Zečevi: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Popravljeno
Oznake: mobilni uređaj m.wiki
Nema sažetka uređivanja
Oznake: mobilni uređaj m.wiki
Redak 14: Redak 14:
| razdioba = vidi tekst
| razdioba = vidi tekst
}}
}}
'''Zečevi''' (Leporidae), porodica [[sisavci|sisavaca]] iz reda [[lagomorpha|dvojezubaca]]<ref>http://www.biolib.cz/en/taxon/id20560/ BioLib</ref>. Zec i kunić međusobno se razlikuju i nisu isto. [[Kunić]]i su sitniji od zečeva i za razliku od njih ne prave sebi skloništa na zemlji nego u rupama u zemlji. [[Uši]] i stražnje [[noge]] zeca dulje su nego kod kunića<ref>[http://www.zecovi.net/Razlika-kunic-zec.htm Razlika kunić - zec]</ref>. I jedna i druga vrsta prisutna je u divljini. Kunića je lakše pripitomiti, dok je kod zeca to teško ili nemoguće. [[Zec]] živi usamljenički, dok je kunić društvena životinja koja živi u grupama<ref>[http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=632 Prijatelji životinja: Kunići kao kućni ljubimci]</ref>.•••
'''Zečevi''' (Leporidae), porodica [[sisavci|sisavaca]] iz reda [[lagomorpha|dvojezubaca]]<ref>http://www.biolib.cz/en/taxon/id20560/ BioLib</ref>. Zec i kunić međusobno se razlikuju i nisu isto. [[Kunić]]i su sitniji od zečeva i za razliku od njih ne prave sebi skloništa na zemlji nego u rupama u zemlji. [[Uši]] i stražnje [[noge]] zeca dulje su nego kod kunića<ref>[http://www.zecovi.net/Razlika-kunic-zec.htm Razlika kunić - zec]</ref>. I jedna i druga vrsta prisutna je u divljini. Kunića je lakše pripitomiti, dok je kod zeca to teško ili nemoguće. [[Zec]] živi usamljenički, dok je kunić društvena životinja koja živi u grupama<ref>[http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=632 Prijatelji životinja: Kunići kao kućni ljubimci]</ref>.


== Rodovi ==
== Rodovi ==

Inačica od 3. svibnja 2016. u 16:53

Zečevi
Romerolagus diazi
Romerolagus diazi
Sistematika
Carstvo: Animalia
Koljeno: Chordata
Razred: Mammalia
Red: Lagomorpha
Porodica: Leporidae
Fischer, 1817
Rodovi
vidi tekst

Zečevi (Leporidae), porodica sisavaca iz reda dvojezubaca[1]. Zec i kunić međusobno se razlikuju i nisu isto. Kunići su sitniji od zečeva i za razliku od njih ne prave sebi skloništa na zemlji nego u rupama u zemlji. Uši i stražnje noge zeca dulje su nego kod kunića[2]. I jedna i druga vrsta prisutna je u divljini. Kunića je lakše pripitomiti, dok je kod zeca to teško ili nemoguće. Zec živi usamljenički, dok je kunić društvena životinja koja živi u grupama[3].

Rodovi

Galerija

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Zečevi
Logotip Wikivrsta
Logotip Wikivrsta
Wikivrste imaju podatke o taksonu Leporidae

Izvori