Razlika između inačica stranice »Hrvatski narodni savez Bosne i Hercegovine«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
m
== Pod vodstvom Drage Džambasa ==
 
Nakon izbacivanja Ljiljane Lovrić iz stranke, zamjednik predsjednice stranke [[Ivo Nedić]] podnio je ostavku, a za obnašatelja dužnosti predsjednika izabrane je [[Ante Čolak]]. Dio članstva napustio je HSS-NHI i zajedno s bivšom predsjednicom obnavio [[Hrvatska seljačka stranka (Bosna i Hercegovina)|HSS]].<ref>[http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=24307:ljiljana-lovri-osnovala-novu-stranku-pod-nazivom-hrvatska-seljaka-stranka-hss&catid=89:bh-lonac&Itemid=401 Osnovan je HSS!]. Poskok, 18. listopada 2010. Pristupljeno 30. svibnja 2014.</ref> Stranku je napustio i [[Ante Lozančić]] koji je osnovao [[Hrvatska seljačka stranka Stjepan Radić|HSS Stjepan Radić]]. Na čelo HSS-NHI, nakon izbornog debakla 2010. izabran je [[Drago Džambas]], koji nije uspio stranku izvesti iz krize, no stranku na okupu držao je Zubak koji je još bio na čelu Glavnog odbora.
Osnovan je HSS!]. Poskok, 18. listopada 2010. Pristupljeno 30. svibnja 2014.</ref> Stranku je napustio i [[Ante Lozančić]] koji je osnovao [[Hrvatska seljačka stranka Stjepan Radić|HSS Stjepan Radić]]. Na čelo HSS-NHI, nakon izbornog debakla 2010. izabran je [[Drago Džambas]], koji nije uspio stranku izvesti iz krize, no stranku na okupu držao je Zubak koji je još bio na čelu Glavnog odbora.
 
U nekoliko mjeseci rejting stranke pao je na nekadašnju razinu [[Nova hrvatska inicijativa|NHI-a]] prije ujedinjenja s HSS-om BiH. Na [[Bosanskohercegovački opći izbori 2010.|općim izborima 2010.]] stranka je osvojila samo tri zastupnika u [[Županije Federacije Bosne i Hercegovine|županijskim skupštinama]]. S vremenom su i ta tri zastupnika napustila stranku. HSS-NHI imao je svega nekolicinu općinskih vijećnika i manji broj općinskih organizacija. Nakon loših rezultata na lokalnim izborima 2012. ponovno dolazi do napuštanja članstva, pa je HNS BiH imao svega desetak općinskih vijećnika.<ref name=Milovic/>
9.276

uređivanja

Navigacijski izbornik