OVK POŠK Split: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Oznake: VisualEditor mobilni uređaj m.wiki
Ispravak navoda dopune
Oznake: VisualEditor mobilni uređaj m.wiki
Redak 1: Redak 1:
'''Omladinski vaterpolski klub POŠK''', hrvatski [[vaterpolo|vaterpolski]] klub iz [[Split]]a. Osnovan je neposredno nakon gašenja [[Vaterpolski klub POŠK|Vaterpolskog kluba POŠK]] kojeg nije pravni nasljednik.<ref>[http://www.slobodnadalmacija.hr/Vaterpolo/tabid/111/articleType/ArticleView/articleId/125963/Default.aspx www.slobodnadalmacija.hr], "Prvak Europe živ još samo na papiru, a novi klub uzeo bazen, no ne i dugove starog kluba!", objavljeno 5. siječnja 2011. godine, pristupljeno 6. prosinca 2014. godine</ref> Odmah po osnutku klub radi pogrešan korak, odnosno, podređuje se jednom čovjeku, sinu jednog od sponzora, Ivici Prižmiću. Za to vrijeme, klub umjesto razvoja svojih talenata kroz prvu momčad, većinu tih talenata "tjera" ne dajući im prostor za napredak. Standardni reprezentativci u juniorskim kategorijama nisu imali mjesta u momčadi pored ispodprosječne "tatine haubice" pa su u klubu ostali više - manje samo podobni. Takva politika kulminirala je ispadanjem u A2 Jadransku ligu, no i odlaskom obitelji Prižmić iz kluba. Klub se nakon toga okreće svojoj školi vaterpola te uz nekoliko pojačanja ekspresno ulazi u A1 ligu gdje i se danas nalazi.
'''Omladinski vaterpolski klub POŠK''', hrvatski [[vaterpolo|vaterpolski]] klub iz [[Split]]a. Osnovan je neposredno nakon gašenja [[Vaterpolski klub POŠK|Vaterpolskog kluba POŠK]] kojeg nije pravni nasljednik.<ref>[http://www.slobodnadalmacija.hr/Vaterpolo/tabid/111/articleType/ArticleView/articleId/125963/Default.aspx www.slobodnadalmacija.hr], "Prvak Europe živ još samo na papiru, a novi klub uzeo bazen, no ne i dugove starog kluba!", objavljeno 5. siječnja 2011. godine, pristupljeno 6. prosinca 2014. godine</ref> 9Odmah po osnutku klub radi pogrešan korak, odnosno, podređuje se jednom čovjeku, sinu jednog od sponzora, Ivici Prižmiću. Za to vrijeme, klub umjesto razvoja svojih talenata kroz prvu momčad, većinu tih talenata "tjera" ne dajući im prostor za napredak. Standardni reprezentativci u juniorskim kategorijama nisu imali mjesta u momčadi pored ispodprosječne "tatine haubice" pa su u klubu ostali više - manje samo podobni.Uprava kluba te cjelokupni stručni stožer na čelu sa današnjim glavnim trenerom Damirom Polićem tolerirali su bahato i neodgovorno ponašanje Ivice Prižmića.Nažalost, u ovom slućaju se pokazalo da je novac često puta jači od talenta i stručnosti.Povjest kluba će zauvijek biti uprljana ovom mračnom epizodom.Takva politika kulminirala je ispadanjem u A2 Jadransku ligu, no i odlaskom obitelji Prižmić iz kluba. Klub se nakon toga okreće svojoj školi vaterpola te uz nekoliko pojačanja ekspresno ulazi u A1 ligu gdje i se danas nalazi.


== Sudjelovanje u natjecanjima ==
== Sudjelovanje u natjecanjima ==

Inačica od 25. studenoga 2017. u 15:46

Omladinski vaterpolski klub POŠK, hrvatski vaterpolski klub iz Splita. Osnovan je neposredno nakon gašenja Vaterpolskog kluba POŠK kojeg nije pravni nasljednik.[1] 9Odmah po osnutku klub radi pogrešan korak, odnosno, podređuje se jednom čovjeku, sinu jednog od sponzora, Ivici Prižmiću. Za to vrijeme, klub umjesto razvoja svojih talenata kroz prvu momčad, većinu tih talenata "tjera" ne dajući im prostor za napredak. Standardni reprezentativci u juniorskim kategorijama nisu imali mjesta u momčadi pored ispodprosječne "tatine haubice" pa su u klubu ostali više - manje samo podobni.Uprava kluba te cjelokupni stručni stožer na čelu sa današnjim glavnim trenerom Damirom Polićem tolerirali su bahato i neodgovorno ponašanje Ivice Prižmića.Nažalost, u ovom slućaju se pokazalo da je novac često puta jači od talenta i stručnosti.Povjest kluba će zauvijek biti uprljana ovom mračnom epizodom.Takva politika kulminirala je ispadanjem u A2 Jadransku ligu, no i odlaskom obitelji Prižmić iz kluba. Klub se nakon toga okreće svojoj školi vaterpola te uz nekoliko pojačanja ekspresno ulazi u A1 ligu gdje i se danas nalazi.

Sudjelovanje u natjecanjima

Jadranska liga

Prvenstvo Hrvatske

Kup Hrvatske

U svakoj sezoni kupa OVK POŠK ispadao je već u prvom dijelu natjecanja (četvrtzavršnici).

Izvori

  1. www.slobodnadalmacija.hr, "Prvak Europe živ još samo na papiru, a novi klub uzeo bazen, no ne i dugove starog kluba!", objavljeno 5. siječnja 2011. godine, pristupljeno 6. prosinca 2014. godine