Razgovor sa suradnikom:LidyZG: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Redak 59: Redak 59:


Samo polako, ne može se sve ''pohvatati'' prvi dan, s vremenom ćeš i ovo sve savladati, nije atomska fizika.[[Slika:Face-grin.svg|20px]] Ovo su ti samo usmjeravanja da znaš u kojem smjeru treba ići. Škicneš slobodno tamo u članak da vidiš kako su drugi radili.[[Slika:Face-wink.svg|20px]]--[[Suradnik:MaGa|<font color="Grey">'''Ma'''</font>]][[Datoteka:Croatian squares Ljubicic.gif|15px]][[Razgovor sa suradnikom:MaGa|'''<font color="Grey">Ga</font>''']] 14:09, 29. studenog 2013. (CET)
Samo polako, ne može se sve ''pohvatati'' prvi dan, s vremenom ćeš i ovo sve savladati, nije atomska fizika.[[Slika:Face-grin.svg|20px]] Ovo su ti samo usmjeravanja da znaš u kojem smjeru treba ići. Škicneš slobodno tamo u članak da vidiš kako su drugi radili.[[Slika:Face-wink.svg|20px]]--[[Suradnik:MaGa|<font color="Grey">'''Ma'''</font>]][[Datoteka:Croatian squares Ljubicic.gif|15px]][[Razgovor sa suradnikom:MaGa|'''<font color="Grey">Ga</font>''']] 14:09, 29. studenog 2013. (CET)

==Renata Sabljak==
Sredio sam članak [[Renata Sabljak]] u skladu s wikipedijinim standardima. Dobar si posao napravila s prethodnim izmjenama, samo nastavi dalje doprinositi i svaki će članak biti još bolji od prethodnog! Za sva pitanja slobodno mi se obrati. Lijep pozdrav. --[[Suradnik:Mario Žamić|Mario Žamić]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:Mario Žamić|razgovor]])</small> 09:31, 1. prosinca 2013. (CET)

Inačica od 1. prosinca 2013. u 10:31

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

LidyZG, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:LidyZG") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --Mario Žamić (razgovor) 09:05, 29. studenog 2013. (CET)

Đani Stipaničev

Dobrodošli na Wikipediju. Možda niste to učinili namjerno, ali vaša je nedavna izmjena uklonila sadržaj na Wikipediji. Kako takvi postupci mogu izgledati kao vandalizam, molimo vas da ih izbjegavate bez obrazloženja. Možete pogledati i uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju.--MaGa 09:35, 29. studenog 2013. (CET)

Što se tiče stranice na MySpaceu, koliko vidim aktivna je (iako prazna). Možda će se s vremenom popuniti sadržajem, pa je nećemo brisati dok je god aktivna. Što se tiče Youtubea i Facebooka, stvari stoje ovako: Youtube se može tolerirati, ako je zaista službeni, a Facebook je već vrlo škakljiv i bolje ga je izbjegavati. Što se tiče ove [1] izmjene, dopusnicu ne smiješ uklanjati, jer se sadržaj članka koristio sa stranice na MySpaceu (iako je ona trenutačno prazna), a ta dopusnica je značila da se autor stranice slaže s preuzimanjem sadržaja na wikipediju. Po pitanju bloga kojega si postavio, tu ću te morati malo razočarati. Kako stoji u smjernicama o vanjskim poveznicama blogovi nisu poželjni iz razloga što svatko može otvoriti blog i pisati u njemu što ga je volja, a wikipedija traži samo provjerene i točne informacije.

O Renati nemamo članak, pa slobodno počni pisati. Prije toga prouči uvodni tečaj (imaš poveznice na vrhu ove stranice). Za kraj: na stranicama za razgovor se potpisujemo, a kako, imaš opisano ovdje.--MaGa 10:00, 29. studenog 2013. (CET)

uh! shvatila sam-zabrljala sam, ali ne namjerno :( možete li vi ispraviti pogrešno? na yt i fb nema službenog kanala i ovi koji se navode se sigurno više neće popunjavati i obnavljati, tako da je bolje maknuti nego da ljude krivo vodi. a ono što mora biti neka bude. još jednom se ispričavam što sam krivo napravila, niej bilo zlonamjerno. Renatinu stranicu sam postavila, no ne znam kako povezati sva njena spominjanja tu na wiki sa tom stranicom? zar moram tražiti ručno ili ima neka automatska metoda? --LidyZG (razgovor) 10:15, 29. studenog 2013. (CET)

Pozdrav i Tebi, slobodno se obrati za pomoć u uređivanju, prilično dobro objašnjenje kako wikipedija funkcionira imaš gore u Uvodnom tečaju. --Mario Žamić (razgovor) 10:04, 29. studenog 2013. (CET)

Renatina stranica je prepisana s interneta, s ove stranice? Koliko god je korisno napisati novi članak koji do tada nije postojao na wikipediji, prepisivanje teksta s neke druge web stranice u većini se slučajeva smatra povredom autorskih prava i nije dopušteno, a takva se (kopirana) stranica onda briše. Trebala bi tekst uobličiti u nešto napisano, što bi u školi rekli, svojim riječima, nikako doslovce prepisivati, a ukoliko se pri stvaranju članka služiš nekom web stranicom to treba navesti u izvorima. Moj je savjet da prije daljnjeg uređivanja odvojiš 15-ak minuta i prođeš lagano UVODNI TEČAJ. --Mario Žamić (razgovor) 10:33, 29. studenog 2013. (CET)


ne, nije prepisana, to je Renatina službena biorafija i kao takvu sam ju dobila, ali dobro, budem ju ja napisala svojim riječima pa ću izmjeniti. hvala :)

izmjenila sam tekst detaljno, vjerujem da je sad u redu :))

--LidyZG (razgovor) 13:19, 29. studenog 2013. (CET)

--LidyZG (razgovor) 10:37, 29. studenog 2013. (CET)

Održavanje komunikacije s drugim suradnicima

Lidy, uobičajeno je odgovarati suradnicima na njihovim stranicama za razgovor, jer samo tako oni kojima pišeš dobiju obavijest o odgovoru. Novim suradnicima je taj način komunikacije malo nezgodan, dok se ne uhodaju, ali se s vremenom naviknu na to. Ako baš želiš odgovarati na svojoj stranici za razgovor, onda onome kome pišeš ostavi obavijest na njegovoj stranici za razgovor da si odgovorila ovdje.

Inače, evo ti jedan ogledni članak kako bi u konačnici trebao izgledati članak na kome trenutačno radiš.--MaGa 13:46, 29. studenog 2013. (CET)

Samo polako, ne može se sve pohvatati prvi dan, s vremenom ćeš i ovo sve savladati, nije atomska fizika. Ovo su ti samo usmjeravanja da znaš u kojem smjeru treba ići. Škicneš slobodno tamo u članak da vidiš kako su drugi radili.--MaGa 14:09, 29. studenog 2013. (CET)

Renata Sabljak

Sredio sam članak Renata Sabljak u skladu s wikipedijinim standardima. Dobar si posao napravila s prethodnim izmjenama, samo nastavi dalje doprinositi i svaki će članak biti još bolji od prethodnog! Za sva pitanja slobodno mi se obrati. Lijep pozdrav. --Mario Žamić (razgovor) 09:31, 1. prosinca 2013. (CET)[odgovori]