New Musical Express: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinosi)
m Bot: brisanje 31 međuwiki poveznica premještenih u stranicu d:q192632 na Wikidati
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''New Musical Express''' (poznatiji je bio po kratici '''NME''') popularni je [[Ujedinjeno Kraljevstvo|britanski]] tjedni glazbeni časopis koji je počeo izlaziti [[1952]].
'''''New Musical Express''''' (poznatiji je bio po kratici '''''NME''''') je popularni [[Ujedinjeno Kraljevstvo|britanski]] tjedni glazbeni časopis koji je počeo izlaziti [[1952]]. godine.


'''NME''' je bio prvi britanski list, koji je pokrenuo objavljivanje liste popularnosti (prodaje) singl ploča ([[14. studenog]] [[1952.]]). Sedamdesete su bile zlatno doba '''NME''', jer je tada bio najbolje prodavani glazbeni časopis u Britaniji. Godine [[2000.]] '''NME''' je spojen sa svojim konkurentom časopisom [[Melody Maker]].
''NME'' je bio prvi britanski list koji je pokrenuo objavljivanje liste popularnosti (prodaje) singl ploča ([[14. studenog]] [[1952.]]). Sedamdesete su bile zlatno doba ''NME'', jer je tada bio najbolje prodavani glazbeni časopis u Britaniji. Godine [[2000.]] ''NME'' je spojen sa svojim konkurentom časopisom ''[[Melody Maker]]''.


{{Mrva-tisak}}
[[Kategorija:Britanska glazba]]
[[Kategorija:Britanska glazba]]
[[Kategorija:Glazbeni časopisi]]
[[Kategorija:Glazbeni časopisi]]

Inačica od 14. prosinca 2013. u 03:12

New Musical Express (poznatiji je bio po kratici NME) je popularni britanski tjedni glazbeni časopis koji je počeo izlaziti 1952. godine.

NME je bio prvi britanski list koji je pokrenuo objavljivanje liste popularnosti (prodaje) singl ploča (14. studenog 1952.). Sedamdesete su bile zlatno doba NME, jer je tada bio najbolje prodavani glazbeni časopis u Britaniji. Godine 2000. NME je spojen sa svojim konkurentom časopisom Melody Maker.

Nedovršeni članak New Musical Express koji govori o tiskovini ili nakladniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.