Eurosport: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
m Uklonjena promjena suradnika 93.142.250.77, vraćeno na zadnju inačicu suradnika 93.139.177.158
Redak 10: Redak 10:


'''Eurosport''' je najveći europski sportski satelitski kanal, dostupan u 54 zemlje na 20 različitih jezika. Pokrenut je 1989. Trenutno je vlasništvu [[TF1 Group]].
'''Eurosport''' je najveći europski sportski satelitski kanal, dostupan u 54 zemlje na 20 različitih jezika. Pokrenut je 1989. Trenutno je vlasništvu [[TF1 Group]].
Prikazuje razne sportove kao što su: [[UEFA Liga prvaka]], [[UEFA Europska liga]], [[Reli Dakar|Paris Dakar Rally]], [[Reli Monte Carlo|Monte Carlo Rally]], [[Tour de France]], tenis, zimske sportove te skating i surfing. Često se emitira i na jezicima zemalja gdje se lokalno emitira diljem Europe. U [[Hrvatska|Hrvatskoj]] se može pratiti putem platformi [[iskon|Iskon.TV]], [[MaxTV]] i [[B.net]]. Osim osnovnog kanala, postoji još i Eurosport 2, Eurosport News, Eurosport HD i Eurosport 2 HD.
Prikazuje razne sportove kao što su: [[UEFA Liga prvaka]], [[UEFA Europska liga]], [[Reli Dakar|Paris Dakar Rally]], [[Reli Monte Carlo|Monte Carlo Rally]], [[Tour de France]], tenis, zimske sportove te skating i surfing. Često se emitira i na jezicima zemalja gdje se lokalno emitira diljem Europe. U [[Hrvatska|Hrvatskoj]] se može pratiti putem platformi [[iskon|Iskon.TV]], [[MaxTV]], [[B.net]] i [[Total TV]]. Osim osnovnog kanala, postoji još i Eurosport 2, Eurosport News, Eurosport HD i Eurosport 2 HD.


==Eurosport 2==
==Eurosport 2==

Inačica od 14. siječnja 2014. u 18:09

Eurosport
Eurosport
Vrsta odašiljanja Televizija
Zemlja Europa
Indonezija
Australija
Hong Kong
Singapur
Filipini
Malezija
Vlasnik TF1 Group
Početak prikazivanja 5. veljače 1989.
Službena stranica eurosport.com

Eurosport je najveći europski sportski satelitski kanal, dostupan u 54 zemlje na 20 različitih jezika. Pokrenut je 1989. Trenutno je vlasništvu TF1 Group. Prikazuje razne sportove kao što su: UEFA Liga prvaka, UEFA Europska liga, Paris Dakar Rally, Monte Carlo Rally, Tour de France, tenis, zimske sportove te skating i surfing. Često se emitira i na jezicima zemalja gdje se lokalno emitira diljem Europe. U Hrvatskoj se može pratiti putem platformi Iskon.TV, MaxTV, B.net i Total TV. Osim osnovnog kanala, postoji još i Eurosport 2, Eurosport News, Eurosport HD i Eurosport 2 HD.

Eurosport 2

Kao drugi program, pokrenut je 10. siječnja 2008. Trenutno emitira u 35 zemalja i 10 jezika. Zamišljen je kao "sportski kanal nove generacije". Posvećen je grupnim i alternativnim sportovima kao što su košarka, National Lacrosse League, Arena Football League, rukometnoj ligi prvaka...

U Hrvatskoj na Eurosportu 2 se prikazuje i njemačka Bundesliga.

Eurosport News

Ovaj program pokrenut je 1. rujna 2000. kao kanal sportskih vijesti. Emitira rezultate uživo, najvažnije događaje, izvanredne vijesti i komentare.

Eurosport HD

Eurosport HD je pokrenut 25. svibnja 2008. Emitira sadržaj osnovnog programa, ali u HDTV tehnici.

Eurosport 2 HD

Eurosport 2 HD je pokrenut 3. kolovoza 2009.

Vanjske poveznice

Predložak:Popis programa MAXtv-a Predložak:Popis programa Vip SAT TV-a Predložak:Programi B.net-a