Zagrebački filmski festival: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka uređivanja
Redak 19: Redak 19:
[[Kategorija:Hrvatske manifestacije]]
[[Kategorija:Hrvatske manifestacije]]
[[Kategorija: Filmski festivali]]
[[Kategorija: Filmski festivali]]
[[Kategorija: Zagreb]]

Inačica od 19. rujna 2006. u 18:13

Datoteka:Zff nagrada4.jpg
Nagrada

Osnovan 2003. godine, Zagreb Film Festival pozicionirao se među najznačajnija gradska kulturna događanja, što dokazuje 15 000 gledatelja filmskih programa i ukupno 35 000 posjetitelja samo u prošloj godini koje je u prostore zagrebačkog Studentskog centra privukao bogat festivalski program.

U vrijeme festivala, prostor Studentskog centra pretvara se u svojevrsni grad u gradu koji živi od 9 sati ujutro do 4 u noći ostavljajući sve dvorane, predvorja i barove na raspolaganje festivalskim zbivanjima. Već svojim prvim izdanjem 2003. godine festival je privukao pažnju javnosti na SC kao na frekventno mjesto prezentacije, kreacije i suradnje i potakao ga da joj se otvori i takvim ostane i tijekom cijele godine.

Uz glavni program, natjecateljskog karaktera, podijeljen u tri kategorije - cjelovečernji igrani, kratki igrani i dokumentarni film - u programskom oblikovanju jednaka pažnja posvećena je popratnom programu kroz koji je svake godine predstavljena filmska produkcija određene zemlje kao i sama kultura iz koje filmovi dolaze. Uz primarno promicanje filmske umjetnosti, autora i njihovih debitantskih radova, posebna važnost posvećena je filmskom stvaralaštvu drugih i drugačijih svjetova. Njihovim približavanjem publici promiču se tolerancija, prihvaćanje različitosti i osvještavanje drugačijosti kao osnovne vrijednosti.

Dio propratnog programa također čine promocije knjiga, filmskih i kulturnih projekata kao i prezentacije novih tehnoloških dostignuća vezanih uz filmsku produkciju, te neizostavni zabavni programi.

Nagrada na ovom festivalu zove se Zlatna kolica, a uz umjetnički rad Nedjeljka Mikca, najboljima se dodjeljuju i novčana sredstva.

Zagreb Film Festival projekt je produkcijske kuće Propeler film d.o.o.

Vanjske poveznice