Twitter: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka uređivanja
Sad se mogu koristiti 280 znakova u tweet-u.
Redak 1: Redak 1:
[[Datoteka:Twitter logo.svg|desno|bezokvira|275x275px]]
[[Datoteka:Twitter logo.svg|desno|bezokvira|275x275px]]
'''Twitter''' je [[internet]]ska [[društvena mreža]] za mikro-''blogging'', tj. namijenjena je za slanje (i čitanje) kratkih poruka i novosti koje su prema imenu mreže nazvane tweet-ovima. [[SMS]] poruke na mobilnim telefonima ograničene su na 160 znakova, a tweetovi su zasnovani na tekstu poruka od najviše 140 znakova. Twitter koriste mnoge poznate ličnosti i tvrtke koje ga koriste za promoviranje svojih proizvoda.
'''Twitter''' je [[internet]]ska [[društvena mreža]] za mikro-''blogging'', tj. namijenjena je za slanje (i čitanje) kratkih poruka i novosti koje su prema imenu mreže nazvane tweet-ovima. [[SMS]] poruke na mobilnim telefonima ograničene su na 280 znakova, a tweetovi su zasnovani na tekstu poruka od najviše 140 znakova. Twitter koriste mnoge poznate ličnosti i tvrtke koje ga koriste za promoviranje svojih proizvoda.


== Mogućnosti mreže ==
== Mogućnosti mreže ==

Inačica od 8. studenoga 2017. u 01:55

Twitter je internetska društvena mreža za mikro-blogging, tj. namijenjena je za slanje (i čitanje) kratkih poruka i novosti koje su prema imenu mreže nazvane tweet-ovima. SMS poruke na mobilnim telefonima ograničene su na 280 znakova, a tweetovi su zasnovani na tekstu poruka od najviše 140 znakova. Twitter koriste mnoge poznate ličnosti i tvrtke koje ga koriste za promoviranje svojih proizvoda.

Mogućnosti mreže

Pošiljatelj može ograničiti isporuku poruka do onih u njegovom krugu prijatelja ili može ostaviti otvoreni pristup svima (što je pretpostavljeni odabir).

Vanjske poveznice

Nedovršeni članak Twitter koji govori o internetu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.