Seks i grad: Razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodana 3 bajta ,  prije 7 godina
predložak mrva i ispravci
No edit summary
(predložak mrva i ispravci)
}}
 
'''Seks i grad''' je američki romantični televizijski sitcom prikazan na [[HBO]]-u. PočelaSerija se počela prikazivati 1998., a završila je svoje snimanje 2004. godine. Sve skupa sadrži 6 sezona i 94 epizode. Tijekom šestogodišnjeg prikazivanja najvišeseriju jesu primilapisali prilogemnogi odproducenti stranei redatelji, a najveći doprinos dao joj je MichaelaMichael PatrickaPatrick KingaKing.
 
SnimanaSnimljena je u [[New York City, New York|New Yorku]] i napisana je prema istoimenom romanu spisateljice Candace Bushnell. Serija prati živote četveročetiriju žena u srednjim tridesetima i u četrdesetima. Glume [[Sarah Jessica Parker]] (kao Carrie Bradshaw), Kim Cattrall (kao Samantha Jones), Kristin Davis (kao Charlotte York) i Cynthia Nixon (kao Miranda Hobbes).
Prema seriji su i napravljena dva filma - [[Seks i grad (film)|Seks i grad]] i [[Seks i grad 2]]. Također napravljena je i serija koja je napisana prema radnji koja se događala kada je glavna junakinja Carrie Bradshaw bila u tinejdžerskim godinama - [[Carrieni dnevnici]]. Serija je osvojila sedam od 54 nominacije za Emmy, osam od 24 nominacije za Zlatni globus i tri nagrade od 11 Screen Actors Guild Award.
 
Prema seriji su i napravljena dva filma - [[Seks i grad (film)|Seks i grad]] i [[Seks i grad 2]]. Također napravljena je i serija koja je napisanao prematinejdžerskim radnjigodinama kojaglavne se događala kada je glavna junakinjajunakinje Carrie Bradshaw bila u tinejdžerskim godinama - [[Carrieni dnevnici]]. Serija je osvojila sedam od 54 nominacijenominacija za Emmy, osam od 24 nominacijenominacija za Zlatni globus i tri nagrade od 11 Screen Actors Guild Award.
 
== Podrijetlo ==
Serija se dijelom temelji na istoimenoj knjizi od Candace Bushnell. U knjizi Bushnell je sastavilaBushnell skupila sve svoje kolumne koje je napisala za ''The New York Observer''.
 
 
{{Mrva-serija}}

Navigacijski izbornik