Neven Ljubičić: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Ex13bot (razgovor | doprinosi)
m Bot:zamjena kategorija
Redak 34: Redak 34:
{{GLAVNIRASPORED:Ljubičić, Neven}}
{{GLAVNIRASPORED:Ljubičić, Neven}}
[[Kategorija:Hrvatski političari od 1989.]]
[[Kategorija:Hrvatski političari od 1989.]]
[[Kategorija:Hrvatska vlada]]
[[Kategorija:Ministri u Vladi Republike Hrvatske]]
[[Kategorija:Biografije, Nin]] <!-- ministar zdravstva -->
[[Kategorija:Biografije, Nin]] <!-- ministar zdravstva -->

Inačica od 26. kolovoza 2012. u 12:17

Neven Ljubičić
Neven Ljubičić

ministar zdravstva i socijalne skrbi
trajanje službe
17. veljače 2005. – 12. siječnja 2008.
Prethodnik Andrija Hebrang
Nasljednik Darko Milinović
Rođenje 1. svibnja 1963., Nin
Politička stranka Hrvatska demokratska zajednica

Doc. dr. sc. Neven Ljubičić (Nin, 1. svibnja 1963.), liječnik, docent, hrvatski političar, bivši ministar zdravstva i socijalne skrbi u Vladi Republike Hrvatske (2005. - 2008.).

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1987., a na istom je fakultetu 1993. doktorirao s temom "Istraživanje učinka terapije diureticima i terapijske paracenteze na sastav ascitesne tekućine u bolesnika s cirozom jetre". Specijalistički ispit iz interne medicine položio je 1996. Stručno se usavršavao u Norveškoj, Danskoj i Njemačkoj. Godine 1995. izabran je u znanstveno istraživačko zvanje znanstveni suradnik na području medicinskih znanosti i na koncu 1993. u znanstveno nastavno zvanje docent na katedri za internu medicinu Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Radio je na Internoj Klinici Opće bolnice "Sveti duh" i u Kliničkoj bolnici "Sestara milosrdnica" u Zagrebu. U Domovinskom ratu bio je liječnik u bojni, potom načelnik saniteta brigade i načelnik sanitetske službe i taktičke grupe HV-a. Redoviti je član Hrvatskog liječničkog zbora i niza domaćih i inozemnih stručnih udruženja.

Godine 2004. postao je pomoćnikom ministra zdravstva u Upravi za stručno-medicinske poslove. Nakon ostavke dotadašnjeg ministra zdravstva i socijalne skrbi, dr. Andrije Hebranga, imenovan je ministrom zdravstva i socijalne skrbi u veljači 2005. godine. Član je HDZ-a.

Oženjen je i ima dvoje djece.

Povezane stranice