Razlika između inačica stranice »NK Brnjaci«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 175 bajtova ,  prije 4 godine
Od njegova osnutka do [[1989.]] klub se natječe u [[Općinska liga|općinskoj ligi]] i igra na stadionu Lug u [[Radanovići|Radanovićima]] kao i većina klubova iz općine u to vrijeme. Klub svake godine ostvaruje zapažene rezultate i biva [[prvak|prvakom]] općinske lige u sezoni 1987./1988. kao i osvajač [[Kup Maršala Tita|kupa Maršala Tita općine Kiseljak]] 1984. Ulaskom u veći rang natjecanja, u [[Međuopćinska liga|Međuopćinsku ligu]] BiH, koju sačinjavaju klubovi iz raznih susjednih općina, [[Kreševo]], [[Fojnica]], [[Visoko]], [[Vareš]], [[Ilijaš]], itd. ukazuje se potreba za izgradnjom [[Nogometni stadion|nogometnog stadiona]] u Brnjacima, koje se uz ogroman napor ljudi, skretanjem rijeke [[Lepenica|Lepenice]], uspijeva dovršiti u relativno kratkom periodu. Treba napomenuti da su svi mještani Brnjaka, pa i šire, dali ogroman doprinos u izgradnji stadiona, svojim radom, trudom i zalaganjem. U ovom rangu natjecanja klub egzistira sve do [[1992.]] i svima nama nesretnog rata. U ratnom periodu klub privremeno obustavlja svoj rad sve do sezone 1994./1995. Nažalost, u ratnom periodu i obrani ovih prostora uključuju se i nogometaši NK Brnjaka, pa tako dvojica njih daju ono što je najvrjednije,a to je svoj život. Riječ je o Vladi Dujmoviću i Siniši Galiću.
Nakon prestanka ratnih dejstava u BiH, NK Brnjaci obnavlja svoj rad gdje se u okviru HZ HB natječe pod okriljem ovog saveza sve do 2001. godine. Klub također u ovom periodu postojeći grb zamjenjuje novim, koji se koristi i dan danas. U tom periodu klub ostvaruje zapažene rezultate i što je najvažnije, uz NK Kiseljak nikada ne prestaje funkcionirati za razliku od ostalih klubova iz općine. Dva puta postaje prvak Srednjobosanske županije i to u sezonama 1999./2000. i 2000./2001., a zbog loše financijske situacije nikada ne ulazi u viši rang natjecanja. U ovom vremenskom periodu najveće zasluge za uspjeh kluba nose Josip Milardović, Josip Matić, Dragan Bakula, Bernard Bakula, Ronald Bakula, Drago Marušić, Blaženko Puškar, Vlado Kapetanović i Žarko Matić.
Ujedinjenjem nogometnog saveza BiH i HZ HB dolazi do raznih reorganizacija lige gdje se klub natječe od 2001. i danas u okviru [[2. županijska liga ŽSB|2. županijske lige ŽSB]] <ref> [artinfo.ba/index.php/sport-arhiva/7368-velika-pobjeda-nogometnog-kluba-brnjaci Velika pobjeda nogometnog kluba Brnjaci], artinfo.ba, preuzeto 11. listopada 2016.</ref>. Treba još napomenuti da je NK Brnjaci svoje utakmice, u sezonama od 2002.-2004., igrala na [[Stadion hrvatskih branitelja|Stadionu hrvatskih branitelja]] u Kiseljaku, zbog preuređenja vlastitog stadiona, što je i završeno 2004. godine. [[Stadion Brnjaci]] danas nosi titulu jednog od najljepših terena u ovoj ligi i ponos je mjesne zajednice Brnjaci.
 
== Grb i dres ==
14

uređivanja

Navigacijski izbornik