Razgovor sa suradnikom:Gdokx: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Novi odlomak: Slike
Belirac (razgovor | doprinosi)
m →‎Slike: Slike iz Tenje
Redak 79: Redak 79:
== Slike ==
== Slike ==


Gdokxe, slike koje si postavio, teško da će proći. Na stranici mirovne oaze ne stoji nikakva napomena o autorskim pravima, a pravilo wikipedije je da se u tom slučaju računa kao da postoji. Ukoliko želiš koristiti njihove slike, pošalji im upit za [[Wikipedija:Dopusnice#Primjer_upita_za_dopu.C5.A1tenje|dopuštenje za uporabu sadržaja]]. Ako dobiješ dopuštenje, postupi dalje po uputama na gornjoj poveznici. Do tada molim, ne postavljaj slike s te stranice. Što se tiče t-portala, tu je stvar vrlo jasna: "© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.", dakle, nema korištenja materijala, tako da će ti slika Željke Markić biti izbrisana. Hvala na razumijevanju.--[[Suradnik:MaGa|<font color="Grey">'''Ma'''</font>]][[Datoteka:Croatian squares Ljubicic.gif|15px]][[Razgovor sa suradnikom:MaGa|'''<font color="Grey">Ga</font>''']] 14:11, 19. studenog 2013. (CET)
Gdokxe, slike koje si postavio, teško da će proći. Na stranici Mirovne grupe Oaze ne stoji nikakva napomena o autorskim pravima, a pravilo wikipedije je da se u tom slučaju računa kao da postoji. Ukoliko želiš koristiti njihove slike, pošalji im upit za [[Wikipedija:Dopusnice#Primjer_upita_za_dopu.C5.A1tenje|dopuštenje za uporabu sadržaja]]. Ako dobiješ dopuštenje, postupi dalje po uputama na gornjoj poveznici. Do tada molim, ne postavljaj slike s te stranice. Što se tiče t-portala, tu je stvar vrlo jasna: "© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.", dakle, nema korištenja materijala, tako da će ti slika Željke Markić biti izbrisana. Hvala na razumijevanju.--[[Suradnik:MaGa|<font color="Grey">'''Ma'''</font>]][[Datoteka:Croatian squares Ljubicic.gif|15px]][[Razgovor sa suradnikom:MaGa|'''<font color="Grey">Ga</font>''']] 14:11, 19. studenog 2013. (CET)

== Slike iz Tenje ==
Nekoliko slika koje sam ljetos snimio u Tenji postavio sam na Commons: [https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Tenja ovdje]. Te slike nalaze se i na fejsbukovskoj stranici Mirovne grupe Oaza: [https://www.facebook.com/media/set/?set=a.597579750263152.1073741851.171909352830196&type=1 Mirovna grupa Oaza]. --[[Suradnik:Belirac|Belirac]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Belirac|razgovor]])</small> 18:21, 25. studenog 2013. (CET)

Inačica od 25. studenoga 2013. u 18:21

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Gdokx, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Gdokx") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --MAN_USK recider 17:51, 8. studenog 2013. (CET)

Prikaži kako će izgledati

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MaGa 14:23, 10. studenog 2013. (CET)

Prikaži kako će izgledati 2

Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--MaGa 21:56, 10. studenog 2013. (CET)

Ne znaju svi

[1] Ne znaju svi što je defter, pa bi bilo dobro ostaviti ono "popis". Kubura (razgovor) 08:09, 12. studenog 2013. (CET)

Personalna, ne državna

[2] Personalna unija. Hrvatski je sabor to stalno naglašavao. Kubura (razgovor) 08:11, 12. studenog 2013. (CET)

Prikaži kako će izgledati (lijepo molim)

Ovo vam je posljednje upozorenje! Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Budete li ignorirali ovu uputu, bit ćete blokirani!--MaGa 13:03, 12. studenog 2013. (CET)

Propaganda i izvlačenje teksta iz konteksta

Bilo kakva propaganda, napadi ili izvlačenje riječi iz konteksta nije dozvoljeno. Zamolio bih vas da se držite pravila Wikipedije. Hvala na razumjevanju!--Culo-sija 17:09, 14. studenog 2013. (CET)

To nisu propagandni tekstovi nego medijska izvjesca sa video linkovima iz kojih se moze jasno vidjeti sto je Markic izjavila. Izjave LGBT aktivista su njihova stajalista o njezinoh izjavi. Ne vidim sto je tu izvuceno iz konteksta i zasto te informacije ne bi trebale biti dostupne na Wikipediji. Sto se tice pravila Wikipedije, zar nije zabranjeno neargumentirano i bezrazlozno brisanje tekstova?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Gdokx (razgovordoprinosi)

Na wikipediji ne pišemo ono što i mediji pišu. Mediji pišu svašta, jer nešto moraju napisat. Pogledao sam intervju i nigdje ne vidim da je rekla ono što ste vi naveli.--Culo-sija 17:18, 14. studenog 2013. (CET)
Molim vas pogledate još jednom i sigurno ćete vidjeti da je izjavila to što navode mediji. U svakom slučaju ako se ne slažete sa načinom na koji je problem opisan u tekstu trebate započeti razgovor prije nego što se odlučite na brisanje. Jedino tako možemo doći do nekog dogovora.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Gdokx (razgovordoprinosi)
Ne ću vas više upozoravat. I drugi put sam po vašoj želji slušao što je rekla. Ovo što ste napisali je izvučeno iz konteksta. Još jednom, raznim propagandama nije mjesto na Wikipediji. Možda bi Vi trebali još jednom pažljivije poslušat. A izjave i reakcije na izjave također ne spadaju ovdje, niti su primjerene. Wikipedija je enciklopedija, a ne žuta štampa.--Culo-sija 17:41, 14. studenog 2013. (CET)
I napomena, kada netko ostavi poruku na nečijoj stranici za razgovor, odgovara se na toj nečijoj stranici za razgovor, u ovom slučaju mojoj. Tako taj drugi može dobiti obavijest da je dobio poruku/odgovor. Na kraju poruke se potpisujemo, kao što ste se potpisali na mojoj stranici za razgovor.--Culo-sija 17:45, 14. studenog 2013. (CET)
Ajde da počnemo izpočetka, pošto nismo počeli najbolje.
Pozdrav Gdokx i dobrodošao na projekt. Malo niže u razgovoru Vam je suradnik Nesmir naveo neke linkove na pravila i smjernice kako uređivati Wikipediju i što u nju spada a što ne. U Wikipedija:Životopisi živih osoba u odlomku "pouzdani izvori" se navodi: "Postoje časopisi i novine, te internetske stranice koji ulaze u kategoriju žutog tiska jer se bave tračevima i šire neistine o osobama i događajima sa svrhom privlačenja čitatelja. Ako namjeravate unijeti sadržaj teksta u članak, zapitajte se je li taj sadržaj moralno prihvatljiv, odnosno, želite li vi širiti iste tračeve?" često se neki suradnici povedu medijima i kad oni nekog blate ili prenose izjave, smatraju da bi ta izjava trebala biti i u biografiji te osobe na wiki. Pogledajte i ovo poglavlje. Kontroverzne teme na je preporučljivo izbjegavati.
Za dio da Vas više neću upozoravati, također zbog toga što sam osjetljiv na uređivanje biografija. Zamislite da Vi imate biografiju na wiki i da sve što izgovorite završi ovdje kao enciklopedijski prihvatljivo. Ako je podatak kontroverzan kao što je ovaj, bolje ga je ne napisat. Ako imate još kakvih pitanja, slobodno ih postavite, bilo meni ili kojem drugom iskusnijem suradniku. Lijep pozdrav!--Culo-sija 18:21, 14. studenog 2013. (CET)

Nepripadno mjesto

Bok Gdokx,

ovo je na nepripadnom mjestu. Trenutačno ne zadovoljava ni uvjetima iz wp:žžo (kad bi se tražilo neko drugo mjesto). Lakše je pisati o temama koje su starijega nadnevka, nego o onima u kojima se pokušava Wikipediju na hrvatskome jeziku pretvoriti u internetni portal novínā, novosti, vijesti i vjèstica. Wikipedija nikako nije internetska inačica žutih listova! Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17:51, 14. XI. 2013. (CET)

Potpisivanje na stranicama za razgovor

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaGa 20:09, 14. studenog 2013. (CET)

Ignoriranje uputa

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Blokirani ste)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: Oglušenje na upozorenja


Igleda da ne vrijedi lijepo vas zamoliti (1., 2., 3.), te će možda ovo kratkotrajno blokiranje pomoći da upozorenja shvaćate ozbiljno.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Moja jedina mana je skromnost, inače sam savršen. •  17:24, 15. studenog 2013. (CET)

Slike

Gdokxe, slike koje si postavio, teško da će proći. Na stranici Mirovne grupe Oaze ne stoji nikakva napomena o autorskim pravima, a pravilo wikipedije je da se u tom slučaju računa kao da postoji. Ukoliko želiš koristiti njihove slike, pošalji im upit za dopuštenje za uporabu sadržaja. Ako dobiješ dopuštenje, postupi dalje po uputama na gornjoj poveznici. Do tada molim, ne postavljaj slike s te stranice. Što se tiče t-portala, tu je stvar vrlo jasna: "© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.", dakle, nema korištenja materijala, tako da će ti slika Željke Markić biti izbrisana. Hvala na razumijevanju.--MaGa 14:11, 19. studenog 2013. (CET)

Slike iz Tenje

Nekoliko slika koje sam ljetos snimio u Tenji postavio sam na Commons: ovdje. Te slike nalaze se i na fejsbukovskoj stranici Mirovne grupe Oaza: Mirovna grupa Oaza. --Belirac (razgovor) 18:21, 25. studenog 2013. (CET)