Razlika između inačica stranice »Georg Simon Ohm«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Obrisan 1 bajt ,  prije 4 godine
m
uklanjanje izmjene 4770495 suradnika 178.148.132.28 (razgovor) vandalizam
m (uklanjanje izmjene 4770495 suradnika 178.148.132.28 (razgovor) vandalizam)
Od ranog djetinjstva, Georg i Martin su učili od svog oca koji ih je doveo do visokog standarda iz matematike, fizike, kemije i filozofije.
 
Ohmov otac, zabrinut što mu sin troši svoje edukacijske mogućnosti, poslan Ohm u ŠvajcarskuŠvicarsku. Tu je u rujna 1806 Ohm prihvatio poziciju kao učitelj matematike u školi u Gottstadt bei Nidau​​.
Karl von Langsdorf Christian napustio Sveučilište u Erlangenu početkom 1809 uzeti jedan post na Sveučilištu u Heidelbergu i Ohm bi volio da su otišli s njim u Heidelbergu za ponovno pokretanje njegov matematički studij. Langsdorf, međutim, preporuča Ohmu da nastavi sa svojim studijama matematike na svoje, savjetovanje Ohm za čitanje djela Euler, Laplace i Lacroix. Umjesto nevoljko Ohm uze njegov savjet, ali on je napustio svoju dužnost u nastavno Gottstadt bei Nydau ožujka 1809 postati privatni učitelj u Neuchâtel. Za dvije godine provodi njegove dužnosti kao učitelj, a on je potom Langsdorf savjet i nastavio svoj privatni studij matematike. Tada je u travnja 1811 vratio na Sveučilištu u Erlangenu.
 

Navigacijski izbornik