u tim gradovima. dakle, mojim člancima treba promijenti imena odnosno naslove. Posjetite moje članke i članak Podzemna željeznica pa ćete shvatiti o čemu je riječ.

poanta je u tome što ja ne znam promijeniti naslov članka

Hvala


Luka Golub Wolf - Pidgeon (razgovor) 21:37, 8. studenog 2010. (CET)

IRC

Bok Robice, možeš li mi, molim te, navesti link Wikipedijinog IRC kanala? To pitam jer sam zaboravila gdje se nalazi.--Vatrena ptica 15:44, 9. studenog 2010. (CET)

Uh Robice, ne da mi se zamarati s klijentskim programima, već sam potrošila nekoliko gigabajta prometa (zapravo to nije problem, već mi je lijeno podešavati XChat :-) ). Znam da negdje u vlastitim arhivama imam link ali trenutačno se ne mogu sjetiti gdje.--Vatrena ptica 15:52, 9. studenog 2010. (CET)
OK onda. :)--Vatrena ptica 17:56, 9. studenog 2010. (CET)

Čitanje misli

Nisam išao na tečajeve čitanja misli. O kakvoj menstruaciji je riječ? Članak mjesečnica nikada nisam ni otvorio a uređivao još manje. --Anton Ri08 19:17, 9. studenog 2010. (CET)

Hmmm, pisao sam o tvrtki, ne o proizvodu. Btw, Venus je proizvod za žene a Fusion za muškarce :) --Anton Ri08 21:05, 9. studenog 2010. (CET)

Šutnja

Znači li Vaša šutnja odobravanje za objavu moga članka?

Varg vikingson (razgovor) 21:07, 9. studenog 2010. (CET)

Zahvala

Previše medalja priteže prsa i glavu naprijed. --MaGa 21:26, 9. studenog 2010. (CET)

Netočno?

Ka prvo nije uporno, ka drugo nije netočno. Možeš dati izvor da je netočno? BlackArrow (razgovor) 21:30, 9. studenog 2010. (CET)

Koliko znan mažoretkinje spadaju u kulturu, a ne u udruge. Za netočnosti ti neman što reći nego ovo iznad. BlackArrow (razgovor) 22:46, 12. studenog 2010. (CET)
Sad triba ubiti nekog što nešto ne zna il nije siguran? Ljudi smo, grišimo. Al okarakterizirat to upornim... BlackArrow (razgovor) 22:53, 12. studenog 2010. (CET)

Izdavač

Poštovana,

trebam li to napisati ispod slike??

i molim Vas da mi maknete upozorenje plavo jer dopusnicu imam.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Dopu%C5%A1tenja_za_kori%C5%A1tenje_sadr%C5%BEaja/Glazba#.24agud

Hvala,

MsFan555 (razgovor) 00:14, 10. studenog 2010. (CET)

Izdavač

Izdavač je Car$tvo. To se vidi i na stranici http://www.sagud.com/?page_id=174

Pozdrav,

MsFan555 (razgovor) 00:22, 10. studenog 2010. (CET)

Izdavačka kuća

To je nova izdavačka kuća!

Molim Vas da maknete ono upozorenje!

Hvala,

MsFan555 (razgovor) 00:44, 10. studenog 2010. (CET)

Dodao

Poštovana,

evo dodao sam i to.

Molim Vas da mi sad izbrišete upozorenja.

Hvala,

MsFan555 (razgovor) 00:55, 10. studenog 2010. (CET)

novi suradnici

np. Imat ću to u vidu. --AmyMirka (Come into my world) 13:40, 10. studenog 2010. (CET)

RE: WP nije

S moga stajališta veoma je teško napraviti objektivan članak na temu vlastite vjere. Ipak, smatram da je dotični uradak tek početak članka (tag mrva) koji ima potencijal da izraste u nešto izvanredno. Nisam nikada imao namjeru uređivati Wikipediju, no izostanak članka o mojoj vjeri duboko me pogodio. Ako malo bolje promotrite, uvidjeti ćete kako i samo moje (suradničko) ime sugerira otpor protiv nestajanja poganskih vjerovanja. Ono potiče od imena Varga Vikernesa, osnivatelja jednočlanog Black Metal benda Burzum čija uvjerenja imaju mnogo dotičnih točaka s mojim. Preporučam Vam da poslušate koju Burzumovu pjesmu jer ćete tada biti bolje upućeni u ovo delikatno pitanje. Vaše uklanjanje moga članka, istinu govoreći, duboko me povrijedilo i potkopalo moje dosadašnje povjerenje u Wikipediju kao necenzurirani izvor informacija.

Jeste li ikada u ruci držali žir ili kakvo drugo sjeme nekoga stabla? Ako jeste, u tome trenutku vjerojatno niste razmišljali što ono (sjeme) ustvari predstavlja. Potencijal svakoga sjemena je u tome da jednoga dana iz njega može nastati živo stvorenje koje nadilazi kako Vaš tako i moj životni vijek i do nekoliko stotina puta. Mileniji koje određena stabla prožive zasjenjuju naše postojanje, te se na nas može gledati na način na koji mi gledamo dnevna ciklička kretanja kako u društvu tako i u prirodi. Zdravim deduktivnim rezoniranjem vrlo lagano dolazimo do toga da i mileniji ne znače ništa u usporedbi s geološkom prošlosti Zemlje i/ili Svemira.

Imajući to na umu vrlo je teško reći koji je zaključak valjan, odnosno što je vrijedno naše pozornosti. U prostoru koji je "proživio" vrijeme reda veličine 20 milijardi godina svako naše nastojanje nije ravno ni vrijednosti koju Platon pridodaje umjetničkim djelima. Ipak, zašto se onda toliko trudimo ostaviti nešto iza sebe? Možda odgovor leži u nasljednom razvitku čovječanstva kao rase. Esencija našega razvoja se sastoji od pojedinačnih djela koja ne propadaju već ostaju sljedećim naraštajima kako bi ih oni usavršili i proslijedili svojim nasljednicima.

Varg vikingson (razgovor) 14:30, 10. studenog 2010. (CET)

Dobar dan

Dobio sam Vašu poruku.

Sven Larson, tekst sa stranice o Bdsm-Hrvatska biti će obrisan, jer ne spada pod enciklopedijski sadržaj. O pojedinim se internetskim portalima može napisati ime portala, internetska adresu u zagradi (bez "http://"!), te opis portala od najviše 3 rečenice ili 300 znakova na stranici Hrvatski internetski portali. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:33, 12. studenog 2010. (CET)

Tekst sa stranice o Bdsm-Hrvatska predstavlja članak o BDSM sceni u hrvatskoj a ne isključivo o web stranici. BDSM ili bilo koja alternativna seksualna orijentacija krivo predstavljena i omalovažavana od strane društva ( da li je to u ptanju i ovdje ) Ljudi traže i žele informacije o raznim temama pa tako i ovoj a kako je to jedan od rijetkih izvora momentalno svakako ga moram spomenuti.

Lijep pozdrav

Hvala lijepa na uputama ali mislim da Više nemam ni najmanje volje napisati nešto ponovo. Usput Hrvatska rock scena se dodaje u Wikipediji pod članak o rocku ? čisto sumnjam  :-)

lijep pozdrav i ugodne misli

91.198.174.201

This ip belongs to toolserver , and should not be blocked , please unblock it . tnx Mardetanha (razgovor) 19:08, 13. studenog 2010. (CET)
Thanks Mardetanha (razgovor) 18:30, 14. studenog 2010. (CET)

Svoji stavovi

Ne pišem svoje stavove, već stvarna istraživanja HRT-a u vezi serije 1001 noć, stavio sam pod izvore i audiozapis emisije. Nisam objavljivao novinske članke već nešto kvaliteno. To što ti voliš tu sapunicu nema veze sa sadržajem? Mogla si obrisati i izvore jer ih više nema. --Anton 008 17:29, 14. studenog 2010. (CET)

Očito je zabranjeno razmišljanje i dovođenje do zaključka. Navedeni sadržaj nije bio napisan novinarskim stilom već sam po mom mišljenju napisao nešto kvaliteno. A u vezi mjeseca, obrisao sam tu promjenu. --Anton 008 22:48, 15. studenog 2010. (CET)
Postoji audiozapis. Da li previše pitam; gledaš li tu seriju?--Anton 008 23:19, 15. studenog 2010. (CET)

slike i zabrana

na slike koje sam postavio stavio sam licenciju, tako da predložak koji stoji ispod slike možete ukloniti. možete također ukloniti sliku Medina - Taet pa.jpg jer ista takva slika već postoji. i molio bih vas da mi uklonite zabranu uploadanja slika od godine dana jer sam za sve slike znao licenciju (sad sam je stavio), ali sam je zaboravio stavljati. hvala unaprijed :)--DujeTrogir (razgovor) 18:03, 14. studenog 2010. (CET)

Dupli članci

Roberta bok! Molim te ako možeš pogledat ovo? Imamo duple članke, trebalo bi spojiti. Pozz!

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 15:20, 15. studenog 2010. (CET)

Uljudnost

Općenito se smatra uljuđenim odgovoriti na nečje poruke makar se ne slagali s onime što se njima tvrdi...

Varg vikingson (razgovor) 16:11, 15. studenog 2010. (CET)

Re

Hvala na suradnji i danim odgovorima. Uskoro ću ponovno objaviti članak.

Suprotno Vašem očitom uvjerenju, nisam zamjenio Wikipediju za forum, već sam koristio stranice za razgovor kako bih argumentirao protiv vašeg brisanja moga članka. Nadam se da će slijedeći biti više po ukusu Wikipedije (doduše, nisam siguran radi li se tu o Wikipedijinim smjernicama ili vjerskoj diskriminaciji...)

Varg vikingson (razgovor) 16:22, 15. studenog 2010. (CET)

wtf...

ne razumijem sto bi to dekonstruktivno trebalo znaciti... ugl.ja sam citao clanak i na vrhu pise u tijeku je glasanje za jubilarni clanak i ja oso na link i...glasovo..xD -- PPB® 19:28, 15. studenog 2010. (CET)

Istovremeno uređivanje

U redu, hvala na napomeni.--Seiya (razgovor) 12:54, 16. studenog 2010. (CET)

Bela

Haj, Roberta !

No, sad mi je malo lakše, naime i Tebe neko vrijeme nije bilo, pa sam pomislio da Te više neće ni biti, a bez Tebe ne bi više bilo isto. Ako hoćeš iskreno, razlog zašto me nema možeš naći ako pogledaš razgovore na "matičnoj ploči" u Wječniku. Smatrao sam da mi nije potrebno da mi neki kreten dijeli takve pozdrave kakvi su tamo prisutni, ipak je to objava na web-u. Istina je i da sam bio dosta okupiran zaduženjima u mojoj udruzi i Savezu, a nešto popularnih tema iz tehnike sam objavio i na mojoj web-stranici www.inovatori.hrvatska.com, i mogu reći da sam dosta zadovoljan s brojem downloada i posjeta, koje su po Google-ovoj statistici četrdeset do pedeset puta veće od prosjeka za jednako velike sajtove. Naišao sam unijeti jednu-dvije korekcije nastale kao rezultat razvitka tehnologije. Trenutno moram unijeti ispravak u fotoaparate, koji danas snimaju i HD video, a u članku mi piše da su takoreći neupotrebljivi za snimanje videa. No da Te ne gnjavim previše, stvarno me obradovalo da si i dalje na Wiki-u. Puno pozdrava Bela (razgovor) 13:24, 16. studenog 2010. (CET)

odgovor?

hoću li ja dobit odgovor na svoje pitanje? ja sam popunio cijeli obrazac od slika, a one će biti izbrisane jer niste makli predložak :/--DujeTrogir (razgovor) 20:26, 16. studenog 2010. (CET)

Marx

Ublažit ću ton, dobro. Ali da ću pustiti da se pišu izokrenute tvrdnje neću, toliko njemačkog znam da znam što tamo piše, tako da je ono izrazito antimarksistički orijentirano gdje se Marx želi prikazati kao hrvatomrzac, a ne općeniti protivnik Slavena. To navodim u sljedećem sažetku --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:50, 16. studenog 2010. (CET)

Bela opet

Pardon, zabunio sam se, u pitanju su bile "čestitke" u čanku "Video kartica" na wječniku (ako te zanima : http://hr.wiktionary.org/w/index.php?title=video_kartica&oldid=29610 ).

Pozdrav Bela (razgovor) 05:49, 17. studenog 2010. (CET)

upozorenje

upozoren sam u kolovozu (jednom), samo ne shvaćam zašto ste me upozorili isti dan dva puta za iste slike?? ja znam čitat! i mislim da bi za to trebalo biti samo jedno upozorenje i tako bi bila samo dva, jer se može nekog korisnika 3 puta u jednom danu upozorit za jednu stvar i tako i njemu blokirat upoadanje... razmislite o ovome--DujeTrogir (razgovor) 15:10, 17. studenog 2010. (CET)

Brisanje članaka

Bravo, nek se brišu ti članci o "glumcima" iz 1001 noći. Vidim, ima poštenja na ovom svijetu. Svijet je lijep, a život dar s neba :) --Anton 008 19:46, 17. studenog 2010. (CET)

Nisu to primjedbe, to su pohvale :) --Anton 008 19:58, 17. studenog 2010. (CET)
Google --Anton 008 13:47, 18. studenog 2010. (CET)

IRCa

Pozivam Vas na IRC

--AmyMirka (Come into my world) 03:59, 18. studenog 2010. (CET)

U pravu si :)) I ja bih trebala malo spavati --AmyMirka (Come into my world) 04:09, 18. studenog 2010. (CET)

Vidim da si mijenjala predložak cite web (prijevod na hrvatski ili neš tako), ali sad je većina članaka u neredu [1] [2] [3] itd. Nadam se da znaš to riješiti, moj je prijedlog da stoje i hr. i eng. parametri ili, ako se može, da se sve riješi botom. Sretno.
F.Pavkovic 19:19, 18. studenog 2010. (CET)

Opomena

Budi ljubazna pa pored opomene dodaj link kako bi znao na što konkretno misliš ?--Rjecina2 (razgovor) 19:37, 18. studenog 2010. (CET)

Alternativni omot albuma

Možeš li mi objasniti čemu služi ovaj predložak? BlackArrow (razgovor) 01:11, 20. studenog 2010. (CET)

Ovo je isto kao kad imaš na autocesti ograničenje od 130 km/h, a proizvode aute priko 300 km/h. BlackArrow (razgovor) 01:59, 20. studenog 2010. (CET)
Iz jedne krajnosti u drugu. Poanta je da se riješi ili jedno ili drugo, da se zna s čim i kako raditi. BlackArrow (razgovor) 02:34, 20. studenog 2010. (CET)

Bečki metro

Poštovanje Roberta F.,

ja sam uređivao članak o bečkom metrou, ali sada sam ustanovio da to nisam dobro napravio, pa sam ga prepravio u verziju kako treba biti. Pišem zato da mi administratoi ne uklone moju izmjenu kada vide da je velika

Hvala... — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Wolf - Pidgeon (razgovordoprinosi) 15:13, 22. studenog 2010.

OTV

Draga moja Roberta ja sam napravio sve po pravilima, a ti malo bolje pogledaj i ne vračaj bez veze. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.0.229.118 (razgovordoprinosi) 16:49, 22. studenog 2010.

Kurziv

Računalne igre su isto ka albumi i časopisi, a znamo kako se oni označavaju. Al, evo imaš i ode. BlackArrow (razgovor) 15:44, 23. studenog 2010. (CET)

Spomenutu poveznicu sa naše Wikipedije ti nisan u mogućnosti dati jer nemamo Tipski članak o računalnim igrama, niti je to obuhvaćeno u smjernicama o stilu. BlackArrow (razgovor) 16:29, 23. studenog 2010. (CET)
Isto tako vridi i za računalne igre. One su isto ka albumi, časopisi, knjige i filmovi. Može ih se definirati (isto ka glazbeni album, koji se, uz navedene, također označava kurzivom) ka "video uradak namijenjen javnoj distribuciji koji sadrži multimedijalne sadžaje". BlackArrow (razgovor) 21:14, 24. studenog 2010. (CET)
Neman toliko pravopisâ uz sebe ka neki suradnici ode. Za ovo iznad nije potriban pravopis, napisano je kako su računalne igre medij ka iznad navedeni te se "stavljaju u isti koš" s njima kojima je standardizirano označavanje. BlackArrow (razgovor) 21:43, 24. studenog 2010. (CET)
Često mi nisi konkretna i izbjegavaš direktan odgovor, al OK. BlackArrow (razgovor) 21:55, 24. studenog 2010. (CET)

Navođenje izvora

Hvala, ali ne znam kakav izvor da navedem ako je članak preveden?

wolf-Pidgeon

Nova TV i RTL Televizija PRIME TIME tablica

1. Ja nisam znao da ne smijem dodavati slike da web stranica pa bi te molio da mi malo pojasniš zašto ne smije sa web stranica jer sam dodao autora, opis, datum, objašnjenje i izvor..

2. Ja sam uredio tablicu PRIME TIME na Nova TV i RTL Televizija. Dal može ostati nisam znao da ne smijem urediti.. Damjan zg (razgovor) 21:01, 23. studenog 2010. (CET)

Maliciozni linkovi

Smije li se iz nekog članka ukloniti vanjska poveznica koja vodi na malicizonu web stranicu koja bi mogla ugroziti sigurnost korisnikovog računala, čak i ako ona možda daje korisne informacije o temi opisanoj u članku?--Vatrena ptica 10:19, 24. studenog 2010. (CET)

Hvala na savjetu, Robice. --Vatrena ptica 10:42, 24. studenog 2010. (CET)

:)

Nisam ni znao da se to može, lijepo od tebe.

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 22:03, 24. studenog 2010. (CET)

Wolf - Pidgeon, novi upit

pozdrav,

preveo sam jedan od onih najtraženiji članaka, zove se Helen Hayes. ali sa izvorima mi ne valja nešto, bi li ti bio problem da ih napraviš da budu dobri??

ja ovo sa izvorima prvi put radim, treba mi malo vremena da se naučim... puno hvala

Wolf - Pidgeon (razgovor) 00:21, 26. studenog 2010. (CET)

Alati

Draga Roberta F., ako vam se ne sviđa moj stil, ponovno me dugotrajno blokirajte. Način pisanja i uređivanja se promijenio. Napravio bih ja wikipoveznice, ali nema onih alata koji su se prije pojavljivali kada bih počeo uređivati stranicu. Ovdje nažalost ne mogu primjeniti copy+paste princip. Zahvalan, Al Bundy!!!.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Al Bundy (razgovordoprinosi) 14:13, 27. studenog 2010.

Emma Roberts i RTL 2

Izvor za Emmu je engleska wiki: "Although her mother initially wanted her to have a normal childhood, Roberts made her acting debut at age nine in Ted Demme's 2001 drama Blow." Ne razumijem zašto stranica RTL 2 mora biti obrisana, a Doma TV ne, a ni taj drugi program još nije počeo s emitiranjem. Isprika na svim eventualnim greškama, molim da uzmete u obzir da sam registriran tek dva dana. Lp, Adri (razgovor) 17:48, 27. studenog 2010. (CET)
Hvala na savjetima, naravno da su pomogli. Sad dosta toga znam i pridržavat ću se pravila. Ubuduće ću koristiti izvore koji potkrijepljuju rečenice te neću koristiti "epitete" tj. novinarski stil u člancima, jer znam da to nije poželjno. Poslat ću zahtjev za usvajanje i budući da planiram ostati stalni suradnik nadam se da ćete biti zadovoljni mojim radom, kad se još malo "uhodam". Hvala na razumijevanju, Adri (razgovor) 18:26, 27. studenog 2010. (CET)

pitanja/e

Vjerujem da si primjetila nekoliko "mojih estonskih" članaka. Do sada sam pisao članke ugl. preko 1.000 (do oko 2.700) znakova. U vezi toga imam jedno pitanje: Ima li smisla na hr.wiki pisati članke koji na en.wiki imaju svega par kratkih rečenica? --MAN_USK recider 19:52, 27. studenog 2010. (CET)

nešto poput ovog.--MAN_USK recider 20:21, 27. studenog 2010. (CET)

Zaglavlje

Uvažit ću i taj savjet, hvala ti :) --Adri (razgovor) 22:37, 27. studenog 2010. (CET)

Ne znam što bih bez tebe :) Hvala, lp --Adri (razgovor) 23:37, 28. studenog 2010. (CET)
Pogledaj sada Ashlee Simpson, malo sam popravio članak, kao i još netko nakon mene, pa vjerujem da je sad bolje... Isto sam tako popravio i Jencarlos Canela, bilo je dosta epiteta kao da je pisao obožavatelj, i naveo sam izvor (članak je uglavnom preveden s njegove službene stranice). --Adri (razgovor) 23:41, 28. studenog 2010. (CET)

{{dz}}

Možeš li mi reći triba li ovakve izmjene klasificirati ispravnim ili ne? Je li pravilno koristiti tekstualni zapis ili predložak {{dz}}? BlackArrow (razgovor) 02:24, 28. studenog 2010. (CET)

Iz istog razloga koji je rečen suradniku. Tako da si ti svojim revertom obrisala par slika postavljenih mojom izmjenom. Malo pogledatje prije reverta. BlackArrow (razgovor) 17:51, 29. studenog 2010. (CET)

Autorstvo fotografija

Roberta pozdrav!
Što se tiče nejasnoće oko autorstva slika, jasno da ja fizički (imam 43 godine) nisam mogao napraviti fotografije iz sredine 20. stoljeća. Ali...
Kad sam postavljao fotografije pojedinih nogometaša, nisam imao njihove pojedinačne fotografije, nego sam ih "izrezao" (kompjutorski, naravno) iz slike cijele momčadi. Zato sam navodio sebe kao autora. Nisam imao neke loše namjere. Imam jako puno crno-bijelih nogometaških slika (više od 5,5 tisuća), ne samo Splitovih nego i drugih klubova, najviše Hajdukovih. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sirijus C (razgovordoprinosi) 20:04, 29. studenog 2010.

Pravopis i jezik

Trudim se koliko mogu, još ću kasnije prekontrolirat da bude sve na književnom hrvatskom jeziku. --Spisatelj-Skladatelj (razgovor) 22:49, 30. studenog 2010. (CET)

Kamo.hr

Draga Roberta F. Ja sam predložio Tanithu, da je bolje da umjesto postavljanja pojedinačnih linkova koristi rješenje poput na Mađarskoj wikipediji:

Generiranjem tog koda nastaje puno praktičniji i transparentniji način korištenja Wikipedije. Po mojim saznajima najbolju bazu podataka o kazalištima u Hrvatskoj ima Kamo.hr.

Šta je bio problem sa predloškom? Mislim da bi trebalo pronaći neko praktično rješenje.

s poštovanjem:--Mzolta (razgovor) 08:10, 1. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Kamo.hr2

Ali na Wikipediji postoje vanjske poveznice, na primer

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sharon_Stone

Kamo.hr je barem na hrvatkome jeziku. --Mzolta (razgovor) 12:20, 1. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Slike

Poštovana Roberta!

Pozdravljam te. Ja sam Ivan (1. račun mi je blokiran), pa sam napravio drugi kako bih poslao ovu poruku. Ja ne znam što točno ne valja kod SVIH slika koje sam ja postavio. Pročitao sam da je to navodno zbog krivih URL adresa i sl. Vjerujem da sam puno pogrešaka i napravio tamo, ali nije mi jasna jedna sitnica. U onom sažetku slika piše da je SLIKA NAJVJEROJATNIJE ZAŠTIĆENA, ALI SE NA WIKIPEDIJI KORISTI POD UVJETIMA PRAVEDNE UPORABE. Molim da mi na ovaj ili na onaj glavni račun istakneš razlike između licenca slika npr. nekog drugog suradnika (koji to pravilno radi) i mene. Vjerujem da sam i radio pogrješke, ali...

S poštovanjem, --IvanOS2 (razgovor) 20:26, 1. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Smanjiti slike

Bok. Onda slobodno izbriši koje su prevelike, a ja ću probati kasnije ponovno neke obnoviti ako nađem veličinu do 300px (jer sam te skinuo uglavnom sa engleske wikipedije, a već su bile takve veličine).--Seiya (razgovor) 13:33, 2. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Eto ga, Apocalymon sređen :-) Hvala na obavijesti... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:26, 2. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Datoteke su smanjene

Hvala na upozorenju. Pozdrav --AmyMirka (Come into my world) 21:55, 2. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Kripto mrvice

Znanost nije, zabava nije. Daj neki prijedlog. U koju kategoriju da stavim. Mitologija? Tamo ionako kukaju da im je kategorija pretrpana. Walter9 (razgovor) 15:23, 4. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sorry, ono za kategoriju mitologija, odnosi se na englesku verziju. Mea culpa. Walter9 (razgovor) 15:28, 4. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Re:Posljednje upozorenje

Poštovana, ja mislim da su spoljašnje povezice važan dio wikipedije. Na svakoj wikipediji se to uzima ozbiljno. Po mome saznanju povezice prirodni dio ostalih wikipedija, i ja ih stavljam u najboljoj namjeri. U Hrvatskoj je najbolja baza podataka Kamo.hr. Povezice prema njoj bi terabale da budu sasvim obični podaci koji pomažu korisnike. Ako mislite možda bi bilo dobro, da pitamo i ostale suranike o ovom pitanju. s poštovanjem Tanith -- Tanith (razgovor) 10:01, 4. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Kratki članci

Vidim da si maknula nekoliko kratkih članaka. Do sada nisam pronašao adekvatnu literaturu koja bi objasnila pojmove, njihov nastanak i razvoj, a ostavljeni su s nadom da će ih netko od suradnika dopuniti. Budući da nema zainteresiranih, što se mene tiče, možeš ih maknuti. Inaće, što se tiče mojih članaka, molim te da brišeš isključivo starije od mjesec dana (ako su kratki), jer ih često nadopunjujem, ovisno o literaturi na koju nailazim. Pozdrav! Walter9 (razgovor) 22:22, 4. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Nema problema. Argumenti su ti na mjestu, meni je žao da nisam uspio srediti te članke. Naravno, možda u dogledno vrijeme ipak nađem literaturu, ali o tom potom. Mogao bih te pojmove navesti u članku o metodama proricanja, to je dobar prijedlog. Pozdrav! Walter9 (razgovor) 11:52, 6. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

joj, joj

joj, joj --Zeljko (razgovor) 03:26, 5. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Hvala

na lijepim željama i što još misliš na mene :-) --Branka France (razgovor) 11:36, 7. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Premještanje

Bok, Roberta! Kako sam ja novi wikipedist, kako neku stranicu prebaciti iz jednog u drugo ime, npr. ugljikov (IV) oksid u ugljikov dioksid)??? Brico2 — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Brico2 (razgovordoprinosi) 7. prosinca 2010.

Hvala

Hvala Roberti! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Brico2 (razgovordoprinosi) 7. prosinca 2010.

Skrivena oznaka

Oznaku gdje dolaze međupoveznice uklanjam jer je smatram nepotrebnom! Prilikom dodavanja međupoveznica sam uvidio da one mogu sasvim normalno štimati i bez te oznake. A i tako se samo napuhuje veličina članka. Nije mnogo ali... Žao mi je ako je to pogrešno, ako može tvoj komentar. Usput ako možeš pogledat Razgovor Wikipedija:Kako uređivati stranicu i ispraviti ako je ono točno što navodim tamo Fala :D

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 11:15, 8. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Kruške i sanjke

govorite drugom suradniku kako nešto ne treba činiti [4] a isto to vi radite [5].zanimljivo--78.2.65.129 19:45, 9. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Postoji velika, štoviše ogromna razlika kad iskusni administrator ljubazno upućuje suradnika kako uređivati članke na Wikipediji, odnosno kako ljubazno komunicirati sa suradnicima, i kad suradnik koji opetovano ne prihvaća dobronamjerne savjete i opetovano krši pravila Wikipedije biva blokiran i upućen zašto je blokiran.
Administrator je u ovom drugom slučaju primoran jasno dati do znanja dotičnom suradniku da krši pravila, i da će svako buduće kršenje pravila Wikipedije povući odgovarajuće mjere.
Dakle, niti je situacija ista, niti su postupci isti, niti su suradnici isti, pa usporedba nije samo netočna, nego je zapravo barnumovski komična. SpeedyGonsales 21:43, 9. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Fenomen etnocentrizma na Wiki.hr

Kurde sam promijenio iz istog razloga kao i Rgvedu - naši Wikipedisti prevode stranice koje su nerijetko začinjene nacionalizmom koji nema uporišta u akademskim krugovima. U "Rigvedi" se tako citirao članak koji osporava da su Indoarijci naselili Indijski potkontinent i tvrdi se da su tamo "oduvijek bili". To implicira da svi Indoeuropljani potječu iz Indije, što nije prihvaćeno u akademskim krugovima. Identičan obrazac koristili su i nacisti tvrdeći da su svi Indoeuropljani iz Skandinavije, ili pak naš ilirski pokret prema kojem smo i mi Hrvati "oduvijek bili u Hrvatskoj". Dakle, etnocentrizam ili nacionalizam (kako hoćeš na djelu). Sličan fenomen javlja se i u slučaju Kurda koji su oduvijek živjeli u multietničkoj iranskoj državi zajedno s Perzijancima, Lurima, Mazandaranima i još nebrojeno iranskih naroda. Tek prije kojih 200 godina zbog osmanlijskih osvajanja većina se Kurda našla van granica Irana, dok prema tekstu koji sam promijenio stoji "U Iranu Kurdi pod kontrolu dolaze 1920-ih" (Ispada da nikada nije nisu bili pod Iranom, a zapravo su osnivači iranske nacionalne države jer ih se smatra potomcima Medijaca). Dalje, "jedan su od najvećih naroda na svijetu, ako ne i najveći, bez vlastite države" - i jedno i drugo netočno; postoje primjeri golemih naroda u Indiji (npr. Telugu kojih ima 80-ak milijuna) i ne može se govoriti o "narodu bez države" jer zajedno s ostalim indijskim narodima već dobrih 2300 godina žive u nacionalnoj indijskoj državi. Treba li još detalja ili relevantnih izvora, slobodno pitaj. --Orijentolog (razgovor) 14:50, 10. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Vjerojatno ne postoji relevatniji akademski izvor nego što je rad Mallorya i Adamsa - Enciklopedija Indoeuropskih Kultura. Radi se o napola Ircu/Amerikancu i još jednom Amerikancu. Iz mog korističkog imena može se zaključiti da favoriziram orijentalne kulture, no u ovom slučaju smatram da su ovi Amerikanci pouzdaniji kad npr. pišu o povijesti Turske, nego kada Turci pišu o povijesti Amerike jer onda i Indijanci postanu "turkijskog podrijetla". I to ne samo oni, već i Rimljani, Egipćani, Hetiti, Elamiti, Armenci, Grci... (Link) :). Također, možda nisi primjetila ali kada pišem i o iranskoj povijesti koristim uglavnom Enciklopediju Iranicu koju se sastavlja na američkom sveučilištu u Columbiji. --Orijentolog (razgovor) 16:20, 10. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Opaska

Prije nego zaključaš stranice poput Holokausta, provjeri sadržaj jer su doslovno SVE vanjske poveznice bile antižidovskog karaktera; uključivale su teorije zavjere, negiranje zločina, izbrisane članke na engleskoj Wikipediji i Scibdu, itd. Od Wikipedista to nitko nije primjetio, a da netko od 2500 neprijavljenih čitatelja mjesečno jest ipak ne bi mogao izbaciti iste jer je zaključana, pa bi se stekao dojam da Wiki.hr zapravo promovira takav sadržaj. --Orijentolog (razgovor) 16:28, 11. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Znam, sjećam se da si mi to o maksimalno pet vanjskih poveznica spomenula još kod članka Tadž Mahal, ali kod nekih megačlanaka kao što je Perzepolis imam običaj postaviti više jer primarni cilj pravila jest da Wikipedija ne postane nešto će imati kratak uvod uz mnogo priloženih vanjskih poveznica; ovako obrnuto je ipak drugačije. Više od pet poveznica stavljao sam i na one goleme članke o raznim carstvima, ima ih ugl. 8-10. --Orijentolog (razgovor) 19:00, 11. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Pomoć

Zahvaljujem na pomoći, a što se tiče suvišnih razmaka u potpisu, to je moj stil, pa htio da mi se ta sloboda dozvoli. Zanima me još nešto. Što treba napraviti sa sadržajem stranica za razgovor koje su već uklopljene u članak. Da li se to briše ili se samo ostavi napomena o uklapanju teksta u članak?

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 18:53, 11. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Mislim da nisi u pravu. U članku o udruzi link na eng wiki je predstavljen kao vanjska poveznica, što je ionako urađeno neispravno i netočno. Ista stvar vrijedi i za bunjevce. U članku se navode mnogi izvori, koje nisam dirao.

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 14:42, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

OK Robice! :) Osobno se uvijek trudim navesti razlog zašto uklanjam vanjsku poveznicu s popisa te navodim odgovarajuću stranicu, a to je WOT, naravno. :)--Vatrena ptica 19:04, 11. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan!

Sretan ti rođendan, Roberta!      • Griješiti je ljudski, ali je osjećaj božanski. • Bonč (razgovor) 00:01, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sretan ti rođendan i od mene. Evo jedne torte... -- Bugoslav (razgovor) 00:42, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]


Franko (razgovor) 11:19, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan!
Dabogda živjela 100 godina, editirala do kraja života, te na kraju podshumno dobila vlastiti članak po propisanim kriterijima! :) --Orijentolog (razgovor) 11:46, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sretan ti rođendan, Roberta! --Zeljko (razgovor) 11:48, 12. prosinca 2010. (CET) Sretan rođendan!--Ex13 (razgovor) 11:54, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan! :-) --Saxum 12:08, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan dobroj hr Wikipedije! SpeedyGonsales 12:18, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan želi --MAN_USK recider 12:25, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan :) --Anton 008 13:08, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]
Sretan rođendan, neponovljiva i jedinstvena Roberto! Pomagala si mi puno puta ovdje i stoga ti se moram zahvaliti, a i nisam jedini.--Seiya (razgovor) 14:09, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]
Sve najbolje ti želim, puno sreće i zdravlja ;)--frk@ 17:59, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]


 SSS  RRRR  EEEEE TTTTT   A   N   N    RRRR   OOO  ĐĐĐĐ  EEEEE N   N DDDD    A   N   N   !!
S   S R   R E       T    A A  NN  N    R   R O   O Đ   Đ E     NN  N D   D  A A  NN  N   !!
S     R   R E       T   A   A N N N    R   R O   O Đ   Đ E     N N N D   D A   A N N N   !!
 SSS  RRRR  EEEE    T   AAAAA N N N    RRRR  O   O ĐĐĐ Đ EEEE  N N N D   D AAAAA N N N   !!
    S R   R E       T   A   A N N N    R   R O   O Đ   Đ E     N N N D   D A   A N N N   !!
S   S R   R E       T   A   A N  NN    R   R O   O Đ   Đ E     N  NN D   D A   A N  NN   !!
 SSS  R   R EEEEE   T   A   A N   N    R   R  OOO  ĐĐĐĐ  EEEEE N   N DDDD  A   A N   N   !! --Jure Grm, 12. dana mjeseca prosinca, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 20:22.


Sve najbolje za rodendan :) Ovoliko torti ne možeš ni pojesti ;)

I..... ;)

--AmyMirka (Come into my world) 23:24, 12. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Sretan rođendan Robice (s malo zakašnjenja jer mi Internet jučer nije radio a na maminom laptopu mi se ne da prijavljivati pod korisničkim imenom)! --95.156.156.202 13:54, 13. prosinca 2010. (CET) (Vatrena ptica)[odgovori]

Znaš da sam ovih dana bio out pa ne stigoh prije, ali ako je od srca onda valjda nikad nije kasno. SRETAN TI ROĐENDAN --Braco (razgovor) 18:46, 15. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Tri sam dana zakasnila, ali nema veze. :) Sretan rođendan, sve najbolje! --Ornitologinja 19:49, 15. prosinca 2010. (CET)[odgovori]


Sorry, kasnim. ali bolje ikad nego nikad: primi i moje čestitke!--Croq (razgovor) 00:01, 18. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Promjene linka

Hvala vam na odgovoru, ali ne bih mijenjala naslov nego bas naziv CARNet u samom linku koji vodi na stranicu pa ako mi mozete reci moze li se to promijeniti i kako?


Zahvaljujem

Lculina (razgovor) 16:48, 13. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Popis poznatih dirigenata

Roberta, u popisu nedostaju Wilhelm Fürtwangler, Rafael Kubelik i Carlos Kleiber, a ja ne znam jeli znaš što to zapravo znači. Fürtwangler je uz Toscaninija najpoznatiji dirigent prve polovice 20. stoljeća. Kubelik je najpoznatiji švicarski dirigent, a Carlos Kleiber je jedan od najvećih dirigenata svih vremena. Ja sam pročitao hrpu glazbenih enciklopedija te gledao mnoge dokumentarce o glazbi. Pogledaj malo članak o Čajkovskom ili Mozartu koji je u radu. Što se tiče povijesti glazbe i glazbenicima tu sam stručnjak. A snimke sam stavio zato što sam htio pokazati kako dirigenti dirigiraju da bi se ostvario vizualni ugođaj. No ti si izgleda previše konzervativna. Carl maria weber (razgovor) 17:40, 13. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Digimoni

Mah, kategorije će se svakako popunjavati u narednih par dana, ali dobro, možda jesam malo ubrzao neke (iako popunit će se i one)... Radio sam isto kao i kod Pokemona, doduše, oni imaju jednu kategorizaciju manje... Digimoni imaju po tipu (Virus, Serum, Data) i po levelu ili razini, iako naglašavam, u franšizi govorimo isključivo o levelu (In-Training, Baby, Rookie, Champion, Ultra i Mega). U svakom slučaju, ako sam prenaglio ispričavam se, ali popunit će se sve kategorije. Hvala na razumijevanju :-) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:15, 14. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Vidjet ću kroz sljedečih par dana kako će sve to napredovati i onda ću one suvišne označiti za brisanje. Hvala na razumijevanju --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:39, 14. prosinca 2010. (CET)[odgovori]
Nema na čemu Robice, ona maca i (plišani) pas su stvarno krasni, i onaj kolač (ili je neka vrsta torte?)! :)--Vatrena ptica 18:09, 14. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Pozdrav

Pozdrav, nekako sam nov na ovim stranicama i trudim se da nešto ne "uništim". Postoji li šansa da se pod temu 7. srpnjaSmrti, ubaci link Andrija Andabak, hrvatski vojnik? Marko Andabak (razgovor) 08:26, 16. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Kako maknuti stranicu u potpunosti i Wikipedija na engleskom jeziku

Kako maknuti stranicu u potpunosti

Hvala Vam na informaciji. Maknula sam preusmjeravanje, samo bih htjela maknuti i cijelu stranicu http://hr.wikipedia.org/wiki/Carnet s obzirom da bez razloga postoji, pa ako mi mozete molim Vas reci kako je maknuti.

Suradnik:Lculina

Engleska Wikipedija

Zamolila bih Vas da mi pomognete oko jos jedne nedoumice, s obzirom da sam vam dostavila dopusnice za sve fotografije i logotipove koje koristim na Wikipediji mogu li iste uploadati na Wikipediju na engleskom jeziku na Wikimedia Commons ili bas na upload form od engleske Wikipedije (sto mi jos za sad nije dozvoljeno jer nisam autoconfirmed user) ili to moram posebno iskoumunicirati a njima.

Hvala Vam puno.

Nadam se da cete mi moci pomoci oko ove nedoumice.

Lculina (razgovor) 15:16, 16. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Bivši nogometaši

Dobar dan Roberta!

Javljam se i vama jer mislim da ste razumna osoba...

Sa velikom ojađenošću, vidio sam maloprije da su mi pobrisani tekstovi (pobrisao ih je valjda neki vaš suradnik Bracodbk) o nekadašnjim igračima RNK Split (Siniša Šegović, Dragan Mitić, Srđan Mladinić, Ivan Matić...), a koje sam POTPUNO u skladu sa wikipedijinim pravilima napisao. Ne znam zašto su pobrisani, zbog čega?

Bili su to vrlo kvalitetni tekstovi, napisani potpuno u skladu (ponavljam) sa pravilima, puno bolji nego što golema većina bivših nogometaša u Hrvatskoj ima na wikipedijinim stranicama.

Molio bih vas uvjerljivo objašnjenje glede toga brisanja. Za dva teksta mi je jasno da su brisani (Borozan, Bančić) jer su bili nepotpuni, ali za ove prije navedene ne nalazim NIKAKVO opravdanje.

Žalosno. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sirijus C (razgovordoprinosi) 14:37, 17. prosinca 2010.

Poziv u pomoć

Pozdrav,

napisao sam članak "Ukrajinska hrivnja", a nisam vidio da već postoji članak "Ukrajinska grivnja" i da govori o potpuno istoj temi pa molim da se moj članak Ukrajinska hrivnja obriše

Wolf - Pidgeon (razgovor) 17:57, 17. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Uvrede

Ukoliko tvoje uvrede i ponižavanja ne prestanu podnosim zahtjev za mišljenje administratora. (Na raspravama o kategorijama).

Ja imam pravo na vlastiti potpis. Suradnici koji imaju osobni potpis time zauzimaju više bajtova negoli običnim potpisom. Ja imam standarni potpis kojim uz dodatni razmak zauzimam dodatni bajt što je isto kao da sam promijenio potpis, što znači da to nije nikakva iznimka, niti tražim bilo kakvu privilegiju. Uklanjanjem razmaka između mog komentara i potpisa izravno ugrožavaš moju slobodu izražavanja na što imam sva prava. Hvala na razumijevanju. Nemam namjeru izazivati bilo kakve osobne sukobe čega se najviše gnušam.

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 19:01, 17. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Glasanje

Bok! Možeš li glasovati: Prijedlozi za izabrane članke. S tim te ne mislim "potkupiti" da glasaš za moj prijedlog, nego samo da glasaš kako sama odlučiš. Naime, već je subota a još nitko nije dao nijedan glas, što već počinje biti čudno. Ili su ljudi izgubili interes ili nešto ne štima sa prijedlogom. --Seiya (razgovor) 14:03, 18. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Hvala na odgovoru. Sada je ipak dvoje ljudi glasovalo, a zar bi postao izabrani da nema baš nijedan glas? Nekako mi je to smiješno, predložim članak a nema odaziva sve pred kraj. Višak crvenih poveznica će se već maknuti, no o nekim redateljima će se valjda u bliskoj budućnosti napisati članci. A što si mislila pod "još svakako treba ispraviti tekst u izvorima, jer je dio preveden, a dio je ostao na engleskome"? Možeš mi navesti broj izvora na koje misliš?--Seiya (razgovor) 11:41, 19. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Inicijativa - Moskva

Poštovanje,

mislim da je naš članak o Moskvi (slobodno ću reći) sramotno mali i jadan i da ga treba potpuno preurediti. Čudno je to da hrvatska wikipedija ima tako loš članak o tako značajnoj temi (gradu).

Pišem ti zato da se pokrene inicijativa da se to popravi. Mislim da bi to trebao napraviti neko od administratora (npr. ti) jer si puno iskusnija od npr.mene . Mislim, mogao bih i sam, ali mislim da to treba prepustiti boljima :(

Čekam odgovor,

pozdrav

Wolf - Pidgeon (razgovor) 16:57, 18. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Kuno Waidmann - ilustracija

Poštovana Roberta, stavio sam na Wiki scan naslovnice knjige o Kuni Waidmanu, arhitektu, ali se ista slika nigdje ne pojavljuje... Pomagajte! Avrankovic972Avrankovic972 (razgovor) 19:22, 18. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Odgovor-primjedbe-brisanje

Ej Roberta! Imam jedan omalo veći problem. Napisao sam poruku Braci (adminu) ali on uporno ne odgovara na moja postavljena pitanja. To zaključujem iz toga, da je na Wikipediji bio 15. I 16. 12.-toga jer je tada odgovorio drugima na njihove zidove, a meni nije i vjerojatno neće, od dana 12.-toga kad sam mu i napisao poruku je prošlo evo i tjedan dana i mogao je uhvatiti vremena za meni odgovoriti al očito ili ne želi ili nema volje. Uredu, ako ne želi, ne želi, pa što ja tu mogu, a možeš li pak ti onda? Isto pitanje vezano za tablice postavio sam Croq-u, ali ni on ništa ne odgovara, ne znam čemu takvo ignoriranje mene, a meni isti takvi lijepu na zidove upute o ignoriranju „ruga se lonac loncu a oba su crna“.
Da ti ne ponavljam i ne kopiram istu poruku napisanu njemu jer je dosta velika, možeš li jednostavno ti ući na njegovu stranicu za razgovor i pročitati je pa i odgovoriti. Očito momak nema razumjevanja prema nikome, ko što vidim iz priloženoga, poruke prije mene i posli mene napisane, sve govore na pobunu protiv njegova rada što radi to na Wikipediji, samo lipi crvene kartone, briše tekstove, dođe mi da malo stanem i rećem je li radi on svoj posao kako treba ili ne? Zašto sam se Tebi obratio, upravo zbog toga što si kako mi izgleda razumnija od njega. Što se tiče teksta „Toluen“ opet ponavljam prepisan je od riječi do riječi s Hrvatske enciklopedije a on mi ga uporno ne vraća jer kaže da mu je sumnjiv izvor; pa ako mu je sumnjih izvor neka otiđe u knjižnicu i pročita pa usporedi moj tekst s tim ako je do toga i te nevjere došlo!!!
Brisanjem mi ubija vodu ikoju za rad, idem pisati uhvatim nešto slobodnog vremena da napoišem, on mi ono dođe i izbriše, zamislite da vama to netko radi, bi li izgubili volju i prestali s pisanjem? Pošto me nitko ne plaća za ovo humanitarno je i dobrovoljno, normalno da mi još i brže opada moral za pisanjem, a šteta, zbog čega-upravo zbog njega, puno mi je žao toga, iskreno… Koliko je tek bilo upozorenja zbog potpisa? Minimalno 10 puta kao da sam neka budala koja nerazumje što je napisano, umjesto da mi je rekao (ne samo on već i drugi) otiđi u postavke i makni onu kvačicu što si je stavio i to je to! --Pseudoznanstvenik (razgovor) 10:27, 19. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Vilenjak

Pa u samom članku stoji da je vilenjak biće germanske mitologije. U slavenskoj mitologiji imamo Vila (mitologija)?

Pozdrav

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 13:59, 19. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Irfanview

Zamolio bi te da ako imaš vremena onu sliku središ umjesto mene jer nisam upoznat sa tim programom. --Mostarac (razgovor) 16:38, 19. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Uklanjanje izmjena na mojoj stranici

Draga Roberta, možeš li mi molim te objasniti zašto s uklonila moju zadnju izmjenu na suradičkoj stranici jer mi to nije jasno. Hvala! (Alejandra (razgovor) 18:48, 19. prosinca 2010. (CET))[odgovori]

Prijetnje

Ispričavam se ako si moju reakciju shvatila kao prijetnju. Radilo se samo o tome da sam na razgovor o kategoriji:Grunge bio prozivan zbog svojih doprinosa u imenskom prostoru, te da samo svojim uređivanjem stranica za razgovor navodno opterećujem zajednicu i ometam rad wikipedije, te da su moji "doprinosi neprihvatljivi". Mislio sam da smo se razumjeli, te da je ovaj spor riješen. Ja sam sve navedeno shvatio kao uvredu i osobni napad. Zbog čega sada ovakvo reagiranje? Pozdrav.

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 19:12, 19. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Proricanje

Pozdrav! Samo da te obavjestim o nastojanju rješavanja problematike sa člancima u kategoriji Proricanje. Budući da smo se, što je istina, složili da su članci prekratki za enciklopedijski dio wikipedije, napravio sam sljedeće. Otvorio sam novi članak s naslovom "Proricanje" u kojem sam naveo (zasad samo djelomično) različite metode proricanja uz kratki opis. Međutim, istovremeno sam nadopunio članke o geomanciji i oneiromanciji, tako da ih sada nema potrebe brisati (i dalje ću ih nadopunjavati), tako da je trenutno samo članak o taseografiji ostao na jednoj rečenici. Pokušat ću i taj nadopuniti, ali ako ne budem našao literaturu, onda će taj pojam ostati obrađen u općem članku o proricanju. Isto tako, eventualne nadopune metoda proricanja koje ne budu imale dovoljno sadržaja, ići će direktno u "Proricanje". Hvala na razumijevanju. Budeš li imala još kakve sugestije s ciljem unaprijeđivanja sadržaja Wikipedije, slobodno se javi. Walter9 (razgovor) 14:11, 21. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

zaštitit

Ako nije problem, da se zaštiti.--MAN_USK recider 16:02, 21. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

fala--MAN_USK recider 20:06, 21. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Još jedno mišljenje

Bok Roberta,

Molim te mišljenje vezano uz brisanje stranica za razgovor.

(1) Administrator je obrisao dvije stranice za razgovor.

(2) Wp:szr ne predviđa brisanje te je ustanovljen i sustav po kojemu se stranice za razgovor ne brišu, čak i ako je članak ili sadržaj nekoga drugog imenskog prostora obrisan. Wp:nije također govori u prilog tomu. Pravila koja olakšavaju rad na Wikipediji upravo imaju za cilj pokazati suradnicima kako se njihov rad poštuje. Opsežniji prinosi na stranicama za razgovor su također vrijedni, jer se neke rasprave ponavljaju, a na ovaj način možemo osigurati lakše odgovaranje suradnicima – upućujući ih na stariju raspravu.

(3) Povezane rasprave su ovdje Sitnica i Laku noć. Ne želim komentirati što je dosad izrečeno, već se želim okrenuti srži ovoga pitanja.

Samom činjenicom kako je riječ o "tehničkom" pitanju – smatram zadovoljenim sve preduvjete za daljnji tijek postupka rješavanja prijepora.

Hvala na trudu. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 17:15, 21. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Lucifer

Imao sam namjeru napisati članak o Luciferu, ali naišao sam na upozorenje da je obrisan, i to u više navrata:

  • 18:37, 4. svibnja 2008. Roberta F. (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Lucifer" ‎ (grafit)
  • 08:56, 11. ožujka 2007. Donatus (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Lucifer" ‎ (sadržaj prije brisanja je bio: 'Sve to slabo ima smisla ak se već kAže da su...)
  • 02:15, 7. listopada 2006. Roberta F. (Razgovor | doprinosi) izbrisano "Lucifer" ‎
  • 19:19, 4. rujna 2006. Argo Navis (Razgovor | doprinosi) Lucifer premješteno na Razgovor:Lucifer ‎ (nek se sredi) (vrati)

Zanima me o čemu je konkretno riječ. Ovako naprečac, čini mi se da bi prevladavajuće mišljenje bilo da članak o Sotoni pokriva i tematiku o Luciferu, pa da je (možda) zato obrisan (naime, primjetio sam, što podržavam, da su izbrisani/preusmjereni pojmovi "vrag" i "đavao" na članak Sotona). Ukoliko je to razlog, onda bih želio upozoriti na sljedeće činjenice:

1) Opća enciklopedija LZMK, svezak V., Zagreb, 1979., (str. 182.) donosi članak "Lucifer", a Opća enciklopedija LZMK, svezak VII., Zagreb, 1981., (str. 295.) članak "Satan". Ista je stvar s Općom i nacionalnom enciklopedijom u 20 svezaka iz 2005.-2007. (svesci XII., str. 249. i XIX., str. 237.) Skrećem pozornost da se, barem u prvom slučaju, radi o eminentnoj nacionalnoj enciklopediji čija je metodologija itekako relevantna, a da je druga rađena uz suradnju s LZMK što joj, unatoč propustima, također daje određeni legitimitet.

2) Iako se u svakodnevnom govoru koriste kao sinonimi, postoji razlika između ta dva pojma, a ta razlika je religijsko-kulturološke i sadržajne prirode. Prije svega, važna je činjenica da je Lucifer povezan sa Sotonom (ili obrnuto) tek nakon pojave konačne redakcije Biblije, odnosno utvrđenja kanona. Ranokršćanski pisci su preuzeli simboliku Luciferova pada kao potku za priču/mit o podrijetlu Sotone. Prema kršćanskoj demonologiji, Lucifer je (tek) jedan od vladara/prinčeva pakla (uz Levijatana, Beliala, Samaela, Belzebuba) i tvori tek jedan segment ili bolje reći fragment priče o procesu kako je nastala ultimativna kršćanska personifikacija Zla. Različiti mitovi i mitološke osobe/stvorenja utkane su u višestoljetni proces stvaranja konačnog lika Sotone kakvog poznajemo u religiji. Dakle, apsolutna poistovjećenost Sotone i Lucifera ne čini mi se nimalo opravdanom, to su ipak dvije stvari različitog počela koje su se razvojem kršćanske simbolike spojile u jedinstveni mit. Stoga molim da se raspravi moja molba za izradu članka pod tim imenom. Očekujem odgovor. Lijep pozdrav! Walter9 (razgovor) 19:26, 21. prosinca 2010. (CET)[odgovori]


Stranice Splitovih igrača

Poštovanje Roberta!
Stvarno bih ti bio zahvalan kad bi ponovno vratila izbrisane stranice o nogometašima i trenerima Splita, osim stranica o Ivici Bančiću i Miroslavu Borozanu za koje (za sada) nemam nekih podataka. Ja ću nastojat što mogu kvalitetnije popuniti podatcima sve ove stranice. Nije to baš ni lagan posao, iziskuje puno vremena i strpljenja... Inače, slažem se potpuno sa tvojim prijedlogom o manje poznatim nogometašima.
Sad upravo švrljam i tražim zanimljive podatke po stranicama novina "Hrvatsko jedinstvo" iz Varaždina (novine su od prije 2. sv. rata).
Lijep pozdrav iz Splita!— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Sirijus C|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Sirijus C|Suradnik|Suradnica}}:Sirijus C|Sirijus C]] (razgovordoprinosi) 19:40, 21. prosinca 2010.

Digimon

Onda ću staviti pod kurziv jer to nije niti stupanj niti stadij u doslovnom smislu riječi, tako da bi bilo ravno blasfemiji (barem za one koji se u to razumiju) prevesti to kao takvo. Stavit ću pod kurziv jer to ipak jest, kako si rekla, naziv... koji se ne prevodi... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:32, 22. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Dogovor

Koji dogovor? -- F.Pavkovic 19:31, 22. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

hahahaha, pa istina, nije još. Nadam se da će se i ostali suradnici odazvati nekako, pa da i to riješimo, ovako imamo samo dva različita mišljenja. Mislim da je najveći problem zbog kojeg se mnogi ne odazivaju taj što je većina suradnika vratila stari, "monobook" oblik. To nije dobro, jer se ipak Wikipedija modernizira i ne treba živjeti u prošlosti, već prihvatiti sadašnje stanje, svidjelo se nama ili ne. Možda bi ipak neko glasanje potaklo suradnike na mišljenje. Ne znam što drugo....

Pitanjce

Ako želim podijeliti popis literature na dva stupca, pomoću kojeg predloška se to radi? --Orijentolog (razgovor) 17:59, 23. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Nađoh. --Orijentolog (razgovor) 20:18, 23. prosinca 2010. (CET)[odgovori]
Oni kolačići stanu na dlan? Wow, nisam znala. Sretan ti Božić i nadolazeći blagdani Robice!--Vatrena ptica 18:20, 26. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Prva knjiga u Hrvatskoj o problemu plagijata

Draga Roberta, autor sam knjige čiji se prikaz nalazi na wikipediji na adresi: http://hr.wikipedia.org/wiki/Afera_plagijat Danas ili jučer je netko stavio tu stranicu oznaku: "Tema ovog članka ili dijela članka po svojoj važnosti možda ne udovoljava Wikipedijinim kriterijima." Nije mi jasno u čemu je problem, jer knjiga sadrži tekstove SVIH NAJZNAČAJNIJIH HRVATSKIH LIKOVNIH KRITIČARA, koji su mi dali pismenu potporu u mojoj borbi protiv korupcije u ULUPUH-u, o čemu sam na temelju objavljenih dokumenata pisao u knjizi, a najveću potporu mi je dao sam hrvatski ministar kulture, mr. sc Božo Biškupić, koji mi je temeljem te knjige 31. 12, 2009. produžio status profesionalnog likovnog kritičara za daljnjih 7 godina, što znači da će mi RH upravo temeljem te knjige daljnjih 7 godina plaćati mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Ukoliko je potrebno, mogu Vam poslati to rješenje s ministrovim vlastoručnim potpisom i žigom Ministarstva kulture br. 1. Osim toga, u jeku afere, o toj je temi u jednim našim dnevnim novinama izašao članak PREKO CIJELE STRANE! Knjiga Afera plagijat dakle ne može imati bolje preporuke za svoju važnost i važnost teme kojom se bavi, nego što ih ima! Osim toga, među linkovima na stranici vidite da se nalaze naše najuglednije biblioteke, koje su same naručile knjigu i same postavile njezinu katalošku jedinicu na Internet. To doista predstavlja nepobitnu potvrdu vrijednosti knjige koja se prva u nas argumentirano i svestrano bavi stalno sve većim problemom plagijata, što Vam je sigurno poznato i iz medija (npr slučaj Kurjak). Obzirom naime da ministar Biškupić, te akademik Tonko Maroević, sveučilišni profesori Zvonko Maković, Ive Šimat Banov, Berislav Valušek, i ostali naši najugledniji kritičari podržavaju moju borbu protiv plagijata, i protiv korupcije u dijeli ULUPUH-ova vodstva, te da je riječ o prvoj takvoj knjizi u nas koju u svojem fondu imaju naše najuglednije knjižnice, jasno je da je informacija o mojoj knjizi na Wikipediji opće dobro, a da brisanje te informaciji koristi tek malom broju ljudi o čijim plagijatima te kaznenim djelima su u knjizi objavljeni brojni dokumenti. Obzirom na mjoja vrlo pozitivna iskustva s Vama i s hrvatskom Wikipedijom, (na kojoj sam objavio više od 20 stručnih članaka iz arheologije i povijesti umjetnosti), nadam se da Vi kao administrator nećete dozvoliti da Wikipedija postane svjesno ili nesvjesno - instrument protiv općeg dobra, jer bi to značilo negaciju osnovnih načela same Wikipedije. Možda možete zaključati stranicu, ako je potrebno, ali je ne brisati, jer bi to doista bilo protiv temeljnih načela zdravog razuma, dobrog ukusa i same Wikipedije. S poštovanjem Avrankovic972Avrankovic972 (razgovor) 01:42, 27. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

PS: ULUPUH, čijem djelovanju je posvećena knjiga Afera plagijat, krovna je organizacija hrvatskih primjenjenih umjetnika, pa dakle ima monopol na području primijenjenih umjetnosti, te u ovom času ima točno 1204 člana, tj. 204 člana više nego li to traže kriteriji Wikipedije.


Ukoliko je potrebno, mogi Vam poslati dokaz o tome. ULUPUH ima i svoju stranicu na Wikipediji, pa je očito da je riječ o udruzi i temi koja je značajna za RH i za Wikipediju, tim više što važnost teme i knjige garantiraju i članci 8 najeminentnijih hrvatskih likovnih kritičara napisanih isključivo na tu temu (od kojih članaka je 1 napisao akademik, a 3 redoviti sveučilišni profesori). Sigurno je, naime, da svih 8 naših ponajboljih stručnjaka s područja likovne kritike ne bi imali vremena i energije pisati o nečem što je zapravo nevažno. S poštovanjem, Avrankovic972Avrankovic972 (razgovor) 01:56, 27. prosinca 2010. (CET) Avrankovic93.139.1.175 12:31, 27. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Duša svijeta

Mislim da se ovdje više radi o sukobu mišljenja negoli o uređivačkoj politici. Što se tiče moje izmjene u članku mitologija i uklanjanje poveznice na članak kralj Arthur, on čak nije ni svrstan u kategoriju mitologija iako bi tamo ustvari i trebao biti. Tu nešto nije baš logično. Zašto bi poveznica u glavnom članku o mitologiji morala ići baš na kralja Artura? Poveznicu sam zbog toga i uklonio. Svi članci su ionako lako dostupni i pregledni u samoj kategorija:mitologija.

Trudim se da pazim na ljudski ton u ophođenju; mislim da mi je to čak i važnije od uređivanja; najmanje je jednako važno. Meni je zasmetao tvoj prigovor koji se odjednom pojavio usred rasprave, a ne na mojoj stranici za razgovor kao inače. Ajmo raspravljat o temi ne o meni. Učestali prigovori bilo prijavljenim bilo neprijavljenim suradnicima, bilo stalnim bilo povremenim uređivačima mislim da uvelike odbijaju suradnike od daljnjih doprinosa. Mislim da bi i ovo trebalo uvijek imati na umu. Suradnik može biti povrijeđen ili krivo shvaćen. Možda ja uređivanje wikipedije shvaćam preliberalno. Ili to ili da se više uhvatim glavnog imenskog prostora? U tom smislu ako možeš molim te provjerit ovo moje uklapanje i spojit stare izmjene, ukoliko se slažeš s uklapanjem. Pozdrav i želim ti sve najbolje u idućoj godini, sa što manje prijepora, uz iskrene isprike s moje strane ukoliko sam te bilo čim povrijedio.

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 22:25, 27. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Poziv na suradnju

IHJJ spreman vam je pružiti punu potporu.

elektronička pošta: dunja@ihjj.hr

Adresa Republike Austrije 16 HR-10000 ZAGREB CROATIA

Centrala: ++ 385 (0)1 3783 888

Broj telefaksa: ++ 385 (0)1 3783 803


Ured Ravnatelja: telefon: 3783 833

Ured za međunarodnu i znanstvenu suradnju: telefon: 3783 813

Služba za opće, administrativne i kadrovske poslove: telefon: 3783 823

Služba za računovodstvo i financije: telefon: 3783 824

Služba za knjižničarsko-dokumentacijsku djelatnost: telefon: 3783 825

Služba za izdavačku djelatnost i računalnu podršku: telefon: 3783 835

Sretna ti nova 2011. godina Robice! --Vatrena ptica 19:05, 5. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Preimenovanje

Roberta dal mi moreš molim te ovo preimenovat sa Toplice u Hrvatskoj u predložak . Puno ti fala --Lipice 14:44, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]
Evo sam sam se snašal.... Nadam se da ni niki probliem ča sam vo na svoju ruku napravil--Lipice 16:17, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]
Evo prebacil sam kej ča si ti rekla--Lipice 20:44, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Hvala...

...na glasu. Aj' leć! --MaGa 19:01, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Molba za Dobru Vilu

Roberta,

Bi li mogla da mi arhiviraš stranicu za razgovor?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_suradnikom:Markus_cg1

--Markus cg1 (razgovor) 21:35, 8. siječnja 2011. (CET)--Markus cg1 (razgovor) 21:35, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Hvala Dobroj Vili. Sve naljepše u 2011.!!!--Markus cg1 (razgovor) 21:47, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Vandalizam

Bilo bi vraćeno, al jednostavno si bila brža. BlackArrow (razgovor) 23:15, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Hvala, također! BlackArrow (razgovor) 23:29, 8. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Što Wikipedija nije

Što je Wikipedija? Wikipedija je enciklopedija slobodnog sadržaja koju pišu volenteri. Na svakom od projekata Zaklade Wikimedije postoje odgovorni ljudi za određeni dio projekta. Oni se nazivaju administratori. Većina administratora je odgovorna za jedan dio projekta Zaklade (iako postoje i oni koji su na više projekata) te oni samo na određenim projektima imaju status administratora. Tako npr., ukoliko je jedan član administrator hr.wiki to ne znači automatski da je i administrator na hu.wiki. Isto tako postoje oni administratori koji su na meti ili na zajedničkom poslužitelju. Ukoliko određeni član krši pravila na nekom projektu Zaklade Wikimedije odgovorni suradnik ili administrator ima ga pravo upozoriti. Tako, npr. nije moguće da administrator s eng. wiki kazni suradnika Wikipedije koji je napravio nešto na francuskoj wiki već to treba napraviti odgovorna osoba zadužena za lokalnu Wikipediju tj. projekt Zaklade Wikimedije. ten.wikipedia.org je projekt Zaklade Wikimedije i na tom projektu postoje odgovorne osobe koje upozoravaju i uklanjaju (kažnjavaju) neželjene doprinose i suradnike ili ih upozoravaju. Budući da po tvojim riječima jedan od mojih doprinosa na ten.wikipedia.org nije u skladu sa time Što wikipedija nije, tj. nekakvo oglašavanje ili promoviranje samoga sebe obratiš odgovornim osobama na ten.wikipedia.org. Prilikom dodavanja događaja na listu svih događanja na svijetu prema automatskom predlošku navodi se datum, organizator i opis. Organizator može biti zbilja svatko, jedan običan fan koji želi čim više prijatelja dovesti u lokalni kafić ili predsjednik države koji želi održati konferenciju za novinare kako bi proslavio desetu godišnjicu. Tvoja prijeteća izjava suradnici koji smjernice ignoriraju budu spriječeni na neko vrijeme uređivati Wikipediju je točna, no kao što sam već naveo nije moguće da administrator s eng. wiki kazni suradnika Wikipedije koji je napravio nešto na francuskoj wiki već to treba napraviti odgovorna osoba zadužena za lokalnu Wikipediju tj. projekt Zaklade Wikimedije. Sporna stvar je napravljena na ten.wiki. Pustimo institucije ten.wikipedia.org da rade svoj posao. Ukoliko sam u krivu, slobodno mi reci. --Anton 008 00:13, 9. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Optužnice i presude

Nitko još nije osuđen za Erdut, međutim činjenica ostaje da je 37 osoba tamo ubijeno. Da li će netko biti osuđen ili ne na ICTY-ju zbog toga, nikada se taj broj mrtvih neće promijeniti. I zato je u izvoru. Osim toga, tako je i u engleskoj verziji. ICTY ima običaj na dokumentima pisati "NOT AN OFFICIAL DOCUMENT" - no dalje u tekstu piše "Only for public information purposes". Znači, to su sažeti dokumenti, samo radi informiranja javnosti. Hrčak ima dobrih izvora, međutim to je hrvatska stranica, pa je bolje spominjati strane i neutralne izvore, koji nikako ne mogu biti pristrani.--Seiya (razgovor) 12:51, 10. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Rođkas :-)

Bok Robi!

Hvala t puno na čestitkama i na fotki :-))) Ja sam evo još u Bugarskoj i punim žarom (moš mislit) dovršavam magisterij :-) Nažalost, sustav studranja je prilično rigorozan, pa nemam vremena ništa novog dodati na wikicu, ali doći će i to vrijeme :-) Barem pratim nove članke i nove vrijedne suradnike :-) Puno mi pozdravi ekipu kad ih vidiš. Čujemo se kad se vratim u RH za koju pivicu :-)) Puno pozdrava iz Sofije!Sale (razgovor) 14:24, 10. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Rijeka

Gdje se u pravilima navodi ono što si ti napravila, a pogotovo nakon glasanja i nakon što je prošao cijeli tjedan a da nitko od administratora ili makar suradnika koji su glasali za članak nije to izjavio. Nekoliko riječi u povijesti Rijeke treba doradu ali ovakav potpupak? --Anton 008 15:21, 10. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Slažem se sa tobom da sam nemarno napisao navedeno ime, naime nisam puno pazio budući da sam radio sažetak teksta iz knjige. No žuti karton, malo čudno. Također, dopunu sam napravio nakon predlaganja za izabrani i par dana nakon glasovanja, znači moja promjena se mogla samo vratiti i poništavanje glasovanja nakon odabira je smiješno, ostali administratori su mogli intervenirati ili suradnici ne bi uopće glasali za njega ako zahtjeva toliko veliko uređivanje 4x krivo napisanog imena.--Anton 008 10:32, 12. siječnja 2011. (CET)[odgovori]
Ovo za Kraš vjerovatno može, preko puta je. Više ćemo se dogovoriti na IRCu, a poslala si mi i mail pa imamo razna sredstva komunikacije. --Anton 008 13:27, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]
Nažalost te podatke ne mogu objaviti budući da većinu upita koju sam dobivao putem e-pošte nije potpisana niti su mi njihovi autori dopustili da njihove osobne podatke, imena, adresu e-pošte javno napišem na Wikipediji. Kao što sam već rekao riječ je o okupljanju na koji ne dolaze ministri, 20 predavača ili 30 novinara. Riječ je o nečemu malenom, željom za upoznavanjem. Od prvog dana si protiv sastanka, provjeravaš svaki podatak, a također trikovima crne magije je nakon biranja članak Rijeka izgubio status izabranog dok se npr. samo mogla "loša izmjena" ukloniti. Na IRC-u ne želiš razgovarati, u redu, poštujem tvoju odluku, no ukoliko ne želiš doći ne moraš. Popis suradnika, izvještaj, potvrde dolaska neće biti objavljene jer nemam dozvolu za to. Pratim sva pravila kao i upute koje sam dobio od člana Zaklade. --Anton 008 13:54, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Ja još čekam komentar za Rijeku. Odgovoriti ću protupitanjem, jesi li ikada izjavila da ćeš doći? --Anton 008 21:23, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Slike

Ako slike koje postavljam ja ne valjaju, ja onda ne znam što treba značiti ovo:http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0:HKJeseniceLogo.gif, a slično sam vidio i na drugim wikipedijama.

--IvanOS (razgovor) 13:25, 11. siječnja 2011. (CET) Pozdrav do daljnjega![odgovori]

Citat

Bok. Primjetio sam da nemamo na našoj wikipediji sljedeći predložak za citiranje: http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Quotation. Što je šteta jer je baš lijep i stiliziran. Kako se to inače postavlja i tko bi to mogao postaviti i na našoj wikipediji?--Seiya (razgovor) 11:11, 13. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

brisanje

na stranici hrv drustva producenata je podrobna profesionalna bio vezana uz film, na linkedln-u vezana uz menadzment, ovdje nema razloga da stoji vise od toga (s iznimkom kazalista i prijevoda..), tkdjr izbrisala sam trenutni angazm iz 2007, koji je odavno gotov. hvala na brzoj reakciji, i suradnji :-) - Kimicica 13:08 13. siječnja 2011.


sori, ja jesam tatjana acimovic,(mislila sam da vam je dostupan podatak). hvala na brizi :-) nisam znala kako stupiti s vama u kontakt pa sam se obratila prvom administratoru s popisa, koji mi je dalje dostavio podatke kako se sama prijaviti i unijeti izmjene (ako neophodno mogu vam dostaviti i osobne podatke na vasu adresu). hvala još jednom. - Kimicica, 13:14, 13. siječnja 2011.

Knockin' on Heaven's Door

Izvori za ovakav naziv su:

Nisan bez veze prominija naslov. Vodija san se takvim i sličnim izvorima. BlackArrow (razgovor) 22:27, 13. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Grbovi gradova za englesku wikipediju

Poštovanje,

Namjeravam poboljšati stranicu engleske wiki List of Cities in Croatia dodavanjem popisa gradova s podacima o kretanju stanovništva i drugim podacima prema ovom Obrascu. Namjera mi je uključiti uz naziv grada i sliku grba međutim engleska wiki sadrži svega nekoliko grbova hrvatskih gradova. Kako hr wikipedija već koristi iste (uz dozvolu) htio bih provjeriti koji je postupak predviđen (ako postoji) za mogućnost korištenja kakvo sam zamislio.--Tomobe03 (razgovor) 00:37, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Ispravljena pogreska

Da li je sad sve u redu sa slikom:Asortiman.gif? Postavio sam infoslike...da li treba jos nesto? --Astreriks

Da li je sad sve u redu sa slikom:Asortiman.gif? Postavio sam infoslike...da li treba jos nesto? --Astreriks

Zahvaljujem. Sretna i tebi Nova godina :-) --Duma (razgovor) 20:05, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Zurbriggen

prvi se popeo Švicarac Matthias Zurbrigen - pise se sa dva G Zurbriggen na glavnoj stranici--Lipice 20:10, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Matthias Zurbriggen evo ti ga. Daj ti malo izpravi moj loš hrvatski.--Lipice 21:36, 14. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Hvala za rođendansku čestitku

Bok Roberta. Hvala za rođendansku čestitku, baš ste me iznenadili Pozdrav --Vhorvat (razgovor) 02:24, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Antonija Šola

Na koji način najjednostavnije mogu potvrditi da je doista riječ o Antoniji Šoli te da ona dozvoljava objavljivanje podataka na njezinu Wiki-stranicu? Mogu je tražiti da mi s tog maila (sola.antonia[a]gmail.com) koji je naveden na njezinoj službenoj web-stranici pošalje izjavu o tome da je sve u redu pa kad dobijem odgovor napraviti printscreen maila? Lp, Adri [Razgovarajmo] 02:39, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Sjeća se ona da je dala dozvolu, ali sam mislio da još nekako treba dokazati da je suradnik Toni Sola upravo ona i da dozvoljava uporabu sadržaja. Kopirao sam "staru" dozvolu u Razgovor:Antonija Šola, a ako treba nova javite. Nisam još nigdje naišao da se link koji vodi do dozvole kopira pod Izvor na dnu članka, zar se to smije? Nadam se da je sve rješeno :) --Adri [Razgovarajmo] 03:03, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Fešta

Roberta, meni odgovara ta subota. Vjerojatost da ću doći je tako 90% do 99%, slikovito rečeno. Već sam duže vremena razmišljao doći na neki susret, onda sam odustao, prolongirao. Što se tiče vremena mislio sam, ako je od 14 do 18 sati, onda mogu biti malo fleksibilan pa doći kasnije, no ako treba mogu se potruditi. U utorak imam sprovod, od jedne vrlo bliske obitelji, pa i to utječe na raspoloženje. Koja je lokacija ili ja ne gledam kamo treba? --Vhorvat (razgovor) 03:17, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Nova TV stranica

Pozdrav! Želio bih promjeniti PRIME TIME tablicu Nove TV. Piše da mi treba dozvola od Vas. Pa smijem li promjeniti tablicu i možda dodati neke informacije? Damjan zg (razgovor) 17:16, 15. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Eva Braun

Ništa loše nije proizašlo iz toga. Izbjegli smo formalnost od 14 dana i odma imamo prihvatljiv članak. Sigurno bolje od trenutačnog brisanja ili neodgovarajućeg sadržaja. BlackArrow (razgovor) 01:49, 17. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Nekako iman dojam da bi mi bila skretana pozornost i da san stavija predložak {{bris|strani jezik}}. U krajnjem slučaju, wikipedizirati predstavlja sve radnje kako bi se tekst preuredija u wikitekst, a time i prevođenje. Po tome san moga stavit {{prijevod}}, {{wikipedizirati}}, {{wp+}}, {{pravopis}} i {{stil}} ili okarakterizirat isti ka neodgovarajući sadržaj, al čemu cjepidlačiti. Imamo novi članak bez duplog posla. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 02:11, 17. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Susret

Rado bih došao na susret ali nažalost tada nisam u Zagrebu. Hvala ti na pozivu i želim lijep provod :) Lp, Adri [Razgovarajmo] 13:08, 17. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Uklapanje

Hvala na ispravkama, neke sam stvari očito previdio. Što se tiče uklapanja ako možeš pogledati Razgovor:Sukladnost, Razgovor:Markiz de Sade, Razgovor:Svećenica, Razgovor:Institucija pa spojiti povijesti stranica ukoliko odobravaš to što sam uradio. Pozdrav!--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 16:06, 17. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Ispravio sam neke stvari, mislio sam da ćeš vidjeti. Što se podnaslova tiče već je bila rasprava o tome iako se tamo navodi da je 'vidi također' neispravno ipak sam kasnije negdje dodao taj oblik. Već si se sama složila (pri kraju poruke) kako unutarnje poveznice nije odgovarajući podnaslov. Samo što nakon tog zaključka nije pokrenut bot, koliko je meni poznato. Iako valjda ima i važnijih stvari na Wikipediji koje zavređuju našu pažnju. Pozdrav--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 13:12, 23. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Jubilarac

Uletila si mi u uređivanje :-D--Braco dbk 12:53, 20. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Spor oko kategorija

Bok Roberta, imamo jedan mali slučaj: Prije nego što sam napravio članak Gandža (Azerbajdžan), u kategoriji Zemljopis Azerbajdžana postojalo je devet članaka od čega četiri grada i pet dodatnih geografskih pojmova. Ja sam nakon stvaranja spomenutog članka napravio kategoriju Gradovi u Azerbajdžanu kojom sam objedinio pet gradova (propisani minimum), dok je istovremeno u proširenoj također ostalo propisanih pet komada. Na to mi se javio Bugoslav koji tvrdi da nije potrebno stvarati nove kategorije dok ih se u postojećoj ne skupi njih 50-ak komada s čime se ne slažem. Što ti kažeš? --Orijentolog (razgovor) 14:27, 20. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

OK, ja krećem od prvog, osnovnog i najvažnijeg pravila a to je da svaka kategorija treba imati najmanje pet članaka. Međutim, imam jednu primjedbu na postojeće stanje, riječ je o nazovimo Nevidljivim kategorijama. Naime, naš bivši suradnik A.P. koji se specijalizirao za astronomske teme odnosno kategorizaciju Wikipedije očito je inzistirao princip jedna kategorija za jedan članak; tako npr. članak Saturn sadrži samo kategoriju Saturn ali ne i kategoriju Planeti Sunčevog sustava čime je potonja praktički nevidljiva u svim člancima osim Jovijanskih planeta. Moje mišljenje jest da bi takvi članci trebali sadržavati prvu suženu i prvu proširenu kategoriju, dakle i Kategoriju:Saturn, i Kategoriju:Planeti Sunčevog sustava. Isto vrijedi i za npr. Kinu koja bi trebala sadržavati i Kategoriju:Kina, i Kategoriju:Države u Aziji. Ništa više od toga (npr. Kategorija:Sunčev sustav za Saturn odnosno Kategorija:Države svijeta za Kinu). U protivnom, gubi se sama svrha kategorizacije. --Orijentolog (razgovor) 16:28, 20. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Sorry

Sorry face --Carl maria weber (razgovor) 12:38, 21. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Dogovor

Nisam ja rekao da je to itko odobrio, ja sam se samo pozvao na Bugoslavljev prijedlog na 23px. Ako treba doista nekako pismeno odobrenje, nakon što sam uredno postavio pitanje na kafiću, pa je maknuto na stranicu razgovor i jedino se spomenuti udostojio odgovoriti, a to je bilo pred nekoliko mjeseci, onda slobodno revertaj, ali o ovome je bilo govora već duže vrijeme. Dodan je samo parametar za veličinu koji bi neke stvari pojednostavnio --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:12, 23. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Razgovor Wikipedija:Popis predložaka sa zastavama. Švicarsku ja mogu smanjiti, nije problem.... ali sad se omogućava izborna veličina, tako da je, de facto svejedno. Sredit ću --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:18, 23. siječnja 2011. (CET)[odgovori]
Smanjio sam sada na 17px... mogu dignut na 20 ili nešto slično, ali problem kod vertikalnog pregleda je da izgleda nezgrapno kako god se stavilo, osim ako nije 23. Kad se, pak, radi o horizintalnom pregledu, onda je nekako nužan taj balans po visini (gore dolje)... 17 sam stavio po visini Islandske zastave, iako mogu smanjti i na 15, ali onda će biti premalo u odnosu na neke... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:34, 23. siječnja 2011. (CET)[odgovori]
OK --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:36, 23. siječnja 2011. (CET)[odgovori]
Dogovoreno, ostaje onda na 17, osim ako ne bude negdje potrebno drugačije. Je li ovo sada u redu, da mogu to napraviti i sa sportskim predlošcima, ili ima još nešto što bi trebalo doraditi? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:40, 23. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Ae...

...bit će koja slika kad dojdem doma :) Pa naravno da je postala zvijezda, tako mlada, zgodna, kako i ne bi... :D --Cowboy from Hell 00:04, 25. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

hehe, obavezno! :)) --Cowboy from Hell 00:18, 25. siječnja 2011. (CET)[odgovori]


Pozdrav

Poštovanje Roberta F., Na stranici o podvodnom ribolovu http://hr.wikipedia.org/wiki/Podvodni_ribolov niste stavili prikladnu sliku. Slika prikazuje nekog japanskog ribolovca koji se koristi crijevom za zrak što je kod nas zakonom zabranjeno. Moram to ispraviti. Slike ću umetnuti čim ih dobijem.

Zahvaljujem i lijep pozdrav. Budihovac (razgovor)

Ipričavam se, nisam znao za tu opciju preseljenja, obavio sam to ručno, nadam se da ne zamjerate. Pozdrav!

10 years of wiki

Upravo te gledam na TV HRT2. :)  Sauly  13:46, 30. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Yup! Odlični :)  Sauly  18:40, 30. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Može da budu dodaci. Hvala ti puno, napravi tako ako možeš pa ću vidjeti kako to spremati u dodatke. To još tako nisam radio. Hvala!

Rođendan (sa zakašnjenjem)

Danas je moj rođendan danas je moj dan, želim sreću djeliti svima koje znam... Carl maria weber --Carl maria weber (razgovor) 11:44, 2. veljače 2011. (CET) [odgovori]

Hvala što si zaštitila sivog vuka. Carl maria weber --Carl maria weber (razgovor) 12:37, 3. veljače 2011. (CET) [odgovori]

Prikazivanje

Mogu li snimiti još jednom? Imam jednu dobru sliku. Tomec (razgovor) 00:12, 4. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Glasanje

Bok, primjetio sam anomaliju. Nešto ne valja sa Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke. Kada stisnem da želim glasovati za 16. tjedan, nudi mi samo glasovanje za 15. tjedan, a to je već završilo. Također, netko je u 17. tjednu predložio članak Islam, a taj nema nijedan izvor, pa prema tome ne zadovoljava kriterije biti tamo dok se to ne sredi. --Seiya (razgovor) 19:40, 4. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Bi li, molim te, mogla zaključati članak za neprijavljene suradnike jer se neki IP stalno pojavljuje i puni podatke. E sada, to načelno jesu točni podatci i sve je to OK, ali nakon njegova uređivanja stoji još velik dio posla kojeg moram srediti, pa mi je lakše revertati i sam popuniti jer ne znam gdje je sve napravio grešku. Pa, da bi se izbjegao dupli posao oko iste stvari, molio bih da se zaključa. Tako se mogu postitći dvije stvari - prva je prestanak duplog posla i olakšavanje rada, prvenstveno, meni koji na tome radim ili bi dobili novog suradnika s kojim bi ja mogao normalno komunicirati i objasniti mu kako se radi. S IP-om ne mogu nijedno. Hvala i pozdrav --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:48, 5. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Hvala lijepa. Posao će sada biti lakši :-) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:21, 9. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Prošla baba s kolačima

[6] eto da te obavjestim, malo si se preračunala--Šokac 12:56, 6. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Šta znači biti iskren

Draga Roberta, predložila sam članak "Šta znači biti iskren" za brisanje jer smatram da on ne spada u wikipediju. Nema izvora, kategorije i sama tema članka je nepotrebna. Hoćeš li ga obrisati ili da pričekam dok se drugi slože s time da članak bude obrisan? -- Alejandra 20:52, 6. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Mika Pita

Po čemu mika pita anespad au wikipediju??????????? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Alanri (razgovordoprinosi) 03:38, 8. veljače 2011.

Slike

Slobodno možeš obrisati sve nepravilno postavljene datoteke koje sam postavio, nepravilno su postavljene, dopuna izvorima i opisom nije moguća. --Anton 008 20:06, 8. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Roberta, možeš li mi molim te reći zbog čega mi je s članaka o grenlandskom morskom psu te meksičkoj mliječnoj zmiji uklonjena traka koja označava status ugroženosti? Hvala --D.B. 20:19, 8. veljače 2011. (CET)


?

Tko je spomenio Windhuntera.? (rasprava je u kafiću ne kod mene)--Šokac 22:14, 9. veljače 2011. (CET)[odgovori]

halooo kome ja govorim? Tko je spomenio Windhuntera.? Kafić pričamo o Kafiću to ti je ovo ovdje Wikipedija:Kafić--Šokac 22:23, 9. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Poveznice

Taj briše poveznice,--Zeljko (razgovor) 22:55, 9. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Valjda misli da je to tamo bez veze, pa nije bilo zla.--Zeljko (razgovor) 22:59, 9. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Draga Roberta,

nije mi jasno u cemu je problem sa stranicom EPP-a i zasto ju ne mogu dalje prilagodjavati i ispravljati greske...inace radim u EPP-u u Briselu i zadatak mi je da se brinem o ovoj stranici...

posto sam tek pocetnik na wikipediji neke stvari mi jos nisu jasne, pa je moguce da sam napravila greske ali bi mi bilo drago da mi objasnis sto ne bi trebala raditi (posebno u vezi linkova...)

hvala ti unaprijed :)

Registracija + nestao člannak Bok admine. Pls help! Wtf ne mogu se logirati, pasvord ne prolazi, prijavila se za novi i ne ne dolazi. Jučer sam stavila članak naslova Dalmacija Wine Expo - danas ga nema??? — Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:93.138.63.34|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:93.138.63.34|Suradnik|Suradnica}}:93.138.63.34|93.138.63.34]] (razgovordoprinosi)

Novi naslov

Roberta, već duže vrime vidin da me uhodiš i maltretiraš. Nisan se želija obraćat ikome zbog pretpostavljanja dobre namjere i nade da će navedeno prestati. Ukazujem ti na to iz neispunjenja zadnje konstatacije. U nastavku bi se želija osvrnuti na tvoje posljednje opomene:

  • Upozoravaš me na smjernicu od 60 minuta u vezi ove izmjene. Ne vidin kako se u navedenom slučaju radi o kontroverznoj temi ili novom članku (kako piše u smjernici). Isto tako ne vidin kako se tu radi o novom suradniku; ako je suradnik pod IP-adresom ne znači da je novi suradnik. "Nakon 60 minuta ne bi se ništa promijenilo, a možda i bi, možda bi novi suradnik u taj sat postao prijavljeni suradnik da je imao priliku biti upoznat što s njegovim doprinosima ne valja.", "možda se suradnik uči radu na Wikipediji." U prethodnim rečenicama primjećuješ rič "možda" nekoliko puta, a sama si mi rekla kako ""što bi bilo kad bi bilo" nije bitno". Ako ćemo tako, možda se radi o vandalizmu, možda se radi o testiranju, možda se radi o provociranju. Ta izmjena se na neki način može usporediti sa ovom. S druge strane, ti mi govoriš kako je "Obveza navođenja izvora je na onome koji podatke postavlja, ne na onome tko ih dovodi u pitanje. Suradnici mogu kod spornih slučajeva novi doprinos obrisati ili vratiti na potkrijepljenu inačicu". Dakle, u potpunosti je valjano ukloniti izmjenu.
  • Moju izmjenu nazivaš nevjerodostojnijom od prethodne iako se ode vidi kako je izmjena preciznija i ispravnija (korigiranje interpunkcijskih znakova) od prethodne. Istina, nije naveden izvor, što mi je bilo na umi napraviti poslije (što ti to ne možeš znati), ali to ti ne daje za pravo izmjenu nazvati nevjerodostojnijom ako to nije.
  • Kažeš mi da moje upućivanje suradnika "nije točno". Navedi mi koja rič ili dio rečenice nije istinit. Slike "nepravilno označavam"? Ima li koristi stavljati predložak {{SBris}} ako je slika postavljena iako je zaštićena autorskim pravima? Znači, i da se propisno označi, mora se obrisati jer nema dopuštenja korištenja. Dakle, predlažen sliku za brisanje zbog postojanja slobodnih datoteka i nenavođenja dopuštenja korištenja postavljene slike. Na kraju, slika je obrisana uz navedeni razlog "Kršenje autorskih prava".

Da se vratin na uhođenje i maltretiranje. Nekoliko puta primjećujen da se tvoju doprinosi poklapaju sa mojim nedavnim doprinosima ("...uređujući jednake članke kao i meta, u namjeri da se kod mete izazovu negativni osjećaji straha, uznemirenosti ili dodijavanja."). Kao da želiš moje doprinose prikazati u negativnom svitlu iz nekog nepoznatog mi razloga. Oprosti, ali takav dojam ostavljaš. Samo nekoliko primjera:

  • Upozoravaš me kako je ovo neispravna izmjena (zbog postavljanja predloška {{wikipedizirati}} umisto nekoliko drugih, možda ispravnijih predložaka), iako si mi sama već rekla kako je "nepotrebno gomilati predloške..." te da "...predložak {{Stilska dorada}} već navodi što je sve potrebno u članku doraditi". U konkretnom slučaju, predložak {{wikipedizirati}} "već navodi što je sve potrebno u članku doraditi". No, moj čin je osuđen. Podsićan, moja izmjena rezultirala je jednim člankom više, a ne brisanjem istog.
  • Nakon uviđanja nekih drugih suradnika na moj kvalitetan rad, predlaganjem za dobivanje statusa patrolera, uviđan kako su moje izmjene konstruktivne, što mi je i cilj. No, četiri (4) minute nakon toga, prijedlog je odbijen uz komentar kako zbog konkretno ovog čina ne dobivan spomenuti status. Koliko san upoznat sa obavljanjem patroliranja, spomenuto uređivanje članka nije krucijalno za obavljanje istog.
  • Svojim uređivanjem ometaš me u sređivanju preusmjerenja dotičnog članka dok ja još radin na njemu, što ujedno ulazi u ometanje smjernice 60 minuta na koju se mene upozorilo.

Primjećuješ kako su u navedenim primjerima baš tvoje (ne nekih drugih suradnika) izjave kontradiktorne. Ne ulazin u to jesi li, primjerice napominjanjem na moju izmjenu u članku Eva Braun, pretpostavila dobru namjeru, ali je sigurno imala veće negativne posljedice nego da se nije ukazalo na istu. Dalje, ako je cilj tvoje posljednje poruke meni nešto drugo osim dobrobiti Wikipedije, na tvoju je dušu. Ni u to ne želim ulaziti (pretpostavljati). Samo se nadan da ćeš preispitati neke svoje postupke nakon mog obraćanja. Ako ništa, za dobrobit Wikipedije. U želji za boljom suradnjom, pozdravljan te. BlackArrow (razgovor) 16:43, 12. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Pomoć!

Draga Roberta, možda će ti ovo zvučati glupo, ali ja ne znam u čemu sam pogriješila. Nastojala sam neke stvari ispraviti u članku o Vanessi Pose. Uvijek negdje zabrljam. Možeš li mi preporučiti neke članke o uređivanju wikipedije za koje misliš da bi mi bili korisni za sljedeće članke? --Alejandra 19:17, 12. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Nepostojeće

Ispričavam se zbog mog propusta. Hvala na upozorenju. Jarebika (razgovor) 23:56, 15. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Vidiš ovaj suradnik Tee Kee me podsječa znaš na koga, he-he, ignorira svaki kontakt, ne trza ni na pitanja ni na savjete, ni na išta drugo. --Zeljko (razgovor) 15:33, 19. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Ova alatka ne radi već neko vreme (to je ono za otkrivanje duplih slika na Vikipediji i Commonsu). Da li znaš za neku alternativu? Pozzz mickit 16:22, 19. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Lappland (Povijesna pokrajina)‎

Eh vidim tu si. De molim te pogledaj clanak " Lappland (Povijesna pokrajina)‎". Ne pojavljuje mi se predlozak i IW poveznice tamo gdje trebaju biti. pozz El hombre (razgovor) 13:05, 21. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Riješeno (kao zahvala za ono maloprije). --MaGa 13:24, 21. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Premještanje

Samo da se zahvalim na javljanju. Cijenim tvoju suradnju i stručnost. Prof saxx (razgovor) 15:56, 21. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Izvori

Ne, nisam zaboravio, od ovih par tekstova danas, samo jedan je novi i znam točno na koji ciljano misliš. Ovaj nije iz enciklopedije, već iz priručnika za obuku jedinica civilne zaštite za dezaktiviranje i uništavanje ubojitih (MES-a) sredstava. Tiskan je 1989. godine. Znači star je 21 godinu, što i nije toliko davno. Točnost mu je daleko više sigurnija od primjerice Tehničke enciklopedije iz stare Juge, gdje vidim da masu njih uzimaju podatke (koji su stari), a kada je ona tiskana, da nije 70-tih godina prošlog stoljeća? Što se tiče eksploziva, vjeruj mi tu je sve ostalo staro i nema ništa bit novo i ništa nije zaostalo! Tekst o heksogenu nema u enciklopediji, a koristan je da ga povežen s drugim tekstovima, pa sam ga prisiljen prepisati iz ovog priručnika. Znam da ste me upozoravali da ne prepisujem, al udžbenik koji ima 400 i nešto strana govoriti da je netočan ke krajnje bedasto, a tiskan je u "Zrinski" Čakovec.--Pseudoznanstvenik (razgovor) 11:33, 22. veljače 2011. (CET)[odgovori]

DEFAULTSORT

Ne radi mi kad umjesto engleske magične riječi "DEFAULTSORT" rabim prevedenu "GLAVNIRASPORED". Ne znam u čemu je problem - Nativa Super. Nisam koristio dvotočje nego crticu pa je u tome bio problem. Tnx. - Nativa

Sunce :o)

Nadam se da ću imati sada više vremena, potrudit ću se. I hvala na cvijeću!! :o) Cikola (razgovor) 15:48, 22. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Katedrala sv. Vida u Rijeci i Giacomo Briano

Dobar dan. Molim Vas recite mi da li imate autoritativni izvori o sudjelovanju arhitekta Giacoma Briano za izgradnju Katedrala sv. Vida u Rijeci?--Aeou (razgovor) 14:04, 23. veljače 2011. (CET)

Rezultati

Riješeno --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:08, 24. veljače 2011. (CET)[odgovori]

FanOfCelebs = BritneySpearsFan

Pozdrav! Na određenim stranicama je suradnik BritneySpearsFan počeo s izmjenana koje su meni i više nego poznate. Dakle, mislim da se radi o istoj osobi koja je prethodno uređivala također iste stranice pod imenom FanOfCelebs, a dobila je zabranu pisanja zbog kršenja skoro svih pravila pisanja na hr wiki. U to sam sve sigurniji jer kako sam rekao, radi se os istim stranicama (ponajviše onima vezane za Britney Spears), te da ta osoba ne piše na hrvatskom književnom jeziku (koristi termine poput debitovala, izdat...). Zanima me postoje li neke mogućnosti da se toj osobi odmah zabrani pisanje ili da mu se zabrani pisanje na nekoliko dana ako opet bude pisao na drugim jezicima? Uglavnom, mislim da na njega opomene ne utječu, tj da se ni ne obazire na njih! A nama koji pazimo na te stranice daje pune ruke posla kako bi ispravljali njegove 'idiotarije' na koje je bezbroj puta upozoren. Eto toliko za sada! --Drowned World (razgovor) 18:33, 24. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Pisanje godina

Ovaj..nisam bas najbolje razumio. Jel mislis na to sto nisam stavio tocku poslije godina u filmografiji? Znam da to treba ali na zalost nisam imao vise vremena. Zongliram sa previse loptica. PozzEl hombre (razgovor) 12:08, 1. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

pomoc

Roberta zdravo,

dobio sam od vas poruku "Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika" gde su izlistane tri slike koje sam juce postavio. Ja sam mislio da radim sve kako treba i sad mi i posle citanja stranica na koje ste me uputili i dalje nije jasno sta sam pogresio i kako da popravim.

Stranice o Ivici Vidovicu, Gordani Gadzic i Teatru Rugantino su moji prvi pokusaji na wikipediji i na zalost jos nisam bas familijaran sa svim procesima i procedurama, ali zasigurno ne zelim da ih na bilo koji nacin ugrozavam.

/Izvorna prepiska prenijeta na Razgovor:Teatar Rugantino/

Samo jos da kazem da nisam ni siguran da je ovo pravi nacin za ovaj tip komunikacije, ali eto da probam :)

Unapred hvala i veliki pozdrav, Dejan.gadzic (razgovor) 15:32, 1. ožujka 2011. (CET)dejan.gadzic[odgovori]

Jaca

Koji vandalizam? To je njen nadimak. Kako upisati taj podatak, a da se ne smatra vandalizmom? Unaprijed hvala. Tinkic (razgovor) 22:43, 1. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Hvala

Hvala na uputama --Tee Kee (razgovor) 16:00, 2. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Odgovor

Ne ignoriram upute, nego prije nisam znao kako treba odgovarati, sada sam naučio. --Tee Kee (razgovor) 18:51, 2. ožujka 2011. (CET)Tee Kee[odgovori]

Infookvir

Jasno mi je što želiš reći i vidim problem, ali onda bi se to, ako sam dobro povezao, trebalo riješiti u samom predlošku da se točka ukloni, pa da se dodaje pri upisivanju ili? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 10:53, 4. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Izmjena stranice Justin Bieber

Tvoja izmjena stranice kanadskog pjevača nije opravdana. Naime izmjenjen je i oblik rođenja, iako su se ispisivali isti podaci, više nema oznake koliko pjevač trenutno ima godina što je npr. standard en. wiki. Izbrisan je i dio o pregledavanju videozapisa, iako su podaci točni. --Anton 008 21:54, 6. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Izvori

Ovaj izvor Over the Counter vodi na detalje o tom albumu. --Tee Kee (razgovor) 17:31, 8. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Welcome to RealRapTalk.com, biggest rap forum on the internet

Ok, neću više upotrebljavati forume kao izvore. --Tee Kee (razgovor) 16:35, 9. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Hapoel

Oprosti mi zbog krivog rada. Hvala ti što si me upozorila. Trebala je biti crtica u poveznici. Gjiuh (razgovor) 17:19, 9. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

patroler

trudim se :), hvala!--MAN_USK recider 16:46, 10. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Stranica za vježbanje

Može pomoć? --Tee Kee (razgovor) 19:34, 10. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Pozdrav,

Ja sam Suradnik:Wustefuchs, ali, kako sam član i engleske Wikipedije, tamo sam tražio preimenovanje, preimenovanje je prihvaćeno. Sada sam s tim novim imenom došao ovamo na hrvatsku Wikipediju i zeznuo stvar. ManUsk mi reče da sam samo trebao tražiti preimenovanje, a ja sam već i suradničku stranicu napravio... No, da prijeđem na stvar, zanima me mogu li se doprinosi Suradnika:Wustefuchsa prebaciti samo kao moji doprinosi i njegov korisnički račun utopiti sa mojim, ili je već prekasno sada za to...?

Hvala, --Wustenfuchs (razgovor) 22:19, 10. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Napravio sam to, ako možete pogledati na mojoj stranici za razgovor je li urađeno kako treba...--Wustenfuchs (razgovor) 13:51, 11. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Brojevi

Iskreno nisam znao za to, ali ispravio sam greške. Bude li još grešaka, javi mi. Fleezer (razgovor) 00:12, 11. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Na koji se način može postaviti željena boja pozadine? Može li se zadati željena slika? Može li kodom <body background="pozadinska slika"> ili tako nešto? Je li to uopće moguće? Fleezer (razgovor) 00:23, 11. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

U mojim postavkama ima veličina prozora za uređivanje, ali nigdje nema opcije za izbor boje u pozadini. Fleezer (razgovor) 00:30, 11. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Vlastita imena

To je istina, ali ako si ikad gledala Ezela, mogla si primijetiti da im imena pišu onako kako sam ja napisala. --AmyMirka (Come into my world) 11:39, 11. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

zdrava krava

Bok Roberta, ubacila sam zdravakrava.hr u Hrvatske internetske portale - to znači da web portali ne mogu imati zasebne stranice? Vidim da strani imaju, pa mi je čudno. Hvala Paladima (razgovor) 13:57, 11. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

OK, hvala na odgovoru... a kamo da ubacim 24sata.hr? Pod koje slovo? :) Paladima (razgovor) 14:56, 11. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Stil za životopise

Ciao, Da, istina je da sam to kopirao mehanicki. Na zalost komande Ctr-c pa Ctrl-v su postale satavni dio nasih zivota. Znaci od sada pa nadalje i ubuduce bez zvjezdica i krizeva:) Pozz --El hombre (razgovor) 15:45, 12. ožujka 2011. (CET) Hm.. kad smo vec kod kalendara mozda bi bilo zgodno upisati u "dogodilo se na danasnji dan" 150. obljetnicu stvaranja Italije. To je ako se ne varam 17.03. Pozz--El hombre (razgovor) 16:01, 12. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Prženi krumpir

Draga Roberta, predlažem da se izbriše stranica Prženi krumpirići i ponovo stavi stranica Prženi krumpir, jer pod prženim krumpirićima se smatra samo pomfrit, a krumpir se može pržiti i na druge načine. Ne vidim da takvo što sami niste uočili. Stoga ću ponovo kreirati naslov Prženi krumpiri i molim da se više ne briše. Hvala.

pada kiša

s kaj p --Zeljko (razgovor) 18:45, 12. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Prženi krumpir

Pa mislim da imamo istu logiku. Zašto onda samo prženi krumpirići dobivaju svoju stranicu? Po toj logici bi stvarno onda i restani i pire krumpir trebali imati svoju stranicu. Probajte shvatiti da je krumpir najširi pojam, zatim slijedi uži pojam Prženi krumpir, a potom je još uži pojam Prženi krumpirići ili pomfrit. Gdje je tu onda logika? Prem toj logici bi pire ili restani krumpir tek trebao imati svoju stranicu. Zašto onda ne dopuštate da spiralni krumpir ima svoju stranicu ako to može imati pomfrit? Dali se slažete. Ako dajemo stranicu Prženom krumpiru, jedina logika je da bi onda trebao imati svoju stranicu kuhani i pečeni krumpir. Dali me shvaćate?

Padeži i gitaristi

Pa nisam bas siguran da je to u redu. Citam da mi program kaze u akuzativu je "gitarista" ali mi to nije nikako logicno (pustimo na stranu lingviste i pravopis). Koga (ili sto) cu izudarati: gitaristu..koga cu istabati ..gitaristu..koga cu izlupati ..gitaristu. Meni dijasporasu ti Anici, Klajici i Londonci ne zvuce bas logicno ali ako oni kazu da cu istabati, izudarati i izlupati gitarista a ne gitaristu onda sam ja u krivu:) i treba promjeniti ono sto ja napisah. pozz--El hombre (razgovor) 19:04, 12. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Zagrada u Kovinama

Roberta, ona zagrada koju je stavio suradnik 89.172.44.111 u članku Kovine, a koju si ti potom uklonila, je bila ispravno stavljena. :) --Ivan T. (razgovor) 04:31, 13. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Predložak

Imamo li nešto kao što je Template:Wikisource author s Wikipedije na engleskom jeziku? Trebalo mi je za jedan članak, no budući da nije bilo takvog predloška na našoj Wikipediji, upisao sam tekst ručno. Kad smo već kod drugih projekata, kako se citira da se tekst prevelo s drugog projekta? Upravo prevodim jedan odlomak s članka na Wiki. na engleskom, a na hrvatskoj Wiki. će biti poseban članak Laurent Pierre De Jussieu. Ne znam kako to spomenuti. Stavlja li se to pod izvore ili na neko drugo mjesto? Do skorog čitanja, pozdrav. Jarebika (razgovor) 12:43, 13. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

A ako nema na hrvatskom jeziku [7]? Je li onda ne stavljamo ništa? Jarebika (razgovor) 13:03, 13. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Ustupanje imena

Roberta, molim te odobri mi ustupanje imena... dodao sam zahtjev,

hvala!--Wustenfuchs (razgovor) 16:25, 13. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Zbunjen sam. Već sam se potpisao sa suradničkim računom Wustefuchs... jel sad trebam opet otić na stranicu za ustupanje i potpisati se sa ovim sad računom?--Wustenfuchs (razgovor) 16:47, 13. ožujka 2011. (CET)[odgovori]
Pa jesam koristio automatski... nije baš da mi se da i vrijeme pisati i to, uvijek rabim automatski, nego, molim te, odobri mi zahtjev da pođem normalno doprinositi na wiki.--Wustenfuchs (razgovor) 14:08, 14. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

*****

Roberta F. radi najteži posao (sređivanje članaka) nadam se da joj dobro ide :)))

Ova suradnica koja joj se javlja ima ograničen pristup Wikipediji zbog problema s očima i zato je ljubomorna na Robertu F. ;) --AmyMirka (Come into my world) 00:16, 14. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

"slika nije dostupna" ;) --Saxum 01:25, 14. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

može stat :-)--Saxum 13:58, 14. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

stranica elektrokemija

Bok Roberta F,

Hvala na pomoći. Ja pokušavam s kolegicama napisati nešto o elektrokemiji i dogovor je bio da za početak prevedemo engleski tekst i nakon toga, ovisno o vremenu i inspiraciji, dodamo nešto novo. Nadam se da je dosadašnji tekst u skladu s autorskim pravima (koristimo javni sadržaja i dodajemo hrvatsku verziju kao naš intelektualni proizvod), no ne znam da li možemo koristiti postojeće slike iz engleske verzije, te kako dodati nove slike (od koga trebam tražiti odobrenje za objavu), pa te molim za pomoć. Hvala unaprijed. Lijep pozdrav. --Martina 101 (razgovor) 11:53, 14. ožujka 2011. (CET)[odgovori]


Andrej Čikatilo

Pozdrav Roberta, pa... ne vidim zašto ovaj članak ne odgovara standardima Wikipedije? Možda stoga što je opširan? U tom slučaju mislim da ga ne bi trebala brisati, nego preraditi?

Lijep pozdrav.

Neprijavljeni suradniče, članak ima rok od 14 dana u kojem ga se može dotjerati po uzoru na članke s en:wiki ili de:wiki uz navođenje izvora (literaturu), internetski forum nije prihvatljiv izvor. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 11:48, 15. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Guerrillero heroico

--Ivan T. (razgovor) 16:10, 15. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Zahvale :)

Hvala na odgovoru u vezi mog članka i ispričavam se na kasnoj poruci, ali nisam mogla pronaći mjesto gdje bih ostavila svoj odgovor. Pročitala sam upute o pisanju članaka na wikipediji i korigirat ću svoj tekst.

Hvala još jednom!

Matina Tenžera— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Matina Tenžera (razgovordoprinosi) 17:34, 15. ožujka 2011.

Povijest tiskarstva u Međimurju

Roberta, da li mogu staviti još nešto slikovnog materijala... naslovnicu Decretuma iz 1574.; naslovnicu knjige Đure Vilovića. Međimurje, Čakovec: V.Takšić,1923., naslovnu stranicu zbirke Luje Bezeredija objavljene u Čakovcu 1943. i naslovnicu Medjimurje-Muraköz. Također me zanima, da li je praksa da se godine istaknu (bold).Hvala na pomoći. Lijep pozdrav— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lillyvanili (razgovordoprinosi) 11:04, 16. ožujka 2011.

Hvala .... početnik sam i svaka pomoć mi je više nego dobrodošla.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lillyvanili (razgovordoprinosi) 11:27, 16. ožujka 2011.

Naslovna stranica Pergošićeva Decretuma, tiskanog u Nedelišću 1574.god. - slika je u vašoj bazi; Đuro Vilović. Međimurje, Čakovec: V.Takšić,1923. - naslovnica stranice knjige koja se nalazi u Knjižnici "N.Zrinski" Čakovec .... zavičajna zbirka i dozvoljena je upotreba, naslovna stranica zbirke Luje Bezeredija objavljene u Čakovcu 1943.- knjiga iz zavičajne zbirke Knjižnice "N. Zrinski" Čakovec ... dozvoljena upotreba; naslovna stranica novina „Medjimurje-Muraköz“ nalazi se na web stranici Muzeja Međimurja. Hvala na pomoći. Lijep pozdrav.— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Lillyvanili|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Lillyvanili|Suradnik|Suradnica}}:Lillyvanili|Lillyvanili]] (razgovordoprinosi) 14:10, 16. ožujka 2011.

Park prirode i zaštita prirode

Ne bih ni primijetio da sam pogriješio da me nisi upozorila. Pretpostavljam da je to zato što sam tog dana radio s velikim brojem otvorenih prozora. Često sam ih mijenjao, pa sam zalijepio u krivi. Ovdje je trebala završiti ta [[Kategorija:Zaštita prirode]] . Uršul (razgovor) 22:41, 16. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Povijest tiskarstva i ...

Roberta, molim da mi pomogneš oko pribavljanja dopusnica, naime dopusnicu knjižnice mogu sigurno dobiti, a za muzej ću pokušati srediti. A što se tiče naslovnice tripartituma, hvala ....ali ja sam mislila na naslovnicu prijevoda koji je tiskan u Nedelišču.... također je ima na wikipediji. Hvala unaprijed i srdačni pozdrav ...:) --Lillyvanili (razgovor) 18:09, 17. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

60'

Članak mi se činio prekratkim, vidio sam da je suradnik krenuo raditi neka preumjerenja, tj. više nije uređivao dotični članak pa sam dodao jezike i dvije-tri rečenice o njemu budući da je bio prekratak i za mrvu. --Anton 008 19:19, 18. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

wiki/commons duplikati

Ova alatka mi se čini čak i boljom od one prethodne. Doduše potrebno je malo više vremena da izbaci rezultate, ali dosta dobro prijavljuje duplikate čak i onda kada slike nisu jednako naslovljene. Pozdrav! mickit 20:29, 18. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Jeste spor, al' šta da mu radim :) mickit 15:03, 19. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Zlarin ako smijem znati zašto nesmijem uređivati stranicu Zlarin

izvori

Izvori

Z interactive, za ovakvu je tvrdnju "Također postoje glasine da nova serija 6 bude na tržištu pod oznakama 630d s 245 ks i 630i s 272 ks" potreban vjerodostojan izvor u skladu sa smjernicama o navođenju izvora i Što Wikipedija nije. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:10, 18. ožujka 2011. (CET)

znam da sam to pročitao negdje, sad ne mogu naći link pa da to potvrdim, hvala na upozorenju. Z interactive (razgovor) 23:14, 19. ožujka 2011. (CET)Z interactive[odgovori]

Može malo pomoći oko novog članka "Centar masa"?

Poštovana Roberta, postavio sam novi članak pod naslovom "Centar masa". Taj pojam je u fizici značajniji i različit od pojma "težišta" (kao što je opisano pri kraju članka). Obećavam da ću (čim stignem) ispraviti netočnosti i malo doraditi postojeći članak o težištu (mislim da ga treba zadržati, ne samo radi naglašavanja razlike, nego i zbog specifičnosti upotrebe pojma "težište" kod geometrijskih likova i tijela).

No, imam slijedeći problem koji ne mogu sam riješiti: interwiki poveznice. Ja sam u "centar masa" samo prekopirao sve poveznice iz "težišta". Naime, ostale wikipedije na jezicima koje razumijem (osim "susjednih", to su nažalost samo ruski, engleski i francuski) imaju samo jedan od ta dva članka, ili "centar masa" ili "težište" (negdje kao centar gravitacije ili baricentar, ovisno o jeziku). U njima neki spominju razlike između ta dva pojma, a neki ne, što i nije bitno sa stajališta "naših" članaka: iste poveznice mogu ostati u oba. No, u drugim jezicima možda postoje različiti članci, pa bi trebalo razdvojiti poveznice, ali to očito prelazi moje mogućnosti. Mogu li to prepustiti drugima, treba li negdje napisati upozorenje (osim onoga što sam spomenuo na kraju članka)? --Ilevanat (razgovor) 23:52, 19. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

gdje točka a gdje zarez

Hej Roberta, na mojoj stranici za razgovor suradnik Kubura mi je rekao slijedeće: Ne pišeš pravilno niti kratice za mjerne jedinice ("ks"). Decimale se odvaja zarezom, a ne točkom ("5.6 sekundi").

e sad, na BMW službenoj stranici piše ubrzanje do 100 km/h 5.6 sekundi, i što je točno - 5.6 ili 5,6? molim te pogledaj ovu stranicu, je li ona ispravno napisana? http://www.tomic.hr/hr/en/newvehicles/3series/sedan/2008/allfacts/engines/engine_data.html Više i ne znam što napisati, točku ili zarez.

Hvala. Z interactive (razgovor) 16:07, 22. ožujka 2011. (CET)Z_interactive[odgovori]


evo me opet, BMW M3 stranicu sam popravio kako si mi rekla, tisuću se piše 1000, osam cijeli pet se piše 8,5! Uz brojeve sam popravio i tekst. Sad idem i ostale stranice. Javi ako ubuduće opet napravim grešku, lijep pozdrav :)Z interactive (razgovor) 16:57, 22. ožujka 2011. (CET)Z_interactive[odgovori]

bokić, e kad si već ovdi, mi moreš ovo otvorit? [8] --Cowboy from Hell 22:31, 22. ožujka 2011. (CET)[odgovori]
tenkju :) --Cowboy from Hell 22:35, 22. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Hvala

Hvala na nagradi. I hvala na uvodnom tečaju koji mi je omogućio da se "ufuram" na Wikipediju. Da nije bilo tebe, ne bi bilo ni svih ovih mojih godina na Wikipediji.--Jack Sparrow (razgovor) 08:22, 23. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Pozdrav!

Hvala na ljubaznoj dobrodošlici, gospođo Roberta. Budite uvjereni da ću se pridržavati uputstava koje ste mi naveli. Samo još da napomenem da će se moji doprinosi online enciklopediji uglavnom odnositi na stvari vezane uz pravaštvo, kako i moje suradničko ime sugerira. Ugodan dan vam želim.--Starčevićanac (razgovor) 09:15, 23. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Dokumentacija predloška

Roberta, govoriš mi kako trebam poštivati pravilo o 60' od uređivanja te da ne "diram" i ne šaljem poruke budući da ne znam što autor može raditi. No, s druge strane ti nakon što u 13:06 napravim predložak već u 13:45 ostavljaš poruku da napravim dokumentaciju, iako je izrađujem, tj. prevodim :). Također, uz nekoliko krivih poveznica i par tvrdnji bez izvora, zašto je ovaj članak nezadovoljavajući sadržaj? Po meni je ovo jedan od boljih članaka o nekom albumu na Wikipediji.--Anton 008 16:17, 23. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Delnice

Roberta, one promjene sam izmjenio sa podatcima sa stranice SM Grada Delnice gdje je popis svih udruga, a i isti ti su bili do nedavno i na samoj stranici grada, a i imo sam taj popis u svojim rukama posto sam i predsjednik _MS grada Delnica, ne znam ako se možda mjenjo u posljednjih nekoliko mjeseci --Soul 16:43, 23. ožujka 2011. (CET)

Rasprava

Ispričavam se, mislio sam da je moj komentar, nisam gledao u brzini. Dodat ću na svoj sada. Isprika --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:28, 23. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Pravopis

Oko toga ne postoji jednoznačna sloga hrvatskih jezikoslovaca niti svi tako pišu tako da mi definitivno ne treba preporuka kako pisati tim više što sam ja tu riječ napisao na stranici za razgovor, a ne u članku. Na stranicama za razgovor neki pišu i dijalektom pa valjda mogu ja na verziji književnoga jezika koja se nekomu (možda) ne sviđa. Zahvaljujem na poveznicama, ali one mi definitivno nisu potrebne. --Flopy razgovor 21:32, 23. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Ne želim se (opet) prepucavati oko pravopisa. Poanta je da nije jednoznačno piše li se tsunami ili cunami (o tome se razgovara na toj stranici) te mi ne trebaju preporuke kako pisati. Još jednom, zahvaljujem na poveznicama, ali pisat ću onako kako smatram da treba tj. da je ispravno, a tsunami nije neispravno. --Flopy razgovor 21:48, 23. ožujka 2011. (CET)[odgovori]
Dobar citat, ali meni ga nije trebalo citirati osim ako meni možda ne imputiraš "protuhrvatski nacionalizam". --Flopy razgovor 09:47, 24. ožujka 2011. (CET)[odgovori]
Lijepo od tebe ako je tako. Problem mi je bio povod zbog kojeg si ovaj put nešto podijelila sa mnom, zato jer sam napisao riječ koja po tvom mišljenju nije ispravna. --Flopy razgovor 15:58, 24. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

brisanje

promijenjena su prava pristupa za stranicu NK GOŠK Gabela: sakrij sadržaj za 1 izmjenu (Wikipedija:Vandalizam)? Zašto to?--MAN_USK recider 23:10, 23. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Tekstopisac

Što je meni ovo trebalo. Krenuh po ovom popisu i zaglavih :(. Ne nazire se kraja. Umjesto da sam uživao pišući o reggae i rocksteady glazbenicima. Fleezer (razgovor) 00:06, 24. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Dobro, nema problema. Mogu li dovršiti tekstopisce? Ostalo mi ih je još malo. Fleezer (razgovor) 01:07, 24. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Pomoć

Pozdrav, Roberta! Nadam se da si dobro! Hteo sam te samo pozvati da učestvuješ u razgovoru na ovoj stranici. Uvek si bila kulturna i pomagala mi kada sam zamolio, pa se i sada nadam tvom dobrom savetu. Što bi ti rekla, Lijep pozdrav. :) :) :) --WhiteWriter (razgovor) 15:38, 24. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Dobro, OK, hvala! --WhiteWriter (razgovor) 15:46, 24. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Dobrodošlica

Pozdrav i hvala na dobrodošlici!

YanatzYanatz (razgovor) 17:47, 24. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Moment sile

ne znam kako ispraviti naslov članka "Moment" u "Moment sile". U dinamici rotacije moment sile, moment količine gibanja i moment inercije su tri distinktne veličine koje se točno tako zovu. Ne postoji nikakav MOMENT.--Ilevanat (razgovor) 02:45, 26. ožujka 2011. (CET)[odgovori]

Natuknica "Vilenjak" na Wikipediji - promjene

Poštovana,

obaviješten sam e-poštom da ste poništili moju izmjenu na Wikipedijinoj odrednici "Vilenjak". Ne znam tko je autor tog članka, ali promjene koje sam bio unio su sljedeće:

1. Dopuna područja rasprostiranja kulta vila jer samo spominjanje Dalmacije navodi na pogrešan zaključak o ekskluzivnosti Dalmacije kao jedinog područja gdje se taj kult prakticirao.

2. Uklanjanje zbunjujućeg stavljanja vila i vilenjaka u istu rečenicu gdje se govori o "likovima" hrvatskog bajoslovlja (vili, vještici i vampiru), bez obzira što se - ponovo zbunjujuće - u istoj rečenici onda ide objašnjavati da vilenjak zapravo ne spada ovdje jer je riječ o konkretnim muškarcima a ne "likovima".

3. Dopuna ostalih likova (Malika Tintiliića, Kosjenke, orka i macića) koji su objavljeni na seriji maraka Hrvatski vilinski svijet Hrvatske pošte, te unos godina izdanja ovih triju serija i autora prvog teksta na letku uz marke.

Ne znam što ste po struci niti jeste li vi autor ovoga članka ili ste administrator koji je iz predostrožnosti posumnjao da bi moja intervencija mogla biti slučaj "vandalizma", no bez obzira na to osjećam odgovornost prema točnosti tog članka i potrebu da se u njemu iznesu što jasniji podaci, umjesto zbunjujućih ili nepotpunih kakvi su bili na verziji koju ste vratili poništivši moje izmjene. S obzirom na činjenicu da se u ovom članku/natuknici koristi i citira moje istraživanje i knjiga, molio bih da uzmete u obzir da ipak nešto znam o ovoj temi te da ne mijenjate iz neopravdanih razloga ovu natuknicu. Odnosno, ukoliko smatrate da Vaše znanje i informacije premašuju moje, volio bih čuti argumente za brisanje moga unosa.

Hvala, Zoran Čiča

Natuknica "Vilenjak" na Wikipediji - promjene

OK, priznajem da se nisam potrudio proučiti tehničke detalje kako se uređuje članke na Wikipediji glede stavljanja fusnota s citatima, no koliko znam nisam brisao fusnotu koja je link na članak u Vijencu o navedenim markama. Moguće je da sam u tekstu maknuo nešto što se referiralo na tu fusnotu jer mislim da je bilo bitnije navesti potpuniju informaciju (o svim markama serije) nego linkati na Vijenac, a i članak je općenito bio malo nabacan, no bolje išta (ali točno) nego ništa.

No kad smo već kod toga, onda bih Vas zamolio, s obzirom da ja to ne znam, da stavite prave linkove na stranice Hrvatske pošte posvećene njihovim serijama spomenutih maraka:

Za Tintilinića i Kosjenku: http://www.posta.hr/main.aspx?id=148&idmarke=456

Za Halugicu i Pedalj Muža: http://www.posta.hr/main.aspx?id=148&idmarke=528

Za macića i orka: http://www.posta.hr/main.aspx?id=148&idmarke=1322

Hvala na ljubaznom odgovoru i, nadam se, pomoći u uređivanju ovog članka!

Zoran — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Etnolog (razgovordoprinosi)

Moment količine kretanja

je uobičajeni srpski (pa i bosanski) termin za fizikalnu veličinu za koju se u hrvatskom najviše koriste nazivi "moment količine gibanja" ili "kutna količina gibanja". Ovaj posljednji naziv je i naslov hrvatskog članka na wiki, što je OK. Međutim, kad u tražilicu upišete "moment", pojavi se među opcijama "moment količine kretanja" a ne "moment količine gibanja". Iako nisam pretjerani jezični čistunac (i sve se, zapravo, razumije), mislim da bi to trebalo zamijeniti, ali ne znam kako. (Inače, preusmjeravanje na članak je dobro, i trebalo bi ga zadržati.)--Ilevanat (razgovor) 01:41, 28. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]

Ako je komplicirano, možda ne vrijedi truda.--Ilevanat (razgovor) 16:52, 28. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]

Draga Roberta, počela sam s novim člankom .... opet ću imati neke slike vezane uz Purića, naime te su slike korištene i u jednoj knjizi, pa me zanima da li ih mogu koristiti i ja za članak. Lijep pozdrav.--Lillyvanili 14:35, 31. ožujka 2011. (CEST)

Genetika

Bok Roberta! Evo već više od mjesec dana dopunjavam članak Genetika, ostalo mi je još prilično malo. Htjela sam da te pitam za jedan izraz ako znaš (ili kako tebi bolje zvuči): sekvence aminokiselina proteina ili aminokiselinske sekvence proteina? Meni nešto bolje zvuči ovo drugo ali nisam sigurna, do sada sam stavljala prvu varijantu pa ću ispraviti ako bude potrebno. Lijep pozdrav :-D --Duma (razgovor) 17:43, 31. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]

Hvala na pomoći, ispravit ću. --Duma (razgovor) 13:30, 3. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

GENERAL BOJNIK MATE OBRADOVIĆ

Poštovani,

kao djelatnu vojnu osobu, a posebno kao dragovoljca, Hrvatskog ratnog vojnog invalida i vukovarskog branitelja, te uz činjenicu da osobno poznajem rad i osobu generala Obradovića, jako me smeta dio rečenice u njegovoj biografiji koji se odnosi na njegovo "sudjelovanje i planiranje svih oslobodilačkih akcija" u Domovinskom ratu. Taj gospodin sigurno nije sudjelovao, a ponajmanje planirao obranu grada Vukovara (u drugo ne ulazim iako sumnjam da je sudjelovao i planirao baš sve akcije, odnosno siguran sam u to).

Zato Vas ljubazno molim da se ne koristite tako "jakim" rečenicama u biografijama hrvatskih generala, jer ima previše živih svjedoka kojima i sam pripadam da bi "progutali" takav marketing ili nečiju ambiciju koja generalu svakako ne nedostaje.

Hvala unaprijed. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.136.145.241 (razgovordoprinosi)

Stranice za razgovor

A što ako želim obrisati arhive? :)--Tonian١ 14:47, 3. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Izvini što smaram...

ali bi li mogla pregledati članak Genetika (koji sam sada napokon završila) i javiti mi ako nešto nije u redu ili ako ima grešaka jer mi je stalo do toga da dajemo točne podatke, a tema je prilično komplicirana. Ako ti ne možeš reci, zamolit ću nekog drugog... Lijep pozdrav od Dume smorene genetikom :-D --Duma (razgovor) 14:58, 3. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

U redu. Lijep pozdrav :) --Duma (razgovor) 15:05, 3. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

stranica "Brkovi"

Oprostite na smetnji ali jednostavno me zanima iz kog razloga smatrate da bi sadržaj stranice brkovi bio besmislen odnosno predstavljao vandalizam. S poštovanjem Frane Grbić 93.143.58.120 00:07, 4. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Frane, sadržaj je bio grafit, ne vandalizam, a sve savjete kako pisati na Wikipediji može se pročitati na stranicama uvodnog tečaja, sa smjernicama o stilu, kriterija i npr. što Wikipedija nije. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:19, 4. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Luka Purić

Roberta, postavila sam slike... čini mi se da s jednom imam problem?! Molim te za pomoć. Lijep pozdrav :))--Lillyvanili 14:09, 4. travnja 2011. (CEST)

Milijuni, znanstvenici i decimalni brojevi

Mmarre, molim te, ponovno, u tekstovima ti se i dalje pojavljuju pogrješno napisani brojevi poput "3.8 – 4.6 milijarde godina" ili "445,000 km2" (445 km2 umjesto stvarnih 445 000 km2), "milioni" (a trebali bi milijuni) ili "naučnici" (ispali su šegrti umjesto znanstvenika). Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:01, 31. ožujka 2011. (CEST)

Odgovor na pitanje

Cokaric, zanima me, postavljaš li općenita pitanja za neko istraživanje o Wikipediji? Lijep pozdrav :-)

Ne, uhvatim se pisat i dodavat nešto i onda zapnem negdi, pa odem i onda se vratim za par miseci kad me opet uhvati želja =) Ovo mi je posve novo sučelje i način izrade članaka, linkanje, umetanje fotografija, odsječaka... jer sam navikao na vBulletin i Wordpress ili pure html ali ovo...

SVe NajBoLje

Hvala ... baš sam ljuta na sebe, kak jednu sliku stavim, a drugu zeznem. Hvala još jednom. :)--Lillyvanili 11:38, 5. travnja 2011. (CEST)

infektivne bolesti

Evo stavio sam litarturu za infektivne bolesti. Marin 01:32, 7. travnja 2011. (CEST)

Dobar dan, Roberta! Hvala na pomoći i komentarima. Fotografije su vlasništvo moje obitelji, budući da sam s tim osobama čije sam fotografije postavila u srodstvu. Hvala na upozorenju glede autorstva. Još ne znam kako promijeniti opis autorskih prava i nisam sigurna što uopće staviti. Hvala i pozdrav Manonn 11:01, 7. travnja 2011. (CEST)

Pitanje o fotografijama

Može li se uopće promijeniti već naveden tip autorskog prava uz fotku ili vi administratori definitivno brišete sliku? Mogu li ponovno postaviti istu s točnim navodom autorstva? Ako ne, imam novije koje sam sama snimila. Hvala i pozz. Manonn 11:42, 7. travnja 2011. (CEST)

Hvala...

primila poruku. Manonn 11:46, 7. travnja 2011. (CEST)

Odlično...

...hvala. Počinjem se snalaziti. Pozdrav, lijepi. Manonn 11:56, 7. travnja 2011. (CEST)

Help...

Molim te,možeš li mi reći kako se stavljaju izvori? - BritneySpearsFan

Sveučilište u Kansasu

Haha, u isto vrijeme sam ja stavio bris, a ti pobrisala stranicu :) Ispričavam se :) Franko (razgovor) 20:05, 9. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

ožujak

Nema na čemu, zasluženo i uvjerljivo!--MAN_USK recider 22:04, 10. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Re: Welcome

Hi. Thanks for your dobrodošlica. Regards from Spain. Montgomery (razgovor) 01:43, 12. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Brisanje članaka

Članak nije ni blizu gotov, prvi mi je, kad ga dovršim kako spada, molim te da ga vratiš. Znam ne bih trebala ispobavat na "živim" člancima, već prvo malo isprobat sve na stranioci za isprobavanje, ali paralelno radim, pa nemogu baš planirat sve u detalj. Uostalom pjesma nije prevedena s gooogl prevoditeljem. Ni blizu.

Ivana12

Re:

I've left an answer in my talk page. Manuelt15 (razgovor) 07:29, 16. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

državne ceste

Ja sam samo uredio tekst zbog svoje zatarjelosti. Sam izvor koristi točku, a i osoba koja je tekst uredila prije je koristila točku tako da u prvom koraku nisam mislio da će ona odjednom biti problem, posebice da se kosi s ISO standardima. Što se tiče datoteka i fileova, ne znam čemu tolika bura kad vidljivo funkcioniraju i bez hrvatski riječi. :) Marin 23:25, 18. travnja 2011. (CEST)

Pitanje/konstatacija/dogovor

Bok, daj molim te pomozi! Dobili smo Kategoriju:Diktatori, pa mi nije baš načisto kojim modalitetom odrediti tko je a tko nije diktator. Ovaj neregistrirani suradnik kategoriju trpa nemilice [9]. Što da radim(o). --Dome (razgovor) 14:05, 19. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

veličina fonta

Upravo tako, nažalost nije došlo do nikakva sporazuma. Nekakva aktivnost ili mišljenje samo 3 ili 4 suradnika se ne podrazumjeva kao mišljenje sveopće zajednice, tako da ja ne vidim nikakva zla. Po tom se pitanju treba vjerojatno napraviti glasovanje. Ovo se događa jer je 90 posto suradnika ostavilo stari monobook, kojem je svejedno bio 88% ili 90% font, zato nema odazivanja na raspravama. Ako se ne varam, i kod vas Roberta je monobook. Tako da razilike nema, a usput sam kod infookvira mijenjao podnaslov "Korištenje", gdje su se u primjerima i dalje nalazila stara imena predložaka. OK, ja više neću dirati predloške, ali ako se ne dogodi glasanje ili nekakav razuman dogovor sa većim brojem suradnika, ne vidim razloga zašto ne bih vratio predloške u onaj font koji je 5 godina bio na Wikipediji bez ikakavih primjedbi i koji je na većini vodećih Wikipedija svijeta. Pozdrav. -- F.Pavkovic 21:02, 20. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Mogu, ali neću

Tj. barem ne sada. :) Zaokupljen sam jednim novim predloškom oko kojeg ću ti se još javiti za savjet kada bude gotov jer dotični ne postoji na drugim Wikipedijama, a meni eto pao na pamet... --Orijentolog (razgovor) 00:02, 22. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Zbog takvih prijetnji dobiti ćeš ljubičasti karton, pa se ti zezaj. :P --Orijentolog (razgovor) 00:22, 22. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Predložak je dosta smanjen u odnosu na ono što je bio ranije, i sada je veličine poput prosječnog gospodarstva a može se reći i ispod razine onog za države. Možda ti se čini dugačkim ali radi se o hrvatskoj povijesti koja je kod nas dosta detaljno obrađena pa postoji zaseban članak o svakoj mogućoj regiji (što sam ubacio: vidi srednji vijek). S drugim državama nije tako pa će biti kraći, osim u slučaju npr. Kine, Irana ili Indije gdje bi bio poduži ali o njihovoj se povijesti može poduže i napisati. Mislio sam ga staviti za raspravu kada bude gotov, a glede boje - pa smeđa jest neutralna boja i djeluje mi nekako najviše "povijesno". :) Oko portala ću još vidjeti; ne znam koje su obaveze a sada sam zagušen kraticama pa mi je muka još i to istraživati... (mislim o obavezama, ne o portalu općenito) --Orijentolog (razgovor) 02:44, 23. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

I daj molim te arhiviraj više stranicu za razgovor, tematikom i veličinom podsjeća na knjigu žalbe u kineskom restoranu. :P --Orijentolog (razgovor) 02:47, 23. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Eto obavljeno, i to uz ostalih 15 datoteka. Ne volim kada je miješano - ili je sve na engleskom ili je sve na hrvatskom. :) I ne, znam da to nije savršen članak jer svjesno sam prekršio pravilo o maksimalnih pet vanjskih poveznica; kad budem pravio nekakve člančiće od 32.000 bajtova onda ću stavljati do pet, ovako se ne uklapa! :P --Orijentolog (razgovor) 01:27, 2. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Slike

Bok, Roberta! Trebao bih tvoj savjet. Ispunio bih Hrvatske narodne nošnje u Bosni i Hercegovini sa 28 slika ili možda čak i više. Uglavnom, te slike su iz jedinstvene zbrike crteža iz knjige Narodne nošnje u Bosni i Hercegovini, koju je izdao Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine 1963. godine u 1000 primjeraka. To je na internetu dostupno na stranici http://www.bosnafolk.com/sehara/nnosnje.php Koju bi dozvolu koristio da postavim te pojedine slike sa te stranice, koje prikazuju hrvatske narodne nošnje iz BiH, jer su od izuzetne važnosti za ovaj članak. Također, još slika sam pronašao i na ovoj stranici http://www.kraljicakatarina.com/folk_dress_-_narodne_no%C5%A1nje, gdje autor na kraju kaže: Photo's downloaded from public site. Također, par slika jer prisutno na internetu iz nove knjige Vila bana zvala priko Vrana, autora Vidoslava Vide Bagura i Zvonke Martića. Lijep pozdrav iz Mostara! --Mostarac (razgovor) 11:50, 22. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Mogu li postaviti naveden slike pod poštenom uporabom, tj. da se koriste samo u tom članku? A što se tiče onoga "© 2011, BosnaFolk", ništa ne znači jer su i oni te slike samo skenirali iz već spomenute knjige bez ikakvog dopuštenja autora. --Mostarac (razgovor) 13:03, 22. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

postovani ma da, pokusavam nesto uciniti ali nikako mi neide. naime, Zvonimir Milcec me molio da stavim na wikipediju njegov zivotopis koji mi poslao, i postavio ga prije nekih tjedan dana. no sad htio urediti da lici na nesto bolje, medjutim posto ovo nikad nisam radio, malo se gubim. ispricavam se ako sam nest zbrljao Vlado

Roberte, hvala na brzom odgovoru. Sve stima ne brisati postojece materijali. No evo recimo uzmemo Milceca. On je ziv, netko nesto napise o njemu, a clanak kao takav se Milcecu ne svidja i zeli potpuno novi sa kompletnom informacijom. sto onda? kao sto u ovom slucaju, Milcec nije bio zadovoljan sa onim sto je pisalo o njemu, poslao mi njegov zivotopis i zamolio da kao takvo objavim. No ja bi sad volio urediti stranicu Milceca kao sto je stranica George Orwell-a, sa slikom i sve ostalo. A vec znam da je Alojz Majetic, takoder knjizevnik, zamolio Milceca da mene zamoli da i njemu ubacim zivotopis na wikipediju. No nadam se da cu skuziti sve da Vama sto manje posla davam, a da gospoda bude zadovoljna :) Vlado

Hello Roberta, I just noticed that you blocked my bot a couple of days ago. I have already spent dozens of hours synchronizing the Commonscat templates on various Wikipedias, checking the bot's edits and correcting the templates manually... When my bot gets blocked because of several wrong template additions out of hundreds that are correct, I become quite sad and I feel that my work is not appreciated.

Let me explain how this happened. My bot works on the same principles as other interwiki bots do. It checks the interwiki links for Commonscat template and then synchronizes the local page or category. In some very rare cases, there may be wrong Commonscat templates on other wikis. Some of them were placed there by mistake, other by people who did not know their purpose. The same problem occurs with the interwiki links and both these problems have to be corrected by humans. Since the bot is just an automatic program, it can not guess whether the template or interwiki link is correct. I usually make random checks of the bot's edits, however, it is not possible to have all of them checked. Therefore, if you notice a wrong template addition, instead of blocking my bot, please notify me. Even a short message would be very appreciated. Thanks a lot for your understanding. Kind regards, --Mercy (razgovor) 19:25, 23. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Nije...

...već mačkica.--Ex13 (razgovor) 21:00, 23. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Evo, ovako bi približno trebao izgledati predložak za nacionalnu povijest - u ovom slučaju Hrvatske. Radi se o općem predlošku koji bi se koristio isključivo za članke Povijest Hrvatske, Povijest Francuske, Povijest Njemačke, itd. Predložak Hrvatska povijest je nešto drugo: em što služi samo za Hrvatsku, em što se postavlja u sve vezane teme koje se nalaze na njegovom popisu. Ovo što sam ja napravio je nešto drugo, pokušaj standardizacije svih članaka o nacionalnim povijestima - dakle predložak je istovjetan onima za zemlje svijeta, gospodarstva, itd. (koristi se samo u jednom članku).

Glede mogućih problema oko „zagušavanja” koje spominješ: stari predložak Hrvatska povijest se prije svega može skratiti kao što je to slučaj sa socijalizmom (sustav otkrij-sakrij), a fotografije se mogu stavljati i lijevo odnosno u galerije po 3-5 komada (kao što ja radim u većini članaka). Međutim, to u slučaju skraćivanja postojećeg uopće i nije potrebno. Kužiš? Ima li još pitanja? --Orijentolog (razgovor) 23:58, 24. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

A. Šola

Roberta, nisam dugo bio ovdje jer nemam baš vremena pa sam kasno skužio, ali evo... Naime, kad sam ušao u stranicu Antonija Šola primijetio sam da nema njezine nove fotke. Naime, ona ju je sama postavila, a sad ju je netko izbrisao, pa molim pomoć da se vrati. Ako treba, tražit ću dozvolu i za objavu fotke od Antonije pa kopirati mail, kao što sam učinio i za izvore s njezine stranice.. :) Nema potrebe da stoji stara slika kad postoji i novija...

Lp, --Adri [Razgovarajmo] 20:33, 26. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

Roberta, postavio sam novu Antonijinu fotku na hr:wiki te se nadam da će sve biti u redu. Ukoliko postoje bilo kakve sumnje, molim da je kontaktirate na sola.antonia@gmail.com ili putem službene Facebook stranice Antonija Šola Official - http://www.facebook.com/pages/ANTONIJA-ŠOLA-official/324929072052 Lp, --Adri [Razgovarajmo] 21:53, 2. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Grb GNK Dinamo

Lijep pozdrav!

  • Molim Vas da mi kažete jeli sada dobar grb GNK Dinamo. Dodao sam novu sliku grba Dinama sa dozvolom od stranice službene stranice nk-dinamo.hr. Nadam se da je sada dobro :) Drmagma

i još..

Dragutin Radimir

Poštovana gospodo iz hrvatske Wikipedije,

Ovo je odgovor na Vašu e-mail poruku "Wiki Ing Dragutin ( Drago ) Radimir"

Dozvolite da Vam se predstavim: Zovem se Nada Radimir. Ja sam Dragova 81-godišnja kćerka. Živim u Sidneju, u Australiji.

1) Moj otac je bio Hrvat. Ja sam maturirala u Zagrebu 1948. a Filozofski fakultet završila 1954. godine. Tekst koji sam Vam dostavila ja ne znam, na žalost, drugačije napisati, jer živim van granica zemlje i ne vladam modernim jezikom. Molim Vas, ako želite da moj otac bude u Wiki da ispravite jezik kojim ja ne vladam u potpunosti jer kao što vidite moje školovanje je davno završilo, a ja živim van zemlje.

2) Fotografija o kojoj govorite je u mojoj privatnoj arhivi. Kao što možete iz teksta vidjeti, Drago je bio veliki fotoamater. Sve fotografije su njemu pripadale. On je svoju fototeku poklonio firmi “Šipad” u Sarajevu i ona je na žalost izgorila tokom posljednjeg rata. Lične fotografije su u mojoj privatnoj arhivi i arhivi naše porodice u Boki Kotorskoj, odakle smo porijeklom.

3) Svi članci koji su navedeni su skinuti sa Interneta i nalaze se tamo gdje su navedeni - svi izvori su naznačeni.

4) Moj tata je bio član Društva inžinjera Hrvatske i to piše medju njihovim članovima, kao i Planinarskih društava Hrvatske.

5) Drago je bio naučni saradnik Šumarske Enciklopedije koja je izašla u Zagrebu i o njemu se piše i u toj enciklopediji, ja je imam u vlasništvu.

6) On je poslije Drugog svjetskog rata na dužnosti u Zagrebu radio na zakonodavstvu koje je zabranilo držanje koza (osim na povezu) čime se omogućilo da se Jadranska obala ponovo zazeleni. Ja na žalost nemam nikakvog materijala o tome i ne mogu o tome ništa navoditi, mada je to najvažnije Što je u životu učinio.

AKO VAŠI SURADNICI MOGU TU DA POMOGNU I NAPRAVE ŠTO TREBA, JA ĆU VAM BITI ZAHVALNA.

SIGURNA SAM DA BI MOM OCU BILO ŽAO DA NJEGOVO IME BUDE SAMO U SRPSKOJ WIKI JER SU NJEGOVA ŽIVOTNA PUTANJA I RAD BILI VELIKIM DJELOM U HRVATSKOJ I BOSNI, A PO NACIONALNOSTI SE DEKLARIRAO KAO HRVAT.

Zahvaljujem Vam na vremenu.

S poštovanjem,

Nada Radimir

Sretan Uskrs

Sretan Uskrs, Robice! --Vatrena ptica 21:31, 27. travnja 2011. (CEST)[odgovori]

a di je moja stranica ???

Pozdrav, neki dan sam (valjda jucer, subota 29.4 ili 28.4) napravio stranicu vezanu za pojam Prirodoslovna škola Vladimira Preloga unadi da ću moći vidjeti link sa stranice 'gimnazije i srednje škole zagreba' ali moga uradka nema... a vidim da je neka stranica s Prirodoslovnom školom uklonjena zbog narušavanja Copyright-a? Naime, ja (sam inače nastavnik u Prirodoslovnoj školi) sam dio teksta koji imamo na našim službenim stranicama zalijepio i na Wikipediu... E, sad: jel moram čekati 2-3-4 dana da se taj tekst službeno odobri ili ću morati pisati ponovo. (Da, nisam baš duuuuugo ništa radio na Wikipediji pa sam zaboravio kako to ide..) Zahvaljujem, pozdrav, Živković

hvala na odgovoru...

POzdrav, zahvaljujem na ekstremno brzom odgovoru i dodjeljujem ti nagradu Speedy Gonzales :))) web stranicu Prirodoslovne škole Vladimira Preloga uređujem JA, pa si eto dajem dopusnicu da isti tekst objavim i na Wiki. E, sad... jeli ovo dovoljno ili treba još nešto da bi se ono što sam već napisao vrati ili da pišem ponovo??? Lijepi pozdrav iz Zagreba...

Pitanje oko izbrisane stranice

Pozdrav, s wikipedije je izbrisan članak o Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. Na službenom Webu škole sam ja administrator, tako da sam kod postavljanja teksta na Wikipediji koristio copy-paste. Ali, članak mi je izbrisan. Može li se članak vratiti (tako da ne moram pisati ponovo)? I još jedno pitanje: koliko posto se mora razlikovati tekst koji se nalazi na web-stranici i ovaj na wikipediji a da se ne krše autorska prava? (koliko se tekstovi moraju razlikovati ?) Pozdrav, Siniša— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sinisa zivkovic (razgovordoprinosi)

Zahvaljujem,

Poštovana, primio sam k znanju. Siniša Živković Ah, da,... stavit ću i neku slikicu škole :)

Pitanje za dopusnicu

Poštovanje,

vrijedi li dopusnica Grada Rijeke i za ostale korisnike Wikipedije ili samo za osobu koja je dobila dopusnicu (u ovom slučaju tebe)? Naime, mislim postaviti neke nove članke vezane za mjesne odbore grada Rijeke koji će uključivati dosta tekstualnog sadržaja sa mrežne stranice Grada Rijeke.

Mogu li se postaviti zemljovidi koje sam sâm obradio, ali koje sam prethodno preuzeo iz dotične web stranice? Njih bi postavio za prikaz položaja mjesnih odbora u području Grada Rijeke. --HCfun (razgovor) 23:16, 4. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Budi ljubazna i citiraj mi rečenicu sa te stranice koja kaže da je brisanje sadržaja sa osobne stranice za razgovor nedopušteno i/ili da je arhiviranje istih obavezno. Tenksić. Timbouctou (razgovor) 01:48, 6. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Našao. Dosad sam preskakao uvod i čitao sam samo odjeljak "Mogu li raditi sa svojom suradničkom stranicom za razgovor što hoću?" jer bi po nekoj logici upravo tamo trebale biti spomenute restrikcije ako ih ima. Ali nisu. Timbouctou (razgovor) 03:25, 6. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Zasto ste obrisali ono sto san ja napisala? -.-

Izvinite zašto ste obrisali ono što sam ja pisala? Što sam ja i još 987693798 ljudi ovdje vama skrivili da vi brišete naše članke?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je JennaMarie3 (razgovordoprinosi)

Pozdrav Roberta

Lijep pozdrav,

Ja sam novi-stari suradnik, ali malo sam izašao iz štosa, pa bih ti postavio jedno tehničko pitanje:

Krenuo sam urediti jedan članak, radi se o jednom datumu, htio sam nešto dodati, ali tamo umjesto "uredi", stoji "vidi izvor", pa nisam mogao prići uređivanju, iako sam, evo, od danas prijavljeni suradnik.

Kako mogu, kao prijavljeni (i logirani) suradnik uređivati (i) te stranice?

Unaprijed hvala

Barbaboro 17:14, 8. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Upute

Ne, ne radim u slobodnom vremenu, jer ga nemam, nego radim ono što mislim da mi je dužnost. Uhvatio sam se novinara u hrvatskoj Wikipediji (pokušavam postupno srediti dobitnike "Otokara Keršovanija" i novinare poginule u hrvatsko-srpskom ratu, pa ću poslije polako druge). Obavit ću i poneke glazbenike hrvatskog porijekla u inozemstvu (tako sam unio Lucillu Uvodich), a još neke ću. U engleskoj i u talijanskoj sam se dosad uglavnom bavio ispravljanjem podataka o Hrvatskoj.

Ako imate neku sugestiju za nešto što treba - mogu učiniti.

Hvala na uputi, jer dobar dio stvari otkrivam u hodu. Pokušao sam napraviti infookvir za novinare, pa sam nešto sprčkao, ali to ću popraviti čim prispijem pa ću ga početi upucavati. Inoslav 23:21, 8. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Slika koja je nedostajala

Poštovana Roberta F. , imali ste primjedbu zbog nedostajuće slike na wiki stranici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. E, pa više ne nedostaje. S poštovanjem, Siniša (Uslikao i prikeljio...)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sinisa zivkovic (razgovordoprinosi)

Izabrane godisnjice

Ciao Roberta, Mozda nije losa ideja uvrstiti Bob Dylanov 70. rodjendan (24. V) u izabrane godisnjice. Pozz--El hombre (razgovor) 22:40, 10. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

krivo postavljene slike

Nova sam, pa sam valjda zeznula s postavljanjem slika... Sad sam nešto ispravila, je to sad ok? Ako nije, molim pomoć. Voljela bih da budu slike unutar članka, a trudila sam ih se naći baš na Wikipediji da ne bi bilo problema s autorskim pravima...

I još jedno pitanje, ako može... Kako promijenim suradničko ime?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ljetna (razgovordoprinosi)

Veličina fonta, opet

Ispričavam se, al sam bio zauzet pa nisam mogao ogovoriti na vrijeme. Kažeš da je moja tvrdnja "proizvoljna" i "da ne bi bilo primjedbi da "tih 90%" ne primjećuje razliku". Kakve primjedbe? Ne postoji niti jedna primjedba (ispričavam se ako ima, ali ja osobno ne vidjeh nijednu) na font koji je tako dugo već na Wikipediji. Istina, meni je osobno vrlo teško prihvatiti veliki font, jer je 90%-font u infookvirima bio nekakva vrsta simbola Wikipedije, činilo je infookvire drukčijim od ostatka teksta i preglednijima. Dakle, ovdje je najveći spor mišljenje ostatka zajednice (a već sam rekao razloge neodazivanja na temu), jer izgleda da samo nas 2 raspravlja o tome. Nadalje, font nije presitan, čitljiv je, znam to osobno jer osobe sa slabijim vidom kojima sam pokazivao 90%-font čitale su ga vrlo jasno. Također sam pregledao sve operativne sustave i web-preglednike, font je i dalje čitljiv.

Što se tiče Constant Vanden Stock Stadiona, zanimljivo da si ga spomenula, jer je to članak kojeg sam upravo ja kreirao, odnosno nisam ja napravio stranicu, al sam prvi "spomenuo" stadion na članku UEFA Europska liga 2009./10. - natjecanje po skupinama, pa pretpostavljam da je po tom linku suradnik IvanOS stvorio članak. Kad sam shvatio gdje sam pogriješio, ispravio sam, a kod tog stadiona sam pogrješio jer sam mislio da su englezi "Stadion" stavili kao zadnju riječ imena jer je to pravilo kod njih. No, vidio sam da je stadion njemačkog imena i da je pravo ime Constant Vanden Stock Stadion, a ne stadion Constant Vanden Stock. Po tvom bi se razmišljnju Allianz Arena trebala premjestiti u "Arena Allianz" ili Fritz-Walter-Stadion u "Stadion Fritz-Walter", itd.

F.Pavkovic 23:15, 11. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Sferakon

Uh, skoro sam zaboravio na to. Probati ću navratiti u subotu i/ili nedjelju. Koliko će vas ići i kada?--Seiya (razgovor) 13:12, 13. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

?

Ček', znači ne smem pisati na stranicama za razgovor ovde? --SavoRastko (razgovor) 13:34, 16. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Jesam, ali ne razumem gde grešim??? --SavoRastko (razgovor) 13:41, 16. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]
Da li sam se negde ogrešio o to pravilo, uređivao wikipediju na nekom drugom jeziku osim hrvatskoga?

SUL Request

Hello there! I know bureaucrats are very busy, but could I persuade you to head over to Wikipedija:Zahtjev za promjenu imena suradnika/Ustupanje#Mato_.E2.86.90_for_SUL. Thanks very much. 80.3.154.237 00:38, 17. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Request was not complete, now after template is in place please wait 7 days. --Roberta F. 15:03, 17. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]
Thank you. 134.219.205.30 15:57, 18. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]
I think this is now ready to go? 80.3.154.237 17:54, 26. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Black Ark

Dogodi se lapsus, doduše meni malo češće. A za overdubbing nisam bio siguran odem na google prevoditelj nezna ni on. Al onda skužim da može i over+dubbing pa dobiješ preko+snimanje. Pa to sve nekako i ima smisla.mile_cef (razgovor) 04:10, 20. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Postavljanje slika

Hvala na iscrpnom objašnjenju.

Nakon što sam proučila sve upute, tražila i dobila odobrenje, i, koliko mi se čini, ispunila sve što sam trebala, problem i dalje ostaje. I dalje ne mogu uploadati sliku, javlja mi: Proširenje datoteke ne odgovara MIME tipu.. Tip datoteke je .jpg, rpg mod, rezolucija 72 dpi, veličina 137 KB, dimenzije 1280x853. Ne znam što da radim

Unaprijed hvala na odgovoru --Josi4Josipa (razgovor) 13:40, 20. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pozdrav,

zanima me kako se dodijeljuju nagrade i može li ih bilo tko i bilo kada dodijeliti?

Wolf - Pidgeon (razgovor) 09:50, 25. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pod sretnom zvijezdom

Bok Roberta, zamolio bih te da zaštitiš članak "Pod sretnom zvijezdom" s obzirom da netko s IP adrese redovito mijenja informacije kako mu padne napamet. Franko (razgovor) 23:07, 25. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Slike

U vezi našeg nedavnog razgovora: broj poslatih slika se može proveriti ovde i/ili ovde. Prva alatka je bolja jer daje i pregled broja slika koje su u upotrebi na različitim projektima. Pozdrav! mickit 10:51, 28. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pozdrav Roberta, trebao bi pomoć oko ovog predloška. Ovaj predložak pomoću dviju slika sa poskoka, na najjednostavniji način svima nama pokazuje kako je Federacija BiH, 2002. godine odlukama tadašnjeg visokog predstavnika iz federacije ravnopravnih (koliko je to bilo moguće) partnera pretvorena u entitet jednog, bošnjačkog naroda. Možeš li ti ikako smanjiti razmak, koji ostavlja ovaj predložak (neka tri reda) na normalan razmak? Ja sam nešto pokušavao (Kada je float: center, tada je ovako velik razmak, koji ostavlja. Kada stavim float: left ili right, tada guta vrh slijedećeg podnaslova). --Mostarac (razgovor) 16:01, 28. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Živ san, na IRC-u :-) --Saxum 22:23, 29. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Robert Vrbnjak

Lijep pozdrav Roberta :)

Vidim da uređujete stranicu na kojoj ima nešto o meni. Na stranici su trenutno 2 slikel, volio bi da ostane samo jedna. Konkretno, ne sviđa mi se ona na kojoj sam s nagradom Sfera, mislim da na njoj izgledam smiješno. Možete li je maknuti? Već sam je i sam micao, ali svaki put se ponovo pojavi. Pa ako nije neki problem, samo je maknite. Puno pozdrava i hvala Robert Vrbnjak

Rasprava o blokiranju

Nisam ja kriv, nisam ništa uradio protivno Wikipedijskih pravila, molimo vas odblokirajte moj suradnički račun i IP adresu 79.101.86.67.. Lijep pozdrav. --Nikola Jolić 19:45, 4. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Lijepa naša - himna Hrvatske

Zašto podatak nije prikladan? --SavoRastko (razgovor) 19:14, 6. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pitanje u vezi slika

Pozdrav,

na članku "Bielski partizani" ne mogu kopirati slike sa engleske wikipedije u našu wikipediju, niti sa bilo koje druge wikipedije. Zanima me zašto, jer mislim da ovaj članak nije dovoljno kvalitetan bez slika.

Hvala

Wolf - Pidgeon (razgovor) 22:35, 6. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Rođendan

Hvala :-)--Braco dbk 12:31, 8. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Kurziv

Ne vidim u čemu je problem. Ako se podebljava već i hrvatski naziv vrste, zašto ne bih to isto uradila i sa kurzivnim latinskim nazivom? S obzirom da su ta dva naziva sinonimi (šarenoglava patka = Anas formosa i obrnuto) po logici bi oba i trebala biti istaknuta. Mislim da to isto kaže i u uputama, ako sam dobro shvatila: "U tijelu članka, naziv skupine valja istaknuti samo ako se nalazi u zaglavlju." --Duma (razgovor) 14:26, 8. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

E pa ne znam, ja sam do sada i u članku koristila ono što piše za taksokvire tj. da se samo rodovi, vrste i podvrste pišu kurzivom; a ni na en wiki ne pišu kurzivom porodice, redove itd. već samo rodove, vrste i podvrste i podebljaju lat. naziv u prvoj rečenici u članku (doduše samo ako opet nije u pitanju r., v. i p.v. Uz to, u knjizi The World of Birds (Michael Wright) kaže, prevedeno "Nazivi roda, vrste i podvrste se štampaju kurzivnim (kosim) slovima." i "Porodice i redovi se ne štampaju kurzivnim slovima." . --Duma (razgovor) 14:48, 8. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

A ja lično domaćim stručnjacima baš i ne vjerujem iz ličnog iskustva; recimo na sljedećoj stranici [10] latinski naziv kopca uopće nije napisan kurzivnim slovima, a stranicu koristi ogroman broj ljudi koji imaju pristup internetu i u Hrvatskoj i u Srbiji i BiH. Ne kažem, možda jesu u pravu, ali ako ostatak svijeta ne piše kurzivnim slovima porodice i redove i da ne pišem dalje, zašto bih ja? --Duma (razgovor) 15:10, 8. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Ako želiš mogu na en wiki (na kojoj ja vjerujem surađuje i dosta stručnih osoba) postaviti pitanje o ovome; jedino ne znam točno na kojoj stranici da im se obratim zato što rijetko "istražujem" njihovu Wikipediju osim članaka i stranica za razgovor o tim istim člancima. --Duma (razgovor) 15:16, 8. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

OK, slažem se, revertovat ću članke o rodovima i vrstama. Ali smatram da treba ostati onako za porodice i sl. ? --Duma (razgovor) 15:21, 8. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Možeš li mi samo reći šta je LZMK? --Duma (razgovor) 19:39, 8. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Ma imaš ti pravo ispravit ću i porodice i ostalo... Mrsko mi bilo da ispravljam onaj dan :) . I plz arhiviraj stranicu za razgovor, jedva ulazim u nju. --Duma (razgovor) 19:43, 22. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Završila sam s pticama... napokon... xP --Duma (razgovor) 21:58, 22. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pisanje datuma, stoljeća i tisućljeća, Johann Andreas von Segner

U engleskoj verziji Wikipedie piše: "Johann Segner (October 9, 1704 – October 5, 1777) was a Hungarian born (original name: Segner János András) German scientist." - u prijevodu: "Johann Segner .... rođen kao Mađar (originalno ime: Segner Janoš Andraš), njemački znanstvenik.". Osim toga, vidio sam da ga Mađari smatraju mađarskim znanstvenikom (npr. www.hungarianhistory.com - [11] :"Birthplace of Hungarian celebrities: János Segner (1704-1777) physicist")... i još neke druge stranice. Zato sam bio pretpostavio da je važnije porijeklo. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 08:44, 13. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

pomoć

Poštovani, Već nikoliko puti proval san ispravit ono ča ni točno u članku Lakmartin. Stalno se vraćaju krivi podaci, da je to zaselak, da ima butigu i još nikoliko bedastoća. Proval san i danaska, ali me Wikipedija neće bez nikakovi kolačići, a ja ne znan ča je to i kadi je.

Kornićar89.172.39.177 23:21, 13. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Anonimni suradniče, jednostavno je, klikne se uredi i dopuni u članku što bi trebalo, po mogućnosti uz neke vjerodostojne izvore. Suradnik Kornićar doprinosio je na tome članku, pa ako se Kornićar sjeća lozinke ili je prijavio svoju elektroničku poštu, onda lako uređuje i kao prijavljeni suradnik. Osobno ne mogu sama promijeniti nešto za čega nemam podatke. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:31, 13. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

POšta

Netko poharao štand HV-a :-) --Saxum 12:43, 21. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Molim te...

... da mi odgovoriš kakve su to moje loše namjere i kakve su to teorije zavjere? Lijep pozdrav!--MAN_USK recider 22:49, 21. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

U mom pitanju nema zere loše namjere kao što sam rekao nekim suradnicima, a sad ću i ponoviti: Ja sam to pitao Ex13 (a pitao bi i bilo koga drugog) jer smatram da bi to kao budući (nekad tamo daleko ili blizu, nebitno) admin to trebao znati. Ja i dan danas neznam bili se blokiralo imaginarnog suradnika Botaničar, na Wikipedija:Suradničko ime nema ni slova o riječi bot u nazivima imena suradnika. Fino mi je Ex odgovorio zašto je blokirao suradnika, ali ja ga to nisam pitao. Ne želeći dalje raspravljati i izazvati moguće narazumjevanje (sukob je preeeteška riječ za ovo; do kojeg je evo na kraju i došlo i nadam se da je riješeno ovom mojom porukom) nisam išao više ništa pitati.
Protiv Bugoslava sam glasao zbog njegovih čestih reverta i rasprava preko sažetaka što je potvrdio i kolega Saxum, odmah ispod moga komentara. Sada rijeđe vidim takve rasprave i sada ne bi glasovao protiv. Sada se točno ne mogu sjetiti zašto sam ja prvi put odbijen za patrolera, ali mislim da je to bio "malo manji grijeh". Nemoj zamjerit bilo je davno pa se nesjećam. Druga stvar, navodni glasači su itekako stvarni. To mi se ne može osporiti, vrlo je lako vidjeti u glasovanjima za administratore koji su takvi - nišra nisam slagao. Krivi link s dala za Malu Veneciju, Mala Venecija je ovo. Ja sam pitao, ako se nevaram, čiji je to čarapko, mislim da je zajednica to 'tada trebala znati. Ja znam da dio ovdje iza svakog novog suradnika vidi Antu Perkovića. Ja nemam ništa protiv suradnika koji rade i pišu nove članke, pa makar oni bili čarapci. Jer cilj Wikipedije je širiti znanje, a ne stvari koje neodoljivo podsjećaju na politiku - to nam netreba, složit ćeš se! Ugodan pozdrav od --MAN_USK recider 14:39, 26. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]
Hvala, nije bilo teško...--MAN_USK recider 20:46, 26. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Šutej

Uklonio sam kategorije Hrvatski skladatelji i Klasični skladatelji 20. stoljeća jer ne poznajem niti jednu kompoziciju Vjekoslava Šuteja. Smatram da je on široj i užoj javnosti poznat isključivo kao dirigent, naime nigdje se ne spominje kao kompozitor. Pozaješ li ti Šuteja kao kompozitora? Je li ikada izdao koje djelo? Možda sam pogriješio, ako da ekskuuuuz mua :D :D

Vjekoslav Šutej

Dobar dan! Izvor koji ste naveli nažalost ne spominje Vjekoslava Šuteja kao skladatelja. Kao što rekoh Šutej se nigdje ne spominje kao skladatelj jer nije izdao niti jednu skladbu. On je široj i užoj javnost poznat isključivo kao dirigent. Spominjanje Šuteja kao skladatelja je dezinformiranje javnosti. Ako nađete relevantni izvor koji spominje konkretno njegov skladateljski opus ili njegov dio, navedite ga u članku te zatim postavite kategorije koje će povezivati Vjekoslava Šuteja sa skladateljskom djelatošću.

P.S. Primjerice članak o Vjekoslavu Šuteju ne en. wikipediji je dobro postavljen što se toga tiče.

Lijep pozdrav :)

Vjekoslav Šutej

Ako smatrate da je izvor kao citat jednog čovjeka dovoljan, bez relevantnih izvora u smislu skladateljskog opusa, postavite kategorije, ali smatram da niste isključili mogućnost dezinformiranja. Provjerit ću tu informaciju i pokušati naći konkretan izvor koji bi relevantno mogao potkrijepiti Nucciev citat. Do onda smatram da spomenute kategorije, za dobrobit Wikipedije, ne bi trebale biti prisutne u članku Vjekoslava Šuteja.

Litlvulf (razgovor) 17:12, 23. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Možeš li doći na IRC? :)--Vatrena ptica 20:35, 24. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Hej

Bok Robice, imaš li imalo vremena za IRC?--Vatrena ptica 21:59, 25. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Howard

Bok :) Možeš bacit oko na ovo, tj. na ove tri izmjene IP-a. Možeš li ih ukloniti tako da imam "slobodne" ruke u ažuriranju? Trebao bih tražiti izmjene, a teksta je puno. Hvala unaprijed.-- Toca 16:16, 28. lipnja 2011. (CEST)[odgovori]

Re:Razgovor:Sveučilište Bío-Bío

Bok Roberta :D hey I can only talk a very little Croat language and I made my better effort in the page, well I hope that you and croats like it.. I think that now is well-writen, what do you think? pozdrav bye :) ----X4v13r3 (razgovor) 08:41, 1. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Potpis

Resetirao sam nedavno postavke pa je najvjerovatnije nešto zaštekalo pri snimanju. Sad sam promjenio malo potpis, pa ću ga poslije vratit na stari nakon što se uvjerim da radi uredu. Inače se uvijek potpisujem na tipku, nikada ne kucam tilde. Hvala. --Domjanovich (razgovor) 14:35, 1. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Doprinosi razni =)

Hvala ti na pohvalama. =) Ja samo povremeno zasad mogu pomoći jer sam u nekoj priličnoj gužvi, ali se nadam da će se i to promijeniti. =) Zbog diskontinuiteta mi se dešava da zaboravim neke tehničke stvari, nadam se da to nije pre veliki problem =) Inače, Dragan Damjanović seda predaje na Filozofskom, na Povijesti umjetnosti... Čujemo se više nekom drugom prilikom! =) Ante Vranković (razgovor) 15:09, 3. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Dva vandala se zabavljaju

Bok Roberta. Vidim, radiš. Slučajno sam primjetio kako je ovaj drugi nešto dodao pa onda vratio. To mi je bilo zgodno, onda primjetim, pa kako mu je ostalo "propali" ..i onda, nešto mi čudno ..pa da, vidio sam ja još jednu IP adresu. Zapravo je ovaj drugi bio čak malo dobar i popravio za sobom, ako se tako može reći. Dakle ostao je još problemčić sa IP adrese 89.201.179.5 u 00:02, 4. srpnja 2011. Pozdrav --Vhorvat (razgovor) 00:25, 4. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

hehe

Heeej Robač..hehehe imaš pravo malo se brusim, uostalom ne smijem zahrđati :-). Eto vratio sam se na koji mjesec u RH, pa malo da poradim na nekim člancima koje već duže vrijeme tužno gledam. Kak si mi ti?

P.S. Daj mi molim te prebaci članak „Liège (grad)” na samo „Liège”, pa ću ja onda kasnije dodati razdvojbenu stranicu i sl. :-) Sale (razgovor) 13:56, 4. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pa nek stoji zasada, ak ne šparamo na prostoru :-) Sale (razgovor) 14:06, 4. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Hvala Robač!Uvijek mi je drago kad vas vidim :-) Šest godina..tko bi rekao :-D Sale (razgovor) 02:55, 11. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Ah ti stupovi...

STUP STUP STUP STUP...

Ej hvala na upozorenju uvijek to zaboravim, kod nas u Bosni ti je stub pa mi se miješa stalno. Trudit ću se da se ne ponovi ;) A ne razumijem ovo "dovršiti prijevod članka", nisam ja uzeo i preveo članak, nego sam samo neke dijelove koristio, pošto mi je bilo teško naći dovoljno informacija u izvorima koje imam kod sebe, tako da ti je to to što se mene tiče za sad, a iskopat ću ja još i dodati... Pozdrav... --Jasin Hodžić (razgovor) 15:46, 4. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Draga Roberta, hvala ti do neba, ovaj portal mi je super! Sve što mi treba tu si nađem ;) Malo sam te pogrešno razumio ali nadam se da mi ne zamjeriš... Hvala još jednom, idem sad raditi.... ;-) -- Jasin Hodžić (razgovor) 09:48, 7. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Neoromanika, Neobizant

Pozdrav Roberta Kategorije odgovaraju. Ja ih ne znam dodavati, no ako imaš vremena možeš pridružiti objema natuknicama i kategorije "19. stoljeće", "Historicizam", "Historijski stilovi". Pod posljednje dvije kategorije išli bi i natuknice: neogotika, neobarok, neorenesansa, neorokoko, romantizam (u arhitekturi). Pod iste te dvije kategorije mogu se staviti i svi arhitekti druge polovine 19. st.: Herman Bollé, Janko Holjac, Martin Pilar, Hönigsberg i Deutsch, Josip Vancaš ... Srdačno Dragan — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Dragan.damjanovic (razgovordoprinosi)

Pregled

Bok. Imam pitanje: kako znam koliko sam članaka stvorio do sada na Wiki? Ima li neki program koji mi to može pokazati ili napraviti listu, pošto sam već izgubio pregled.--Seiya (razgovor) 20:47, 4. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Hvala, znao sam da ti već imaš neki "sveznajući" alat. Doduše, ubrojao je i 4 ili 5 preusmjeravanja, pa se to mora odbiti od ukupnog broja članaka koje sam sastavio. Pozdrav!--Seiya (razgovor) 11:28, 5. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Bok

Pa jesam. Stavljam po četiri tilde gdje god nešto napišem. Kao evo i sada. Oblakica (razgovor) 12:36, 5. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Poštena uporaba

Zar ne mogu navedene slike koristiti pod poštenom uporabom, samo u tom članku?! Slike su prijeko potrebne tom članku zbog dočaravanja izgleda hrvatskih narodnih nošnji i sam članak bez njih gubi mnogo na vrijednosti. Pokušat ću pribaviti dopuštenje za korištenje toga sadržaja. Ako ne uspijem u tom naumu, mogu li slike u članku ostati pod poštenom uporabom jer su potrebne!

Također, zamolio bih te da se na naslovnoj stranici za izabrani članak u ovoj infokutiji koristi ova slika i tekst! --Mostarac (razgovor) 14:58, 5. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Slika je baner toga foruma, znači nije ju netko drugi postavio, nego su je postavili oni, čija je to stranica, a isti su nama dali dopuštenje za korištenje sadržaja. Već sam na tri stranice razgovora, molio da se promijeni tekst i slika u infokutiji, smije li se to ili vam je stvarno lijeno kopirati tekst i sliku iz one druge infokutije? :D Lijep pozdrav ;) --Mostarac (razgovor) 17:38, 5. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Hvala

Evo stisnula sam onu stranicu. Hvala na pomoći. Također, lijep pozdrav. :) Oblakica (razgovor) 15:13, 5. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Potpis

Mislim da da. Ne sjećam se, ali pisalo je valjda pod nadimak. Moje korisničko je i dalje oblak 24, a ovo je samo kao potpis. :) Oblakica (razgovor) 18:42, 5. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Zahtjev za promjenu imena, odgovor

Da, u postavkama sam upisala nadimak za potpisivanje, oblakica. Ne želim mijenjati suradničko ime. Oblakica (razgovor) 00:06, 6. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Izabrani članak

Bok! Možeš li mi, molim te, ukratko objasniti što sve mora zadovoljavati tekst da bih ga mogao nominirati za izabrani članak? Konkretno, htio bih dva svoja članka nominirati - Zapadno krilo i Izgubljeni. Napokon sam, nakon godinu i pol, naučio kako se pišu Izvori (reference) i sad sam to počeo raditi na tekstu o Zapadnom krilu, a vjerojatno ću uskoro i na Izgubljenima. Problem mi je kod Zapadnog krila samo taj što nemam apsolutno niti jednu fotku, jer na onom zajedničkom poslužitelju naprosto ništa ne postoji, a zbilja ne znam kako dodavati vlastite fotke ili neke s Interneta (znam da je procedura dosta komplicirana za to i nisam siguran smije li se uopće). Dakle, može li uopće neki članak biti kandidat za izabrani ako nema fotke? S druge strane, tekst o Izgubljenima nema problema s fotkama - tamo samo moram još dodati izvore i po meni bi to trebalo biti to.

Pregledaj, pa mi javi. Thx. :)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Seid Ružić (razgovordoprinosi) 08:13, 7. srpnja 2011.

Klapa Cambi

Poštovani

Intervenirao sam na članku o klapi Cambi jer odgovorno tvrdim da je pristran i neobjektivan. S obzirom da od 2007. godine postoje dvije klape, koje u svom nazivu imaju Cambi sa sjedištem u Kaštelima i Splitu, ovaj članak na Wikipediji napisan je s gledišta samo jedne strane tj. klape iako su obje sadašnje formacije (kaštelanska i splitska) proizišle iz KUD-a Cambi u Kaštel Kambelovcu.

Pravni spor oko naziva "KLAPA CAMBI" još čeka pravomoćnu i konačnu sudsku odluku, a trenutno se obje klape imaju pravo nazivati "Cambi". Splitski Cambi temelji svoje zahtjeve na urednim i pravodobnim registracijama u Registru udruga RH i Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva.

Kako se u članku na Wikipediji uopće ne spominje raskol unutar KUD-a Cambi, koji se dogodio 2007. kao ni sudski proces oko imena, a samim time moguće i oko prava naslijeđa, koji još traje, onda taj članak ne odgovara istini.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kessah (razgovordoprinosi) 17:52, 7. srpnja 2011.

Ptičji ulet

Bok Roberta, ja sam završio, možeš slobodno dalje. Pozdrav --Vhorvat (razgovor) 04:09, 8. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Nagrade u istoj košari

Bok Roberta,

možda bi bilo dobro sve nagrade držati u istoj košari. Čisto zbog jednakosti. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 17:28, 10. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Petar Stipetić

Vjerojatno sam postavio bolju sliku (tj. sliku na kojoj Stipetić nije slikan s profila) koja nije prošla na Commonsu, no to je bilo prije dva mjeseca i slika je promijenjena.--Wustenfuchs 00:10, 12. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pardon, pred godinu i dva mjeseca sam to napravio.--Wustenfuchs 00:12, 12. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Burnum - lukovi principija

Draga Roberta, puno ti hvala na prijedlogu. Ispravan bi naziv bio: Burnum - lukovi principija Riječ je o stvari koja je u znanstvenim krugovima razriješena tek nedavno, što ja nisam znao dok danas nisam pitao prijatelja koji je asistent na faksu i to mu je specijalnost. Tko radi taj i griješi. =) Odlično je da steviš njemačku fotku uz naš tekst, ona je točna. Puno ti hvala još jednom! Ante Vranković (razgovor) 18:36, 12. srpnja 2011. (CEST) Evo stavih licenciju za novac sa Feniksom! Stalno ti pravim posla, sorry, popravit ću to! =) Ante Vranković (razgovor) 00:21, 13. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pozdrav iz Dublina

Draga Roberta, hvala najlješa, ja sam naime, zaboravio izmijeniti podatke na mojoj wiki stranici, jednostavno sam zaboravio, i to tako stojalo vec 3-4 godine. Inače u Dublinu sam od 2008, još malo pa cu doktorirati (iduce godine, moram), a onda ćemo vidjeti. Što se tiče pomoći na hr:wikipediji, prezauzet sam s dovršavanjem doktorata, ali sam se nedavno ubacio u jednu dugu storiju. Naime, našli smo način kako da se glagoljica prikazuje na webu uz pomoć jednog fonta, i ono što sad pokušavamo jest vidjeti kako bi bilo da hr:wikipedija postane vidljiva i na glagoljici. Znam da zvuči ekstremno, ali zašto ne - Wikipedija nije tu samo da čuva jezike, nego da čuva i pisma. To mi se moglo postići uz malu prilagodbu, siguran sam da neće biti puno poteškoća - oni koje glagoljica ne zanima, njima opcija prikaza na glagoljici neće baš ništa smetati, a onima koji žele naučiti dobro će doći. Primjerice, Irci imaju svoj irski jezik kojega govori tek nekih 20-40000 govornika na zapadu Irske, ali zato se država Irska svojski trudi da Irski ne nestane, naprotiv da se revitalizira. Ovdje su svi službeni nazivi na dva jezika, nazivi ulica i gradova na dva jezika, jednostavno, ne možeš proći izaći iz sobe a da ne naletiš na irski. Dakako, svi govore engleski, ali ni jedan Irac ne smatra da je eto irski beskoristan, nepotreban i da mora nestati. To je jednostavno dio nacionalnog identiteta do kojeg se drži. A i mi bismo trebali više držati do naše glagoljice, olako smu ju zaboravili i prepustili zaboravu pod utjecajem stranih gazdi (latinice) s jedne strane i ćirilice s druge strane. Netko bi rekao da je to guranje glagoljice nacionalizam, ali nije to je dio kulture, nešto što treba njegovati, poput vlastitog jezika, starog narodnog instrumenta, narodne nošnje, narodnih plesova i pjesama, knjizevnosti, kuhinje. A to nije problem, to je oko 30-35 znakova koje nije loše znati. I Kinezima je njihovih 15000 znakova puno, ali se ne odriču svojeg pisma, ukoliko ga se odreknu, to će biti početak kraja Kina kao takve. Nadam se da razumiješ o čemu se radi. Inače, budem dodao neke linkove na stranicu o glagoljici, font uz pomoć kojeg se glagoljica može vidjeti na Firefoxu, te sistem unosa uz pomoć jednog malog add-ona za Firefox.

--Payo (razgovor) 02:01, 13. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Zaštita privatnosti

Ideja postavljanja slike je bila da se usporedi čovjek i sile prirode. Ustvari, htio sam pokazati kako je snaga vode ogromna. Osoba na slici je moj sin i slaže se s objavom slike. Ali ako treba, promijeniti ću sliku. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 06:11, 13. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

nepravilno postavljena datoteka

Poštovana, 13. srpnja 2011. dobio sam od vas sljedecu poruku.

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika:Faki-poster.jpg Slika/e će biti obrisana/e najkasnije 27. srpnja 2011. ako se ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima. Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica. Smatrajte se obaviještenim. Hvala! --Roberta F. 02:05, 13. srpnja 2011. (CEST)

Na koji način slika krši pravila označavanja novih slika?

--Dubinsula (razgovor) 13:17, 13. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Životopisi

Posao se stvara sam od sebe, zar ne? :D Dovršit ću Passiflore, pa ću se posvetiti tome. Hvala ti na obavijesti. Jarebika (razgovor) 18:02, 13. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Divizija

Ok, hvala na upozorenju. Kad smo već kod tog članka, jeli potpuno ispravno reći mehanizirana divizija? Odnosno, postoji li bolji hrvatski prijevod riječi divizija? Pozdrav!--Niks (razgovor) 13:57, 14. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Hvala!--Niks (razgovor) 14:27, 14. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

O nepotrebnim izmjenama

Mijenjah to u tekstu, jer je to zbilja grubo vidjeti. Ali to nije jedino, radim i stvari koje bot ne može napraviti, nego to može samo čovjek. Tomec (razgovor) 15:18, 14. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

6. rođendan

O, hvala, hvala! Kubura (razgovor) 03:16, 15. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Shvaćam da trebam propisno označiti sliku o glumici, ali što moram napraviti sa slikom Mereret? Propisno je označena i ima dozvolu.--Michelle (razgovor) 13:22, 15. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Molim vas pogledajte objašnjenje za sliku princeze Mereret: Razgovor o datoteci:Mereret.jpg.

Ako kliknete na stranici muzeja na oznaku Creative commons, naći ćete ovu izjavu:

"You may download and use Brooklyn Museum images of this three-dimensional work in accordance with a Creative Commons license. Fair use, as understood under the United States Copyright Act, may also apply."

Zar to ne znači da je slika slobodna? Ako nije, mogu li staviti licenciju poštene uporabe?--Michelle (razgovor) 19:13, 15. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

AO

Bok, Suradnik:SavoRastko mi se javio emailom da nije zadovoljan ishodom zahtjeva za misljenjem administratora te zahtjeva da se osnuje AO u krajnjim slučajevima. Pošto je on blokiran nije u mogućnosti podnit zahtjev, a i nemamo sva pravila za AO, možete reći što nam je činiti, da ga obavjestim. Poslat ću poruku svim administratorima koji su sudjelovali zahtjevu.--Šokac 21:22, 15. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Naravno da ću pomoći oko datoteki ima dosta posla, samo da završim što sam naumio napisati jednu košarkašicu iz broda ivu ciglar i sandru mandir.--Šokac 21:40, 15. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

eh preduhitri me napisala si članak o Ružici Meglaj Rimac;), ovo je njezin sin Slaven Rimac, a trebamo srediti i kup koji nosi njeno ime--Šokac 12:44, 17. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Slike

Pozdrav! Molim vas, nemojte ovo uzeti za uređivanje Wikipedije tijekom moje blokade. Koliko shvaćam, blokirana osoba smije se obratiti suradniku koji ju je blokirao i zatim raspraviti s njim o blokadi.

Čini se da još uvijek ne razumijem u potpunosti kako treba postavljati slike. Ja uobičajeno postavim sliku i licenciju. Shvaćam da je to nužno potrebno. Ali treba li stavljati i infobox? Ako je, npr., slika snimak nekog filma ili serije, kako ću navesti autora? Sebe?

Druga stvar: premda mi je zabranjeno postavljati slike, što je doista pravedno, sumnjam da bih trebala biti blokirana cijeli mjesec, jer ionako ne mogu postavljati slike, pa zašto da onda ne pridonosim tekstom? Ako sam prekršila autorsko pravo ne označavajući sliku kako treba (jer nisam znala za stavljanje infoboxa), zar kazna treba biti mjesec dana? Je li se moguće dogovoriti za smanjenje kazne?

Molim vas da razmislite o ovome. - S poštovanjem, Mychele Trempetich — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.138.173.251 (razgovordoprinosi) 20:19, 17. srpnja 2011.

Mychele, o tome je trebalo razmišljati prvi put nakon prvog upozorenja, drugi put nakon drugog upozorenja, a treći je put već bilo gotovo prekasno iako si imala još nekoliko dana za provjeru svojih neprimjerenih doprinosa i mogućnost ispravljanja. Sada se nadam imaš mjesec dana za stvarno čitanje pravila za postavljanje datoteka, jer sve je već napisano. Moji savjeti teško mogu zamijeniti sve potrebne stranice i detalje koje treba pročitati, a ja ću nepotrebno ponavljati već napisano. Za vrijeme trajanja blokade pripremi članke u nekom od uređivača teksta i nakon isteka, nastavi s radom. Molim te razmisli o tome. Lijep pozdrav --Roberta F. 20:38, 17. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]
U redu. Obećajem da ću detaljno proučiti pravila o slikama i označivanju. Postoji li ovdje netko tko je posebno zadužen za slike? Tako da mu se ubuduće mogu obratiti ako mi je što nejasno.

Istina, trebala sam prije voditi računa o slikama. :) Odsada ću paziti. Lijep pozdrav, Michelle — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.17.23.198 (razgovordoprinosi) 13:25, 18. srpnja 2011.

Aktivne se administratore može upitati savjet u vezi slika ili postaviti pitanje na stranicu Wikipedija:Kafić/Pitanja o slikama. Lijep pozdrav --Roberta F. 00:40, 19. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pokroviteljstvo

Poštovana,

Hvala Vam na savjetima. Ali, zanima me kako promijeniti naslov tog članka. Jer se po pravilima koristi riječ sponzorstvo a ne pokroviteljstvo. Također, zanima me što gramatički trebam ispraviti jer mi na članku piše da se to treba. Samo Vas još jedan savjet molim. Znači, ne smijem izbrisati prethodno napisan članak ukoliko vidim da je krivo napisan? Trebam li ostaviti stari članak pa pisati novi? Lijepi pozdrav, 89.17.23.198 13:25, 18. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Molim suradnika da svoje poruke piše prijavljen pod svojim suradničkim imenom, kako bi se doprinosi i pitanja mogli neosporno vezati uz jedan suradnički račun, a tako i savjeti. Ako je riječ o članku pokroviteljstvo, prema rječnicima hrvatskoga jezika, hrvatske riječi za sponzora i sponzorstvo jesu pokrovitelj i pokroviteljstvo, dok hrvatski jezični portal riječ benefit niti ne prepoznaje. Lijep pozdrav --Roberta F. 13:39, 18. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Poštovana,

ispričavam se. Zaboravila sam se prijaviti prije nego sam Vam poslala poruku. U poslu se ne koristi riječ pokrovitelj i pokroviteljstvo nego ćete svugdje čuti sponzor i sponzorstvo. Klubovi ne traže pokrovitelje nego sponzore i rijetko će netko u objašnjenju tog pojma napisati pokroviteljstvo. Što se tiče riječi benefit, prilagodit ću je hrvatskom jezičnom portalu. Da li imate još koji savjet koji bih mogla usvojiti? Puno Vam hvala. Lijepi pozdrav, Posao (razgovor) 13:46, 18. srpnja 2011. (CEST))[odgovori]


Poštovana,

link koji ste mi poslali je pokroviteljstvo i to nije isto što i sponzorstvo. Ugledni pravnik mi je čak dao i pravnu definiciju pa ću Vam je proslijediti da vidite da to zaista nije isto. Nama,koji se bavimo tim poslom, je jasno da ljudi još uvijek miješaju ta dva pojma ali poslovno i pravno gledajući, to zaista nije isto. Sponzorstvo je pravni posao koji je uređen zakonom o obveznim odnosima. Spada u kategoriju dvostranih pravnih poslova. Pokroviteljstvo je davanje osobnog autoriteta u svrhu promocije neke javne manifestacije, natjecanja i sl. Mogu ga davati državna tijela, ugledne ličnosti, javne osobe, vrhunski sportaši i dr. Ako baš želite, "Sportske igre mladih"- premijerka Jadranka Kosor je bila pokrovitelj, ali sponzor je bila INA. Ukoliko i dalje mislite da se radi o istom pojmu, maknut ću svoj dio članka i ako se slažete, otvorit ću novi članak na Wikipediji pod pojmom Sponzorstvo. Posao (razgovor) 09:38, 19. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]


Poštovana,

nema problema. Samo mi recite, da li mogu onda otvoriti novi članak pod temom sponzorstvo ili da preuredim članak Pokroviteljstvo? Jer, pod pokroviteljstvom se piše o sponzorstvu. A što je najvažnije, napisane su netočne informacije. Ako ću moći preuredit postojeći članak, što da napravim sa tim netočnim informacijama? Samo ih obrišem ili nekako negdje stavim? Lijepi pozdrav, Posao (razgovor) 00:54, 20. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Kršenje autorskih prava

Mene zanima zašto ide to pod kršenje autorskih prava , pošto kompletni tekst je uzet sa službene stranice udruge koje sam ja autor???— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Nenad Đ.|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Nenad Đ.|Suradnik|Suradnica}}:Nenad Đ.|Nenad Đ.]] (razgovordoprinosi) 12:30, 19. srpnja 2011.

Bok

Možeš li mi pomoći i dati mi link što da stavim kada su upitni kriteriji po kojima neki članak ne bi spadao na wikipediju, tu sam pogriješio, moja loša strana je što ponekad radim ono što ne znam. Što se tiče zatrpavanja, pretpostavljam da se radi o onome od prije mjesec dana, starat ću se da olakšam posao onima koji pregledavaju ono što sam napravio. Hvala na pomoći i uputama, --Frano Milić (razgovor) 13:12, 19. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Hrvatski nogometni kup 2009./10.

Oblik rezultata je promijenjen, a i dodan je uvodni tekst(valjda se pod tekst podrazumijeva jedna rečenica). A za izvor, da stavim onaj s engleske stranice jer je tekst preveden ili da ostavim prazno? Lijep pozdrav Flloater (razgovor) 14:45, 19. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Re: Stranice za razgovor i optužujući komentari

Imate novu poruku
Imate novu poruku
Zdravo, Roberta F.. Imate novu poruku na razgovoru sa suradnicom Arny.
Ako želite, možete ukloniti ovu obavijest u bilo kojem trenutku uklanjanjem predloška {{Odgovor}}, {{Talkback}} ili {{Tb}}.

Dodatak

Dodao sam izvore sa engleske wikipedije koje sam provjerio i koji rade. U vezi imenskog prostora dodataka, ovdje piše Wikipedija:Imenski_prostori#Imenski_prostor_dodataka da ručni popisi bolje služe u glavnom imenskom prostoru. Ukoliko će se članak premještati u imenski prostor dodataka ne bi li trebalo premjestiti sve ostale članke o hrvatskim nogometnim kupovima? Lijep pozdrav Flloater (razgovor) 15:55, 20. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Oops

Ups,

malo sam zeznuo sljedeću stranicu: Oscar za najboljeg redatelja. Prilikom uređivanja slučajno sam obrisao cijelo desetljeće, a sačuvao stranicu. Postoji li mogućnost da se to vrati ili moram sve iz početka pisati?

Hvala. :) --Seid Ružić (razgovor) 14:43, 21. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]


Da, sad je sve super. Hvalaaaaa! :) --Seid Ružić (razgovor) 08:00, 22. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Prikazivanje

Što, da sve ono snimim iz prve? Pasac (razgovor) 16:25, 22. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Subst:

Bok Roberta F.,

Za tri izmjene ne treba pisati suradnicima koji imaju bota, te ih opterećivati. Ponavljam, za tri izmjene.

Ja sam vidio ne riješenu situaciju, te sam istu situaciju riješio na razini običnoga suradnika.

Naravno, podstranice treba ostaviti suradnicima koji su ih stvorili. Iako sam vidio kako je jedan administrator uređivao i osobne suradničke stranice u {{ns:2}} (imenskome prostoru Suradnik). S njim sam primjerice riješio jedan "slučaj" (moje pitanje); (odgovor).

Ukoliko bi suradnik Kingstone93 imao nešto protiv, ja bih vratio na izmjenu koju on traži, te mu se ispričao.

Nadam se kako sam ti objasnio situaciju. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 15:23, 25. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Bok Roberta, Dodala sam dvije slike na stranicu elektrokemija i nisu se učitale, pa te molim za pomoć. Jedna slika je preuzeta sa engleske stranice Electrochemistry, a jedna sa bosanske stranice elektrohemija, pa mislim da ne bi trebalo biti problema vezano za autorska prava. Hvala unaprijed.

Lijep pozdrav.

Martina --Martina 101 (razgovor) 15:28, 26. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Trương Tấn Sang

što sa ovim Trương Tấn Sang --Zeljko (razgovor) 11:36, 28. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Fotoaparati

Budem se primio i SLR-a i DSLR-a, pišem kako me inspiracija uhvati pa je ovako malo stihijski. Budem i na to mislio. Pozdrav :)

--Vedran (razgovor) 12:34, 28. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

David Simon

Vidim da si se usudila dirati mi po tekstu o još jednom mom idolu, Davidu Simonu, pa te samo obavještavam da takvo ponašanje smatram apsolutno neprihvatljivim. :)--Seid Ružić (razgovor) 15:40, 28. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Nisam ja ništa primijetio - još uvijek pokušavam udahnuti kisik od vandalizma kojeg si počinila nad mojim tekstom o Simonu. :) Šalim se, naravno - sve OK i hvala. Zadovoljan sam što sam NAPOKON naučio pisati tekstove kako spada: s izvorima, citatima, wikipoveznicama, količinom teksta i slično...

Nego, da pitam nešto nevezano sad za ovo: da li isti suradnik može za isti tjedan predložiti dva različita članka za izabrane? Znam da ne može biti dva tjedna za redom, ali nisam siguran za ovo pa zato pitam? Hvala. :) --Seid Ružić (razgovor) 16:50, 28. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Gorski kotar

Hvala. Nisam čitala taj članak. Što piše u njemu? Lijepi pozdrav! :-) Martinarg (razgovor) 14:08, 29. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Super, hvala. Željela bih ga procitati. Živim u Ravnoj Gori i drago mi je što sam napisala ove članke. Bit će ih još, samo da sakupim malo materijala. :-) Lijepi pozdrav. Martinarg (razgovor) 14:19, 29. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

povijest

Mislila sam da sam uklonila svoje ime iz tog popisa. Ne, ne mogu više održavati portale, ali drago mi je što si mi se javila. Neka slobodno ide u arhivu što se mene tiče. Lijep pozdrav :) --AmyMirka (Come into my world) 03:16, 30. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Očitovanje o blokadi

Pozdrav, tu je moja reakcija na tvoju blokadu.--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 16:38, 31. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Zasad imam obveze, ali mogla bih ga početi održavati negdje krajem kolovoza. :) Redovito, obećajem.--Vatrena ptica 18:55, 1. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]

FB

Bok!

Opet ja! :) Poslao sam ti PM na FB, ali očigledno ga nisi vidjela - nije bitno. Postavio sam tri fotke prvi puta ikad na Wikipediji pa te molim samo da ih pregledaš i javiš da li je sve OK i sam nešto kardinalno zbrljavio. Radi se o preuzimanju fotki s engleske Wikipedije koje nisam našao na Zajedničkom poslužitelju. Hvala! :) --Seid Ružić (razgovor) 11:33, 2. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]

Historicizam i njegova arhitektura

Hvala na napomeni da uvrstim arhitekturu u historicizam. Nadam se da je sad jasnije. Još ću pomjeriri građevine u odgovarajuću kategoriju. Puno pozdrava iz VRUĆEG Mostara. --Prof saxx (razgovor) 14:55, 2. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]

Re:

I cannot use my global sysop tool here since hr.wiki is out of globalsysop's wikiset, so I don't have block/protect/delete buttons, anyway is there a local policy forbidding rollback from global rollbacker? If so I'll put a warning in meta:global rollback, actually it was just spam, should I revert it manually or using popups? Have a nice day! --Vituzzu (razgovor) 12:26, 3. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]

POzz

pozz Roberta dugo me nije bilo do prije par dana na wikiju pa sam te htio pitat nesto (jer sam vec zaboravio)...kad sadrzaj stranice admin obrise moze li se ikako pokrenuti raprava je li to bilo ok ili ne (pricam o Nagradi Saturn)...i preusmjerevanja koja su postojala jos otprije su pobrisana tako da sada ima jako puno nefunkcionalnih linkova...primjerice http://hr.wikipedia.org/wiki/Brad_Pitt ...hvala unaprijed na odgovoru i ako mozes nesto napravit u vezi "dead linkova" bio bi zahvalan.. --Aqua byte 13:00, 8. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]