Student: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m r2.7.2+) (robot Dodaje: et:Üliõpilane
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
[[Datoteka:Math lecture at TKK.JPG|thumb|250px|Studenti na sveučilištu u [[Helsinki]]ju.]]
'''Student''' je polaznik [[fakultet]]a ili visoke škole. Status studenta stječe se upisom na sveučilište, veleuči­lište ili visoku školu a dokazuje se odgovarajućom studentskom ispravom (npr. indeksom). Status studenta gubi se po završetku studija, kad se osoba ispiše sa sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole, kad je isključena sa studija po postupku i uz uvjete utvrđene statutom ili drugim općim aktom visokog učilišta, kad ne završi studij u roku utvrđenom statutom ili drugim općim aktom visokog učilišta te iz ostalih razloga utvrđenim statutom ili drugim općim aktom visokog učilišta.
'''Student''' je polaznik [[fakultet]]a ili visoke škole. Status studenta stječe se upisom na [[sveučilište]], veleuči­lište ili visoku školu a dokazuje se odgovarajućom studentskom ispravom (npr. indeksom). Status studenta gubi se po završetku studija, kad se osoba ispiše sa sveučilišta, [[veleučilište|veleučilišta]] ili visoke škole, kad je isključena sa studija po postupku i uz uvjete utvrđene statutom ili drugim općim aktom visokog učilišta, kad ne završi studij u roku utvrđenom statutom ili drugim općim aktom visokog učilišta te iz ostalih razloga utvrđenim statutom ili drugim općim aktom visokog učilišta.


Studenti su i članovi akademske zajednice i mogu sudjelovati u znanstvenom radu. Studenti prve godine fakulteta ili više škole se nazivaju ''brucošima'', a studenti koji su odslušali sve studijske predmete, ali ne i položili, [[apsolvent]]ima.
Studenti su i članovi akademske zajednice i mogu sudjelovati u [[znanstveni rad|znanstvenom radu]]. Studenti prve godine [[fakultet]]a ili više škole se nazivaju ''brucošima'', a studenti koji su odslušali sve studijske predmete, ali ne i položili, [[apsolvent]]ima.


==Literatura==
==Literatura==
* [http://www.nsz.hr/datoteke/Zakon_o_znanstvenoj_djelatnosti_i_visokom_obrazovanju_(procisceni_tekst).pdf Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju]
* [http://www.nsz.hr/datoteke/Zakon_o_znanstvenoj_djelatnosti_i_visokom_obrazovanju_(procisceni_tekst).pdf Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju]
{{commonscat}}



[[Kategorija:Visoko obrazovanje]]
[[Kategorija:Visoko obrazovanje]]

Inačica od 8. listopada 2012. u 22:30

Studenti na sveučilištu u Helsinkiju.

Student je polaznik fakulteta ili visoke škole. Status studenta stječe se upisom na sveučilište, veleuči­lište ili visoku školu a dokazuje se odgovarajućom studentskom ispravom (npr. indeksom). Status studenta gubi se po završetku studija, kad se osoba ispiše sa sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole, kad je isključena sa studija po postupku i uz uvjete utvrđene statutom ili drugim općim aktom visokog učilišta, kad ne završi studij u roku utvrđenom statutom ili drugim općim aktom visokog učilišta te iz ostalih razloga utvrđenim statutom ili drugim općim aktom visokog učilišta.

Studenti su i članovi akademske zajednice i mogu sudjelovati u znanstvenom radu. Studenti prve godine fakulteta ili više škole se nazivaju brucošima, a studenti koji su odslušali sve studijske predmete, ali ne i položili, apsolventima.

Literatura

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Student