Saint-Denis (Réunion): razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
bez sažetka
m (August Dominus je premjestio stranicu Saint-Denis na Saint-Denis (Réunion): glavno značenje: Saint-Denis (pariška četvrt))
No edit summary
U središtu grada je „Državni vrt“ (''Jardin de l´Etat''), egzotični park s fontanama, palmama i velikim prirodoslovnim muzejem. Džamija Nur-e-Islam u Saint-Denisu je u dobu kad je izgrađena (1905.) bila najveća džamija Francuske. U gradu su zastupljene i druge religije, pa postoje i crkve i hinduistički hramovi. Tu se nalazi jedino sveučilište na otoku. Hoteli u gradu su Mercure ''Creolia Hotel'', ''Austral Hotel'' i ''Best Western''. Osim Državnog vrta, gradske znamenitosti su i ''Léon Dierx Museum'' (umjetnička galerija i muzej), ''Le Barachois'' (park uz obalu) i ''La Roche Écrite'' (vidikovac 15 km južno od grada, pruža se pogled na cijeli grad). [[IBM]] ima poslovnicu u Saint-Denisu.<ref>[http://www.ibm.com/planetwide/re/ www.ibm.com], pristupljeno 23. kolovoza 2013.</ref>
 
U Saint-Denisu se [[1888.]] rodio francuski avijatičar [[Roland Garros (osoba)|Roland Garros]]. Njegovo ime nosi zračna luka.
 
== Gradovi prijatelji ==

Navigacijski izbornik