Potrošačko društvo: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m Potrošako društvo premješteno na Potrošačko društvo: greška u naslovu
m lektura
Redak 1: Redak 1:
'''Potrošačko društvo''' je [[društvo]] čije vrijednosti i socjalne norme vrte oko potrošnje dobara i servisa. Glave odlike potrošačkog društva jesu: [[materijalizam]], [[trenutačno zadovoljavnaje]], [[individualizam]], odvajanje od društva i konstantno natjecanje. U potrošačkom društvu religija, integritet, i zajednica je postavljena na zadnje mjesto. U 21. stoljeću oponašanje bogatih i poznatih lićnosti je glavni pravac u kojem obični potrošaći oponašaju one koji su iznad njih u socijalnoj ljestvici. Siromašni bore se da imitiraju bogate sa kupovanjem luksuznih proizvoda ili proizvoda koje reklamiraju od nekih poznatih ličnosti (glumaca ili sportaša), jer na taj način misle da će povisiti svoj status unutar svoje ljestvice u društvu.
'''Potrošačko društvo''' je [[društvo]] čije vrijednosti i socijalne norme vrte oko potrošnje dobara i usluga. Glave odlike potrošačkog društva jesu: [[materijalizam]], [[trenutačno zadovoljavnaje]], [[individualizam]], odvajanje od društva i konstantno natjecanje. U potrošačkom društvu religija, integritet i zajednica postavljeni su na zadnje mjesto. U 21. stoljeću oponašanje bogatih i poznatih ličnosti glavni je pravac u kojem obični [[potrošač]]i oponašaju one koji su iznad njih na društvenoj ljestvici. Siromašni se bore da oponašaju bogate kupovanjem [[luksuz]]nih proizvoda ili proizvoda koje [[reklama|reklamiraju]] neke od poznatih ličnosti (npr. glumaca ili sportaša), jer na taj način misle da će povisiti svoj status unutar svoje ljestvice u društvu.


[[Kategorija:Filozofija]][[Kategorija:Ekonomija]][[Kategorija:Politika]]
[[Kategorija:Filozofija]][[Kategorija:Ekonomija]][[Kategorija:Politika]]

Inačica od 29. siječnja 2012. u 10:58

Potrošačko društvo je društvo čije vrijednosti i socijalne norme vrte oko potrošnje dobara i usluga. Glave odlike potrošačkog društva jesu: materijalizam, trenutačno zadovoljavnaje, individualizam, odvajanje od društva i konstantno natjecanje. U potrošačkom društvu religija, integritet i zajednica postavljeni su na zadnje mjesto. U 21. stoljeću oponašanje bogatih i poznatih ličnosti glavni je pravac u kojem obični potrošači oponašaju one koji su iznad njih na društvenoj ljestvici. Siromašni se bore da oponašaju bogate kupovanjem luksuznih proizvoda ili proizvoda koje reklamiraju neke od poznatih ličnosti (npr. glumaca ili sportaša), jer na taj način misle da će povisiti svoj status unutar svoje ljestvice u društvu.