Dodatak:Gradovi Bosne i Hercegovine: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
juš uvijek nije službeno
Redak 1: Redak 1:
Osim entiteta, županija i općina, Bosna i Hercegovina također ima i svojih '''petnaest''' službenih gradova. Službeni gradovi imaju svoje gradsko vijeće i gradonačelnika, što je velika razlika u odnosu na općine Bosne i Hercegovine, koje imaju općinsko vijeće ( skupštinu općine) i načelnika. Ovlasti gradskih vijeća službenih gradova su između vlade općina i županijske vlade u [[Federacija Bosne i Hercegovine|Federaciji]] ili vlade entiteta u [[Republika Srpska|Republici Srpskoj]].
Osim entiteta, županija i općina, Bosna i Hercegovina također ima i svojih '''dvanaest''' službenih gradova. Službeni gradovi imaju svoje gradsko vijeće i gradonačelnika, što je velika razlika u odnosu na općine Bosne i Hercegovine, koje imaju općinsko vijeće ( skupštinu općine) i načelnika. Ovlasti gradskih vijeća službenih gradova su između vlade općina i županijske vlade u [[Federacija Bosne i Hercegovine|Federaciji]] ili vlade entiteta u [[Republika Srpska|Republici Srpskoj]].


Službeni gradovi:
Službeni gradovi:
Redak 15: Redak 15:
*[[Tuzla]]
*[[Tuzla]]
*[[Bihać]]
*[[Bihać]]
*[[Livno]]
*[[Cazin]]
*[[Goražde]]


Noćne panorame nekih od službenih gradova Bosne i Hercegovine:
Noćne panorame nekih od službenih gradova Bosne i Hercegovine:

Inačica od 31. ožujka 2017. u 21:21

Osim entiteta, županija i općina, Bosna i Hercegovina također ima i svojih dvanaest službenih gradova. Službeni gradovi imaju svoje gradsko vijeće i gradonačelnika, što je velika razlika u odnosu na općine Bosne i Hercegovine, koje imaju općinsko vijeće ( skupštinu općine) i načelnika. Ovlasti gradskih vijeća službenih gradova su između vlade općina i županijske vlade u Federaciji ili vlade entiteta u Republici Srpskoj.

Službeni gradovi:

Noćne panorame nekih od službenih gradova Bosne i Hercegovine:

Izvori