Provjereno: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
mNema sažetka uređivanja
Redak 15: Redak 15:
| jezik = [[Hrvatski]]
| jezik = [[Hrvatski]]
| tv_kuća = [[Nova TV]]
| tv_kuća = [[Nova TV]]
| početak_serije = [[5. rujna]] [[2009]].
| početak_serije = [[5. rujna]] [[2007.]]
| kraj_serije =
| kraj_serije =
| broj_epizoda = 300 (26.6.2014.)
| broj_epizoda = 300 ([[26. lipnja]] [[2014.]])
| prethodna =
| prethodna =
| sljedeća =
| sljedeća =
Redak 24: Redak 24:
| imdb_id =
| imdb_id =
}}
}}
'''''Provjereno''''' je televizijska emisija koja se bavi istraživačkim novinarstvom, a emitira se na [[Novoj TV]]. Emisija je započela s emitiranjem 2007. godine, a danas se emitira četvrtkom u 22:00 sata. Emisiju uređuje i vodi Ivana Paradžiković.
'''''Provjereno''''' je televizijska emisija koja se bavi istraživačkim novinarstvom, a emitira se na [[Nova TV|Novoj TV]]. Emisija je započela s emitiranjem 2007. godine, a danas se emitira četvrtkom u 22:00 sata. Emisiju uređuje i vodi Ivana Paradžiković.


Provjereno se prvenstveno bavi socijalnim i političkim problemima u Hrvatskoj, ali također sadrži priloge koji su više eksperimentalne ili duhovite naravi.
Provjereno se prvenstveno bavi socijalnim i političkim problemima u Hrvatskoj, ali također sadrži priloge koji su više eksperimentalne ili duhovite naravi.
Redak 37: Redak 37:


==Novinari==
==Novinari==
* [[Mato Barišić]] <small>(2007–present)</small>
* [[Mato Barišić]] <small>([[2007.]] – ''danas'')</small>
* [[Ema Branica]] <small>(2008–present)</small>
* [[Ema Branica]] <small>([[2008.]] – ''danas'')</small>
* [[Danka Derifaj]] <small>(2007–present)</small>
* [[Danka Derifaj]] <small>([[2007.]] – ''danas'')</small>
* [[Maja Medaković]] <small>(2009–present)</small>
* [[Maja Medaković]] <small>([[2009.]] – ''danas'')</small>
* [[Domagoj Mikić]] <small>(2012–present)</small>
* [[Domagoj Mikić]] <small>([[2012.]] – ''danas'')</small>
* [[Josipa Pletikosić]] <small>(2013–present)</small>
* [[Josipa Pletikosić]] <small>([[2013.]] – ''danas'')</small>


==Nagrade i nominacije==
==Nagrade i nominacije==
Provjereno je više puta, u javnosti I medijima, prepoznato zbog svoga rada, te danas slovi kao jedna od malog broja emisija u Hrvatskoj koje se bave istraživačkim novinarstvom. Ivana Paradžiković je za svoj rad na promicanju ljudskih prava primila nagradu “Joško Kulušić” Hrvatskog Helsinškog odbora, kao i nagradu “Večernjakova ruža” za osobu godine. Danka Derifaj je dvije godine za redom primila nagradu “Velebitska degenija”, za rad na području zaštite prirode. Također je primila nagradu “Marija Jurić-Zagorka” Hrvatskog novinarskog društva.
Provjereno je više puta, u javnosti I medijima, prepoznato zbog svoga rada, te danas slovi kao jedna od malog broja emisija u Hrvatskoj koje se bave istraživačkim novinarstvom. Ivana Paradžiković je za svoj rad na promicanju ljudskih prava primila nagradu ''Joško Kulušić'' Hrvatskog Helsinškog odbora, kao i nagradu ''Večernjakova ruža'' za osobu godine. Danka Derifaj je dvije godine za redom primila nagradu ''Velebitska degenija'', za rad na području zaštite prirode. Također je primila nagradu ''Marija Jurić-Zagorka'' Hrvatskog novinarskog društva.

==Ostalo==
[[Nova TV (Croatia)|Nova TV]]


==Vanjske poveznice==
==Vanjske poveznice==

Inačica od 30. rujna 2014. u 13:56

Provjereno
FormatInformativni magazin
AutorIvana Paradžiković
RazvojNova TV
Država podrijetlaHrvatska
JezikHrvatski
Broj epizoda300 (26. lipnja 2014.)
Produkcija
Trajanje epizode48 minuta
Prikazivanje
TV kućaNova TV
Emitiranje5. rujna 2007.još traje
Vanjske poveznice
Internetska stranica

Provjereno je televizijska emisija koja se bavi istraživačkim novinarstvom, a emitira se na Novoj TV. Emisija je započela s emitiranjem 2007. godine, a danas se emitira četvrtkom u 22:00 sata. Emisiju uređuje i vodi Ivana Paradžiković.

Provjereno se prvenstveno bavi socijalnim i političkim problemima u Hrvatskoj, ali također sadrži priloge koji su više eksperimentalne ili duhovite naravi.

Budući da se emisija često bavi kriminalom i korupcijom, mnogi novinari Provjerenog su tijekom godina primali prijetnje zbog svog rada. Unatoč tome, Provjereno je u više navrata uspjelo razotkriti slučajeve kiminala, korupcije ili nemara vlasti u Hrvatskoj.

Format

Provjereno slijedi format tipičan za televizijski informativni magazin, te sadrži četiri priloga u svakoj epizodi. Svaki prilog najavljuje voditeljica, nakon čega se emitira sam prilog.

Povijest

Provjereno je počelo s emitiranjem u rujnu 2007. godine. Prve dvije sezone emisiju je vodila Marija Miholjek, a 2009. godine Ivana Paradžiković preuzima vođenje i uređivanje emisije.

Novinari

Nagrade i nominacije

Provjereno je više puta, u javnosti I medijima, prepoznato zbog svoga rada, te danas slovi kao jedna od malog broja emisija u Hrvatskoj koje se bave istraživačkim novinarstvom. Ivana Paradžiković je za svoj rad na promicanju ljudskih prava primila nagradu Joško Kulušić Hrvatskog Helsinškog odbora, kao i nagradu Večernjakova ruža za osobu godine. Danka Derifaj je dvije godine za redom primila nagradu Velebitska degenija, za rad na području zaštite prirode. Također je primila nagradu Marija Jurić-Zagorka Hrvatskog novinarskog društva.

Vanjske poveznice