Razgovor sa suradnikom:Bonč: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m uklanjanje izmjene 4652839 suradnice Freshnew12345 (razgovor) - nepotrebno sa SSZR
Redak 270: Redak 270:


zahvaljujem Ti na izraženoj potpori mom predloženičtvu za ophoditelja. Nadam se kako ću opravdati dobiveno povjerenje. Lijepo je znati da čovjek ima tvoju potporu. Da tebe nije bilo, tvojih razgovora na IRC-u, tvojih savjeta i životne mudrosti, pitanje je bih li imao snage nastaviti. Vjerujem u nastavak uspješne suradnje. Još jednom {{--}} hvala lijepa! -- [[suradnik: Nesmir Kudilovic|Nesmir Kudilovič]] <small>([[razgovor sa suradnikom: Nesmir Kudilovic|razgovor]])</small> 15.34, 10. siječnja 2016. (SEV)
zahvaljujem Ti na izraženoj potpori mom predloženičtvu za ophoditelja. Nadam se kako ću opravdati dobiveno povjerenje. Lijepo je znati da čovjek ima tvoju potporu. Da tebe nije bilo, tvojih razgovora na IRC-u, tvojih savjeta i životne mudrosti, pitanje je bih li imao snage nastaviti. Vjerujem u nastavak uspješne suradnje. Još jednom {{--}} hvala lijepa! -- [[suradnik: Nesmir Kudilovic|Nesmir Kudilovič]] <small>([[razgovor sa suradnikom: Nesmir Kudilovic|razgovor]])</small> 15.34, 10. siječnja 2016. (SEV)

==Please discuss==
Hello Bonč, it is now the third time you revert my edits with the same vague comment on indiscriminate additions, without accepting to discuss ''why'' in your opinion they are indiscriminate. I have made over 86.000 contributions to various wikipedia projects and have been elected 6 times at the French arbcom. This could suggest I am not a vandal and may have a good understanding of the project scope ;) I hope we will have a constructive exchange and find a consensus this time. Cheers, <span style="padding-left: 5pt; font-size: 0.9em; letter-spacing: 0.1em">&mdash;&thinsp;'''[[User:Racconish|Racconish]]'''[[Razgovor sa suradnikom:Racconish|<sup>&thinsp;&#9993;</sup>]]</span> 08:58, 12. siječnja 2016. (CET)

Inačica od 12. siječnja 2016. u 09:58

Bonč je odlučio uzeti djelomični odmor od Wikipedije - malo radi, malo ne radi...
Ako i ostavite poruku, ne očekujte brzi odgovor (pokušajte na IRC-u).

Arhivirani razgovori: #1 (do 21.10.2013.) • #2 (do 31.12.2014.) • 

Air Croatia

Pozdrav, vidim da si obrisao stranicu Air Croatia koju sam ja napravio, prvi to je novi zrakoplovni prijevoznik te praktički na internetu nema ni puno informacija i zanima me točno razlog zašto je obrisana? Lijep pozdrav :) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ciaobella9 (razgovordoprinosi) 20:36, 2. siječnja 2015.

Naša slova

Ciao Bonč, Da..dobro si primjetio da pisem "osisanim" pismom. Naime na laptopu kojim se sluzim nema č,ć,đ,š,ž sto znatno usporava pisanje clanaka, jer svaki put trebam kliknuti na neko od tih slova. Laptop ima njemacku tipkovnicu a sve clanke ne pisem sa istog mjesta. Eto:) Pozz--El hombre (razgovor) 15:34, 12. siječnja 2015. (CET)[odgovori]

Ciao Bonč, Znaš kod me ne je najveći problem multitasking, uvijek radim nekoliko sati istovremeno ( pa čak i u ovom trenutku). Većinu stvari pišem s posla a tamo mi treba ova tikpovnica koju koristim jer mi je to prioritet za kruh. Prije sam imao problema kad sam prebacivao en<-->hr sa z i y da mi je trebalo vremena da to izbacim iz prstiju. Kako bilo da bilo evo napisao sam ti ovo s normalnim slovima. Ne pričam ja baš toliko puno na SZR pa eto nekako me ignoriraj.:) Lp

molba

Postovani Bonč Dobio sam tvoju poruku... S obzirom da nisam bas upucen gdje i sto sam točno zaribao - a s obzirom da si se osobno ukljucio u uredjivanje mojih clanaka - ajde budi ljubazan pa mi daj savjet... Sto je krivo i kako to ispravit? Hvala i lp — Prethodni nepotpisani komentar napisao je RAČIŠĆE (razgovordoprinosi) 15:15, 15. siječnja 2015.

Mašala...

...kolega.--MaGaporuči mi 18:46, 28. rujna 2015. (CEST)[odgovori]

Hvala

Puno hvala! Baš je dobro! --Fraxinus (razgovor) 00:56, 3. listopada 2015. (CEST)[odgovori]

Sve najbolje

Sve najbolje! Od srca, Maestro Ivanković 23:38, 3. listopada 2015. (CEST)[odgovori]

IRC

ŽiviJo! Ajde, pliz, privirni malčice i na IRC... Maestro Ivanković 01:35, 12. listopada 2015. (CEST)[odgovori]

Slike na stranici Vukovar

Ti si taj sto me sabotira :D uporno kada ja stavim sliku obnovljene ulice , sliku koja je lijepša i nastala nakon obnove, ti staviš neku koja nije nikakva i koja je nastala prije nego što je dio grada koji je na njoj prikazan obnovit. Sabotaža sabotaža. Do skora je ispod slike koju si stavio pisalo trg Franje Tuđmana taj trg ne zove se tako već se zove trg Republike Hrvatske a glavna ulica - korzo zove se po predsjedniku Tuđmanu, ne znam tko je to bio napisao, nadam se da nisi ti. Pitaj mene ja sam vukovarac. ;) :) --Portlannd (razgovor) 00:01, 14. listopada 2015. (CEST)[odgovori]

RE: Ratovi zvijezda

Isprike zbog premještanja članka. Naziv Ratovi zvijezda: Sila se budi nije bio dobar zato što prethodnih šest filmova počinju sa Zvjezdani ratovi, također članak Ratovi zvijezda: Sila se budi imala je kategoriju Zvjezdani ratovi, a ne kategoriju Ratovi zvijezda. Novi naziv također je bolji ne samo zato što sadržava ispravan naziv franšize već sadržava i broj epizode što pomaže u boljem snalaženju. Hvala. --BrunoMed (razgovor) 14:16, 23. listopada 2015. (CEST)[odgovori]

Oceanographična Terminologija

Dobrodošli na Wikipediju. Iako su svi dobrodošli činiti konstruktivne doprinose na Wikipediji, vaša nedavna izmjena nije izgledala konstruktivnom i zbog toga je uklonjena. Ako želite, možete testirati na stranici za vježbanje i pogledati uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:37, 31. listopada 2015. (CET)[odgovori]

Bonč Dobar dan! Zašto ste izbrisali moj kategoriju? Nažalost ne govore hrvatski, pa zanimljivo je pitanje. Možda - problem je pravopis naziv kategorijepa? Pa je li moguće u ovom slučaju, nemojte brisati kategoriju i promijeniti ime u ispravan?--Yasnodark (razgovor) 15:43, 31. listopada 2015. (CET)[odgovori]

Pruga

Da, ali ne. U dotičnom članku možda, ali u ovom sigurno ne. Inače, mislim da ti je poruka pucanj u prazno jer je dotični dojč only.--MaGaporuči mi 18:30, 3. studenog 2015. (CET)

sklerocij ražene glavice

da to je sklerocij ražene glavice --Zeljko (razgovor) 14:39, 5. studenog 2015. (CET)

sklerocij je snijet, ono crno po pšenici i raži, a izaziva ergotizam (vrstu bolesti). To je stadij u razvoju te gljive. --Zeljko (razgovor) 15:16, 5. studenog 2015. (CET)

Da, ali ne

[1] Pravopis - da, ali da se izgube izabrane godišnjice na naslovnici (i tko zna što još) - ne, osim do nekog cjelokupnog rješenja.--MaGaporuči mi 16:56, 7. studenog 2015. (CET)

P.S. Ne, ne nudim se za cjelokupno rješenje.--MaGaporuči mi 16:57, 7. studenog 2015. (CET)

Strani jezik

Ne secam se da sam pisao nijednim od stranih jezika. Bok. --VS6507 (razgovor) 03:59, 14. studenog 2015. (CET)

Košarkašice

Popravio sam članke o Mii Mašić, Ani Božić, Andrei Marić i Ivani Dojkić. Ne znam što ću kad na jednoj stranici piše da je rođena u Rijeci, a na drugoj da je rođena u Poreču. Hlapac (razgovor) 23:26, 19. studenog 2015. (CET)

Popravio sam one preostale članke. Hlapac (razgovor) 00:01, 26. studenog 2015. (CET)

Da te pitam...

Ciao Bonc, postavih pitanje suradniku Maestru pa me on uputi na tebe. Kopiram ga pa je sada loptica na tvojoj strani terena.:) "Ciao Mestre,
na nekim wikipedijama ima tzv. search masina koja ako nema napisanog clanka na njoj onda izbaci clanak napisan na drugim wikipedijama. Sto mislis bi li to bila dobra ideja ugraditi i u hr.wiki? Npr. ako "uwikipediras" Ivana Jelčić u "https://sv.wikipedia.org/w/index.php?search" na dnu stranice ti je pokazano na kojim wikipedijama je napisan taj clanak. Svedjani su pragmaticni a njihova wikipedija je 2. po broju napisanih clanaka bas zbog tog."

Sto mislis bi li se ovo moglo napraviti i na hr.wiki. U zdravlje.--El hombre (razgovor) 15:36, 23. studenog 2015. (CET)

re:Zrinski Land.

Ovo "Land." je skraćenica od nekog sponzora (nisam uspio pronaći puno ime) i u toj sezoni je bila dio imena kluba. Zbog toga sam stavio taj naziv u tablicu (tako sam u originalu i našao u tablici), pa da bi se znalo o kojem klubu je riječ, stavio sam preusmjeravanje na NK Zrinski Tordinci... Ipak nisam uspio pronaći cijeli naziv sponzora (mada mi se u glavi vrti da sam negdje ranije pročitao taj dodatak imenu kluba), te sam u tablici promijenio u NK Zrinski Tordinci... --Pera detlic (razgovor) 15:46, 24. studenog 2015. (CET)

Hvala na pojašnjenju... Will do in future... --Pera detlic (razgovor) 08:27, 25. studenog 2015. (CET)

Domišljato!!! :)))))

Najdomišljatija nagrada! Hvala! Kubura (razgovor) 06:48, 25. studenog 2015. (CET)

PSORIJAZA

Pozdrav Bonč,


mene zanima zašto je izbrisan napisan tekst o psorijazi? Nije bilo potrebno citirati članak jer ne piše da je obaveza ako samo citiranje nije rađeno. U Vašem komentaru je navedeno da ako kopiram sa internetske stranice moram imati dopuštenje. Ja nisam kopirala sa internetske stranice već sam napisala tekst na temelju literature navedene na dnu ( u literaturi). Također tekst je prilagođen širokoj masi i NIJE copy pastean. Da li mi tekst možete vratiti ili ćete ga vratiti tek nakon što pribavim dopusnicu? Dopusnicu mogu bez problema nabaviti jer surađujem sa jednim od autora. Također me zanima gdje točno moram prikazati i kopirati dopusnicu.

Zahvaljujem

Freshnew12345 --Freshnew12345 (razgovor) 22:11, 25. studenog 2015. (CET)

Na više uzoraka u pretraživanju dobio sam poklapanje teksta iz Vaše izmjene i iz ovog izvora, str. 116.-119.. Čak i da je djelomično prepisan (a to je moja nasumična pretraga pokazala), takav tekst ne može ostati. Ja nisam kopirala sa internetske stranice već sam napisala tekst na temelju literature navedene na dnu Svejedno odakle je tekst preuzet (internet, knjiga, časopis), vrijede ista pravila, odnosno mora biti jasno istaknuta neka licenca za slobodnu uporabu (ako se radi o internetskom izdanju), ili pribavljena dopusnica nositelja autorskih prava. Stanica HLZ-a i Liječničkog vjesnika zaštićene su i stoga se s njih sadržaj ne može preuzeti bez dopusnice (a kako naplaćuju članarinu odnosno pretplatu, sumnjam da ćemo ju dobiti). Tri su razloga uklanjanja sadržaja, od kojih sam naveo najznačajniji, prepisivanje bez dozvole. Nakon što sam tekst uklonio, nije bilo razloga spominjati Vam druga dva razloga, (1.) što taj prepisani tekst nije uobličen po zahtjevima Wikipedije i (2.) što ste pritom uklonili prijašnji ispravni sadržaj (infookvir, vanjske poveznice i kategorije). Naravno, možete i dalje raditi na članku, ali svakako prethodno proučite uvodni tečaj (upute su gore u dobrodošlici) i upoznajte se s osnovama rada na Wikipediji. • Bonč (razgovor) • Budite odvažni! • 00:33, 26. studenog 2015. (CET)

Pozdrav Bonč,

evo potruditi ću se dobiti dopusnicu, te čim ju nabavim javim i objavim je prema pravilima. Ne bi trebalo biti problema pošto sam u kontaktu sa samim autorima knjige. Što se tiče uređivanja, tekst ću urediti prema pravilima Wikipedije. Treća stvar, koja može biti razlog vašeg brisanja mog posta- tu neznam kako da ispravim stvar jer vratiti nečiji tekst ne mogu nažalost. Uostalom, brisati novi tekst jer se postavio umjesto starog mi ne drži vodu-to samo po sebi se kosi sa svrhom wikipedije. Što nebi trebao svatko moći postaviti tekst ako ima novije i točnije podatke? Naravno, kada tekst bude uređen i dovršen po pravilima.... --78.0.22.9 14:02, 1. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

[2] Nisam baš kužio što ste rekli za "treću stvar"... Svaki suradnik može poništiti / promijeniti pretodno/a uređivanje/a, naravno s navođenjem odgovarajućih izvora, eventualno s dogovorom s prethodnim urednicima. Ako bude problema, javite se i pokušat ćemo ih riješiti.  • Bonč (razgovor) • Čitajte pažljivo, ovo pišem samo jednom! •  15:39, 1. prosinca 2015. (CET)[odgovori]


Pozdrav,

javljam se da sam pribavila dopusnicu za korištenje podataka sa stranice Liječnički Vijesnik te je postala na stranicu za dopusnice kako je i navedeno u uputstvima. Takodjer sam procitala da je moguce dopusnicu prosljediti i urednicima, pa me zanima mogu li onda vama poslati original mail i na koju adresu? Slijedeće pitanje je sto se tice ove teme i clanka koji sam planirala urediti je da li je moguće u potpunosti preurediti tekst koji je sada na stranici (prakticki maknuti stari i staviti novi?)? Psorijaza spada u moju domenu rada i smatram da ono sto pise na stranici nije vjerodostojno. Dopusnica koju sam nabavila je direktno od urednika Smjernica za liječenje psorijaze, te u tim sjernicama se lijepo definira i pise o samoj psorijazi. Ako treba prepravila bih tekst koji imam pripremljen - ako vi smatrate da nije citljiv sirokoj masi, no kad sam ga radila bilo je to sa namjerom da je citljiv svima. Opet kazem mozda sam subjektivna pa bi bilo dobro da se tekst prekontrolira od strane "nemedicinara". Hvala unaprijed.--Freshnew12345 (razgovor) 15:55, 8. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Pozdrav, mail sa dopusnicom van je poslan preko poveznice koju ste mi pustili. Što se tiće izvora-uključiti ću još koju literaturu. Ako bi to bila medicinska literatura, točnije ova ili ova da li i od tih autora onda trebam nabaviti dopusnicu ili je dovoljno citiranje? Članak ću kopirati i dovršiti uređivanje...samo mi još recite kako ću znati koji suradnik je iskusan u ovom području; kako ću ga pronaći?

Hvala unaprijed --Freshnew12345 (razgovor) 19:19, 10. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Članak o SB

Pozdrav Bonč,

Uklonili ste moju izmjenu i napisali mi u razgovor da je uklonjena "jer sadržava djelomično prepisan naterijal i nepravilne wiki- i vanjske poveznice." Prvo, nepristojno je ukloniti nešto na što je netko potrošio par sati rada s općim obrazloženjenm, zapravo bez konkretnog obrazloženja. Drugo, citiranje nije prepisivanje, do Boga dragoga! Pa ako koristim neki izvor i stavim tekst s njega, te ga citiram, i Vi to nazovete prepisivanjem - nije li onda cijela Wikipedia prepisana? Pogotovo biografski podatci kao u ovom slučaju - pa zar svi nisu nužno odnekud prepisani? Da zašto nam služi citiranje? Dakle:

  1. Navedite mi točno što je "prepisano" a da nije citirano u tekstu koji sam dodao?
  2. Navedite mi točno koje su wiki poveznice "nepravilne", što je u njima nepravilno i kako bi izgledale pravilne.
  3. Navedite mi točno koje su vanjske poveznice "nepravilne", što je u njima nepravilno i kako bi izgledale pravilne.
  4. Ako su poveznice nepravilne, nije rješenje maknuti cijeli tekst, nego popraviti poveznice. Ili mene uputiti na to da ih popravim i kako.

Hvala i živjeli, Deternamor (razgovor) 18:23, 28. studenog 2015. (CET)

[3] Hvala Vam na odgovoru. Što se tiče davanja objašnjenja, ipak mislim da bi trebalo dati samo mrvicu iscrpnije objašnjenje, kako ste recimo dali sad u odgovoru. Samo jedna rečenica u kojoj ste rekli što je problem - i sve izgleda drukčije. Ako ništa, djeluje dosta manje kruto nego ako samo maknete nešto uz neko generalno objašnjenje. Ali istom razumijem i da materijala ima puno i da ne stignete sve detaljno kontrolirati.
Što se tiče poveznica - moje isprike. Ovo za vanjske poveznice sam zbilja skroz zaboravio (mada, moram priznati da mi je to pravilo čudno, ali ako je pravilo, pravilo je). A za interwiki poveznice, ja sam to memorirao više kao preporuku nego kao pravilo. Jasna mi je logika pravila (tjeranje ljudi na dodavanje kad vide crvenu poveznicu), ali zato sam dodao interwiki tamo gdje mislim da zbilja nikad nitko neće napisati hrvatski članak na danu temu, recimo Friedelove oscilacije. Ali opet, ako je pravilo, pravilo je.
Za "prepisivanje" - i dalje tvrdim da citiranje neke rečenice s jasnim navođenjem izvora nije prepisivanje. Ja jesam nastojao tekst parafrazirati gdje mogu, da bude čitljiviji, ali kad se dođe do redanja godina iz biografskih podataka, samo po sebi je jasno da tu nemam što nego "prepisati", iako ja to nikad ne bih nazvao prepisivanje nego citiranje.
Živjeli i još jednom hvala na pojašnjenju, Deternamor (razgovor) 13:19, 30. studenog 2015. (CET)

Autorska prava

Činjenica da piše. No 1957. još su očito trajala autorska prava, ali to je bilo pred 60 godina. Autorska prava idu od prvoobjave izvornika, i kad se napuni 75 ili 100 godina, istječu ma što tko pisao. A ova knjiga je iz sredine 19. st., pogledajte prve stranice pa ćete vidjeti.Ante Vranković (razgovor) 04:41, 29. studenog 2015. (CET)

Zavjetrinski i Privjetrinski otoci

Hvala ti što si se potrudio oko članka ali nisi morao mijenjati one poveznice. Zavjetrinski otoci i Privjetrinski otoci su otočne skupine u Karibima, a Britanski Zavjetrinski otoci (British Leeward Islands) i Britanski Privjetrinski otoci (British Windward Islands) su imena bivših britanskih kolonija. Svaki su imali svoju zastavu i glavni grad. St. John's i Bridgetown, respektivno. S datumima si u pravu. Hrvatska enciklopedija navodi manji dio, a ne sve ono što sam napisao. Ostatak je s Wikipedije na engleskom jeziku iz članka West Indies Federation iz odlomka Government and legal status, odakle sam preuzeo i uklopio u članak. Ne znam otkuda su izvukli te datume, pa jedino mi ostaje iskopirati sve iz odlomka References.
Još ne znam kako postaviti međuwiki poveznice. Hari Tre (razgovor) 21:45, 2. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Removal Frans Sammut page

Dear Bonc

I do not speak Croatian; I hope you speak English.

I would like to ask you why was the page dedicated to Frans Sammut removed?

Hvala and regards,

--Maltisafi (razgovor) 21:57, 3. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Irak

Nema nista u tom clanku izvore,trebao bi sve izbrisati!Sto se pravopisa tice mogao si malo pogledati clanak o Tysonu koji je preveden google translateom! Trant (razgovor) 14:18, 5. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Trant (razgovor) 14:18, 5. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Ada i Irak

Vec sam rekao da sam napisao o adama sve sto se moze napisati.U Hrvatskoj postoje samo 4 VELIKE ade.Kad bi krenuo tokom Save i Drave nasao bi ih mozda jos ali biste vi rekli da nemam izvore.Sto se tice Iraka naveo sam izvore a vi niste naveli izvor da je ovo sto sam napisao gramaticki netocno.Ali ako jest slobodno vi taj dio ispravite.To je puno bolje nego da cijeli tekst bude izbrisan zbog neke greske.Isto tako ako znate nesto jos o adama sto nije navedeno mozete vi napisati. Trant (razgovor) 11:51, 9. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Pjesma Eurovizije 2016.

Pozdrav, 26. studenog stavio si na projekt Pjesma Eurovizije 2016. zaštitu. Zamolio bih te da mi daš mogućnost uređivanja stranice jer je sve ostalo na onome na čemu sam ja stao, a ima još puno toga za nadodati i izbrisati. Slavko.sain (razgovor) 15:32, 9. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Casa Vicens - odgovor

Sve je to što ste spomenuli na mojoj stranici napisano i pred par minuta već stavljeno. Greškom sam bio stavio nedovršenu inačicu, bez jednog dijela bilježaka. Sad je to već ispravljeno. Tijekom dana će tekst biti do kraja wikipediziran. Hvala i svako dobro.Ante Vranković (razgovor) 15:11, 10. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Nogomet županijske razine

Napisah zaključak, obrisao sam par novih redova tako da rasprava ne bude razlomljena, jednu sam riječ istaknuo masnim slovima jer mislim da ju se htjelo formatiranjem istaknuti. Ako sam negdje promašio, unaprijed se ispričavam. SpeedyGonsales 21:13, 11. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Mark_A._Sammut

Molim za objašnjenje zbog brisanja ovog teksta. Prijevod nije strojni. Hvala. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zoran1977 (razgovordoprinosi) 11:53, 12. prosinca 2015.

Poštovani, prihvatio sam sve Vaše sugestije i primjedbe. Uredno sam ispravio greške a tekst je danas ponovo obrisan. Ljubazno vas molim za pojašnjenje. Hvala. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zoran1977 (razgovordoprinosi) 22:42, 13. prosinca 2015.

Tekst je potpuno uklonjen. Ispravio sam ga međutim blokiran sam i ne mogu ga objaviti. https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor:Mark_A._Sammut&action=edit&redlink=1

tekst je uređen: https://hr.wikipedia.org/wiki/Special:ContentTranslation?page=Mark+A.+Sammut&from=en&to=hr&targettitle=Mark+A.+Sammut&draft=94144

Međutim: Greška prilikom objavljivanja stranice. Pokušajte opet objaviti stranicu. Greška: The "editprotected" right is required to edit this page

Zoran1977 (razgovor) 21:57, 14. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Mala šala

Ne radi :) SpeedyGonsales 19:12, 12. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Sad radi! SpeedyGonsales 19:20, 12. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

{{subst:Doprinosi suradnika|Bonč||5|Izgleda da radi.}} Izgleda da radi. SpeedyGonsales 19:37, 12. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Izgleda da radi 2 SpeedyGonsales 19:45, 12. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Mica i čokolada

Dragi Bonče, hvala ti puno! i Datoteka:Catprint.jpg Totach zahvaljuje :-) --Roberta F. 13:50, 13. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Hukavica

Hvala na sugestijama. I za Medeno Polje--Zavičajac (razgovor) 18:22, 19. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Prijestolonasljednikovica

[4] I meni se čini da ima boljih mogućnosti, ali su u pripadajućoj kategoriji takvi dometci nazivu u zagradama te sam se zato tako odlučio. Ponekad nije loše prikloniti se nekoj postojećoj praksi. Iz sličnih razloga intervenirao sam i kod onih premještanja gradova i općina u Albaniji, ali nisam dovršio taj posao. Nadam se da nije problem ;-) Lijepo te pozdravljam. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2.35, 25. prosinca 2015. (SEV)

Šablone?

Nisam nešto takvo očekivao od Bonča; ja sam ga molio pomaganje, a dobio sam odmaganje. Dali se tako radi na Hrvatskoj Wikipediji i dali je to u duhu Wikipedije? Mislim, da nije. Poradi Božića brišem ostali komentar.--Stebunik (razgovor) 00:00, 27. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Izabrana slika

Da, da. Ja sam mislio da će slika vatrometa biti odmah od 1.1., a onda sam vidio da tek od ponedjeljka. Promijenit ću u neku snježnu sliku.--Fraxinus (razgovor) 23:03, 2. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Dječje igre (?!)

Poštovani kolega Bonč! Pokušavam odgonetnuti smisao moje dvosatne blokade (3. siječnja 2016. u 15:33 sati), ali mi Vaši razlozi ipak ostaju nedokučivi (unatoč objašnjenju, odnosno poruci koju ste napisali u sažetak uređivanja a ne, sukladno pravilima, na moju SZR [?!]). Prestar sam za dječje igre, a i Wikipediju uopće ne doživljavam kao mjesto pogodno za takvu zafrkanciju (ako je to posrijedi): stoga očekujem Vaše jasno objašnjenje moje dvosatne blokade, ali i ispriku ako je ista (bila) bezrazložna. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 01:21, 4. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Poštovani kolega Bonč! O tome što je Vama šaljivo ili nije na kanim dalje uopće više raspravljati. Vjerujem da ste upoznati s pravilima ponašanja na IRC-u: iako – koliko se sjećam – nismo raspravljali ni o čemu osobito tajnovitom, slobodan sam dati Vam do znanja da moguće neobavezno čavrljanje na IRC-u i blokiranje na projektu nisu iste stvari. Za mene je Wikipedija ozbiljan projekt i ne mislim da je naročito šaljivo "igrati se administratorskim alatima": tipka "blokiraj" meni kao administratoru služi isključivo za blokiranje zlotvora i štetočina koje samo tako mogu/možemo spriječiti u pokušajima da vandaliziraju ovaj hvalevrijedan lokalni, odnosno globalni projekt. Ne želim niti namjeravam spekulirati o tome što Vas je nagnalo na tu neprimjerenu šalu, ali Vam ipak zahvaljujem Vam za nenadano iskustvo blokiranoga (Vaša je prosvjetiteljska uloga i nakana tu došla do punog izražaja!). I da ne bi bilo nikakve zabune: moja zahvala ni u kojem slučaju ne znači da Vam odobravam slične djetinjarije ili "duhovitu" bezrazložnu blokadu (!?). Pozdrav, Maestro Ivanković 13:31, 7. siječnja 2016. (CET)[odgovori]
Poštovani kolega Bonč! O tome o čemu Vi meni pišete i o Vašoj – ili bilo čijoj – procijeni mojega neopravdanoga blokiranja neprijavljenih suradnika nema ni slova u priručniku za administratore (isti sam Vam već citirao kad ste mi to ranije predbacivali). Ja nikada do sada – u mojoj relativno kratkoj administraturi – nikoga nisam blokirao bez valjanoga razloga (ne znam možete li Vi isto reći i za sebe?) Kad mi već napominjete i načelo pretpostavljanja dobre namjere (bez brige, s istim sam vrlo dobro upoznat!), moj odgovor je retoričko protupitanje Vama i svima koji bi mi eventualno htjeli citirati postojeće wikipedijske smjernice i pravila: Kakvu to "dobru namjeru" mogu pretpostaviti u očigledno asocijalnim štetočinama koji nemilosrdno vandaliziraju Wikipedijske članke, neodgojene i seksualno ugrožene prostačine i njihove "male" "nepodopštine" da i ne spominjem?!? Takvim se "sirotim" i "dobronamjernim" zlotvorima uopće ne namjeravam još i ispričavati zato što ih blokiram za njihova zlodjela, a to što je statistički evidentna velika razlika u mojem korištenju tipke "blokiraj" spram svih vas ostalih kolega administratora, to me uopće ne zabrinjava: uostalom, niste me – kao Wikizajednica – izabrali za administratora da samo gledam svoje alate, nego da ih po potrebi rabim za dobrobit i zaštitu Wikipedije. U tom se smislu još jedino pitam – čemu tipka "blokiraj" vama ostalima služi? Za igranje? Pozdrav, Maestro Ivanković 11:55, 9. siječnja 2016. (CET)[odgovori]
Poštovani kolega Bonč! Ne znam kada ste – ako jeste – promovirani u nadzornika administratora Wikipedije na hrvatskom jeziku, ali doista ne razumijem na koji to način Vaše uporno cjepidlačenje mojega administratorstva opravdava Vaše blokiranje mene kao kolege? Nadam se da mi sad nećete opet citirati neko od naših nepisanih ili manjkavih pravila... Pozdrav, Maestro Ivanković 16:56, 9. siječnja 2016. (CET)[odgovori]
Poštovani kolega Bonč! S obzirom da uporno izbjegavate odgovor na moje prethodno jasno Vam postavljeno pitanje, lijepo Vas molim da svojim nesuvislim "litanijama" i daljnjim okolišanjem ne zatrpavate moju stranicu za razgovor. Javite mi se tek onda kada doista budete htjeli konkretno odgovoriti na moje konkretno postavljeno pitanje. Pozdrav, Maestro Ivanković 17:27, 9. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Zahvala za podršku

Bok @Bonče,

zahvaljujem Ti na izraženoj potpori mom predloženičtvu za ophoditelja. Nadam se kako ću opravdati dobiveno povjerenje. Lijepo je znati da čovjek ima tvoju potporu. Da tebe nije bilo, tvojih razgovora na IRC-u, tvojih savjeta i životne mudrosti, pitanje je bih li imao snage nastaviti. Vjerujem u nastavak uspješne suradnje. Još jednom − hvala lijepa! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15.34, 10. siječnja 2016. (SEV)

Please discuss

Hello Bonč, it is now the third time you revert my edits with the same vague comment on indiscriminate additions, without accepting to discuss why in your opinion they are indiscriminate. I have made over 86.000 contributions to various wikipedia projects and have been elected 6 times at the French arbcom. This could suggest I am not a vandal and may have a good understanding of the project scope ;) I hope we will have a constructive exchange and find a consensus this time. Cheers, — Racconish ✉ 08:58, 12. siječnja 2016. (CET)[odgovori]