Razlika između inačica stranice »Internetski marketing«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
m
Uklonio link prema 404 stranici
m (Uklonio link prema 404 stranici)
Internet oglašavanje ima nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne oblike. Ključna prednost je njegova daleko niža cijena, a potom dolazi mogućnost preciznog ciljanja željenih skupina te lako mjerljiv povrat na investiciju. Svakodnevno oglašivač može pratiti sve relevantne statistike o posjetiteljima svoje internet stranice te kupcima pojedinog proizvoda ili usluge. U svakom trenutku je poznato da li se pojedina investicija isplati i na vrijeme je moguće prekinuti kampanje koje ne ostvaruju zadovoljavajući povrat.
 
Internet kampanju moguće je pokrenuti u svega nekoliko sati, a rezultati su vidljivi gotovo trenutno. Udio internet oglašavanja u svijetu rapidno raste, a u [[Velika Britanija|Velikoj Britaniji]] je primjerice nadmašio TV oglašavanje<ref>[http://www.shop-in-zagreb.com.hr/oglasavanje-na-internetu-nadmasilo-televiziju!-3291.aspx Shop in Zagreb - Oglašavanje na internetu nadmašilo televiziju] (Pristupljeno na dan 04. Prosinca 2009)</ref>.
 
=== Strategije Internet Marketinga ===
 
==== Marketing sadržajem (content marketing) ====
Content marketing ili marketing sadržajem podrazumijeva kreiranje originalnog, relevantnog i korisnog sadržaja, koji će lako privući pozornost kupaca te im na nenametljivi način predstaviti određene proizvode ili usluge. Ovaj oblik marketinga uključe izradu pisanog sadržaja, vođenje bloga, kreiranje elektronskih knjiga (e-books), infografika, online i offline časopisa, te drugih sadržaja kojima je cilj ojačati odnos s čitateljima i promovirati biznis/brand.<ref>[http://www.d4web.com.hr/sto-je-internet-marketing/ Što je Internet marketing? - D4WEB]</ref>
 
==== Email marketing ====
==== Oglašavanje na tražilicama (PPC) ====
PPC (pay per click) kampanja je oblik oglašavanja koji uključuje prezentaciju oglasa na prvim stranicama tražilica potencijalnim kupcima koji su zainteresirani za određeni proizvod ili uslugu, a kao što i samo ime kampanje sugerira, oglasi se naplaćuju isključivo po učinku, tj. po ostvarenom kliku. Kod nas se koristi platforma poznata kao Google Adwords i omiljena je kako među lokalnim poduzetnicima koji pokrivaju područje grada ili županije, tako i među poslovnim subjektima koji posluju na nacionalnoj razini.  Ovaj oblik oglašavanja možemo naći na tražilicama, portalima te raznim društvenim mrežama, a omogućuje precizno ciljanje publike, selektivno oglašavanje ovisno o lokaciji, praćenje učinka kampanje te broje druge pogodnosti.
 
=== Prednosti Internet Marketinga ===
* sve popularniji oblik marketinga danas
* niži troškovi oglašavanja i promocije u odnosu na tradicionalne medije
* mogućnost preciznog ciljanja željenih skupina
* globalni doseg marketinške kampanje
* stalno oglašavanje (24 sata na dan, 7 dana u tjednu)
* široki spektar korisnika koji su izloženi kampanji
* praćenje učinka i rezultata kampanje u stvarnom vremenu
* mogućnost promjene ili prekida kampanje u bilo kojem trenutku
* brza vidljivost rezultata
* lako mjerljiv povrat investicije
* stalno poboljšanje putem novih trendova
* trenutno najučinkovitiji oblik oglašavanja na svijetu
 
== Vidi još ==
 
== Izvori ==
{{i-Oglas d.o.o.}}
 
== Vanjske poveznice ==
[http://www.d4web.com.hr/sto-je-internet-marketing/ Što je Internet marketing? - D4WEB]
 
[[Kategorija:Marketing]]
 
 
 
 
[[en:Online advertising]]
9

uređivanja

Navigacijski izbornik