Zemunica: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m r2.7.1) (robot Dodaje: az:Qazma ev
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Zemunica''' je poluukopani ili ukopani objekat za stanovanje ljudi, [[Postrojba|postrojbi]] i zapovjedništava izvan naselja u hladne dane, kao i za smještaj povrijeđenih i oboljelih sanitetskih etapa i ljudstva u zbjegovima. U iskop se ugrađuje drvena armatura na koju se učvršćuje krovna konstrukcija. Za pokrivanje se koristi šindra, daska i dr. materijal i maskira busenom. Visina je oko 2 metra, a obično se radi za smještaj [[Desetina|desetine]] ili [[vod]]a [[vojnik]]a. Ako se koristi za smještaj bolesnika (ranjenika) onda za pojedinca dolazi najmanje 2 m<sup>2</sup> kvadratna površine i 6-7 m kubičnih zraka.
'''Zemunica''' je poluukopani ili ukopani objekt za stanovanje ljudi, [[Postrojba|postrojbi]] i zapovjedništava izvan naselja u hladne dane, kao i za smještaj povrijeđenih i oboljelih sanitetskih etapa i ljudstva u zbjegovima. U iskop se ugrađuje drvena armatura na koju se učvršćuje krovna konstrukcija. Za pokrivanje se koristi šindra, daska i dr. materijal i maskira busenom. Visina je oko 2 metra, a obično se radi za smještaj [[Desetina|desetine]] ili [[vod]]a [[vojnik]]a. Ako se koristi za smještaj bolesnika (ranjenika) onda za pojedinca dolazi najmanje 2 m<sup>2</sup> kvadratna površine i 6-7 m kubičnih zraka.


==Izvori==
==Izvori==

Inačica od 10. veljače 2012. u 19:46

Zemunica je poluukopani ili ukopani objekt za stanovanje ljudi, postrojbi i zapovjedništava izvan naselja u hladne dane, kao i za smještaj povrijeđenih i oboljelih sanitetskih etapa i ljudstva u zbjegovima. U iskop se ugrađuje drvena armatura na koju se učvršćuje krovna konstrukcija. Za pokrivanje se koristi šindra, daska i dr. materijal i maskira busenom. Visina je oko 2 metra, a obično se radi za smještaj desetine ili voda vojnika. Ako se koristi za smještaj bolesnika (ranjenika) onda za pojedinca dolazi najmanje 2 m2 kvadratna površine i 6-7 m kubičnih zraka.

Izvori

  • Vojni leksikon, Beograd 1981.