Bigamija: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Oznake: mobilni uređaj m.wiki
m uklonjena promjena suradnika 212.15.178.163 (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Addbot
Redak 1: Redak 1:
'''Bigamija''' je izraz koji označava oblik [[poligamija|poligamije]] u kojem je jedna osoba istovremeno u [[brak]]u s dva različita bračna partnera, odnosno član dvije različite bračne zajednice.s
'''Bigamija''' je izraz koji označava oblik [[poligamija|poligamije]] u kojem je jedna osoba istovremeno u [[brak]]u s dva različita bračna partnera, odnosno član dvije različite bračne zajednice.

Većina zapadnih društava [[zakon]]ski je zabranila poligamiju, a primjenjivanje se kažnjava. U brojnim državama se višestruki istovremeni brak smatra krivičnim djelom pod nazivom ''bigamy''.
Većina zapadnih društava [[zakon]]ski je zabranila poligamiju, a njeno primjenjivanje se kažnjava. U brojnim državama se višestruki istovremeni brak smatra krivičnim djelom pod nazivom ''bigamy''.



[[Kategorija:Socijalna kultura]]
[[Kategorija:Socijalna kultura]]

Inačica od 27. listopada 2015. u 18:21

Bigamija je izraz koji označava oblik poligamije u kojem je jedna osoba istovremeno u braku s dva različita bračna partnera, odnosno član dvije različite bračne zajednice.

Većina zapadnih društava zakonski je zabranila poligamiju, a njeno primjenjivanje se kažnjava. U brojnim državama se višestruki istovremeni brak smatra krivičnim djelom pod nazivom bigamy.