Razlika između inačica stranice »Ulica Nokturno«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Obrisan 1 bajt ,  prije 15 godina
m
lekt
m (lek)
m (lekt)
Unatoč njezinu ugledu, [[Hagrid]] je posjetio ulicu Nokturno u [[Harry Potter i Odaja tajni|Harryju Potteru i Odaji tajni]] u potrazi za sredstvom protiv puževa koji jedu srž povrća i drugim predmetima koji su mu potrebni za skrb o egzotičnim i opasnim stvorenjima.
 
[[Harry Potter (lik)|Harry]] je tijekom putovanja letiprahom u [[Zakutna ulica|Zakutnu ulicu]] slučajno završio u Ulici Nokturno gdje je čuo razgovor [[Lucius Malfoy|Luciusa MalfoyjaMalfoya]], [[Draco Malfoy|njegovognjegova sina]] i gospodina Borgina. Harryja je zaskočila jedna stara vještica (ili babaroga) koja je željela iskoristiti njegovu ranjivost i činjenicu da je izgubljen, ali ga je spasio Hagrid.
 
==Trgovine u Ulici Nokturno==
te je želio da predmet ostane u trgovini (moguće je da se radi ili o ormaru ili o ogrlici od opala).
 
Otkriveno je da je Meropa Riddle, dok je bila trudna s Tomom Riddleom (kasnije Lord Voldemort), otišla Borginu i Burkesu kako bi prodala medaljon, obiteljsko naslijeđe koji je pripadao [[Osnivači Hogwartsa|Salazaru Slytherinu]], zato što joj je očajnički trebalo novca. Gospodin Caractacus Burke, koji je znao pravu vrijednost medaljona, uspio ga je kupiti za samo 10 galeona koje je jadna žena spremno uzela. Također, Tom Riddle nakon odlaska iz [[Hogwarts]]a zaposlio se u Borginu i Burkesu. Riddle je bio zadužen za pronalaženje i kupnju antikviteta, vrijednog obiteljskog nasljeđanaslijeđa i mračnih predmeta; njegov mu je legendarni šarm pomagao u obavljanju tog zadatka. Dao je otkaz u vrijeme kad je jedna vještica pronađena mrtva, a dva su najvrjednija predmeta iz njezine skupocjene zbirke ukradena.
 
===Ostale neimenovane trgovine===

Navigacijski izbornik