Seka Severin-Tudja: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
nova stranica: '''Seka Severin-Tudja''' (Zagreb, 10. travnja 192. - Caracas, 2. siječnja 2007.) venezuelska keramičarka i likovna umjetnica, hrvati u Venezueli|hrvatsk...
 
Nema sažetka uređivanja
Redak 2: Redak 2:


== Životopis ==
== Životopis ==
Polazila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Nakon što je dobila stipendiju francuske vlade, seli se u [[Pariz]] gdje studira kiparstvo. Godine [[1948.]] je diplomirala povijest umjetnosti i arheologiju na francuskom sveučilištu [[Sorbonne]]. Keramikom se bavila od [[1949.]] godine. 1952. se seli u [[Caracas]] u Venezueli. Od tog trenutka, Seka je počela prikupljati međunarodnu pozornost i zastupati Venezuelu na izložbama u inozemstvu. Oblikovala je jednostavne kuglaste oblike od pečene gline pokrivenu ocaklinom istančane kromatike.
Polazila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Nakon što je dobila stipendiju francuske vlade, seli se u [[Pariz]] gdje studira kiparstvo. Godine [[1948.]] je diplomirala povijest umjetnosti i arheologiju na francuskom sveučilištu [[Sorbonne]].<ref>http://proleksis.lzmk.hr/1435/</ref> Keramikom se bavila od [[1949.]] godine. 1952. se seli u [[Caracas]] u Venezueli. Od tog trenutka, Seka je počela prikupljati međunarodnu pozornost i zastupati Venezuelu na izložbama u inozemstvu. Oblikovala je jednostavne kuglaste oblike od pečene gline pokrivenu ocaklinom istančane kromatike.


== Izvori ==
[[kategorija:Hrvati u Venezueli]]
{{izvori}}
[[kategorija:Kategorija:Hrvatski likovni umjetnici]]

[[Kategorija:Hrvati u Venezueli]]
[[Kategorija:Hrvatski likovni umjetnici]]

Inačica od 9. ožujka 2015. u 17:13

Seka Severin-Tudja (Zagreb, 10. travnja 192. - Caracas, 2. siječnja 2007.) venezuelska keramičarka i likovna umjetnica, hrvatskog podrijetla.

Životopis

Polazila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Nakon što je dobila stipendiju francuske vlade, seli se u Pariz gdje studira kiparstvo. Godine 1948. je diplomirala povijest umjetnosti i arheologiju na francuskom sveučilištu Sorbonne.[1] Keramikom se bavila od 1949. godine. 1952. se seli u Caracas u Venezueli. Od tog trenutka, Seka je počela prikupljati međunarodnu pozornost i zastupati Venezuelu na izložbama u inozemstvu. Oblikovala je jednostavne kuglaste oblike od pečene gline pokrivenu ocaklinom istančane kromatike.

Izvori