Razlika između inačica stranice »Motorola«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodan 81 bajt ,  prije 6 godina
 
#Frekvencijski opseg (137-174 MHz),
#Kao izvor napajanja koristi punjivu bateriju (akumulator), načinjenu od nikal kadmija (NiCd)kapaciteta oko 700 mAh, NiMHnapona od 10V (točnije 9,6V ili osam (8) članaka od 1,2V, ali je označena na bateriji kao 10V).
#Domet izravnom vezom, od jednog uređaja u ruci do drugog (simpleks) je oko 2 km u naseljenom mjestu, a ako postoji optička vidljivost i više,
#Pomoću poludupleksne veze (semi duplex) uz pomoć međupostaje postavljene na uzvisini (repetitora) do više stotina kilometara, što zavisi od načina postavljanja, načina korištenja te namjene za koju se koristi.
#Razne mogućnosti selektivnog pozivanja korištenjem više standarda, najčešće je to bilo tzv. 5-tonsko pozivanje. Kornici su često koristili za tu vrstu pozivanja naziv "tilulilu" oponašajući zvuk koji bi čuli tijekom selektiranja.
 
Postoje više vrsta punjača za punjenje baterija tzv. "spori" punjač koji načelno puni baterije desetinom nazivne struje 14 sati te "brzi" - koji puni NiCd bateriju za oko sat vremena. Na sporom punjaču nalazi se samo jedna crvena svijetleća dioda koja svijetli kada se u punjač stavi baterija. Brzi punjač ima na sebi dvije crvenu kontrolne svijetleće diode. Crvena ukazuje na to da je punjenje baterije u tijeku. Kada svijetli zelena dioda, punjenje je završeno. Postoje i punjači s tri indikatora. Pored crvenog i zelenog, postoji i žuti indikator, koji ukazuje na to da je baterija napunjena više od 80%. Postoje situacije kada se bitno što prije imati uređaj na raspolaganju. Nekada se nema vremena čekati da je baterija potpuno puna, naročito npr. u policiji ili vojsci, vatrogasnim postrojbama i sl.
8

uređivanja

Navigacijski izbornik