Amiga CDTV: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinosi)
m Bot: Migrating 15 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q955368 (translate me)
Vodomar (razgovor | doprinosi)
mNema sažetka uređivanja
Redak 10: Redak 10:


Lekcije iz ovog projekta [[Commodore]] je uspio shvatit, tako će koju godinu kasnije izdanje konzole [[CD32]] pratiti sporazumi s proizvođačima [[softver]]a.
Lekcije iz ovog projekta [[Commodore]] je uspio shvatit, tako će koju godinu kasnije izdanje konzole [[CD32]] pratiti sporazumi s proizvođačima [[softver]]a.

==Značajke==

==Programska podrška==

==Utjecaj ==

==Vrela==
{{izvori}}


{{Računala CBM}}
{{Računala CBM}}

Inačica od 9. svibnja 2016. u 01:05

CDTV (Commodore Dynamic Total Vision) je u publikacijama tvrtke Commodore prikazivan kao prvi CD igrajući sustav.

Izlazak ovog sustava na tržište dogodio se polovicom 1991. godine i ubrzo postaje jedan od najneuspješnijih računalnih proizvoda svih vremena. Commodore nikad nije izdavao prodajne brojke za svoje proizvode, ali konačni broj prodanih primjeraka je bio ispod 100 tisuća, dok neki izvori tvrde da je samo 10 tisuća komada ovog računala našlo svog kupca.

Neuspjeh ovog računala je prije svega potpomogao Commodore koji nije potpisao sporazume s softverskim kompanijama za proizvodnju programa. CDTV je bio jednostavno odličan igraći sustav bez igri. Financijski gubici stvoreni ovim projektom ganjati će Commodore do njegovog bankrota.

Unutrašnja arhitektura ovog računala je bila identična s računalom Amiga 500 samo s razlikom da su tipkovnica i disketni pogon zamjenjeni optičkim pogonom.

Lekcije iz ovog projekta Commodore je uspio shvatit, tako će koju godinu kasnije izdanje konzole CD32 pratiti sporazumi s proizvođačima softvera.

Značajke

Programska podrška

Utjecaj

Vrela