Razlika između inačica stranice »Maja Gjerek«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodan 151 bajt ,  prije 7 godina
Maja Gjerek rođena je 1961. u Koprivnici.Diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u [[Zagreb]]u. Članica je Društva hrvatskih književnika (DHK) od [[1985.]] godine, a Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) od [[1990.]] godine. Bila je dopredsjednica Društva hrvatskih književnika.
 
Autorica je dvadeset i sedam knjiga, od čega, jedanaest zbirki [[poezija|pjesama]], devet [[roman]]a i sedam knjiga priča. Od toga je s majkom ([[Anica Gjerek]]) objavila osam knjiga, sedam za djecu, a roman "Bijeli dimnjačar" nagrađen je [[1999.]] godine u Italiji Zlatnom medaljom za književnost, međunarodnom nagradom zemalja Alpe-Jadran. Na međunarodnom festivalu poezije "[[Slavenski zagrljaj]]", održanom u bugarskom gradu Varni u svibnju 2007. godine, dobila je prvu nagradu, diplomu i medalju "KrilatoSrebrno nalivperoletece pero", kao prva knjizevnica iz Hrvatske te je ujedno postala i jedan od osnivača i prvih članova Akademije za slavensku književnost i umjetnost u Varni.
 
Piše [[scenarij]]e, [[esej]]e, scenska djela i književne [[prikaz]]e. Objavljuje u književnim časopisima, na radiju i televiziji, a brojni su joj tekstovi uglazbljeni. Odlikovana je za književni rad odličjem [[Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića|Reda]] Danice hrvatske s likom [[Marko Marulić|Marka Marulića]].
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik