Razgovor sa suradnikom:MaGa/Arhiv 12: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Redak 901: Redak 901:


:Eh MaGa. Jucer sam se sazalio na Kuburu vidjeci da sve to ispravlja pa rekoh da mu malo pomognem. Mada, moram ti priznati, uopce me ne interesiraju ti igraci iz Japana. Ne znam cestito ni dva hr. nogometasa, osim Messija.:)--[[Suradnik:El hombre|El hombre]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:El hombre|razgovor]])</small> 19:10, 22. lipnja 2016. (CEST)
:Eh MaGa. Jucer sam se sazalio na Kuburu vidjeci da sve to ispravlja pa rekoh da mu malo pomognem. Mada, moram ti priznati, uopce me ne interesiraju ti igraci iz Japana. Ne znam cestito ni dva hr. nogometasa, osim Messija.:)--[[Suradnik:El hombre|El hombre]] <small>([[Razgovor sa suradnikom:El hombre|razgovor]])</small> 19:10, 22. lipnja 2016. (CEST)

== uklanjanje sadrzaja?! ==

zdravo

dobio sam ovu poruku tj. link je bio na stranici kad sam otvorio neki jedan clanak na wikipediji, pisalo je sljedece

"Information.svg Dobrodošli na Wikipediju. Možda niste to učinili namjerno, ali vaša je nedavna izmjena uklonila sadržaj na Wikipediji. Kako takvi postupci mogu izgledati kao vandalizam, molimo vas da ih izbjegavate bez obrazloženja. Možete pogledati i uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju.--MaGa▀▄poruči mi 19:23, 16. svibnja 2016. (CEST)"

uopce ne znam sta to znaci i nisam se nikada upustao u uredjivanje sadrzaja na wikipediji

hvala

Inačica od 24. lipnja 2016. u 03:41

Arhiva 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Slika

Da li je sada bolje? Doista trebam pomoć... Ilija Fonlamov Francisković --Djolecarkralj (razgovor) 20:51, 22. studenog 2015. (CET)

Zvijezde ratuju

Bok!

U svim filmskim literaturama koje osobno posjedujem film "Star Wars" i sve njegove daljnje inačice (epizode) na hrvatski jezik preveden je kao "Ratovi zvijezda". Prvi puta sam za prijevod "Zvjezdani ratovi" čuo (i vidio) upravo ovdje na hrvatskoj wikipediji. Kada sam pisao te članke nisam htio ništa dodatno uzburkavati pa sam diplomatski ostavio da glavni naslov bude "Zvjezdani ratovi" (jer se sjećam da mi je u jednom od naših privatnih chatova Roberta spomenula da je prijevod "Ratovi zvijezda" gramatički neispravan - što je vjerojatno istina, ali ne umanjuje činjenicu da je taj film u nas tako preveden i da je pod tim naslovom najpoznatiji; slično je i s filmom "Totalni opoziv" čiji je naslov potpuno kriv, jer je pravi prijevod tog filma "Potpuno sjećanje"), a u zagradama dodao da je film preveden kod nas i kao "Ratovi zvijezda" iako bi po svakoj logici stvari trebalo biti obrnuto (mislim da je HRT kada je puštao stare epizode preveo film kao "Zvjezdani ratovi" pa vjerojatno otuda i prijevod na našoj wikipediji).

Eh, sada... Kada sam stvarao novu stranicu za film "Sila se budi", stavio sam naslov "Ratovi zvijezda" zbog toga što je to službeni hrvatski naslov filma kojeg je odredio distributer. Taj naslov stoji na plakatu filma koji se može vidjeti na službenim stranicama naših najvećih kino prikazivača - "Ratovi zvijezda: Sila se budi". Suradnik koji je promijenio moj naziv članka iz "Ratovi zvijezda" u "Zvjezdani ratovi" učinio je to vjerojatno vođen naslovima ostalih ranijih epizoda na wikipediji.

Ako se mene pita, mislim da bi sve naslove svih epizoda ove filmske sage trebali nazvati "Ratovi zvijezda", jer je to službeni distributerski naslov (filmovi "Fantomska prijetnja" iz 1999., "Klonovi napadaju" iz 2002. i "Osveta Sitha" iz 2005. godine su svi bili prevedeni službeno od strane njihovog tadašnjeg distributera kao "Ratovi zvijezda"). Ali ako će to izazvati burne reakcije određenih suradnika zbog tko zna kojih razloga, stare epizode za koje su dobri članci već napisani mogu ostati ovakvi, ali svakako sam za to da barem onda ovaj ovogodišnji preimenujemo i damo mu pravi službeni hrvatski naslov - "Ratovi zvijezda".

Eto, toliko od mene - oprosti na dužini; nadam se da sam bio dovoljno jasan. :)

Ako imaš još pitanja - tu sam. --Smajlić12 (razgovor) 13:20, 3. studenog 2015. (CET)


Taj film je oduvijek bio preveden kao "Ratovi zvijezda" bez obzira na distributere - distributeri nemaju veze s tim, koji god da su bili. Jedino je HRT najvjerojatnije (nisam siguran, jer nisam vidio) možda preveo film drugačije, jer su se htjeli napraviti pametnima.--Smajlić12 (razgovor) 09:42, 4. studenog 2015. (CET)


Bez obzira na to što tko mislio o prijevodu bilo koga, kao što sam već ranije istaknuo ostaje nepobitna činjenica da je "Star Wars" oduvijek bio kod nas preveden kao "Ratovi zvijezda" i tako bi se trebali zvati članci, pogotovo ovaj posljednji "Sila se budi". Budeš promijenio naslov članka ili...? --Smajlić12 (razgovor) 11:03, 5. studenog 2015. (CET)

Pruge

MaGa, molim te pogledaj ovaj prijedlog -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:13, 3. studenog 2015. (CET)

I mislio sam na članke u kojima je takvo prikazivanje prikladno, kod ovoga skrolanje traje duže od sâmog putovanja HŽ-om
A što se tiče pucnja u prazno, i ja sam nur Kroatisch, ali po ovoj izmjeni svi smo poliglote
U stvari, trebao sam se odmah obratiti samo tebi, kao stručnjaku i za slike i željeznicu. Gledam rješenje iz članka koji si naveo, to je rješenje dobro, ali ni ono nije univerzalno. Moj prijedlog je zgodan jer se jednostavno preko taga <div> galerija postavi desno, a i lako vrati natrag ako kasnije zatreba. Pogledat ću još što se može napraviti kod formatiranja (kad galerija naraste...)  • Bonč (razgovor) • Kad dođeš kući, istuci ženu: ima razloga, ali ga ti ne znaš. •  03:57, 4. studenog 2015. (CET)

dva članka za obrisati

Pozdrav MaGa
Možeš li izbrisati ova dva članka: Dodatak:8. rang HNL-a 2009./10. i Dodatak:8. rang HNL-a 2010./11. - tu su prije bile ljestvice za ligu 2. liga NS Ludbreg, ali malo daljim proučavanjem sam došao do toga da je 1. liga NS Ludbreg isti rang kao i 2. ŽNL Varaždinska, imaš i ovdje 3. ŽNL Varaždinska koju sam preuredio za 2. ligu NS Ludbreg. Daljim gledanjem sastava lige i promocije/relegacije sa 1. ŽNL Varaždinska se vidi da 2. ŽNL Varaždinska - Istok pokriva ovaj dio županije oko Varaždina, dok Ludbreg i istok županije pokriva 1. liga NS Ludbreg. Dalje koliko sam pratio nije bilo lige osmog ranga u te dvije sezone (prije su bile 4. ŽNL za Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-Bilogorsku, ali su taman 2009./10. ukinute. IMam još nešto materijala za ove dvi lige (1. i 2. NS Ludbreg), pa možda i to s vremenom stavim.
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 21:01, 3. studenog 2015. (CET)

OK, samo sam htio detaljnije objasniti zašto se trebaju obrisati. Takvi za**** se svima dešavaju, pa da ih minimiziramo.
pozdrav, Cybermb (razgovor) 20:11, 4. studenog 2015. (CET)

ispravka

Ispravka nije uredu Poštovani...Riječ ŽUPANIJA je naustavna po odluci Vrhovnog suda u entitetu Federacija BiH ,to nema veze sa jezikom .Vašingtonski sporazum iz 1994 godine poznaje samo rijč KANTON,pogledaj te dokumente i odluke i vidjećeš da su moje izmjene pravilne, a Bošnjački jezik ne postoji jer Dejtonski sporazum je napisan na 4 jezika a to su bosanski,hrvatski,srpski i engleski tako da je i to pogrešno napisano.U cilju vjerodostojnosti ovih dokumenata bilo bi u redu da se to ispravi.Hvala.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Nedo2015 (razgovordoprinosi)

Ilija Fonlamov Francisković-slika

Poštovana, slika okačena na stranicu je moje autorsko djelo, kako mogu napisat licenciju, možete li mi pomoći? Unaprijed hvala!--Djolecarkralj (razgovor) 19:10, 5. studenog 2015. (CET)

Datoteka:Hrvatski-fokus.jpg

Ne znam, izgleda mi kada sam je smanjivao nije dobro ispala. Nisam siguran zašto. Možeš li je popraviti?--Rovoobo Razgovor 11:38, 7. studenog 2015. (CET)

Da, ali ne

Eh!

A baš je bilo blagozvučno studenoga u nedavnim promjenama i u potpisu  • Bonč (razgovor) • Što je odjek intervjua ...ua ...ua ...ua ...ua •  00:13, 8. studenog 2015. (CET)

Primljeno na znanje

Zahvaljujem na savjetu!--Bijeli grab (razgovor) 09:46, 8. studenog 2015. (CET)

Šta ti misliš?

Izmijenio si podatke o brojnosti određene etničke zajednice u taberli općina Čapljina, pa smo tako u naselju Gabela dobili 4, umjesto 324 Srbina sa poppisa 1991. godine?!? Isparvljaš egzaktne podatke još se pitaš "što je sporno"?--Rethymno (razgovor) 00:49, 9. studenog 2015. (CET) Usput, dodaješ na tabelu nekakva izmišljena naselja : Gabela Polje, što je tadašnja eventualna mjesna zajednica ili nekakvo naselje koje nastaje kasnije poslije 1991.?!? u krajnjem , pitanje je da li i dan danas postoji kao službeno naseljeno mjesto.--Rethymno (razgovor) 00:50, 9. studenog 2015. (CET) Rekao bih da tebe bune termini: naseljeno mjesto kao službena kategorija, čiji skup ili pojedino čini sastavni dio svake općine, zaseok ili grupa kuća izdvojeni od ostatka centralnog dijela naselja, gradske četvrti ili kvartovi i tome sl. Trebalo bi da se pozabaviš ovom temom i pokušaš da raščlaniš pojmove, da ti se ne bi događali gafovi kao u slučaju Čapljine. A o smanjivanjima ili povećavanjima broja neke etničke zajednice ili "što djevojci bilo milo, babi u snu se snilo" to je već druga priča, kojoj također nije mjesto na stranicama Vikipedije. --Rethymno (razgovor) 00:57, 9. studenog 2015. (CET)

Vidim da si raspoložen za raspravu

...a osim crvenih obraza, ne raspolažeš nijednim jedinim argumentom. Ali pošto nisam svađalački tip, a tebi se ne mogu neke stvari objasniti, pa ponovo vraćaš isto ono što si pokvario, nemam šta više da ti kažem. I nemoj samo meni o poznavanju geografije znam svaki grad, selo i zaseok u cijeloj bivšoj SFRJ i još mnogo toga. Na pogrešnog si udario.--Rethymno (razgovor) 19:35, 9. studenog 2015. (CET)

Ovim završavam

Naselje Gabela Polje nije postojalo 1991., a ne postoji ni danas. To je 1991. godine bila MJESNA ZAJEDNICA, koja je obuhvatala dijelove NASELJENOG MJESTA GABELA. Prijatno veče.--Rethymno (razgovor) 19:52, 9. studenog 2015. (CET)

Stranica FDZS, konkretni podaci (knjiga): [1]--Rethymno (razgovor) 19:56, 9. studenog 2015. (CET)

Spisak naseljenih mjesta u BiH na popisu 1991. godine, sa pripadajućim dijeovima naselja (grupama kuća grupisanim u zaseoke): [2]--Rethymno (razgovor) 20:04, 9. studenog 2015. (CET)

Upozorenja i žuti kartoni

Razumijem zbog čega sam opomenut za navođenje znački za izvore, ali zbog čega me ponovno opominješ kada sam naveo konkretne izvore (statut kluba, nogometni leksikon, povijesne tablice...) i zbog čega mi brišeš te izmjene? Plus, osim navođenja starog naziva kluba, radio sam još neke izmjene na samim člancima (update na noviju sezonu)... Mislim na ove izmjene: [3], [4], [5] --Pera detlic (razgovor) 09:57, 13. studenog 2015. (CET)

kompilacija

zbog čega si mi uklonio kompilacije od vuce kad želim da bude onako di piše naziv kompilacije a ne naprimjer vuco megamix

Slika Robert Pauletić (Robert pauletic.jpg)

Imam dopuštenja za sliku, molim vas da mi se javite na mail da to sredimo. Trebat ce mi pomoc i oko licence, nazalost ne snalazim se u tome. Hvala --Filllip12 (razgovor) 01:07, 16. studenog 2015. (CET)

Evo uredio sam sliku kako ste trazili. Dogovoreno je da cemo koristiti samo jednu sliku za clanak i to "Robert pauletic.jpg" koja je i glavna slika u infookviru, tako da vas molim da ostale obrisete. Hvala --Filllip12 (razgovor) 14:57, 16. studenog 2015. (CET)

Sažetci bez osobnih podataka

Primljeno na znanje. Hvala!

--Dmitar Zvonimir 15:33, 16. studenog 2015. (CET)

Neil Emilfarb stranica

Pozdrav, MaGa.

Mogu li dobiti više informacija o tome šta nije u redu sa stranicom Neil Emilfarb i šta trebam ispaviti?S-jane-g (razgovor) 14:18, 17. studenog 2015. (CET)

Zimski san

Eh MaGa,
trebalo mi je vremena da skuzim o cemu se radi. Kako bilo da bilo sve je u redu a Kubura je jos uvijek u hibernaciji:)--El hombre (razgovor) 19:17, 17. studenog 2015. (CET)

Prikaži kako će izgledati

A znam, al radim, pa mi je nekad bitno da se izmjene spreme. Ovo su bile manje izmjene. Probat ću koristiti više prikaz. Što se ostalog tiče, uskoro sam gototov :) Ako malo bolje pogledaš, ovo je poprilično epohalno dijelo, odnosno prikazuje izmjene svih hrvatskih govora kroz povijest. --Čeha (razgovor) 21:44, 17. studenog 2015. (CET)

Hvala za ton, i živ mi bio! Izvore ću staviti, ne pišem stvari iz svoje glave. Još neki komentari/prijedlozi? --Čeha (razgovor) 13:40, 18. studenog 2015. (CET)
p.s. Kartice premjesti i prati nisu vidljive s niti jednim od pregleda koje koristim (mozzila firefox i opera). --Čeha (razgovor) 13:43, 18. studenog 2015. (CET)
Ne shvaćam što želiš reći. https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razvoj_hrvatskih_dijalekata&curid=551656&diff=4622395&oldid=4622100 je link na promjene novog članka, doslovce radne. Taj članak sam pisao par dana od 16. do 18. studenog. Pogledaj; https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razvoj_hrvatskih_dijalekata&offset=&limit=500&action=history
Članak je malo veći, a nisam ga pisao u notepadu već na wikipediji Vjerojatno sam previše imao edita, neke promjene su bile čisto gramatički tipfeleri, a neke stvari su mogle biti i kraće, ali to je sve bilo dok članak nije bio završen...
Premjesti i prati ne vidim. Možda su te opcije ograničene na ljude s moderatorskim pravima?
Što se tiče slika, ako vidiš negdje da nisu prijavljeni dobro izvori, reci. Pokušavam se držati pravila, ako što griješim slobodno ukažeš na grešku. Kad smo imali i zadnju raspravu o licencama nastojao sam ispraviti moguće greške. Vjerojatno tome ne pridajem pozornost koju bi trebao, a same licence nisu pretjerano jasne. --Čeha (razgovor) 22:36, 20. studenog 2015. (CET)
Nemam, gledaj http://oi67.tinypic.com/2na1f5s.jpg
Ok, na kojima god fali nešto javi, pa ću ispraviti. --Čeha (razgovor) 14:14, 21. studenog 2015. (CET)
Edit, našao sam premjesti. Nalazi se pod opcijom više. --Čeha (razgovor) 14:14, 21. studenog 2015. (CET)

Zuti Karton

Kazes nismo na forumu i zbog toga si mi dao zuti karton, a da li je ovo sto si ti napisao enciklopdijsko ili forumsko izrazavanje? Citiram: "Možda da pitamo babu Vangu šta je on mislio?" Mozda sad da izbrises ovo sto si napisao i sam sebi da das zuti karton? Toga se nijesi sjetio?--Aryanprince (razgovor) 23:56, 20. studenog 2015. (CET)

Re:

Greška. Poništio sam izmjenu.--Wolmar (razgovor) 12:11, 22. studenog 2015. (CET)

Nisam proučavao vaša pravila, ali bio sam uvjeren da trolanje nije dozvoljeno. Izgleda da ipak je, bar nekima... Zanimljiv je ovaj projekt.--Wolmar (razgovor) 13:02, 22. studenog 2015. (CET)

[6] Eh, kako si strog MaGa, dva promašena prozora na 1500 članaka i nije loš rezultat. S obzirom da, kako kažeš, ne radim ništa korisno na ovom projektu, ja te, eto, pozdravljam... ne bi htio smetati. Nastaviti ću promatrati vaš projekt sa strane, kao što prolaznik promatra prometnu nesreću. Kao ti ono kažeš: over and out...--Wolmar (razgovor) 14:17, 22. studenog 2015. (CET)

Odg:Predložak:Infookvir kardinal

Urađeno. Hvala na napomeni. Pozdrav.--Ingenium 7 (razgovor) 20:32, 22. studenog 2015. (CET)

Kažnjavanje i wikiuhođenje

Da ne bude da reagiram "na prvu loptu", nisam htio odmah pisati. Na tri članka si uklonio moje izmjene prvi put jer sam naveo kao izvor značke i dodijelio mi žuti karton. OK, razumijem da to nije pravovaljan izvor i prihvatio sam opomenu. Kada sam naveo pravovaljane izvore i doradio članke, opet si ih uklonio uz komentar "netočan sažetak izmjene" (iako nisam navodio nikakav sažetak, već sam samo uklonio tvoje uklanjanje moje izmjene uz doradu članka). Treći put kada sam izmjenio ta tri članka (NK Lug, NK Batrina i HNK Frankopan Rokovci-Andrijaševci) uz navođenje sažetka izmjene ("povijest" i "update sezone"), lupio si mi crveni karton. Zbog čega? U pravilima Wikipedia-e stoji jedna sekcija Wikipedija:Maltretiranje#Praćenje uređivača na drugom članku radi nastavljanja uznemiravanja (poznato i kao wikiuhođenje) na koju me ovo tvoje ponašanje neviđeno podsjeća. Ponavljam, prvu opomenu (navođenje značke kao izvora) sam prihvatio (ovdje), ali sa ostalima mislim da si premašio svoja ovlaštenja kao administratora. Nakon crvenog kartona, nisam dorađivao ove članke da ne bih opet (po mom mišljenju, iz hira) bio baniran, ali zbog ovakvih tvojih postupaka članci ostaju nedorađeni. Ne znam da li ti je zasmjetalo to što su se ova tri kluba u povijesti zvala "Partizan" ili te ja kao pripadnik nacionalne manjine na neki način ugrožavam, ali tvoje ponašanje smatram krajnje nekonstruktivnim. U najmanju ruku, mogao si (kad si već obrisao moje izmjene) unijeti podatke na način kako smatraš da trebaju stojati, a ne samo brisati i brisati... Ne tražim nikakvu ispriku (iako smatram da bi bilo uljudno), već samo tražim da ne budem miniran na svakom koraku kada za to nema razloga... --Pera detlic (razgovor) 11:14, 23. studenog 2015. (CET)

To što je stajalo "uklanjanje izmjene suradnika..." je zato što sam na taj način htio izbjeći ponovno prekucavanje istih podataka u članku. Pošto u samom tekstu izmene nije (po tebi) bio problem, već u sažetku izmjene, vratio sam isti tekst koji je bio, a najjednostavniji način za to je uklanjanje izmjene. Nisam htio brisati ono što Wikipedia nudi kao title izmjene, već sam uz to dodao svoj sažetak ("povijest", "update sezone"). U Wikipedia-i svaka izmjena članka (pa bilo to i uklanjanje prethodne izmjene) jeste izmjena koja ima svoj ID. I tvoje uklanjanje izmjene jeste izmjena, pa iz tog razloga Wikipedia to tretira kao izmjenu. Ja sam vraćanjem na svoju izmjenu uklanjao tvoju izmjenu (odnosno uklanjao sam tvoje uklanjanje izmjene). I da sam iz sažetka obrisao taj Wikipedia-in predložak sažetka, opet bi ti dobio obavijest da sam ti ja uklonio tvoje uređivanje. Također, čudno mi je da nitko (od administratora) nije reagirao na ovakve izmjene... --Pera detlic (razgovor) 12:35, 23. studenog 2015. (CET)
Ja sam stjekao takav dojam, pošto se svaka moja izmjena prati od strane mnogih, pa sam pomislio da je takva praksa i sa drugim korisnicima, odnosno uređivanjima... Dakle, ako sad uklonim tvoje uklanjanje moje izmjene na ova tri članka i u sažetku uklonim wikipedia-in predložak, odnosno samo stavim "povijest" ili "update sezone", to će biti prihvatljivo? --Pera detlic (razgovor) 14:25, 23. studenog 2015. (CET)

Bošnjački jezik

Naziv bošnjački vrijeđa sve bošnjake i Bosance i Hercegovce. Ne biste željeli da vam namećemo skorašnje političke verzije hrvatskog jezika i povijesti, zato vas iskreno u svoje ime i ime svih BiH državljana molim da takav navod ispravite.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 46.126.83.155 (razgovordoprinosi) 09:45, 25. studenog 2015.

Kiprijan Relić

Članak o njemu sam našao na Wikipedia-i na srpskom jeziku. Nisam danas stigao pronaći vjerodostojne izvore gdje ima malo više teksta. Na sr.wiki je kao izvor navedena knjiga u tiskanom izdanju. Do nje nisam uspio doći (danas), ali obećajem da ću pronaći adekvatne izvore i napisati članak o njemu. Samo mi daj nekoliko dana... --Pera detlic (razgovor) 19:27, 26. studenog 2015. (CET)

Kao što sam obećao, napisah članak: Kiprijan Relić --Pera detlic (razgovor) 13:10, 27. studenog 2015. (CET)

Ide,ide.

Lista članaka sa mrtvim linkom

Pozdrav.

Zanima me da li ima negdje lista članaka sa mrtvim linkovima, nigdje ne mogu naći a ovako moram tražiti, na en.wiki imaju a što je s hr.wiki? :D

Pozz --~~nasy~~

Vandalizam moderatora

>Molio bih lijepo pročitati posljednju rečenicu ovog odlomka. U kratkim crtama - postoji stranica za razgovor o članku, bez slanja poruka svim mogućim i nemogućim administratorima. Hvala na razumijevanju.--MaGa▀▄poruči mi 16:35, 3. prosinca 2015. (CET)

Razumijem kritiku, ali moram objasniti da wikipediji povremeno doprinosim i ne znam sve forme komunikacije.

Što se tiče razgovora s moderatorima, da, probao sam sa svom trojicom. Uputio sam objašnjenje (sve je vidljivo), i niti jedan nije odgovorio, a ovaj zadnji je blokirao članak radi "vandalizma".

Svašta, baš on (a i ostali) su vandali nad istinom, jer uporno objavljuju lažan podatak. To jest vandalizam.

Imate dakle vandalizam u sustavu, a takav je znatno opasniji od vanjskog.

Činjenice sam predstavio, a wikipedija_moderatori_vandali ih zaobilaze u širokom luku i vandaliziriraju istinu.

Eto ja sam vam rekao kako je, a Vi dalje kako hoćete.

Pozdrav

xy— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 188.129.100.17 (razgovordoprinosi)


Pojam vandal nastao je davno prije nego je wikipedije bilo. Ima čak lik iz crtića, Vanda i vandali. Tako da kontradiktornosti nema. Ok, nije 100m, ali ne razumijem mogućnost brisanja objava (3x) i istovremenu nemogućnost odgovora na argumentranu kritiku, a još uz blokiranje radi "vandalizma". Ako je to praksa moderatora, to je loš posao, kako god ga vi zvali i običavali provoditi. Što bih sada trebao čekati 4 mjeseca da ponovo objavim isto uz iste argumente, pa da ponovo netko bez ikakvog argumenta izbriše. Pa onda loop. Loš posao i obrana gluposti. Bolje priznajte da su ta trojica pogriješila, pa idemo dalje furt delat.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 188.129.100.17 (razgovordoprinosi)


Evo čista laž na stranicama wikipedije: "Glavni je organizator Zagrebački biciklistički savez.[1]"

Zagrebački biciklistički savez NIKADA nije organizirao Utrku kroz Hrvatsku. Vaši moderatori vandali uporno upucavaju ovu laž, a brisanje iste nazivaju vandalizmom. Može se to zvati 100m ili maraton, laž je laž, a svjesno laganje je manipulacija. Laž sustava je još i gora.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 188.129.100.17 (razgovordoprinosi)

Pitanjce o kategorijama

Ciao MaGa,
de reci mi molim te zasto je u Kategoriji:Hodočašće, Put Svetog Jakova (francuski put) sortiran pod C? Put se u originalu zove camino ali nekako sam skeptican da to ovdje ima neke veze. Unaprijed hvala.--El hombre (razgovor) 20:25, 3. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Mislim da jesam. :) Hvala na odgovoru sad cu moci zaspati. Pozz--El hombre (razgovor) 20:38, 3. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Kako uređivati SIP, problem sa predlošcima

MaGa, da li je ovo sad OK i mogu li nastaviti uređivati sad kada sam amknuo predloške? https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Suradnik%3AImbehind%2FEvolucija&type=revision&diff=4630078&oldid=4426082 --Imbehind 23:43, 4. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Ada i Irak

Kako vam je sad nakon toliko vremena palo na pamet da mi brisete clanak o rijecnim otocima.Sto se Iraka tice clanak sam odlicno napisao i naveo sve izvore i vi samo izmisljate razlog da biste onemogucili moj rad ovdje.Samo ne znam zasto. Trant (razgovor) 09:05, 8. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Slika Dina Dvornika

Što nije u redu sa slikom? Dobio sam prava od Tomislava Miletića/PIXSELL koji je uslikao tu sliku? Ne vidim u čemu je problem?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 213.149.62.192 (razgovordoprinosi)

Prvo pitanje (pa ćemo onda dalje): s kime imam čast pričati?--MaGaporuči mi 18:12, 8. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

"Zamjena naziva"

Prilikom zamjene pojavi se poruka "Nemate dopuštenje za premještanje ove stranice, iz razloga: Stranica pod tim imenom već postoji ili ime koje ste odabrali nije u skladu s pravilima. Molimo odaberite drugo ime." Broj 123456789 (razgovor) 18:23, 10. prosinca 2015. (CET) Pa dobro čemu ovolika prepiska spoji stranice i stvar rješena Broj 123456789 (razgovor) 19:44, 10. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Slika

Kako mogu staviti sliku na Wikipediju ako te slike nema na Commonsu, npr. nogometaš Gyula Lóránt nema sliku u infookviru, kako mogu zamoliti neki portal da mi preda tu sliku i pod kakva prava da stavim tu sliku? Pozdrav, Mateo Valić (razgovor) 18:14, 11. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Odgovor: Iđe li kako..

Ić' će. Samo polako :) --Ingenium 7 (razgovor) 19:10, 11. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Podzemna željeznica Baku

Bok. Ja sam dodao izvore u članak Podzemna željeznica Baku. Članak bi trebao ostati.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 31.200.9.213 (razgovordoprinosi)

Uz doradu - riješeno i premješteno u GIP.--MaGaporuči mi 10:12, 13. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Bok MaGa. Stvorio sam stranicu Elementary OS, ali tek sam sad skužio da postoji stranica o istoj temi nazvana elementary. Ta stranica sadrži dosta zastarjelih podataka, pa me zanima što sad učiniti? Treba li te stranice spojiti ili izbrisati jednu ili što već? Nisam admin pa bih te zamolio da ti to učiniš, ako imaš vremena. Hvala unaprijed... — Hmxhmx 20:08, 12. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Točan naziv je elementary OS pa bi možda bilo bolje da dodam neke informacije iz starog članka u novi kako ne bi bilo potrebno premještati stari članak na naziv novog. — Hmxhmx 10:24, 13. prosinca 2015. (CET)[odgovori]
U redu. — Hmxhmx 10:33, 13. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Alaj-beg

Zahvaljujem, nisam bio svjestan da postoji druga stranica.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kaštel Stari (razgovordoprinosi)

Clanak: Vlatko Dulic

Pozdrav,

Napravio sam izmjenu na clanku na pravi datum smrti, molim vas da to ostavite tako kako je. Kao sto sam napisao u objasnjenju za izmjenu covjek je preminuo u srijedu 19.11. oko 3 popodne, obitelj nije odmah napravila objavu (sto je nadam se razumljivo), vijest o smrti je prenesena u medijima dan poslije, prvi je objavio HRT, a u nekom trenutku je neki nadobudni novinar prilikom c/p-a u tekst dodao rijec "danas". Osoba zbog kojeg je napravljena blokada editiranja neregistriranim korisnicima je kcer od covjeka.

Usput, kad vec pisem, Vlatko je nadimak, ime je Vladimir.

Pozdrav, — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Gnome6 (razgovordoprinosi) 01:22, 16. prosinca 2015.

Zdravo, MaGa. :) Kako si? Vidim da je došlo do neke vrste nesporazuma, pa ću pojasniti ono što mogu:

Nadam se doista da si dobro; ako misliš da što treba prepraviti, slobodno se javi i predloži!--Miha (razgovor) 20:17, 18. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Preusmejravanja

Preusmjerio obostrano ako netko bude pravio 'daljnje odnose' da se ne zaleti. Poz.--Ingenium 7 (razgovor) 18:54, 19. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Postavljanje slika

Poštovani,

Na par stranica sam pronašao slike koje odgovaraju mom članku, i na tim stranicama piše "Copyright @ 2015. All rights reserved." i slično, ali kada malo pročitam njihov "Terms of Use" kaže da su informacije i slike u javnoj domeni i da se smiju distribuirati itd.

Kako ja mogu postaviti sliku s te stranice a da mi se ne izbriše?

Lijep pozdrav — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Dbejic (razgovordoprinosi)

Hvala

Hvala i dobro ti more! Pomorac na bijelome brodu (razgovor) 01:43, 23. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Božić

Zdravo, MaGa! ;) Kako si ovih dana? Želim ti sretan Božić! (Ne znam slaviš li ga, ali ipak ti čestitam.)--Miha (razgovor) 21:38, 25. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Čestitka

Pod Božićem smatran sve nadolazeće i pripadajuće blagdane. BlackArrow (razgovor) 18:37, 27. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

A za imendan ne triba ni reći, samo dignen čašu u zrak i sve se zna. BlackArrow (razgovor) 18:47, 27. prosinca 2015. (CET)[odgovori]
Ima i toga, bez brige. BlackArrow (razgovor) 18:57, 27. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Suradnik

Postovani,

Ljubazno Vas molim za pomoc. Pisem u ime odvjetnika Damira Primorca, koji je inace "suradnik" na wikipediji (https://hr.wikipedia.org/wiki/Suradnik:Damir_Primorac). Zamolio me je da mu pokusam srediti da mu na wikipediji ne pise "suradnik", tj. zeli da ima isti status kao njegov brat prof. Dragan Primorac (bivsi ministar znanosti i športa - https://hr.wikipedia.org/wiki/Dragan_Primorac ). Na koji nacin se to moze postici?

Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru i zelim Vam ČESTIT BOZIĆ I SRETNU NOVU!

Robert Boban— Prethodni nepotpisani komentar napisao je DPrimorac (razgovordoprinosi)

odgovor na prijetnje

Mogli ste me obavijestiti na vrijeme da nije u redu, ne obrisat mi slike bez riječi, a onda u par sati poslati nekoliko poruka s prijetnjama. Prvi put radim na wikipediji i ne znam kako, kad ovo završim neću više nikad otvoriti wikipediju jer Vam je sustav katastrofalan.

Pozdrav!— Prethodni nepotpisani komentar napisala je Inchy23 (razgovordoprinosi)

Hvala Ti za želje u Novoj 2016. Godini!

Dragi MaGa, od srca Ti Hvala za želje za Novu 2016. Godinu! P.S. Kada budeš imao vremena i ako Ti nije teško pokušaj da pomogneš u jezičkoj redakciji na čl. Igor Janev. Još jednom Sretno u Novoj 2016.!178.222.95.58 14:41, 31. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Kineski zid

U redu, srediti ću ovaj članak o Kineskom zidu (bendu) preko vikenda. mariOK 15:14, 31. prosinca 2015. (CET)

Greška u brzini. Hvala Vam =) - Ante Vranković (razgovor) 00:32, 1. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Sretna nova godina! =)

Projekt

Teško je reći, ne znam i sam, vrijeme će pokazati. Sretna nova godina!--Fraxinus (razgovor) 02:39, 1. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Stranica za vježbanje

Poštovani suradniče MaGa!

Zahvaljujem na dobrodošlici i želim Vam sve najbolje u Novoj 2016. godini.

Želio bih Vas pitati, što će se dogoditi sa sadržajem koji sam napisao na Stranici za razgovor; hoće li se to preseliti na članak ili će ostati na stranici. To Vas pitam jer kanim proširiti članak.

Srdačan pozdrav,

--Domo Tomo (razgovor) 21:25, 1. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Gusari

Čisto sumnjam [7] :) --Ex13 (razgovor) 22:46, 1. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Samo se nadam da su se suzdržali od prekomjernog gađanja strijelama :)--Ex13 (razgovor) 23:13, 1. siječnja 2016. (CET)[odgovori]
Ovi su osnovani 2009., a ovi tvoji 2006. ;)--Ex13 (razgovor) 23:22, 1. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Indeks

Odma, samo da prebacim na misto --Zeljko (razgovor) 11:09, 3. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Hvala Vam. Ja to zaista ne znam, iskreno to kažem. Pokušavam staviti tog čovjeka na Wikipediju no ne znam kako. Malo informacija o njemu pronaći ćete ovdje: http://blog.vecernji.hr/thor-einar-leichhardt http://filozofskimagazin.net/?s=thor+einar+leichhardt http://www.hrsvijet.net/index.php/kolumne/77-thor-einar-leichhardt/23993-thor-einar-leichhardt-misliti-hrvatsku http://www.politikaplus.com/kategorija/183 http://neznase.ba/thor-einar-leichhardt-u-glibu/ https://eisenhutverlag.wordpress.com/tag/thor-einar-leichhardt/ http://www.discogs.com/artist/3841592-Thor-Einar-Leichhardt http://brutalresonance.com/review/tehom-lacrimae-mundi http://www.amazon.com/Nepobjedivo-Sunce-Putopisi-susreti-Croatian/dp/149233135X/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1451833739&sr=1-1&refinements=p_27%3AThor+E.+Leichhardt

Srdačan pozdrav,— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Tormaigh (razgovordoprinosi)

Re. Bugarska bibliografija

Re: Literatura Pojmoslovac (razgovor) 14:14, 5. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Re: Novi članci + jedno pitanje

Pa eto, nakon određenog vremenskog perioda shvatio sam kako nisam dugo doprinio nikakvim člancima na Wikipediji, pa sam odlučio to malo promijeniti.

A što se tiče pravila u vezi životopisa, zahvaljujem ti što si mi ga napomenuo; pošto dosta toga prevodim (nadam se bolje nego u doba početka mog rada ovdje) s engleske Wikipedije te nešto informacija dodajem s drugih (naravno, pouzdanih) web stranica, često se može dogoditi da članci nisu dovoljno dotjerani. Primit ću ovo na znanje za ubuduće!

No kad su već životopisi u pitanju, htio bih pitati i jedno pitanje; znaš li možda kako to da nemamo funkciju za pokazivanje godina dotične osobe odmah pored njihova datuma rođenja u životopisu, kao što ima na primjer engleska Wiki? Mislim, ne smatram kako bi to bila neka velika promjena u pogledu životopisa, samo mislim da bi dosta doprinjela u pogledu određivanja starosti neke osobe, te s time poboljšala preglednost određenih članaka. Pajo Pajimir 23:12, 5. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Početak

Poštovani,nedavno sam tek otvorio račun na wikipediji pa još pokušavam shvatiti kako neke stvari funkcioniraju,nemojte zamjeriti na nekim greškama koje sam napravio,potrudit ću se da ih bude što je manje moguće. Hvala vam što me ispravljate, tako sam uvidio gdje radim greške. Lijep pozdrav ! Srdoči (razgovor) 12:06, 6. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Hvala na upozorenju, shvatio sam gdje griješim i popravit ću u slijedećim člancima --Mikacius Jankus (razgovor) 18:11, 6. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Ptice

Šta je sa pticama MaGa, ove šta si stavio link --Zeljko (razgovor) 21:28, 7. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

A poveznice misliš, OK --Zeljko (razgovor) 21:30, 7. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Fala; nešto vidim pa kasnije zaboravim jer nam dolaze stalno nove vrste. Samo nabaci di vidiš. Ovwe ću sredit--Zeljko (razgovor) 22:29, 7. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Hakan Şükür

MaGa, nisam razumio tvoju poruku o Şüküru da je premijer, predsjednik mjesne zajednice (?!), zato nisam odgovorio na tu poruku. Da je Şükür premijer Turske to je zaista netočno. Istina je što "Kategorija:Političar" ne postoji, ali mislim da članci je kao što su ovi naprimjer [8], zaslužuje puno više pažnje. Sramota je da ovaj članak već (skoro) osam godina (!!!) stoji tako sa netočnim informacijama. Dobro da sam ga sad popravio, inače bi možda pune duže stajao tako (nažalost). Tako ima puno više primjera, gdje već godinama stoje netoče informacije o nogometu i nogometašima, za koje se ja sad jako trudim da ih popravim. Možda bi trebao pogledati moje doprinose i te (stare) članke, umjesto davati žute kartone za takve razloge. Sve u svemu, poštujem tvoju odluku i potrudit ću se da Wikipedija bude što bolja u budućosti. Pozdrav! - Suradnik:Dangerous (razgovor) 23:01, 8. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Objašnjenja uz članak Howard Kelly

Objašnjenja za Howard Kelly – 1. dio

Poštovani suradnik MaGa! Zahvalan sam ti, da si članak pročitao. Ako stvarno želiš, odgovorit ću ti na sva pitanja, koliko mogu, ta zato je i stranica za razgovor. Hvala za trud, da si članak pročitao. Na većinu pitanja ipak nisu odgovori tako teški. Uglavnom nije u pitanju toliko pravopis, koliko tematika. Ako čitaš engleski izvornik, koji je također na Wikipediji, bit će ti jasnije - ako ti je engleski domać. Kad sam ja to čitao na engleskom, osim po koje manje stvari, uopće mi nije bilo problematično. Nemam mnogo vremena sada pa i kasno je, samo jednu ili dvije stvari:

  • Kelly je napravio uspješan carski rez, da je i majka ostala pri životu, 51 godinu iza toga, kako je bio takav poduhvat uspješan. Prije su redovno umirali i majka i dijete. Da bi se to bolje rastumačilo, trebalo bi to možda reći u više rečenica.
  • Da je bio član Medicinskog fakulteta, mislim da bi bio bolji izraz, da je bio pitomac - ta on je bio tada još student.

Sretna nova godina. Mislim, da bi bio ti sposoban to popraviti. Ne treba ipak sve ispraviti, jer to bi značilo sve promijeniti, promijeniti i smisao. Ako neku stvar ne razumiješ, to još ne znači, da je to naopako, možda će razumjeti netko drugi. Ja proučavam enciklopediju odnosno živote papa, što je isto nezahvalan posao - a sve treba raditi "cum grano salis" – ne odmah bacati u koš – to znači, pokušaš razumjeti, a ne odmah radikalno sjeći. To je slično sa slušanjem čovjeka. Danas se „dialog“ često svodi na „monolog“ – ne samo među nepoznatim osobama, nego i među prijateljima, čak i u obitelji. Ipak to nije ni pravilno ni ljudsko. Tako sam i ja pomogao na slovenskoj Wikipediji nekom strancu (možda je bio Englez, ne znam), i dobro sam mu uz velike muke sredio članak, koji je bio u više obzira jako smotan, zamršen i težak – htio sam mu napraviti uslugu. Makar članak i sada nije savršen, ipak je razumljiv i bogatiji te bolji od engleskog. Mislim, da bi trebalo nešto takvog (međunacionalnog i međuvjerskog) dijaloga – što ga manjka u svakidašnjem životu – ipak prakticirati na Wikipediji.

  • Što se tiče protestantizma – općenito se to uzima za sve one, koji su sljedbenici reformacije. Među njima pak ima više struja – jedna od njih su evangelici, drugi su kalvini ili reformati itd. Ja nisam protestant, ali moramo biti pravedni i do njihovih velikih ljudi – kako bismo mogli od njih očekivati, da oni poštuju naše, ako mi preziremo njihove? U ovom slučaju se radi ipak o velikom lječniku, a i velikom kršćaninu. Ako nekomu to smeta, je to onda drugo pitanje – treba na to gledati sa malo više tolerancije, nego što neki običavaju. Simptomatično je to za neke Wikipedije, dok su druge šire. Svašta sam već doživio, ne bih htio posebno označiti pojedine i koje. Još jedamput hvala za pokušaj i sretna ti Nova godina.--Stebunik (razgovor) 00:37, 4. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Objašnjenja za Howard Kelly – 2. dio

    • datum i mjesto rođenja/smrti se piše u formatu Mjesto, datum bez zvjezdica, križića ili nekog drugog oblika. Dalje ću u natuknicama, s vrha članka prema dnu:
    • uspješan dobavaljač šećera bi bio što?/trgovac sa šećerom ili tako nešto
    • kći episkopalnog pastora (pokušavam to razumjeti, ali mi ne ide) /Kelly je bio član evangeličke grane protestantizma, žena pak kći episkopalne grane protestantizma. Već u Europi ima više grana protestantizma (u Prekmurju su evangelici ili luterani, u Mađarskoj većinoma reformati). Episkopalna Crkva je također jedna grana protestantizma. U svijetu ih postoji oko 300.
    • Tu znatiželjnost je poticala i njegova majka, koja je često pozivala kući članove filadelfijskih naučnih udruženja, da bi tako mogla ostati u obitelji, te tamo posredovala znanje Howardu i njegovoj braći, kojih je bilo zajedno sa njime devetoro. (iovo podebljano pokušavam to razumjeti, ali mi ne ide) / Kelly je imao devetoro djece i zbog posla je bio stalno odsutan. Majka je željela, da djeca napreduju u znanju, zato je pozivala kući razne učitelje odnosno naučenjake, da su tako od njih primali djeca pouke u raznim predmetima. Mislim, da to nije teško razumjeti, samo je nama danas neobično, jer za to postoje škole.
    • Nekoliko godina je bio član medicinskog fakulteta na McGill University. (član medicinskog fakulteta: student, profesor, dekan,...?) / Da je bio član Medicinskog fakulteta, mislim da bi bio bolji izraz, da je bio pitomac medicinskog fakulteta - ta on je bio tada još student.
    • Kelly je posjećivao najbolje liječnike trbušnih i karličnih operacija u Europi (moje skromno znanje iz medicine ne poznaje termin liječnika trbušnih i karličnih operacija) /Možda takav termin ne postoji – mislim pak, da takve operacije postoje. Kako se takvi liječnici zovu, znadete bolje vi, koji ste stručnjaci.
    • Filadelfija? Hrvatska Wikipedija ima za pensilvanijsku Filadelfiju članak pod naslovom Philadelphia
    • ...da je izvršio prvi uspješni carski rez u Filadelfiji u zadnjih 51 godina. (Kako može biti prvi u zadnjih 51 godinu? Može onda biti i prvi u zadnjih 215 godina.) / Kelly je napravio uspješan carski rez, da je i majka ostala pri životu, 51 godinu iza toga, kako je bio takav poduhvat uspješan. Prije su redovno umirali i majka i dijete. Već samo zbog te činjenice zaslužuje članak i na hrvatskoj Wikipediji.
    • sljedeća rečenica: To znači, da je preživjela operaciju također majka, što nam govori, da je bio jedini uspješno obavljeni carski rez pola vijeka ranije! (pokušavam je razumjeti, ali ni iz petnih žila ne ide) /Povezano sa prijašnjom rečenico. Iz članka se razabire, da je o tom svom poduhvatu držao predavanje slušateljima, ali i doktorima. Tamo jasno piše, da ogromna većina tih ljudi-kirurga nije u životu ni jednom probala izvršiti u svojoj praksi carski rez zbog tolikog rizika, jer prije su kod takve operacije redovno umirali i majka i dijete. On je među ostalim uveo strogu higijenu i sterilnost; moramo uvažavati i činjenicu, da tada još nisu imali ni transfuziju (mislim), a antibiotici su sigurni otkriveni kojih pola vijeka kasnije (1928). On je već upotrebljavao i sredstva za uništavanje bacila.
    • Godine 1889. je u starosti 31 bio već poznat kao... (indijanski hrvatski?)/mislim, da je oznaka dovoljna. Inače pisac misli na to, da je bio to prvi na svijetu, ta on je osnovao tu granu kirurgije.
    • općenito poznat po Pensilvaniji godine 1889 (pomozi mi da shvatim ovo) /tako piše u engleskom originalu, više od toga ni ja ne znam
    • evangeličko-protestantski kršćanin (nisu li to dvije odvojene religije?) /Što se tiče protestantizma – općenito se to uzima za sve one, koji su sljedbenici reformacije. Među njima pak ima više struja – jedna od njih su evangelici, drugi su kalvini ili reformati itd. Ja nisam protestant, ali moramo biti pravedni i do njihovih velikih ljudi – kako bismo mogli od njih očekivati, da oni poštuju naše, ako mi preziremo njihove? U ovom slučaju se radi ipak o velikom liječniku bez obzira na njegovo vjersko opredeljenje.
    • odlomak "Priča o čaši mlijeka" stilski i jezično za popravni/nije dugačka, čeka pomoć.
    • Vašingtonsko sveučilište u Leeju /en: Washington and Lee University (Washington and Lee or W&L) is a private liberal arts university in Lexington, Virginia, United States. – „Washington and Lee Universtity“ je privatna univerza slobodnih umjetnosti u Lexingtonu u Virginiji, Sjedinjene države.
    • 1943. godine su u SAD-u »krstili« savezničku lađu imenom "Howard A. Kelly . (krstili? lađu? tko?) /en: In 1943 a U.S. Liberty ship was christened the Howard A. Kelly. Hrv.: 1943 je bila krštena oslobodilačka lađa Sjedinjenih država Amerike na ime „Howard A. Kelly“. Mislim, da si video, kako „krštavaju“ lađu, kad je izrađena u brodogradilištu – obično u nju udare sa flašom šampanjca, koji je povezan na konopcu. To krštenje navode obično u navodnim znacima.
    • odlomak "Smrt i ostavština", isto stilski i jezično vrlo problematično.--Stebunik (razgovor) 19:09, 9. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Zahvala za podršku

Bok @MaGa,

zahvaljujem Ti na izraženoj potpori mom predloženičtvu za ophoditelja. Nadam se kako ću opravdati dobiveno povjerenje. Hvala ti i za ponuđenu pomoć. Vjerujem u nastavak uspješne suradnje. Još jednom − hvala lijepa! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15.25, 10. siječnja 2016. (SEV)

Članak je sasvim u redu kao i svake godine, ne razumijem zbog čega ga makivaš???

Ako to nije u redu, zbog čega su članci poput ovih (VOX (TV postaja), Kabel 1... itd ima ih još, da ne nabrajam) u redu???— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 141.136.168.186 (razgovordoprinosi)

Ne razumijem te apsolutno ništa, filozofiraš nepotrebno, ništa nije prepisivano od nikuda, kakvi forumi o čem pričaš... Nazivi šasija (one oznake) su samo izmjene kodnih brojeva kako konstruktori nazivaju šasiju iz godine u godinu i to se samo mjenja rednim brojevima i idu po redu brojenja ili slično izuzev Ferrarija koji uvijek ima neko specifično ime, zato je ostavljeno prazno kao i nova ekipa. Mišljenja sam da ti skroz nestručan i kao vodiš ovaj dio o kojem ne znaš dovoljno. Ako več nešto želiš objasniti, objasni normalno zdravoseljački, a ne filozofirati. One televizijske stranice naveo sam samo kao primjer jer ovu stranicu kao ne želiš priznati a one su kao u redu a imaju napisane doslovno dvije rečenice i to kao može stajati na wiki a nema nikakve informativne svrhe.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.164.17.184 (razgovordoprinosi)

Bosanski jezik

Mislim da ste jako nekulturni ako tendeciozno pišete o bosanskom jeziku a sa kolegom s BS.wikipedije ste lafo dogovorili da će te se uvažavati tako da vi nist ni s od slobodne wikipedije vi ste porobljenog uma. Ali upravo rješavam s top lavel domenom da Vas osujetim i Vas i RS wikipediju. Sramota !— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Codegazija (razgovordoprinosi)

Hvala!

Ok,kužim sad princip. Ispričavam se što moje učenje cijelog ovog procesa zapinje i uzima vam vrijeme! Ali biti će bolje uskoro. :D Hvala puno!! Idem sad ispraviti što je potrebno. :))) Zoe2016 (razgovor) 17:28, 14. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Hvala

Zahvaljujem na nagradi, tek sam ju danas vidjela! :D Dobro si?--Miha (razgovor) 17:31, 16. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Re:Datoteka:Sinead O'Connor SNL.jpg

Nisam bio upućen da žive osobe ne mogu biti postavljene, s obzirom da licencija opisuje kako se radi o snimci ekrana i pripada producentskoj tvrtci (u ovom slučaju to bi bio NBC), nigdje ne piše kako je bitno je li ta osoba "živa", mrtva, fiktivna ili kako već. Osim toga, i datoteka na en.wiki opisuje sličnu stvar kao razlog za pravednu uporabu (dodajući još kako se radi o jedinstvenoj povijesnoj slici). -- F.Pavkovic 21:22, 16. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Pozdrav MaGa,

Moje ime je Kresimir i jucer sam isao uploadati moj prvi clanak o kompaniji trivago jer jos ne postoji na hrvatskoj stranici! Zasto je tocno ta stranica obrisana? Imao sam i reference i pisao sam bez reklame, koji dio moram popraviti? Volio bih nauciti koristiti se wikipedijom bolje!

Hvala puno unaprijed za pomoc, Kresimir— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Haokan.h1o2r3v4a5t (razgovordoprinosi)

Ispravak

Pozdrav! Evo, po Vašim korisnim uputama, izmjenjen je kino poster s novim dimenzijama i podatcima. TAkođer i sadržaj stranice ne sadrži direktno prepisan tekst, već neutralno parafraziran. Nadam se da je sad sve u redu. Lp, Zoe2016 (razgovor) 16:28, 18. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Penjanje na bota

Ej MaGa,
Dela li se:). Odmah na stvar. Bi li se ti mogao popeti na bota i dodati slovce "r" pa prepraviti takođe u također? Bode mi uho (ikskjuz maj kroejsn), oko. Hvala ti gdje cuo i necuo:) Pozz--El hombre (razgovor) 14:17, 19. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Petrus Pavlicek

Pozdrav! Rado bih popravio članak o fra Petru, ali sam ponovno bio blokiran. Vi ste mi dali rok za popravak i izbrisali ste članak dok sam ja bio blokiran što zaista nije u redu od vas. Što je još gore rok je bio 30 dana ali je nestao nakon samo 16 dana! Trant (razgovor) 22:47, 19. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Cerova Ravan

Odgovorio sam obojici na mojoj stranici za razgovor sa suradnikom. Potoksedeslav (razgovor) 13:44, 20. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Jedini parni palindrom

Ej MaGa,
vidi ovo _______:)--El hombre (razgovor) 15:25, 21. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Picigol

Pozdrav!

Zanima me zašto se stranica "Picigol" točno ne prikazuje? Da li je zbog samog sadržaja ili načina na koji je pisano i oblikovano? Još se malo snalazim s editiranjem teksta na wikipediji, hvala na razumijevanju.

Lijep pozdrav— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Dedinski89 (razgovordoprinosi)

Isprike odmah,nisam bas još wiki pismen.Mislio sam da to tako ide.U razgovoru sudjelujemo ja i autor ”dedinski” a on je svjestan nacinjenih promjena pa sam mislio da je to ok. Lp, Mislav

Nimča

Lijepo sam ukazao na problematično ponašanje suradnika Alekse Lukića. Umjesto da blokirate njega, blokirali ste mene.

Ne vidim čime sam uvrijedio suradnika Bonča. Komentirao sam njegov komentar, a ne njega osobno, jer sam uvjeren da on sam ne vjeruje u to što je napisao. To ne može biti njegov stav.--109.93.96.12 20:47, 23. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Opet izvlačenje iz konteksta: gdje sam to ja napisao da si uvrijedio Bonča i kako to ti na daljinu znaš koji je njegov stav? Ja sam isto uvjeren da na Marsu postoje Marsovci, samo ih još nisam vidio.--MaGaporuči mi 09:33, 24. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Objasnite mi onda kako ovo da protumačim: Pitanje drugo: jesi li svjestan čime se igraš pišući bezočne (...oprostit ćete mi...) budalaštine?-

Bonč živi u Nišu u Srbiji. Ne može bit drugačiji od većine svojih sugrađana.--109.93.96.12 12:36, 24. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Dokle se misliš igrati izvlačenja iz konteksta? Citirao sam tebe i onda postavio dva pitanja, na koje nemaš odgovor već se praviš lud. Ovdje je riječ o tvojim izjavama i pitanjima na njih. Gdje netko drugi živi, kako razmišlja, što pretpostavlja (itd.) je u svemu tome nebitno, niti mene uopće zanima. Kad dobijem odgovore na sva moja pitanja, možemo pričati. Bilo koji (novi) pokušaj vrtnje u krug će ti biti neuspješan.--MaGaporuči mi 13:02, 24. siječnja 2016. (CET)[odgovori]
Ta odblokirajte mi nalog da mogu odgovoriti.--109.93.96.12 13:47, 24. siječnja 2016. (CET)[odgovori]
I bez naloga se može odgovoriti, tako da...--MaGaporuči mi 14:52, 24. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Dupli članci?

Nije MaGa. Oscilacije su širi pojam i one obuhvaćaju titranje, vibracije, zemljotres, udare i drugo. Titranje se može matematički opisati sa sinusoidom, dok ostale oscilacije je jako teško matematički opisati. Zato sam i napravio novi članak oscilacije, da se to razlikuje. Moramo biti precizni i tehnički korektni. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 14:05, 25. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Tablice

U pravu si. Tablice su većim dijelom prazne, ali ne namjeravam ih ostaviti prazne. Prvo popunjam sve iz predloška stare općine Foča. Sve se komplicira jer su neka naselja došla u dva entiteta pa onda treba i za njih posebni članak, spomenuti podjelu naselja Daytonom, naći geolokaciju za svako, poštu, sve to staviti na wikidatu, a popis iz 2013. za podijeljene općine ima svaki svoju stranicu. Potoksedeslav (razgovor) 18:33, 26. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Smijem li dovršiti ovako kako sam započeo? Lakše mi je kontrolirati ono što sam upisao. S više otvorenih prozora veća je mogućnost da ću unijeti netočno. I ovako moram kontrolirati geolokaciju u drugom prozoru, poštu u trećem, wikidatu u četvrtom, popis stanovništva u petom. Zato otvaram članke i upisujem podatke za jedan popis, trenutno sam na 1971. godini. Druge wikipedije nemaju za prijašnje popise. Naša je wikipedija preciznija. Ne prepisujem s drugih wikipedija, nego ručno provjeravam sve one tekstove na ćirilici. Pišem na kojoj sam stranici našao podatak za naselje pa svatko tko želi provjeriti točnost onog što sam napisao može to odmah. Naselja sam morao tražiti pješke, a tako i onaj tko će provjeriti što sam napisao, jer klasična pretraga Find... ne radi zbog toga što su oni pdfovi skenirane slike. Zato što napišem stranicu gdje sam našao, onaj tko me kontrolira može odmah pročitati jesam li krivo napisao. Žao mi je što ti moj rad otežava održavanje, a nadao sam se da pišem tako da je lakše kontrolirati. Potoksedeslav (razgovor) 19:05, 26. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Dobro, onda ću tako. Potoksedeslav (razgovor) 19:21, 26. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Dogovoreno

Ok, nema problema !— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Mr.Matija (razgovordoprinosi)

Pomoć

Bok Izbrisali ste moju stranicu Unreal Fairytales a htije bih vas pitati ako mi mozete pomoci da napravim tu stranicu. probao sam je napraviti i na engleskom ali isto izbrisana. Probao sam citati i pomoc ali nerazumijem zasto je toliko izkomplicirano, a moze biti da sam ja na pocetku pa nemam sve to iskusto i ne kuzim sta grijesim Stain888 (razgovor) 08:30, 28. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

kategorije

Tenks MaGa --Zeljko (razgovor) 20:45, 28. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Omoti

Pozdrav, MaGa. Želio bih se zahvaliti na obavijesti. Nikad mi se prije nije dogodilo da zaboravim dodati licenciju ispod postavljenih slika (barem koliko se sjećam), tako da se čudim kako sam takvo nešto mogao uopće propustiti. Uglavnom, taj je dio riješen. No što se tiče velikih slika (400 x 400 piksela), trebam li ih zamijeniti sa novim inačicama manje rezolucije (tipa 300 x 300 piksela) ili se toleriraju ovakve kakve sada jesu? --Pajo Pajimir 14:42, 29. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

re:JDP

Ime ustanove/kazališta je "Jugoslovensko dramsko pozorište". Imena se na Wikipedia-i ne prevode (bar je takav slučaj sa nogometnim klubovima). Isto tako se "Hrvatsko narodno kazalište" ne bi prevodilo na srpski ili bilo koji drugi jezik. Ponavljam, riječ je o imenu kazališta. Tako se isto nogometni klub FK Crvena Zvezda na hr.wiki ne zove NK Crvena Zvijezda, već onako kako se zove u originalu. Nadam se da sam obrazložio svoj postupak. Pozdrav --Pera detlic (razgovor) 18:25, 29. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Evo kako ga naziva HRT: [9] --Pera detlic (razgovor) 18:29, 29. siječnja 2016. (CET)[odgovori]
Ako se tvrtka nazivala "Jugoslovenske železnice",radnici su radili u Jugoslovenskim železnicama. Isto važi za npr. Jugoton (preteča Croatia Records-a), Jugoplastika (raniji naziv košarkaškog kluba Split)... --Pera detlic (razgovor) 07:31, 1. veljače 2016. (CET)[odgovori]
Ne vidim po čemu su to "bedastoće" i po čemu se blamiram. Ukazao sam na druge primjere. Opet ponavljam, ustanova/udruga/pravno lice se naziva "Jugoslovensko dramsko pozorište" (također, u Beogradu postoje i "Beogradsko dramsko pozorište", "Narodno pozorište", "Pozorište na Terazijama", u Novom Sadu "Srpsko narodno pozorište"...). To je IME ustanove i ono se ne bi trebalo prevoditi, jer ako važe takva pravila za nogometne klubove, što ne bi važila i za kazališta... Druga stvar je kod npr. kazališta "Dečije pozorište Duško Radović" ili "Dečije pozorište Boško Buha", koji bi se mogli prevesti u "Dječije kazalište Duško Radović" i "Dječije kazalište Boško Buha", jer oni imaju opis i ime, a JDP, BDP, SNP imaju samo ime koje se sastoji od riječi koje su u hrvatskom jeziku drukčije... --Pera detlic (razgovor) 08:42, 1. veljače 2016. (CET)[odgovori]
Ja sam lijepo napisao "AKO se tvrtka nazivala...", nisam tvrdio da jeste (vjerojatno je postojala podružnica registrirana sa zagrebačkom adresom koja se nazivala "Jugoslavenske željeznice", a centrala u Beogradu se zvala "Jugoslovenske železnice")... --Pera detlic (razgovor) 09:07, 1. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Unreal fairytales

Dobro, ako tako treba onda neka se izbriše stranica. Nemam toliko iskustva a nemogu razumjeti šta je precizno pogrešno na stranici. Pročitao sam standarde Wikipedija i opet nemogu skontati gdje je greska Stain888 (razgovor) 10:16, 30. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Označavanje slika

lp. imam problem s označavanjem slika.. naime, jednostavno tu se baš ne snalazim. obje slike mogu spadati u public domenu. No. što i kako to treba urediti, mi baš i ne ide. moliim za pomoć i u isto vrijeme zahvaljujem..jb— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Josip.Burusic (razgovordoprinosi)

Pomoć 2

Bok MaGa,

zaista bi mi trebala pomoć s tim što je načinio Chauahuasachca. Sad je došao i ovaj novi premještač koji namjerno još dodatno cementira svoja premještanja time što dodatno uređuje preusmjeravanja (mijenja #Preusmjeri na #PREUSMJERI). To mi sve nalikuje, kao i oni IP-suradnici koji počinju s brojem 93 na Wüstenfuchsa koji se na en.wiki počeo naveliko baviti lutkarenjem (stvaranjem čarapa i bječvi), pa je izmislio sebe kao Armenca koji stvara portal o Republici Srpskoj na en.wiki. Slično mi se čini da je odlučio destruktivno djelovati na hr.wiki. Eto, ako imaš volje, da sva premještanja suradnika Chauahuasachca premjestiš preko postojećega preusmjeravanja. Ima takvih njegovih premještanja da je to skandalozno. Unaprijed zahvaljujem. Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,53; 2. veljače 2016. (SEV)

Riješit ću ja jedan dio, pa ću ti još javiti gdjegod naiđem na poteškoće. U biti trebalo bi ukloniti sve što je u svezi Albanije radio Chauahuasachca. Sve je radio bez izvora i naprečac. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,03; 3. veljače 2016. (SEV)
To je kao jedna suradnica koja je zahtijevala da se sve fonetizira, pa bi i Jakartu pisala kao Džakartu, gradovima (općinama, naseljima) koji imaju svoje latinično ime ne fonetiziramo imena, već samo izgovaramo hrvatskim glasovima (pravogovorno). -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18,12; 4. veljače 2016. (SEV)

U (s)vezi ili ne

Apsolutno se ne slažem oko žutila na primjeru mog uređivanja članka vezanog za Ćorluku i Franku!

Da sam krenuo pisati o detaljima njihove veze, tračevima iz medija i slične stvari onda bi to možda i bilo. Ovako je navođenje činjenice o vezi dvoje eksponiranih ljudi u našoj državi koje je potpuno normalno na svim člancima wikipedije. Redovito se na člancima o poznatim osobama navode identični podaci o tome sa kime su bili u vezi ili braku (pogotovo kada je to poznata osoba) jer su to pojedinci koji su utjecali na njihove živote, kako na člancima o osvajačima prije dva milenija, umjetnicima od prije petsto godina pa do suvremenih državnik i sportaša.

S obzirom da je čovjeku danas rođendan i da sam naišao na njegov članak učinilo mi se zgodnim da se okušam u manjem uređivanju članaka kao proba za daljnja pisanja i pomoć u razvoju ovog projekta, no nakon ovakvih pametovanja i demonstracije "mišića" prisjelo mi pa nemam daljnju namjeru!

Vlastiti animozitet prema sportašu ili pjevačici trebao si u ovom slučaju ostaviti po strani, umjesto cenzurirati točan podatak koji je u skladu sa standardima wikipedije. Uz ovakvo vođenje stranice, sad mi je apsolutno jasno zašto je većina članaka o bilo čemu poprilično šturo i nedovršeno.

Adio torcidašu moj iskompleksirani.

--Morpheous~hrwiki (razgovor) 18:16, 5. veljače 2016. (CET)Morpheous~hrwiki[odgovori]

(Ne)točno?

[10] Gdje se spominje Gibonni u pjesmi "Zašto praviš slona od mene"? Sudeći po slici LP-a - njega tu nema.--MaGaporuči mi 09:50, 31. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Shlapa izdana kao EP u Dancing Bearu? Kako se na stranicama Dancing Beara ne može naći?--MaGaporuči mi 09:57, 31. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Odgovor:

Na prvom LP Gibonni se nije htio potpisati kao autor "Zašto praviš slona od mene" jer je svirao u heavy metal bendu Osmi putnik i bilo ga je sramota da neko sazna da on piše nekakve "slonove" te je zamolio Dina i Kralja da ga ne potpišu što je kasnije ispravljeno. Evo link: http://www.crorec.hr/crorec.hr/izdanje.php?OBJECT_ID=105385 (stranice CroRec-a), pogledaj malo na googleu ako te zanima pa ćeš vidjet cijelu priču.

Da Shlapa je izdana za Dancing Bear. Evo link: https://itunes.apple.com/nz/album/shlapa-e.p./id371277024 (stranice iTunesa). Zadnji album Pandorina kutija, skupa s maxi-singlovima Hipnotiziran, Pelin i med i Shlapa su izdani za Dancing Bear. Na stranice nisu stavili jer su očito zaboravili ali zato na stranicama ima Hipnotizirani Pandorina kutija.

Marijacurcic (razgovor) 12:13, 7. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Nagrada

Stvarno prekasno vidim nagradu koju si mi ostavio, ali hvala ti puno, baš sam se razveselila kad sam vidjela i dobila neku inspiraciju da ipak ne odustanem od Wikipedije. :))) --AmyMirka (Ostavi poruku) 17:49, 7. veljače 2016. (CET)[odgovori]

može li se

kaj uradit po pitanju one software-ske gluposti Sačuvajte stranicu (pritisnite Prikaži)? Samo usporava več ionako spor edit proces.--176.104.110.11 16:14, 8. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Pritisnuti Prikaži?--MaGaporuči mi 17:52, 8. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Gvozd

Naveo si Ne postavljajte ovaj predložak ako niste pokušali ispraviti sporne dijelove teksta i napisali obrazloženje na stranici za razgovor! kao obrazloženje za uklanjanje moje izmjene. Razlog zbog čega sam postavio predloške za osporavanje točnosti (a u sažetku sam napisao na koji dio se to odnosi) je upravo to što je moje ranije ukazivanje na netočnost podataka, odnosno izmjena u samom članku ([11]) uklonjena ([12]), a na stranici za razgovor sam naveo svoje izvore koji opovrgavaju podatke koji su navedeni u članku (Razgovor:Gvozd#Nacionalna struktura općine po naseljima). Nije mi cilj "rat izmjenama", te zbog toga nisam htio opet praviti istu izmjenu ili brisati (netočan) podatak koji je neki političar iznio, a Slobodna Dalmacija prenijela (što je iskorišteno kao izvor tvrdnje da u naselju Vrginmost živi 95% Hrvata), jer sam pretpostavio da bi opet netko uklonio tu izmjenu. --Pera detlic (razgovor) 08:44, 9. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Napisao sam prije manje od 2 mjeseca... OK, koji je tvoj savjet kako da se ukloni sporni (netočan) navod, a da ne navučem opomene i blokade na svoj račun (niti da uvučem članak u "rat izmjenama")? --Pera detlic (razgovor)
Predložak u članak, a na SZR obrazložiti postavljanje istoga (i pozvati se na staru raspravu). Kad se okonča rasprava s konkretnim rješenjem, onda u dogovoru s drugim suradnicima napraviti dogovorene izmjene u članku.--MaGaporuči mi 16:38, 9. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Đava ga izija...

Hahahaha, mislin to napraviti, al uvik mi se smetne s uma. Ipak san najmanje na svojoj stranici za razgovor. Evo, danas-sutra će biti. BlackArrow (razgovor) 19:07, 11. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Iđe

Iđe, iđe, di neće. Nisi moga izdržati, a da ne zašaraš. BlackArrow (razgovor) 20:05, 12. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Razumin te, isto bi mi bilo, hahaha. BlackArrow (razgovor) 20:58, 12. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Albumi i tako to

Eh MaGa,
dobra ideja no tim se jos nisam bavio. Probacu a ti mi nemoj bas odmah crveni karton dati:)--El hombre (razgovor) 20:51, 12. veljače 2016. (CET)[odgovori]

De vidi molim te fercera li Lišće prekriva Lisabon s licencijama. Inace mozda ne znas Lišće prekriva Lisabon aludira na heroin.--El hombre (razgovor) 21:04, 12. veljače 2016. (CET)[odgovori]
Jutro MaGa,

evo stavih novu inacicu no medjutim stoji da je datum postavljanja i dalje isti a to je tamo negdje "jedne noci u decembru kad je bila hladna zima". I mozes li izbrisati prvu sliku jer se svakako ne moze koristiti. Pozz--El hombre (razgovor) 08:04, 14. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Re: Bunika?

[13]Molim da pripaziš na izražavanje, ne radi se o nikakvom "trabunjanju".

Ne mogu odgovoriti na pitanje "o čemu trabunjam", jer se "trabunjanje", očito, ne da objasniti. Ako imaš kakvo konkretno i primjereno formulirano pitanje, vrlo rado ću odgovoriti. GregorB (razgovor) 09:56, 15. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Ne znam zašto me pitaš "gdje to piše da su suradnici u obvezi navesti s kojeg su projekta preuzeli članak". Nisi pročitao pažljivo. Jasno sam naveo što piše:
Morate adekvatno navesti autora, uvrstiti link na licencu i naznačiti eventualne izmjene.
...i gdje piše (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.hr) To je ono što stoji na dnu svakog članka na wikipediji:
Tekst je dostupan pod licencijom Creative Commons Imenovanje/Dijeli pod istim uvjetima; dodatni uvjeti se mogu primjenjivati. Pogledajte Uvjete korištenja za detalje.
Da prepričam: svi članci na wikipediji dostupni su pod CC licencom, a ona nalaže da se prilikom prenošenja navede izvor, kao što sam već spomenuo. Preuzeti članak bez navođenja izvora je kršenje te licence.
Dakle, prije nego što kreneš s osobnim napadima i optužbom za "trabunjanje" (ponovljenom unatoč tome što sam te upozorio na ton obraćanja), probaj se upoznati s elementarnim činjenicama o wikipediji na kojoj si administrator - na primjer, tako da se barem potrudiš s razumijevanjem pročitati ono što pišu suradnici koji o tome znaju više od tebe.
Ne vidim u svom komentaru baš nikakvu "gorljivost" - više je to respekt prema statusu IČ koji podrazumijeva neke minimalne standarde. Osim toga, mogao sam (a možda sam i trebao) glasovati protiv - a nisam. Gdje je tu "gorljivost"?
Ako pod "drugim projektima" misliš na sh wiki, tamo je moja prisutnost simbolična (ukupno imam tek nešto preko 200 uređivanja). Iako bi primjedba ove vrste na sh wiki itekako bila na mjestu, iskreno nemam dojam da bi itko na nju obraćao pažnju - a i da obrati, šteta je već učinjena: preneseno je raznoraznim gerilskim metodama sigurno više od 100 tisuća članaka, i skoro da nema razumnog načina da se atribucije naknadno unesu. GregorB (razgovor) 13:15, 15. veljače 2016. (CET)[odgovori]
Opet u nedostatku razumijevanja materije nastupaš ad hominem, napadački ("Po običaju, baviš se glupostima"), već treći put, iako sam te lijepo zamolio da pripaziš na ton (kakav, bez sumnje, ne bi trpio ni sekunde da je upućen tebi).
Izvori su jedno, atribucija nešto sasvim drugo. Izvori govore odakle dolazi činjenični supstrat članka i potvrđuju da je ono što piše točno, a atribucija odakle dolazi njegov sadržaj (tekst, rečenice). Originalnom radu dakle ne treba atribucija, a preuzetom s druge wiki (dakle i prevedenom) treba, to je posljedica licence, i nema nikakve veze s izvorima članka, niti s njegovom kvalitetom (tj. je li "Bogom dan" ili nije). To su osnovne stvari. GregorB (razgovor) 15:01, 15. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Obrisana stranica/ članak

Poštovanje. Zanima me zašto je ovaj članak obrisan. www.wikiwand.com/hr/Bosnia_Storm_Chasers

1. Sve fotografije su moje osobne/ s mojim potpisom "Vremea-photos". I za svaku sam prilikom uploada dobrovoljno kliknuo na "gumb" <<Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 >>; 2. Tekst nije prekopiran nego prepričan i "preveden" sa bosanskog na hrvatski jezik; 3. Tema članka je zajednica koja postoji - tj. nije riječ o izmišljanju ili sl.

Priznajem ovo mi je prvi članak na Wikipediji, pa vjerujem da doista mnoge stvari nisu u skladu - kao npr. reference itd. Zato, molim Vas ili netkog drugog da mi pomogne.

Pozdrav. Arazok (razgovor) 09:54, 16. veljače 2016. (CET)Arazok[odgovori]

Hvala na odgovoru, jako ste ljubazni.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Arazok (razgovordoprinosi)

Molba

Poštovani MaGa,

Bili mogao da Te zamolim da iz historije izbrišeš provokativnu reviziju [14], gde se neko našalio sa I.J. Ovaj deo izaziva političke komentare u javnosti Mk. pa bi ga bilo dobro obrisati.

Zahvalan, 178.222.64.228 08:49, 19. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Omoti - II. dio

Licencija je dodana, hvala (opet) na upozorenju.

Što se tiče TBA naziva, sastav je na svojoj web-stranici izjavio kako će ove godine izdati novi, trenutno još neimenovani album; pošto sam primjetio kako je na engleskoj wiki u takvim slučajevima često dodavana kratica TBA (iliti "to be announced", ali to sigurno već znaš), mislio sam da to može proći i ovdje, barem dok naziv albuma ne bude potvrđen (jer bih tad ionako promijenio naziv u ime albuma kako ga je sastav najavio). Uglavnom, ne znam imamo li mi kakvu hrvatsku varijantu istog frazema (barem onu koja bi se češće koristila) a koja bi se uredno mogla staviti u dio članka vezan uz diskografiju. Ako ova verzija ne valja, samo napomeni i mičem ju. --Pajo Pajimir 22:30, 19. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Re: Datoteka:STG35656.gif (ili korica o Kulišu)

Nisam do kraja siguran što i kako s tim datotekama jer ih nisam puno postavljao. Vodio sam se prijašnjim slikama koje sam postavio i stavio istu licencu. Ni kod ostalih sa popisa ne vidim na stranicama MH da bi bilo označeno vlasništvo.. zar nije različita stvar knjiga i fotografija knjige? ..uglavnom, treba li i na ostalim slikama nešto mijenjati, a ovu posljednju obrisati?

Hvala, Pojmoslovac (razgovor) 19:48, 25. veljače 2016. (CET)[odgovori]

"Nevažeći" glas

Slijedom kojeg pravila je moj glas "nevažeći"?[15] U pravilima za izbor zaista nigdje ne piše da članak mora imati atribuciju, ali jednako tako ne ograničava niti traži argumentaciju za glas bilo za bilo protiv. Drugim riječima može se glasovati "za" ili "protiv" bez ponuđenog obrazloženja, ili uz bilo koje ponuđeno obrazloženje - nije mi poznato da ijedno pravilo govori suprotno.

Rezon koji navodiš bi dovodio do paradoksalnih ishoda: npr. da netko nominira članak od 5 rečenica za IČ, a ja glasujem protiv s obrazloženjem da "članak ima 5 rečenica", moj glas bi po tvojoj logici bio nevažeći jer nijedno pravilo izbora za IČ ne brani članku od 5 rečenica da bude izabran. GregorB (razgovor) 20:05, 26. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Dugo ti je i trajao:)

Ciao MaGa,
ovaj zadnji sto si ga blokirao bas je dugo trajao:). Iskreno ne razumijem koliki IQ ima jedna takva osoba, ili je pak ispala kao dijete roditeljima pa se posljedice vide. :)--El hombre (razgovor) 18:31, 29. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Tomislav Janko Šagi Bunić

Kako je moguće da je moja izmjena maknuta zbog toga jer nisu navedeni izvori, a prvotni tekst nije maknut mada se podatak na wikipediji nije poklapao s podatkom iz navedenog izvora? Naime, u izvornom tekstu na stranici mojtv.hr stoji "scenarist i autor", a ne kako je ovdje stajalo "scenarist i redatelj". Mislim da bi takvim detaljima trebalo posvetiti malo više pažnje i po pitanju ostalih tema na stranicama wikipedije što bi doprinjelo večoj vjerodostojnosti. Uostalom i sam navod "autor i scenarist" je prilično neprecizan budući da su scenarist, redatelj, snimatelj i montažer svi redom autori u svojem segmentu rada na filmu. Slijedom toga je navod "autor i scenarist" pleonazam, a korištenje pleonazama nije preporučljiva praksa u tekstovima koji pretendiraju biti enciklopedijski. Hvala!

P.S. Uz ostalo, ako se pozornije prouči stranica na koju upućuje prva referenca, sa desne strane gdje su linkovi stoji Režija: Neven Dianežević, Scenarij: Augustin Bašić.

Pitanje vezano za članke

Poštovani Maga, htio bih te upitati znaš li možda zašto se pločica sadržaja članka ne prikazuje u člancima Below the Lights i Ruun dok se u članku za album Monumension prikazuje odmah ispod uvodnog teksta? Ništa nisam posebno mijenjao u strukturi članaka, pa mi nije jasno kako je došlo do toga. --Pajo Pajimir 16:52, 2. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

sažetci

Pročitao sam sažetak, ali mi nije najjasnije što točno znači "prepisano bez dozvole" --Pera detlic (razgovor) 08:21, 6. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

re:Srbi u Makedoniji

Počeo sam pripremati članke o osobama srpske nacionalnosti koji su rođeni u Makedoniji (ili su tamo živjeli značajniji period života). Srbi u Makedoniji su nacionalna manjina (isto kao i u Hrvatskoj), a Makedonija je početkom 20. stoljeća bila dio kraljevine Srbije (tada su je zajedno sa Kosovom zvali "Stara Srbija"). Većina osoba koje su rođene u Makedoniji u prvoj polovici 20. stoljeća (pa nakon toga odselili za Srbiju) su generacijama živjeli u Makedoniji (za razliku od onih koji su rođeni u SFRJ jer su im očevi bili vojna lica), te stoga smatram da njih možemo svrstati u kategoriju "Srbi u Makedoniji" ili "Srbi iz Makedonije". (možda bi pravilnija bila ova druga terminologija, ali vidim da se većina kategorija "nacionalna manjina u određenoj državi" tako formulira). Ta brojka od tri članka će uskoro biti uvećana (kao što rekoh, pripremam članke). Možda sam trebao kreirati kategoriju kad za nju bude bilo više od 5 članaka, ali sam požurio. --Pera detlic (razgovor) 08:31, 6. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

OK, možda bi onda bilo bolje preformulirati gomilu kategorija etničkih grupa iz "pripadnik etničke grupe u xyz državi" u "pripadnik etničke grupe iz xyz države". Makedonija je možda specifična jer su se prve naznake države pojavile tek u 20. stoljeću, prije toga ni njihova nacionalna svijest nije bila izražena (smatrani su ili Srbima ili Bugarima). Po ovome što si naveo, ni Nikola Tesla se ne bi mogao svrstati u kategoriju "Srbi u Hrvatskoj", jer je živio i radio u Americi... Ne znam, ako administratori smatraju ovu kategoriju nepotrebnom, odnosno članke koji su u njoj pogrešno kategoriziranim, onda neka se ukloni... --Pera detlic (razgovor) 13:53, 7. travnja 2016. (CEST)[odgovori]
Ne vidim zbog čega nervoza... Da odgovorim na konkretno pitanje zbog čega sam ova četiri članka (u međuvremenu sam napisao članak o Draganu Lakoviću) svrstao u ovu kategoriju: jednostavno, rođeni su (i živjeli neko vrijeme) na teritoriji današnje Republike Makedonije... Kao što sam rekao, "ako administratori smatraju ovu kategoriju nepotrebnom, odnosno članke koji su u njoj pogrešno kategoriziranim, onda neka se ukloni..." --Pera detlic (razgovor) 09:15, 11. travnja 2016. (CEST)[odgovori]
Prva tri članka su napisana odavno (i nisam ih ja napisao), sad sam ih malo doradio. Mjesto rođenja mislim da nije sporno... Opet ponavljam, ako je kategorija pogrešna, ukloni je... --Pera detlic (razgovor) 08:48, 12. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Japanska ratna mornarica

Ajde pojasni mi kakva je razlika? Osoba koja je uređivala ovaj članak je umesto na japanskom napisala nazive oružanih snaga na engleskom. Zato sam postavio pitanje u vezi službenog jezika. Самарџија (razgovor) 17:47, 8. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Ne treba niko da bude vidovit, dovoljno je da pogleda infokutiju pa da mu bude jasno na šta mislim. Inače na mom projektu se razgovori na stranici za razgovor ne brišu. Самарџија (razgovor) 17:57, 8. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Arhiviranje

Nitko nije proizvoljno kreirao stranicu za razgovor. Moje suradničko ime je prije bilo Ideeeš!!! ali su mi admini zabranili da ga koristim, pa su mi rekli da promijenim nadimak. Promijenio sam, ali izgleda da podstranice, koje su isto bile kreirane, nisu preusmjerene na noco suradničko ime. Blek Stena (razgovor) 19:37, 8. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Ajde sad lijepo odi i moj pismohran pa pročitaj pasose o promjeni korisničkog imena. Kad pročitaš, lijepo mi se ispričaj. Blek Stena (razgovor) 21:00, 8. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Ma okačite si ovu vikipediju o rep. Ne znam kud sam se i vraćao. Zbogom! Blek Stena (razgovor) 00:21, 9. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

[16] Ovo je primistia ovamo [17], tako da je sve u redu. Kubura (razgovor) 05:31, 15. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Đole

Bacija san oko na sr i sh.wiki po tom pitanju... BlackArrow (razgovor) 23:48, 10. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Meni oni svi spadaju pod taj naziv. BlackArrow (razgovor) 17:28, 11. travnja 2016. (CEST)[odgovori]
Znan, zato i je smajlić tu. Izminija san, valjda je sad dobro. BlackArrow (razgovor) 17:31, 11. travnja 2016. (CEST)[odgovori]
BlackArrow (razgovor) 17:38, 11. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Države rođenja/smrti

Hvala na pojašnjenju, no ipak me zanima zašto ste osim država rođenja i smrti, uklonili i moje promjene statusa državljanstva. Ni Tesla ni Milanković nisu mogli imati hrvatsko državljanstvo jer Hrvatska tada nije postojala kao samostalna država; njihovo je državljanstvo pri rođenju bilo Austro-ugarsko, a kasnije američko, odnosno jugoslavensko. Štoviše, u Milankovićevu članku vratili ste stanje na staru promjenu u kojoj piše kako je njegovo državljanstvo... "Srbin" i "Hrvat", što su kategorije etničke ili nacionalne pripadnosti, a nikako ne državljanstva (koje bi bilo "hrvatsko" ili "srbijansko", iako ni to ne bi bilo povijesno točno, kako sam objasnio gore).

I za kraj, koja logika stoji iza uklanjanja moje nadopune Teslinog etniciteta? Stajalo je prazno bez razloga.

Lijep pozdrav, JCamatte (razgovor) 20:21, 22. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Zlatari

Misli se s desne strane rijeke. Kad bih se poslužio stranama svijeta, pogriješio bih, jer rijeke meandriraju pa ista rijeka može recimo biti i sjeverno i južno i istočno. Potoksedeslav (razgovor) 00:29, 27. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Daleko je do obale. Potoksedeslav (razgovor) 22:22, 29. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Kategorizirao sam ga kao grad, jer je urbano, a ne ruralno naselje. Potoksedeslav (razgovor) 00:36, 3. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Kako bih onda mogao označiti one slike ili da odustanem? Potoksedeslav (razgovor) 00:34, 6. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Radiometrija

Re: Moj previd. Ispričavam se. Pripazit ću ubuduće. – Srdjan m (razgovor) 12:20, 30. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Kut

[18]Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Neki od vaših nedavnih doprinosa ocijenjeni su netočnima i uklonjeni su. Namjerno unošenje netočnih informacija smatra se vandalizmom pa vas molimo da to ubuduće na radite. Ako ste krivi podatak unijeli slučajno, ispričavamo se na smetnji. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 18:25, 25. travnja 2016. (CEST)[odgovori]

Prihvaćam uklanjanje informacije, ali ona nije netočna. Dapače, točnija je i nedvosmislenija od trenutne. Wumbolo (razgovor) 08:39, 7. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]
Krivo ste me shvatili. Zagradom sam htio prikazati raspon kuteva koji su šiljasti a ne koji su šiljasti. Npr. (0°, 90°) u matematici uključuje sve kuteve od 0° do 90° isključivo. Hvala na razumijevanju. Wumbolo (razgovor) 09:10, 7. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Participate in the Ibero-American Culture Challenge!

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (razgovor) 16:46, 10. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Dioda

Zar tu nije dugi refleks jata (svijetlēćā)? Ako nije, mea culpa. Namjera je bila dobra. Slobodno vrati, nikakav problem. -- KWiki (razgovor) 21:59, 11. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Paar

Nije mi jasno kako je ta promjena napravljena izgleda kao da sam je ja napravio a ne sjećam se toga.--Rovoobo Razgovor 01:21, 15. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Nagrada

Poštovani MaGa, od srca se zahvaljujem na nagradi, uistinu je došla kao ugodno iznenađenje. --Pajo Pajimir 15:39, 19. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Dijalekti

[19] Primio k znanju!  • Bonč (razgovor) • Bolje biti malo lud, nego malo pametan. •  11:16, 20. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Re: Datoteka:Isa - 2004.jpg

Riješeno. --Pajo Pajimir 20:43, 20. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Re: Nove slike

Izvori dodani --Spectorwarman (razgovor) 12:48, 21. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Odg: Nove slike

Hvala na primjedbama. Postavio sam vlastite slike na WikiMedia, tako da možete ove na hr Wiki obrisati. BrunoHP (razgovor) 22:02, 23. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

pitanje

kaj jos krivo radim? Feelinsillin (razgovor) 16:52, 24. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Poveznice

Ovo nije dobro: nikada se u člancima ne stavljaju poveznice na razdvojbe, jer klikom na takvu poveznicu čitatelj nije dobio nikakvu informaciju. Poveznice moraju ići na točno određeni pojam, na koji se misli u članku.--MaGaporuči mi 12:15, 26. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Ispravio sam minutu kasnije. Wumbolo (razgovor) 12:17, 26. svibnja 2016. (CEST)[odgovori]

Brijegu je lakše

[20] Kak ono vele: ako neće Muhamed brijegu...

Od posljednjeg "popravljanja" imam problem s učitavanjem dodatka NavIsk, odnosno više puta moram učitati nedavne promjene da bi se NavIsk pojavio.

Problem (mi) se nikad ne javlja en- i sr-wiki te pokušavam primijeniti rješenje sa sr-wiki. Rekao bih da je to s izdvojenim frazama bolje rješenje, jer se ne moraju raditi izmjene u kôdu (što sam ovdje probao).

Međutim, sumnjam da će pomoći, problem je mislim što su na našoj wiki zastarjele druge (vezane) skripte...  • Bonč (razgovor) • Ako i ne znaš šta radiš, radi to otmjeno. •  16:18, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Pored sve muke još moram i dekriptirati tvoje poruke...  • Bonč (razgovor) • All hope abandon, ye who enter messages here. •  22:54, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Predložak

Ako malo pogledaš članak, radi se o groznom članku. To treba zaustaviti prije nego se pretvori u čudovište s hrpom laži. --Manzen (razgovor) 19:00, 3. lipnja 2016. (CEST) Molim te vrati referenicirani podatak da je bio 7000 a ne 15000 sudionika jer je to podatak policijske uprave a ne pristranih portala. Ne znam o kojem linču pričaš? Zar je zabranjeno doprinositi na članku koji nije taknuti jedan a tjedan a prepun je netočnosti i iznimno je pristran?--Manzen (razgovor) 19:04, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Inače se ne miješam u ove stvari ali kada u predlošku na vrh članka stoji da "Jedan vrijedni suradnik upravo radi na ovom članku", onda bi taj vrijedni suradnik doista trebao i raditi na članku, a ne ga ostaviti da stoji nedirnut tjedan dana dok on radi na drugim člancima. No možda je bolje raspravu nastaviti na pripadajućoj stranici za razgovor.--Calapone (razgovor) 19:09, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]
Radovi idu u lošem smjeru, temelji su mu nikakvi, kuća se naginje ekstremno desno. Nadam se da ćete mi dopustiti da joj održim kakav takav smijer iako bi po većinu članka trebalo izbrisati jer je tendeciozan i iznimno pristran--Manzen (razgovor) 19:11, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]
Hvala vam što ste mi potvrdili da ne želite istinu na wikipediji koju administrirate--Manzen (razgovor) 19:14, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]
A koliki je taj dulji period? Čisto znatiželje radi.--Calapone (razgovor) 19:16, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]
To nije odgovor. Što kažu pravila Wikipedije u ovom slučaju? Koliki je taj "dulji period"? Mislim da je pitanje vrlo jednostavno.--Calapone (razgovor) 19:29, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]
Šutnja također nije odgovor. Ima li ova Wikipedija uopće pravilo o ovome ili ga tek treba napisati? Da bude svima lakše i jasnije.--Calapone (razgovor) 19:36, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]
Ja ne ometam ništa. Samo tražim jasan odgovor na jasno pitanje. Mislim da svatko to zaslužuje.--Calapone (razgovor) 19:40, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Infookvir

Pozdrav MaGa. Na stranici za razgovor suradnika (Razgovor sa suradnikom:Maestro Ivanković#Predložak) sam postavio pitanje vezano za dva predloška. On me uputio između ostalih i k vama, pa ako bi mogli dati neki savjet vezano za to. Ako nije moguće to sve automatski promijeniti, onda obrišite prvi predložak. Hvala unaprijed.--Ingenium 7 (razgovor) 21:57, 3. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Može li postajati i Predložak:Infookvir (nad)biskup i Predložak:Infookvir biskup, jer sam malo doradio bio ovaj drugi predložak, pa ostale članke koji vode na Predložak:Infookvir biskup popunjavati po principu prvog? Ako ne može onda izbrišite ovaj što sam ja napravio.--Ingenium 7 (razgovor) 20:11, 6. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]
Ipak da ne stvaram višak problema i poslova stavio sam moj predložak na brisanje. Svejedno hvala. Pozdrav :)--Ingenium 7 (razgovor) 23:00, 6. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Roxette i tako to

Alo MaGa,
vjerovao ili ne slucajno je tako ispalo. Znam da je album trebao izaci ali se potrefilo bas dan poslije.:) Mislim da im je ovo zadnji album. Ona se zadnji put izvukla ali sada ne znam sto ce biti a i godine su tu. No bitno je da je clanak tu prije nego na svedskoj wiki:) Pozz--El hombre (razgovor) 09:30, 7. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Da krenem prvo s bakom:) Padala je ona u nesvijest na bini prije 2-3 godine. Sto se tice Roxette, tj. njenog zenslog dijela cini se prema izjavi musog dijela, Pera, da su terapije uzele danak. Naime bolest se nije vratila no proslu turneju je sjedila u kolicima. Ne moze se kretati ni sada a jos ne vidi na jedno oko. Da stvar bude gore izgleda da ni pamcenje nije bas najbolje tako da je ovaj zadnji album sniman u prekidima, tj. svaka pjesma po malo koliko se mogla sjetiti. To je bio razlog sto su se na turneju trebale pjevati samo stare pjesme koje su joj bolje u memoriji. Nije iskljuceno da ce napraviti mozda neku pjesmu za film zajedno ali cijeli album vamlo vjerojatno. Upravo sam parafrazirao interview koji sam procitao s Perom G. Vjerojatno znas pjesmu od Alphavilla , forever young, sto je naravno nemoguce ali kad bi se bilo zauvijek zdravo (dok se zivi) to ne bi bilo lose. Uh raspricah se mogle su dvije vlade pasti do sada:) --El hombre (razgovor) 10:20, 8. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Bruce Lee

De molim te blokiraj ovo čudo.--Calapone (razgovor) 18:30, 10. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Mislio sam da se vandale blokira. Očito sam nešto krivo shvatio.--Calapone (razgovor) 18:37, 10. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Zahvaljujem na informaciji. Dugogodišnje uređivanje članaka na engleskoj Wikipediji nažalost je usadilo u mene neke loše navike, npr. neostavljanje dodatnih informacija kad je razlog očit. To se pogotovo odnosi na slučajeve gdje je nešto određeno smjernicom (guideline), a ne pravilom (rule). Naravno da tamo nitko ne "reverta" takve stvari jer općenito zdrav razum uvijek nadjačava birokratsko praćenje naputaka. Usput, smatram da je "revert" u ovom slučaju bio generalno štetan za Wikipediju, jer je poništio i DRUGU, vrlo korisnu informaciju koju sam ostavio - to da je JEDINI izvor link koji NE radi, a što je bio i OČITI razlog za postavljanje. Bilo kako bilo, nema problema, sljedeći edit ću napraviti uz slijepo praćenje smjernica sad kad vidim koliko je to važno ovdje. Žalosno je jedino što se ne samo napuci nego ni pravila u vezi s kvalitetom izvora - na en. Wikipediji većina članaka s kvalitetom izvora kakvi su u pola članaka na hrvatskoj, već su izbrisani! Molim da se ovo zadnje shvati kao dobronamjerni apel administratorima da se malo više pripazi i na to! Srdačan pozdrav, Arny (razgovor) 18:33, 17. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Pravopis

Ja sam preuzela uređivanje nakon 1. kola. Za prvo kolo su rezultati bili već unešeni sa crticom. Pokušala sam promijeniti, ali to vuče za sobom hiperlink fusnote i ne znam kako to promijeniti. Slobodno mijenjajte ako znate. ElisaaDay (razgovor) 23:36, 20. lipnja 2016. (CEST)ElisaaDay[odgovori]

Re:Predložak:Doctor Who epizode‎

Nećemo indijanski hrvatski: bolji naziv je "Epizode koga/čega", zar ne?--MaGaporuči mi 11:56, 22. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Hvala, promijenit ću predložak :) Ivi104 (razgovor) 12:00, 22. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Nas i Japanaca 120 mil.

Eh MaGa. Jucer sam se sazalio na Kuburu vidjeci da sve to ispravlja pa rekoh da mu malo pomognem. Mada, moram ti priznati, uopce me ne interesiraju ti igraci iz Japana. Ne znam cestito ni dva hr. nogometasa, osim Messija.:)--El hombre (razgovor) 19:10, 22. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

uklanjanje sadrzaja?!

zdravo
dobio sam ovu poruku tj. link je bio na stranici kad sam otvorio neki jedan clanak na wikipediji, pisalo je sljedece 
"Information.svg Dobrodošli na Wikipediju. Možda niste to učinili namjerno, ali vaša je nedavna izmjena uklonila sadržaj na Wikipediji. Kako takvi postupci mogu izgledati kao vandalizam, molimo vas da ih izbjegavate bez obrazloženja. Možete pogledati i uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju.--MaGa▀▄poruči mi 19:23, 16. svibnja 2016. (CEST)"
uopce ne znam sta to znaci i nisam se nikada upustao u uredjivanje sadrzaja na wikipediji
hvala