Razgovor sa suradnikom:Josinj: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Novi odlomak: Križevačka eparhija
Josinj (razgovor | doprinosi)
Redak 327: Redak 327:
{{crveni karton|razlog= ismijavanje suradnika|rok=1 dan}}
{{crveni karton|razlog= ismijavanje suradnika|rok=1 dan}}
Ismijavanje suradnika [http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_suradnikom%3ABugoslav&action=historysubmit&diff=3195560&oldid=3192264] bez obzira zašto su blokirani nećemo dozvoliti. Ovaj put si blokiran na jedan dan, a sljedeći put će biti i duže zato te molim da se ubuduće suzdržavaš. Hvala na razumijevanju.--[[Suradnik:Bracodbk|<font color="#FF0000">'''Br'''</font><font color="#D0D0D0">'''a'''</font><font color="#0000FF">'''co'''</font>]] [[Razgovor sa suradnikom:Bracodbk|<font color="black">dbk</font>]] 14:51, 19. prosinca 2011. (CET)
Ismijavanje suradnika [http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_suradnikom%3ABugoslav&action=historysubmit&diff=3195560&oldid=3192264] bez obzira zašto su blokirani nećemo dozvoliti. Ovaj put si blokiran na jedan dan, a sljedeći put će biti i duže zato te molim da se ubuduće suzdržavaš. Hvala na razumijevanju.--[[Suradnik:Bracodbk|<font color="#FF0000">'''Br'''</font><font color="#D0D0D0">'''a'''</font><font color="#0000FF">'''co'''</font>]] [[Razgovor sa suradnikom:Bracodbk|<font color="black">dbk</font>]] 14:51, 19. prosinca 2011. (CET)

Možeš si biti Kukcoslavu i topli braco ako hoćeš, samo daj odsmrdi.


== Kraljevstvo i Kraljevina SHS ==
== Kraljevstvo i Kraljevina SHS ==

Inačica od 25. siječnja 2012. u 15:38

Dobrodošlica

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 15:14, 8. lipanj 2009. (CEST)

Vandaliziranje

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Blokirani ste)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 tjedna!

Razlog je: vandaliziranje


--Roberta F. 09:16, 9. ožujak 2009. (CET)

Ime usklađeno s poveznicama

Josinj, molim te ispravi imena biskupa u skladu s već napisanim popisom zagrebačkih biskupa. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:04, 6. travanj 2009. (CEST)

Pravila ponašanja

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Blokirani ste)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 dana!

Razlog je: Kršenje WP:PW


--Roberta F. 15:53, 29. travanj 2009. (CEST)

Čarapko

Vaš suradnički račun JS je blokiran zauvijek kao čarapko (što je suprotno pravilima, vidi Wikipedija:Čarapko). Lijepo vas molim da na Wikipediji rabite samo jedan suradnički račun. SpeedyGonsales 11:05, 30. travanj 2009. (CEST)

Zbog čega si stavio navodnike na ime kluba? To nije bila praksa na wikipediji.

--Uskboy 17:11, 4. lipanj 2009. (CEST) -Slažem se s kolegom, ako želite da se imena klubova pišu s navodnicima, onda bi trebali prvo pokrenuti neku raspravu o tome i u slučaju da bi to prošlo, onda bi trebalo promijeniti to kod svih tih silnih klubova nogometnih, košarkaških,ovih-onih.....s time da je manje bitno da li je to pravopisno ispravnije ili ne.--Mile grobar (razgovor) 18:32, 4. lipanj 2009. (CEST)

Nikola Miličević

Lijepo si sredio premještanje i razdvojbu, sve po propisima, a ja sam samo dodao 2 predloška na razdvojbi, pa pogledaj. --Ante Perkovic (razgovor) 13:23, 5. lipanj 2009. (CEST)

Prikaži

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Herr Mlinka (razgovor) 10:23, 8. lipnja 2009. (CET)[odgovori]

Da, hvala, ali nije to tako lako jer često se spetljam i zaboravim!

--Josinj (razgovor) 10:26, 8. lipanj 2009. (CEST)

Molba

Zamolio bih Vas da ne započinjete članke od jedne rečenice, naročito ako ih ne mislite nadopunjavati. Hvala na razumijevanju --Ex13 (razgovor) 10:49, 8. lipanj 2009. (CEST)

Zamolio bih Vas da prije nego što počnete raditi razdvojbe, pročitate Wikipedija:Razdvojba. U svakom slučaju radite pogrešno od već ranije dogovorenog--Ex13 (razgovor) 11:07, 8. lipanj 2009. (CEST)
ne razumijem: imate link od trešnjevačkih Horvata na brezovičke Horvate i ne date to ispraviti + ne dozvoljavate razdvojbu dvaju Horvata; morala bi biti čak i ako nema članka o trešnjevačkim Horvatima...

--Josinj (razgovor) 11:12, 8. lipanj 2009. (CEST)

Horvati pokraj Brezovice su naselje i kao takvo se nalazi na popisu naselja Hrvatske. Ako se već ide u premještanje, prema ranijem dogovoru u zagradu ide naziv nadređene jedinice - u ovom slučaju Grada Zagreba. Horvati na Trešnjevci su dio Zagreba, kvart, nit su zasebni mjesni odbor. Slijedom toga, Horvati su glavno značenje za naselje pokraj Brezovice, a drugo značenje su Horvati na Trešnjevci. Slični slučaj je sa Ljubljanicom. --Ex13 (razgovor) 11:17, 8. lipanj 2009. (CEST)

1. Da, ali ovdje nije mogueć staviti u zagradu Grad Zagreb jer bi to bio slučaj kod obojih. Evenutalno onda predlažem da selo Horvati budu samo "Horvati", a gradsko naselje "Horvati (Zagreb)"; iako ne vidim logiku zašto bi neko selo bilo nadređeni pojam gradskom naselju a ne obratno! --Josinj (razgovor) 11:21, 8. lipanj 2009. (CEST)
2. Slučaj dva, zašto je rijeka u Sloveniji nadređena kvartu U Hrvtaskoj? --Josinj (razgovor) 11:21, 8. lipanj 2009. (CEST)
Horvati na Trešnjevci nisu samostalno naselje, već dio naselja Zagreb. Osim toga nisam baš pristaša da svakai dio grada Zagreba dobije svoj članak na wikipediji. to je već pitanje kriterija. Postoje članci o gradskim četvrtima, i to je dovoljno da se tamo spomene.
Rijeka u Sloveniji je ipak značajniji geografski pojam od dijela naselja uz okretište i istoimeni potok u Zagrebu. Takvi slučajevi se rješavaju predloškom {{dz}}--Ex13 (razgovor) 15:09, 8. lipanj 2009. (CEST)

Kategorije

Članci na Wikipediji se kategoriziraju --Ex13 (razgovor) 15:10, 8. lipanj 2009. (CEST)

morate i vi nekaj delati
Mi bumo stavili predložak (jer to ti još ne znaš), ali kategoriju bi ti mogel staviti, ak ti nije preteško. SpeedyGonsales 15:16, 8. lipanj 2009. (CEST)
je, bum probal - nije lako kad kategorije koje imate ne odgovaraju, a nove ne date postavljat

Navodnici i nizanje

Josinj, ljubazno te molim da prilikom pisanja na Wikipediji poštuješ pravila Hrvatskog školskog pravopisa iz 2008. godine koji je usklađen sa zaključcima Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika i ne ispravljaš ispravne hrvatske navodnike, te ispravno pisanje bibliografskih podataka u izvorima, jer se u bibliografskim jedinicama podatci odvajaju zarezom. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:09, 12. lipanj 2009. (CEST)

Teoretski gledano, moglo bi se napisati glupost u jednom članku i onda na nju pozvati u drugom. Isto tako, napišeš glupost na drugoj wikipediji i onda ju prevedeš na hrvatski. I u tom drugom članku informacije koje su zapisane, moraju imati potjecati iz nekog vanjskog izvora. Kad bi se referencirali na wikipediju samu, moglo bi doći do "kruženja" referenciranja (imali smo takve slučajeve sa slikama - na jednoj wikipediji piše da je izvor npr. hr:wiki, a na hr:wiki piše da je slika ta druga wiki) --Ex13 (razgovor) 16:20, 12. lipanj 2009. (CEST)

Emerik

Zanima me ova tvoja promjena. Otkud ti to da je ugarsko-hrvatski kralj Emerik proglašen svetim. To nije točno (možda se varam, molio bih literaturu). --Flopy (razgovor) 12:27, 16. lipanj 2009. (CEST)

Sad sam ja provjerio. On nije proglašen svetim, pobrkao si osobe. Uklonio sam tvoju izmjenu. Pozdrav. --Flopy (razgovor) 12:29, 16. lipanj 2009. (CEST)
Da, stvarno sam zabrljao - riječ je o ugarskom kraljeviću Emeriku iz 11. st. koji je bio svet. Dakle to su dvojica različitih s istim imenom.

http://en.wikipedia.org/wiki/Emeric_of_Hungary_(saint) --Josinj (razgovor) 13:58, 16. lipanj 2009. (CEST)

Kategorije i druga pitanja

Kategorija:Hrvatske političke stranke do 1918. se već nalazi u kategoriji Kategorija:Povijest Hrvatske 1790.-1918., pa nije potrebno obje dodavati u članke. Drugo, preusmjeravanja kategorija se izbjegavaju pa bih molio da ista više ne stvaraš. Nadalje, isto bih zamolio da ne stvaraš preusmjeravanja na prazne stranice, jer takva preusmjeravanje ničemu ne služe, osim zaplavljivanju poveznica, odnosno zavaravanju čitatelja da postoji članak, a on zapravo ne postoji. Prvo se stvaraju članci, a tek onda preusmjeravanja. Hvala --Ex13 (razgovor) 11:39, 17. lipanj 2009. (CEST)

U redu. Ali postoje neki problemi: 1. naziv kategorije je loš, 2. ako postoje određene nejasne poveznice potrebno ih je posložiti jer kad se određeni članak i pojavi, pitanje j ehoće li te poveznice voditi na njega. --Josinj (razgovor) 11:44, 17. lipanj 2009. (CEST)

Ako je naziv kategorija loš, onda se treba predložiti izmjena naziva, a ne na svoju ruku od lošega stvarati gore. Konkretno, ovakva je kategorizacija hrvatske povijesti dogovorena ranije. Preusmjerenja u ništa se brišu, jer se pojavljuju na stranici Posebno:Kriva_preusmjeravanja --Ex13 (razgovor) 11:49, 17. lipanj 2009. (CEST)

Nepotrebna preusmjeravanja

Josinj, molim te nemoj više raditi nepotrebna preusmjeravanja, uobičajeno je napisati kraći oblik nekog čestog naziva, ali razne oblike nemoj preusmjeravati na ispravan. Članak otvori s onim nazivom koji je službeni, a preusmjeri eventualno neki kraći uobičajeni naziv. Još jedna sitnica, primijetih tvoju primjedbu na stranici za razgovor članka o Europskoj Uniji, pa ti želim poručiti ako slučajno nisi vidio pročitaj što je napisao suradnik Binx o pravopisu Matice hrvatske i o pravopisu na hrvatskoj Wikipediji. Lijep pozrav --Roberta F. 16:49, 8. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Kraljevina Dalmacija

Posljednje promjene koje si učinio u člancima Kraljevina Dalmacija nisu u redu i treba ukloniti. Zašto nisu u redu odgovaram citatom iz članka Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija

Wikicitati »Iako Dalmacija stvarno (de facto) nije bila sjedinjena s Kraljevinom Hrvatskom i Slavonijom ona je oduvijek pravno (de iure) bila sastavni dio Trojedne Kraljevine koja ju je zato i nosila u svome imenu.«

Dakle, stvarno Dalmacija nije bila dio Trojedne Kraljevine, ali pravno (de iure) to je uvijek bila. Hrvatska historiografija ovu temu bez izminke promatra na ovaj način. --Flopy (razgovor) 11:39, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

U članak Kraljevina Dalmacija dodao sam tu rečenicu. --Flopy (razgovor) 11:54, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Uputa

Razgovor:Ubojstvo Ante Paradžika. Administratori obično samo brišu članke kojima istekne rok za sređivanje, ali ovdje sam vidio da je bilo razgovora, pa vas iznimno upućujem što činiti ako poželite jednom srediti dotični članak. SpeedyGonsales 01:23, 25. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Izbjegavajte suvišna preusmjeravanja. SpeedyGonsales 22:30, 26. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Članak je dobar, samo želim upozoriti da imamo članak Opća i nacionalna enciklopedija. SpeedyGonsales 19:12, 16. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Volfgang Gyula

Na članak Volfgang Gyula stavio sam predložak da treba navesti izvore na temelju kojih si napisao taj članak pa te molim da to i učiniš. --Flopy (razgovor) 20:56, 31. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Josinje, pavlini imadu svoju kategoriju. Ne zaboravi ju stavjat u članke o pavlinima. Ako ima članak o pavlinskom samostanu u Lepoglavi, ne zaboravi i tu poveznicu ubaciti u članke di se spominje taj samostan (ako ga spomeneš digod).Kubura (razgovor) 03:27, 4. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Političke stranke

Za članke koje pišeš o političkim strankama navodiš tolike činjenične podatke bez ijednog izvora. Drži se, molio bih te, smjernice Wikipedija:Provjerljivost i navedi vjerodostojne izvore. --Flopy (razgovor) 14:57, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Pa izvor mi je uglavnom Vikipedija na engleskome i moje vlastito sjećanje iz vremena 90-ih, tako da ne znam što bih naveo... Sramota je da na stranim jezicima ima više članaka o hrvatskim strankama nego na hrvatskome! --Josinj (razgovor) 14:59, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Molio bih te da suradniku koji ti je ostavio poruku odgovoraš na njegovoj stranici za razgovor. Enciklopedijski članci ne pišu se "po sjećanju" nego na temelju relevatnih izvora i literature. Siguran sam da na en.wiki ima nekih navedenih izvora. Stavio sam predloške na tvoje članke da trebaju izvore, kad ih navedeš ukloni ih, dotada ostaju. Lijep pozdrav. --Flopy (razgovor) 15:04, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Nije u redu, izvora mora biti. Pročitaj smjernice i pravila hrvatske wikipedije o tome Wikipedija:Izvori, Wikipedija:Navođenje izvora, Wikipedija:Literatura. Nije važno kako je na drugoj wikipediji, ovdje vrijede ova pravila. Ispričavam se ako izgleda da te gnjavim, nije mi namjera, ali na ovo bi te prije ili poslije upozorio netko drugi. --Flopy (razgovor) 15:22, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Ma kakva "pokvarenost";) Nije ti valjda teško poslati mail TZ Lepoglava (u obliku kao što je na stranici koju sam ti naveo, kad/ako dobiješ dozvolu, tekst maila trebaš staviti tamo) i pitati za dozvolu. Glede političkih stranaka, tolike se činjenice navode, pa mora negdje na internetu biti izvora. --Flopy (razgovor) 15:30, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Naveo si literaturu pa sam sve predloške uklonio. Pozdrav. --Flopy (razgovor) 09:42, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Prepisivanje

Članak o biskupu Gyuli prepisao si kako vidim s interneta. To je kršenje autorskih prava i samim tim zabranjeno. Moraš zatražiti dozvolu od vlasnika te internetske stranice smiješ li sadržaje s nje staviti na wikipediju. Kako, piše na Wikipedija:Dopuštenja za korištenje sadržaja. --Flopy (razgovor) 15:16, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Metaforički govor

Zamolio bih vas da pokušate slijediti smjernice prilikom izrade članaka, pogotovo one koje govore da članak mora biti posan u enciklopedijskom stilu i objektivno. Rečenice, poput one na stranici o DC zaključio je da... bi bilo puno bolje interpretirati smatrao je. Smisao ostaje isti, ali se tada iz rečenog ne vidi da vi mislite isto. Prateći prepisku s kolegom Flopyjem, pozivam vas da obratite pažnju na ono što vam govori, tako ćete brže i lakše naučiti --Lasta 15:30, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

  Prosvijetljen sam! Najljepša hvala. --Josinj (razgovor) 15:46, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Inter wiki

Vidim da prepravljaš inter wiki. Prepusti to botovima jer ovako zatrpavaš stranicu nedavnih promjena. Hvala na razumijevanju :-)--Braco (razgovor) 17:32, 29. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Ovo je interwiki (međupoveznice). Dovoljno je na wikipediji na engleskom jeziku ubaciti interwiki za članak na hrvatskom, a ostalo će odraditi botovi. Ako si siguran da je članak odgovarajući onda možeš sa wikipedije na engleskom kopirat interwiki i ubacit ga na dno članka na hrvatskom jeziku. Pozdrav :-)--Braco (razgovor) 12:17, 30. rujna 2009. (CEST)[odgovori]
Josinj, što nije točno ili nije spomenuto u članku slobodno ispravi, a ne samo otvarat nove razgovore.--Uskboy 15:05, 7. listopada 2009. (CEST)[odgovori]
Ne bi ulazio u to zašto si blokiran, ali rasprava nije potrebno započinjati, ako nešto treba dodati u članak ili ispraviti što je netočno. Nešto drugo je kad si recimo napisao članka o nogometnom klubu i stavio navodnike na ime kluba. A bez navodnika je ostalih 500 članaka o NK je bez navdnika. Za takve se stvari započinje rasprava.--Uskboy 15:11, 7. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Prikaži

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Flopy (razgovor) 15:50, 9. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Preusmjeravanja

Zašto si napravio ovo preusmjeravanje? Nemoj radit nepotrebna preusmjeravanja. Već si upozoravan radi takvih radnji pa se nemoj dovest u situaciju da budeš blokiran. Lijep pozdrav-- Braco (razgovor) 15:37, 11. studenog 2009. (CET)

Vau, e! --Josinj (razgovor) 07:54, 12. studenog 2009. (CET)

Z. L.

Što bi trebalo značiti bosanskohercegovački je bošnjački političar?--Uskboy 15:45, 27. studenog 2009. (CET)

Nije sporno to što je on bošnjački političar, već "forma" ili kako li se to već zove. To je isto da kažeš da: žute je smeđe boje. Kužiš nisi napisao u redu, to te ja pitam ;)--Uskboy 16:22, 27. studenog 2009. (CET)

ovo nisi trebao napraviti. kada dodaš u članak {{GLAVNIRASPORED:}} onda ne trebaš posebno dodavati to u svaku kategoriju npr.
{{GLAVNIRASPORED:Boban, Mate}}
[[Kategorija:Rat u BiH]]
[[Kategorija:Hrvatski političari u Bosni i Hercegovini]]
[[Kategorija:Bosanskohercegovački političari od 1989.]]

tako je puno bolje od
[[Kategorija:Rat u BiH|Boban, Mate]]
[[Kategorija:Hrvatski političari u Bosni i Hercegovini|Boban, Mate]]
[[Kategorija:Bosanskohercegovački političari od 1989.|Boban, Mate]]
pozdrav --DJ SveroH Kontakt 00:23, 5. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Kontroverzan?

Uklonio sam tvoju promjenu gdje si stavio da je Dijana Čuljak Šelebaj "kontroverzna" novinarka. U člancima oni koji ih uređuju ne mogu pisati svoje osobno mišljenje o nekoj osobi, nego svaki podatak treba potkrijepiti izvorima. --Flopy razgovor 10:43, 26. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

To što je po tvom mišljenju "izvor ona sama" nikako ne spada u enciklopedijske reference. Ako nisi. pročitaj Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju. --Flopy razgovor 10:56, 26. ožujka 2010. (CET)[odgovori]
Glede navođenja ozbiljnih i objektivnih izvora nikad:) --Flopy razgovor 11:05, 26. ožujka 2010. (CET)[odgovori]
[1], pozdrav --Lasta 11:06, 21. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Bog kolega, kada želiš pobtisati stranicu, odnosno nešto nepotrebno kao ovo sada, samo stavi unutar vitičastih tagrada bris i netko od admina će to pobrisati, nema potrebe da uklanjaš ništa na njoj. Pozdrav --Lasta 11:11, 21. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Petar Hrženjak

Članak je pobrisan, jer je doslovno prepisan s [2], i što po svojoj važnosti ne udovoljava Wikipedijinim kriterijima.--Jure Grm, 24. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 13:59.

Nova Hrvatska

Josinj, vidjeh da si započeo razdvojbu za Novu Hrvatsku, ali čini mi se da nedostaje jedan od časopisa toga imena koji je izlazio četrdesetih godina prošloga stoljeća, nalazim ga na stranicama za aukcije, ali ne nalazim druge podatke o tom časopisu. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:47, 29. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Zeljeni clanci

Bok Josinj, u vezi zeljenih clanaka imamo ovo pomagalo. Jako puno toga jos ima za napisati. LP--Croq (razgovor) 11:29, 12. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Ponovno o preusmjeravanjima

Josinj, molim te pročitaj upute o preusmjeravanju, jer su neka preusmjeravanja potpuno nepotrebna, poput Kršćanski simbol -> Kršćanski simboli, upisivanjem u tražilicu automatski se pojavljuje već nakon prvih upisanih slova glavni članak i zaista nije potrebno zbog jednog dodatnog slova na kraju stvarati nepotrebno preusmjeravanje. Je li ime Pelajo uobičajeno u hrvatskoj literaturi ili samo Pelayo i Don Pelayo? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:59, 12. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Josinj, pročitaj uvodni tečaj o poveznicama za više detalja, povezujemo oblikovanjem poveznice (u slučaju kad se pojam sklanja ili se nalazi u množini) prema pojmu koji je odgovarajući poput [[Europska Unija|Europskoj Uniji]], [[Miroslav Krleža|Miroslavu Krleži]], [[Grafika|grafičar]], [[Željeznica|željezničke pruge]], [[Toranj|tornjevi]], kao i u slučaju kratica [[Engleski jezik|engl.]]..., ukratko, provjeriš kako je naziv članka i prema tome napraviš odgovarajuću poveznicu bez stvaranja nepotrebnih preusmjeravanja. Premještanje članaka na novo ime može također stvoriti nepotrebna preusmjeravanja, jer bi se trebale ispraviti sve poveznice koje su vodile na stari naziv. U slučaju pisanja članka gdje se spominje neka rijeka i želiš dodati poveznicu na pojam rijeka, pišeš [[Rijeka (vodotok)|rijeka]], ukratko Wikipedijina tražilica je sve bolja, pojmovi se pomoću nje sve lakše pronalaze i zato nije potrebno da sami stvaramo "tražilicu", jer pišemo Wikipediju zbog obogaćivanja enciklopedijskog sadržaja, a poveznice koje vode na članke preko preusmjeravanja jesu sporna jer zapravo na taj način usporavaju Wikipediju. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:03, 13. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Akcija za pravoslavnu crkveno-školsku autonomiju?

Josinj, oprosti, ali nikako ne mogu pronaći podatak da je Akcija za pravoslavnu crkveno-školsku autonomiju osnovana 1896. godine, zapravo, pod tim nazivom ne nalazim ni stranku u izvoru koji si naveo (http://www.camo.ch/povijestbih12.htm) na dnu članka. Možeš me molim te uputiti na rečenicu iz izvornika za usporedbu? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 18:20, 12. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Josinj, molim te navodi uvijek onu literaturu uz članak u kojoj se zaista spominju ti podaci koje navodiš u članku, citiraj radove kod kojih se zaista mogu pronaći godine, imena, mjesta... Povijesnih knjiga ili radova ima veliki broj i pretpostavka da nešto piše u nekoj knjizi nije prihvatljiva za navođenje takve knjige kao izvora, već mora biti stvarno provjerljiv podatak upravo u toj knjizi. Time pisanje postaje vjerodostojno (uporabom autentičnih izvora), a pogotovo se kod osjetljivih tema (pod koje povijesne svakako spadaju) mora posebna pozornost posvetiti izvorima. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:18, 13. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]
Uklonio sam link na izvor koji si naveo je se tu ni jednom riječi ne spominje tema ovoga članka. Dok ne navedeš pravi izvor, stavio sam predložak da nedostaje izvor. Navođenjem krivog izvora u biti si u članku naveo netočnu informaciju što niti je u redu niti je dopušteno. Jedostavno navedi na temelju čga si napisao taj članak, sigurno ga nisi napisao napamet. Vjerodostojni izvori i literatura u povijesti su jako važni i na tome treba inszistirati. --Flopy razgovor 12:00, 16. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]
Bio lajbec crleni, črni ili žuti, izvora mora biti. --Flopy razgovor 08:32, 17. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]
Vidim da si stavio literaturu. Međutim, pročitaj Wikipedija:Navođenje izvora. Djelo Rudolfa Horvata nalazi se na wikizvoru, ali nigdje tamo ne nalazim podatke o ovoj stranci [3]. Trebaš navesti na kojim se stranicama u ove dvije knjige R. Horvata govori o ovoj stranci. --Flopy razgovor 08:52, 17. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]
Zaista ne znam kako da ovo shvatim. Ti samo tako mijenjaš izvore kao da se radi o posve bezazlenoj i nevažnoj stvari. Nakon toga ni za ovu literaturu koju si naveo ne mogu biti siguran piše li u njoj doista o temi članka ili ne (zadnja dva puta nije pisalo u literaturi koju si naveo) osim ako ne odem u knjižnicu i sam provjerim. I ovaj put kažem da trebaš navesti broj stranice u tim knjigama gdje o tome piše. To nije nikakav moj hir ni želja za gnjavažom nego su to pravila znanstvenog navođenja izvora. --Flopy razgovor 20:37, 17. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

HDS

Baci pogled na moj komentar Razgovor:Hrvatska demokršćanska stranka. Hvala--Ex13 (razgovor) 12:14, 15. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Nepostojeći izvor

Josinj, molim te provjeri izvor koji si dodao u članak Hrvatski proljećari, jer ne vodi nigdje. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:20, 18. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

?

Šta bi ovo trebalo značit?--MAN_USK recider 16:35, 20. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Pero Djetlić

Lijepo te molim da se služiš korisničkim imenom pri potpisivanju na drugim stranicama za razgovor. Ako nisi zadovoljan sadašnjim imenom uvijek možeš zatražiti promjenu imena. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 17:31, 20. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Uputa od administratora)

Žuti karton


Zbog ponavljanja[4]--Braco (razgovor) 17:53, 21. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Molim te da prestaneš stvarati nepotrebne kratice

Primjerice LDSBiH je nepotrebno, kao i većina kratica za neke stranke u BiH koje se vrlo rijetko ili gotovo nikad ne rabe.

Bugoslav (razgovor) 15:36, 24. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Lijepo sam te molio da prestaneš stvarati nepotrebne kratice, kao npr. ovu i na taj način prestaneš sa statistikom. -- Bugoslav (razgovor) 15:07, 25. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Onakvi komentari se mogu smatrati za provokaciju. Stranke koje imaju neko "uporište" na političkoj pozornici, te trebaju imati kraticu, a ne svaka strančica, kojih ima puno i previše, pa onda hopla dva nova članka po strančici. Ostavi stvaranje kratica drugima. -- Bugoslav (razgovor) 15:23, 25. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Potpis

Zadnje upozorenje pred blokadu suradničkog računa:

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Braco (razgovor) 12:06, 25. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Komunikacija

Zbog neprilične komunikacije sa suradnikom Bugoslav zaradio si kaznu. Ona je simbolična, ali molim te shvati je kao upozorenje. Pozdrav --Lasta 15:48, 25. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Blokirani ste)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 sat!



Evo ni ovdje se nisi potpisao sa četiri tilde nego ručno čime otežavaš komunikaciju među suradnicima. Ne ignoriraj naputke koje je netko napisao da bi tebi ili nekome drugome objasnio kako se treba ispravno potpisati.--Braco (razgovor) 16:00, 25. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Blokirani ste)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: Ignoriranje uputa


Već si dovoljno puta bio upozoren pa ćeš biti blokiran zbog namjernog ignoriranja uputa. Za to vrijeme prouči ovu stranicu da se više ne bi dovodio u sličnu situaciju.--Braco (razgovor) 16:03, 25. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Blok

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Blokirani ste)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 30 dana!

Razlog je: Agresivno ponašanje


Wikipedija ima pravila ponašanja: Poštujte druge Wikipediste čak i kada se ne slažete s njima. Budite kulturni. Izbjegavajte osobne napade i pretjerane rasprave. Ostanite smireni kada se uređivanje zahukta; izbjegavajte beskorisne uređivačke ratove; sjetite se da Wikipedija na hrvatskom jeziku ima 81.380 članak(a) na kojima možete raditi ili o njima raspravljati. Doprinosite u najboljoj namjeri tako što nikada nećete naštetiti Wikipediji kako bi nešto dokazali (WP:POINT) i pretpostavite najbolju namjeru kod drugih.

Tvoji zadnji doprinosi su suprotni svemu navedenom.--Braco (razgovor) 15:45, 28. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Zašto si maknia ovu unutarnju poveznicu?

Zašto si maknia ovu unutarnju poveznicu[5]? Kubura (razgovor) 05:39, 17. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Padež za kraticu

Jesi li siguran da je ovo dobro [6]? Nisan baš siguran da je ovakva sklonidba za imenicu NDH. Kubura (razgovor) 05:41, 17. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Sveti Juraj na Bregu

Ukoliko je na službenoj stranici, na stranici Državnog zavoda statistiku (i na još puno mjesta na internetu) Breg velikim slovom, ne znam u čemu je problem? Lijep pozdrav!--MaGa 13:27, 9. studenog 2010. (CET)

Maknia ti je ovo

Josinje, onaj IP ti je maknia ovo iz tvog članka [7]. Proviri o čemu se radi. Kubura (razgovor) 02:26, 22. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

U redu je to sve. --Josinj (razgovor) 15:13, 29. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Nepotrebna preusmjeravanja

Josinj, molim te ne stvaraj nepotrebna preusmjeravanja. Wikipedija nije tražilica, a pojmove poput "milinovaca", "frankovaca" ili "obzoraša" ili "pozoraša" pronađe se bez problema, jer su navedeni u članku. Također ne stvaraj poveznice na tim pojmovima ako neće biti napisan članak o njima. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:37, 6. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

Sabor BiH

Jesi li siguran da je ovo točno [8]? Kubura (razgovor) 03:42, 12. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

Referencija

Bilo bi zgodno pronaći izvor za ovo [9]. Kubura (razgovor) 05:24, 13. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

Unutarnje poveznice

Okani se dodavanja nepotrebnih unutarnjih poveznica, usto još i dvojbenih. Ne bih se složio da se recimo Hrvatski nacionalizam identificira s ustašstvom. --Flopy razgovor 15:09, 15. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

Taj članak treba doraditi, ali očito nisi pročitao taj članak u cijelosti. I ne slažem se da tamo bude Pavelićeva slika, uklonjena je. --Flopy razgovor 15:17, 15. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

Bugoslav

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Blokirani ste)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: ismijavanje suradnika


Ismijavanje suradnika [10] bez obzira zašto su blokirani nećemo dozvoliti. Ovaj put si blokiran na jedan dan, a sljedeći put će biti i duže zato te molim da se ubuduće suzdržavaš. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 14:51, 19. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

Možeš si biti Kukcoslavu i topli braco ako hoćeš, samo daj odsmrdi.

Kraljevstvo i Kraljevina SHS

[11] Imaš li koju internetsku poveznicu na taj podatak (Kraljevstvo SHS 1918., Kraljevina SHS 1921.)? Kubura (razgovor) 19:31, 22. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

Križevačka eparhija

Josinje, poprilično si dopunio članak o Križevačkoj eparhiji. Ljubazno te molim navedi izvor za tu dopunu. Lijep pozdrav i svako dobro u Novoj 2012. godini! --Roberta F. 14:25, 30. prosinca 2011. (CET)[odgovori]