Marko Lasić – Nered: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m Bot: brisanje 1 međuwiki poveznica premještenih u stranicu d:Q13402894 na Wikidati
Redak 26: Redak 26:
* (2006) Nered - Neki Daniels ekipa
* (2006) Nered - Neki Daniels ekipa


[[Kategorija:Hrvatski glazbenici]]
[[Kategorija:Hrvatski hip hop glazbenici]]
[[Kategorija:Hip hop glazbenici]]

Inačica od 13. lipnja 2013. u 15:49

Marko Lasić - Nered (Zagreb, 26. travnja 1979.), zagrebački reper.

Životopis

Marko Lasić, poznatiji pod imenom Nered, rođen je 26.04.1979. godine u Zagrebu. Školuje se u istom gradu gdje završava osnovnu i srednju školu (X. gimnaziju). Nakon završene srednje škole upisuje Fakultet prometnih znanosti, na kojem je diplomirao 2003. godine. Glazbom se počinje baviti 90-ih godina kada je napisao i svoje prve tekstove. Uz glazbu, Markova velika ljubav je i hokej na ledu s kojim se aktivno bavi kao član KHL Medveščak. Marko Lasić bio je član Hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu s kojom osvaja brojne medalje. Nakon teške ozljede noge Lasić napušta hokej i aktivno se počinje baviti glazbom. S kolegom Marinom Ivanovićem - Stokom osniva poznati reperski duo pod nazivom Nered i Stoka.

1999. godine dvojac izdaje svoj prvi studijski album pod nazivom "Spremni za rat". Godinu dana poslije svjetlo dana ugledao je "Blackout 00". Album "Od danas do sutra" najavio je njegovu solo karijeru, ali ne zadugo - s Generalom Woo-om 2005. godine izdaje "Baš je lijep ovaj svijet".

Surađivao je s DJ Frx-om, Stupnijem, El Bahatteejem, Targetom, DJ Wocasom te s Ninom Badrić, Ivanom i Marijom Husar, Ivanom Kindl, Songkillersima i dr. Radio je s Robertom Knjazom te bio dio trojca "Ljudi u crnom". S Ćirom Blaževićem i Željkom Velom napravio je himnu nogometnog prvenstva 2004. u Portugalu.

Lasić je i tvorac jedne od najpopularnijih himni hrvatske nogometne reprezentacije "Srce vatreno". Jedan je od organizatora humanitarne akcije "Utrine live". Lasić se okušao i u glumačkim vodama te je glumio u serijama "Balkan Inc." i "Bitange i princeze".

2007. godine Marko Lasić osniva svoju firmu Neki Daniels Media i počinje se baviti organizacijom koncerata i evenata, te smo zahvaljujući njemu mogli ugostiti poznate svjetske zvijezde kao što su: 50 Cent, Snoop Dogg, Lil' Kim, Nina Skay, Onyx, Sheek Louch, The Chemical Brothers te mnoge druge.

2010. godine pokreće "Green City Project" koji je proglašen najvećim eko eventom u regiji, a u Novalji pokreće "Moon & Rocks Festival" koji je ugostio najeminentnije elektronske izvođače, među kojima su bili i The Chemical Brothers.

Diskografija

  • (1999) Nered i Stoka - Spremni za rat
  • (2001) Nered - Od danas do sutra
  • (2005) Nered & General Woo - Baš je lijep ovaj svijet
  • (2006) Nered - Neki Daniels ekipa