Narcissa Malfoy: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 70: Redak 70:


=== [[Bitka za Hogwarts]] ===
=== [[Bitka za Hogwarts]] ===

Na početku bitke, Draco u [[Sobi potrebe]] izgubi Narcissin štapić i zamalo umre zbog požara.
Tijekom bitke, lord Voldemort je napao Harryja u Zabranjenoj šumi. Voldemort je bacio ''Avadu Kedavru'' na Harryja koji se onesvijestio. U snu je vidio Dumbledorea. Pao je i Voldemort, a kasnije je poslao Narcissu da provjeri stanje. Ona mu je rekla da je Harry ubijen kako bi kao dio pobjedničke vojske ušla u Hogwarts i potražila nestalog Draca.
Narcissa i Lucius nisu sudjelovali u bitci, već su mahnito tražili Draca. Voldemort je umro kad se na njega odbila kletva: smrtonoše su uhićene, a Narcissina sestra Bellatrix te nećakinja Tonks i njezin muž su ubijeni. Narcissa i Lucius nisu zatvoreni u Azkaban jer su se odrekli Voldemorta i pomogli Harryju, te su ostali na slobodi, svi sretni i zadovoljni.

== Nakon bitke ==

Narcissa je ostala na slobodi, no vjerojatno je umrla prije 2020., radnje 8. dijela. Njezin sin Draco se oženio [[Astoria Greengrass|Astoriom Greengrass]] te je postala baka kad je Draco dobio sina [[Scorpius Malfoy|Scorpiusa Malfoya]].

== Fizički izgled ==

Narcissa Malfoy je visoka, mršava, lijepa žena srednjih godina (u 7. knjizi ih ima 43). Ima dugu plavu kosu, plave oči i blijedo lice. Glas joj je čist i zvonak. Za razliku od mnogih žena iz obitelji Black, Narcissa nema tamnu nego plavu kosu, te se po tome razlikuje od njih.

== Osobnost i obilježja ==






Inačica od 28. kolovoza 2017. u 12:28

Narcissa Malfoy je fiktivni lik iz romana o Harryju Potteru.

Narcissa je čistokrvna vještica i članica obitelji Malfoy. Ona je majka Draca Malfoya, a u zadnjoj je knjizi spasila Harryja. Ponekad je važna za radnju.

Informacije

Biografske informacije

Rođenje: 1955., u Engleskoj

Smrt: prije 2020. (vjerojatno)

Krvni status: čistokrvna

Bračni status: udana (za Luciusa Malfoya)

Aliasi: Cissy (od Bellatrix Lestrange) [HP6]

Fizičke informacije

Vrsta: čovjek

Spol: ženski

Boja kose: plava

Boja očiju: plava

Boja kože: blijeda

Ostalo

Glumica: Helen McCroy

Dom: Slytherin

VJERNOST: Smrtonoše/Lord Voldemort (prije)/Harry Potter (na kraju)/obitelj Black/obitelj Malfoy/obitelj Rosier

Rane godine

Narcissa je rođena kao najmlađa kćer Cygnusa Blacka i Druelle Rosier. Čistokrvna je vještica povezana s obitelji Black. Rođena je 1955. Imala je dvije starije sestre, Bellatrix i Andromedu. Kao i ostali članovi obitelji Black, ona je odgajana da favorizira čistokrvne čarobnjake, što je poslije i učinila. Baš kao i njezina sestra Bellatrix, ona je prekinula sve kontakte sa svojom sestrom Andromedom kada se ona udala za Teda Tonksa, čarobnjaka rođenog u bezjačkoj obitelji. Narcissa je također imala i dva rođaka: Siriusa i Regulusa, te mnoštvo daljih. Siriusova majka Walburga Black je uklonila Andromedino ime sa obiteljskog stabla u kući. Narcissa je 1966. dobila svoj čarobni štapić, no o njemu nema poznatih podataka. Školovala se u školi magije Hogwarts gdje je svrstana u slytherinski dom. Vjerojatno je bila dobra učenica, a tamo je i upoznala svog budućeg supruga Luciusa Malfoya.

Prvi rat

Nakon školovanja Narcissa se udala za bogatog i čistokrvnog čarobnjaka Luciusa Malfoya. Udala se između 1972. i 1979. Obitelj Black se složila s time. Narcissin je rođak Regulus poginuo u Prvom ratu - ubili su ga Inferiusi u špilji gdje je bio skriven medaljon u Voldemortovom posjedu. Lucius i Narcissa su živjeli u lijepoj vili Malfoy. Lucius je postao smrtonoša što je Narcissa odobravala, mada tada nije i sama bila smrtonoša. 5. lipnja 1980. rodila je sina kojeg su nazvali Draco (puno ime 'Draco Lucius Malfoy'). Narcissin drugi rođak Sirius je zatvoren u Azkaban jer se mislilo da je zločinac i da je ubio 13 ljudi u Godricovom dolu; za to ga je optužio nekadašnji prijatelj Peter Pettigrew. U zatvoru je završila i njezina sestra Bellatrix Lestrange zbog niza zločina koji je počinila, među njima mučenje Franka i Alice Longbottom. Uhićeni su i njen suprug i šogor. Lucius je također uhvaćen i optužen da je smrtonoša, a on se pretvarao da je bio pod kletvom Imperius te je tako izbjegao zatočeništvo u Azkabanu. Lucius je ostao dio društvene elite, bogat i moćan. Bio je prijatelj s ministrom magije Fudgeom i njegovim ljudima, te je često donirao i dijelio novac. Ipak, i ona i Lucius su još uvijek favorizirali čistokrvne čarobnjake nasuprot ostalih, miješane ili mutne krvi.

Između ratova

1991. je njihov sin Draco Malfoy morao krenuti u školu. Lucius je htio da Draco ide u Durmstrang, školu negdje u Europi, i to iz više razloga: jer je ravnatelj škole njegov stari prijatelj Igor Karkaroff, jer se tamo uči crna magija, i zato što se tamo primaju samo čistokrvni čarobnjaci ili mješanci, dok se nipošto ne primaju oni koji dolaze iz bezjačkih obitelji. Ipak, Narcissa je htjela da Draco ide u Hogwarts jer joj je tu bliže, pa je tako i bilo. U 1. dijelu se spominje da mu je svako malo slala nešto slatkiša i neke stvari po njegovoj sovi. 1994. je otišla s obitelji na Svjetsko prvenstvo u metloboju 1994.. Lucius je nešto donirao sv. Mungu, a ministar magije Cornelius Fudge im je dao da sjede u VIP loži. Tada je Harry prvi put uživo vidio Narcissu. Lucius je tada sudjelovao u napadu na bezjake, a Narcissa i Draco su bili kod stadiona.

Drugi čarobnjački rat

U 1996., njezina sestra Bellatrix i muž Rodolphus bježe iz Azkabana. Voldemort se 1995. vratio i sada traži od Luciusa Malfoya i drugih smrtonoša da mu donesu proročanstvo iz Odjela tajni u Ministarstvu. U to vrijeme Sirius je zanemarivao obiteljskog kućnog vilenjaka Kreachera koji je otišao na Božić k Bellatrix i Narcissi. Doznale su neke informacije, recimo to da Harry jako voli svog rođaka. Narcissa je te informacije proslijedila lordu Voldemortu. Voldemort je u Harryja ubacio lažne snove pa su se zaputili u Odjel tajni. Bitka je započela, 12 smrtonoša se borilo protiv 6 djece i 6 članova Reda Feniksa. Narcissa nije bila prisutna, ali Bellatrix i Lucius Malfoy jesu. Bellatrix je kletvom ubila Siriusa te je on nestao u velu, a Lucius Malfoy je uhvaćen (uz pomoć Albusa Dumbledorea) te poslan na robiju u Azkaban. Narcissa je tako sama ostala s Dracom. Voldemort je kasnije doznao i da je Lucius uništio njegov dnevnik-horkruks. Lord Voldemort je naredio Dracu da ubije Albusa Dumbledorea, osmisleći to kao osvetu za Luciusovu propast. Narcissa i Bellatrix su te godine, tj. u ljeto 1996., išle u Prelčev kraj kod prijatelja Severusa Snapea. Narcissa je bila uvjerena da je Dracov zadatak osveta te je molila Severusa da joj pomogne. To se nije sviđalo Bellatrix, mada je ipak išla s njom. Bellatrix je vezala Narcissu i Severusa Neprekršivom zakletvom kojom je Severus obećao da će ubiti Albusa Dumbledorea umjesto Draca, ukoliko to bude potrebno. Kasnije, Narcissa i Draco su viđeni u dućanu gđice Malkin kako kupuju pelerine. Harry i Malfoyevi su se odmah porječkali. Draco je tad imao Tamni znamen. Narcissa i Draco su otišli u drugi dućan. Draco je pokušavao ubiti Dumbledorea što je rezultiralo bitkom u kojoj je Severus Snape bacio ubojitu kletvu na Dumbledorea te ga ubio, time ne prekršivši zakletvu.

Smrtonoše u vili Malfoy

U ljeto 1997. vila obitelji Malfoy je koristila kao sjedište lordu Voldemortu. Malfoyevima se to nije sviđalo, osim Bellatrix. Voldemort je oslobodio Luciusa te je na druženju ubio Charity Burbage. Lucius mu je trebao dati štapić, a Narcissa ga je potakla na to. Štapić je Voldemort koristio u bitci sedam Pottera. Također, Voldemort je podbadao Malfoyeve i Bellatrix na račun njihove nećakinje Nymphadore koja se udala za vukodlaka.

Harry u vili Malfoy

Kad su hvatači na čelu sa Scabiorom uhvatili Harryja, Rona i Hermionu, odveli su ih u vilu Malfoy gdje su bili zarobljeni. Narcissa je pozvala Draca da ih identificira: on ipak nije bio siguran. Bellatrix je preuzela glavnu riječ u vili te je odvela zarobljenike u podrum, osim Hermione koju je mučila Cruciatusom vidjevši mač Godrica Gryffindora u njihovom posjedu. Vilenjak Dobby se pojavio i oslobodio ih: Narcissa je bila šokirana vidjevši ga (on je prije služio Malfoyevima). Bellatrix ju je poticala da ga onesposobi, no Dobby je razoružao Narcissu i pobjegao. Bellatrix je nožem ubila Dobbyja. Moguće je da je Voldemort mučio Malfoyeve: to ipak nije sigurno. Ona se pojavila i nakon situacije u Gringottsu kada su Harry i njegovi prijatelji ukrali pehar, što je rezultiralo time da je Voldemort u bijesu pobio gobline.

Bitka za Hogwarts

Na početku bitke, Draco u Sobi potrebe izgubi Narcissin štapić i zamalo umre zbog požara. Tijekom bitke, lord Voldemort je napao Harryja u Zabranjenoj šumi. Voldemort je bacio Avadu Kedavru na Harryja koji se onesvijestio. U snu je vidio Dumbledorea. Pao je i Voldemort, a kasnije je poslao Narcissu da provjeri stanje. Ona mu je rekla da je Harry ubijen kako bi kao dio pobjedničke vojske ušla u Hogwarts i potražila nestalog Draca. Narcissa i Lucius nisu sudjelovali u bitci, već su mahnito tražili Draca. Voldemort je umro kad se na njega odbila kletva: smrtonoše su uhićene, a Narcissina sestra Bellatrix te nećakinja Tonks i njezin muž su ubijeni. Narcissa i Lucius nisu zatvoreni u Azkaban jer su se odrekli Voldemorta i pomogli Harryju, te su ostali na slobodi, svi sretni i zadovoljni.

Nakon bitke

Narcissa je ostala na slobodi, no vjerojatno je umrla prije 2020., radnje 8. dijela. Njezin sin Draco se oženio Astoriom Greengrass te je postala baka kad je Draco dobio sina Scorpiusa Malfoya.

Fizički izgled

Narcissa Malfoy je visoka, mršava, lijepa žena srednjih godina (u 7. knjizi ih ima 43). Ima dugu plavu kosu, plave oči i blijedo lice. Glas joj je čist i zvonak. Za razliku od mnogih žena iz obitelji Black, Narcissa nema tamnu nego plavu kosu, te se po tome razlikuje od njih.

Osobnost i obilježja

.[HP5] č