Razlika između inačica stranice »Rugvica«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 355 bajtova ,  prije 4 godine
bez sažetka
m (Dodan grb)
== Uprava ==
 
Na vlasti u općini je [[Hrvatska demokratska zajednica|HDZ]]. Načelnik općine i predsjednik općinskog poglavarstva je Mato Čičak [[Hrvatska demokratska zajednica|(HDZ]]). Općinsko vijeće ima 15 članova.
Općinska uprava nalazi se u sjedištu općine, u Rugvici, dok se uredi državne uprave, županijske službe, [[Sudbena vlast|sudstvo]], [[policija]] i drugo, a koji su mjerodavni za općinu Rugvica nalaze u obližnjem Dugom Selu.
 
 
U povijesti ali i danas, iako nešto slabijeg intenziteta, podučje općine najvećim dijelom orjentirano je na poljodjeljstvo. Zadnjih desetljeća značajna je proizvodnja šljunčanih materijala. Značajan broj stanovnika zaposlen je na području Zagreba i Dugog Sela.
U Rugvici djeluje institut za oplemenjivanje bilja, koji proizvodi sjeme za poljoprivredne kulture, prvenstveno kukuruz. U novije vrijeme značajna je prozvodnja, tj. sklapanje i distribucija računala te centri poput logističkog centra Ralu i trgovačkog lanca IKEA. Blizinom Zagreba, željeznice u Dugom Selu i otvaranjem čvora na autocesti A3 Zagreb-Lipovac, rugvička poslovna zona zajedno s dugoselskom u skoroj budućnosti postat će značajno poslovno središte istočnog dijela [[Zagrebačka županija|Zagrebačke županije]].
 
== Poznate osobe ==
 
== Kultura ==
* KUD Tančec
* KUD Posavka
* KUD Zov zavičaja
* KUD Hrvata BiH
* Udruga Ljubitelji Save - savski lađari
 
== Šport ==
 
* [[NK Rugvica]]
* Taekwondo klub "Rugvica"
* NK Oborovo
* NK "Sava" Sop
* [[NK Rugvica]]
* RK Rugvica - 2. HRL
* ŽRK Rugvica
* MNK Rugvica
* Šahovski klub Rugvica
* Stolnotensiki klub Rugvica
* Odbojkaški klub Rugvica
* Off-road klub Rugvica
* Zajednica sportskih udruga Općine Rugvica
 
== Vanjske poveznice ==
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik